Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mifi, to je podle me tim, kdy bylo oplodneny vajicko, treba ja jsem pozitivni tehu test mela 33 den a 30DC byl jeste negativni, ani duch.
ale kdo ma ovu brzo, tak verim ze to jde videt uz kolem treba 26DC
ty jsi ted jaky DC? a kdy byla ovu? jak dlouho se snazite?
Romi - snažíme se teprve první měsíc, tzn. že je to první cyklus, co jsem si vypozorovalal ovu (snad proběhla tak jsak jsem si myslela), vím že si řekneš, že to nic není. Vím že napoprvé se to nestává často, po mimi už toužím asi 6let, ale dříve to zkrátka nešlo a ještě k tomu denně pracuji u novorozenců i starších miminek a proto se nemůžu // dočkat už 25DC při pravním snažení
Ale na druhoustranu jsem při zemi a počítám s tím že to může trvat třeba tak dlouho jako jsi psala ty.. A jak se cítíš? ![]()
Mifi, tak dej hned vedet jak ti to dopadlo, moji segre to taky dopadlo hned poprvy. pry to chteli jen zkusit a bylo to tam ![]()
Ja se citim dobre, zle mi neni vubec a az na to ze mi trosku nekdy pnou prsa a nemam ms bych opravdu nic nepoznala. O to vic se bojim aby vse bylo v poradku ![]()
Vim presne jak se citis, takhle mi bylo prvnich par mesicu kdyz to neslo tak jak jsem si planovala. pak uz kdyz byl zase negativni test nebo prisla ms driv uz jsem si jen povzdechla a sla do dalsiho mesicniho boje
chtela jsem mit deti po 2,5 letech a misto toho to bude pres 4 roky
hlavni je ze to vyslo
![]()
Romi - určitě pisnu, jestli přišla MS nebo ne.. Ale jako těhu se moc necítím ![]()
Tobě přeji aby si s užila celé těhu v pohodě a narodil se ti zdravý a hodňoučký
mimísek
![]()
Ahoj KDY myslíte, že jsem měla ovu, když jsem našla dvě stejně silné čárky na ovu testu s citlivostí 25 v pátek v 17:00 a pak dvě stejně silné čárky na jiném testu ovšem s citlivostí 20 v sobotu v 11:30 dopoledne? Pak jsem testovala až teď (v neděli v 11:00) a to byla ta druhá už jen mizerně slaboučká, takřka neviditelná…
Luci - no po tom všem zjišťování jsem trochu chytřejší, tak myslím, že pokud Ti test ukáže stejně silé // tak ovu by měla být 24-48h potom, ale na druhou stranu se říká, pokud si pár přeje děvčátko, tak by mělo být tulení před ovu. Určitě na nic nečekejte ![]()
No a další známka ovu je pokud si nahmatáš čípek, tak je otevřený, měkký a produkuje hlen který je mezi prsty hodně protažitelný jako vaječný bílek (pokud to tak můžu napsat), toto je prý pro spermie nejideálnější a snadněji do dělohy proniknou
Tak držím pěsti ![]()
Lacusko, ja neporadim, testovala jsem poprve ovu testama, ale jak pise Mifinka, melo by to byt 12-48 hodin od prvniho pozitivniho ovu testu.
my meli styk pri prvnim pozit. testu (ctvrtek) a v patek kdy byl jeste pozitvni tak uz ne, nejak jsme to nestihli, v sobotu uz byl negativni a mam ted // na tehu testu, takze proste pri pozitivnim se tulit porad ![]()
Mikysek píše:soldi píše:na testech se uvádí 12-48 hodin po dvou stejně silných čárkách (ne tedy až po posledním pozitiv.testu)…tak to vychází zhruba na druhý den po jejich objevení
romi, no to uz Ti neviem presne povedat kedy bola. ale ovulacia nastava 12-48 hodin po poslednom pozitivnom ovu teste.ale neboj, spermie dokazu vydrzat aj tri dni
Ahoj Romi, slíbila jsem že se ozvu, už mám 6. den spoždění,ale testovala jsem včera a je negatviní, tak si myslím že asi nějaká porucha, ale je to divné, když jsem první měsíc po vysazení HA
že by se to takhle rozhodilo už při startu…
A jak ty? ![]()
Mifinka píše:
Ahoj Romi, slíbila jsem že se ozvu, už mám 6. den spoždění,ale testovala jsem včera a je negatviní, tak si myslím že asi nějaká porucha, ale je to divné, když jsem první měsíc po vysazení HAže by se to takhle rozhodilo už při startu…
A jak ty?
Jestli jsi měla ovulaci až později, tak ještě nemusí být nic vidět. Máš nějaké příznaky? Např. bolest prsou, pobřišku, motání hlavy atd.?
Luci - no já to měřila těmi testy a podle toho měla být ovu už dávno, pravda že čípek pak nebyl úplně zavřený (tak napůl) a ted je úúúplně tvrdý a zavřený, BT neměřím, ale pobolívá mě občas podbřišek jako na ms (vždycky si řeknu tak už je tady)
a nic, bradavky jsem měla extra citlivé a zvláštně zarudlé, ale teď je to zase lepší.. A ten bílý hlen taky mám, ale to nejdůležitější nemám // a to je zásadní. Už jsem to včera vzdala, když byl test negativní, nemyslím že jsem měla ovu 25DC to je divné.. A co ty?
Mifi - jestli jsi první měsíc po vysazení HA, tak můžeš mít klidně dlouhý cyklus přes 30 dní nebo i víc a ovulku klidně až ten 25.den.
Každopádně pokud máš stále ducha na testu, tak ještě vyčkej a testuj - třeba obden. A kup si i jiný test než mamatest s citlivostí 10. Třeba bude čárka ještě sílit ![]()
Já nic, jsem 25.den cyklu, žádné příznaky nemám - jen několik dní po ovulaci mě slabě píchalo v podbřišku, ale teď poslední dobou nic. Prsa necítím vůbec, ale to necítím nikdy - ani před MS. Každopádně očekávám, že to v následujících třech dnech dostanu ![]()
Luci - No já to taky čekám každou chvíli… uvídíme, mamaest 10 mi vyšel negativní včera, tak proto si moc nadějí nedělám… Ale i kdyby nepřišla MS dlouho jsem dnes v lékárně koupila nejaký test kde jsou 3 proužky a je na něm swiss quality, tak jsem zvědavá, mamatest 25 nikde není..
Tak držím pěsti, ať se Ti poštěstí ![]()
Mifi: děkuju, ale nedělám si už moc velké naděje. Myslela jsem, že na to jednou vlítnem a bude to, ale konec cyklu mě vyvedl z omylu…a pak další měsíc zas
Takže teď už si nic nenamlouvám, abych nebyla opět tak strašně zklamaná…ale to stejně budu ![]()
Nejlepší je nemyslet na to - to mi říkájí (a jistě i tobě) všichni… Snažím se moc na to nemyslet a možná je fajn nedělat si naděje a vždycky Tě to potěší, kdyby to vyšlo, ale vždycky si říkám, když to jde jiným, proč by to mě nešlo ne? Neboj, ono to jednou vyjde
Jsi teprve brzký DC, a příznaky se dějou až když je mimi uhnízděné a i tak se nemusí projevit vůbec nic, moc holek to tady psalo ![]()