Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terand7593 no pani doktorka nic nerikala dneska jsem ji volala tak nevím
myslíš ze ji mám zítra zavolat a říct ji ze ho chci brát pořad?
@Terkl urcite jo kdyz mas covid tak si jen zavolej at ti poslou erecept. Mne prave doktor rikal ze jakmile se to nasadi tak se to nema vysazovat az do konce 13. Tydne jinak bych zase mohla spinit a miminko by se nemuselo udrzet (ja to mam tedy predepsane kvuli tomu, nevim presne proc si to brala ty). Drzim pesti - doktorka ti urcite posle erecept nebude mit problem. A spinis porad teda?
@Terkl já ho dostala v sedmém týdnu na kontrole a teď dobiram a jsem 13+2
@Terand7593 Nene už nespinim, já jsem ji to včera vše říkala a nic neřekla ze ho mám brát pořad
a dnes tam není tak já nevím co mám teď dělat
@Terkl tak jestli uz nespinis tak je to dobre, jestli si chces byt ale jista tak bych si zavolala na gynekologickou pohotovost o recept, mne vzdy rika gynekolog ze kdyz neni dostupny mam volat na pohotovost at uz o recept nebo jakykoli problem. Ale jestli nespinis tak to asi pocka do pondeli. ![]()
@Terand7593 zaspinila jsem jednou a fakt malinko ale břicho mě občas začne bolet ale nic extra. Tak snad bude do pondělí vše v pořádku ![]()
@Terkl urcite neboj! Kdyz te boli bricho jako u MS tak to je normalni. Roztahuje se deloha, mela jsem to stejne asi do 9. Tydne, pak uz jen nonstop blbe 😁
@Terkl tak to je super ze jen jednou a malinko, to mohla byt jen nejaka pidi cevka, taky se mi to stalo koncem 10tt a vse ok
Ahojte holky, jak si uzivate tehotenstvi? Ja zatim super. Moje skvela pani doktorka mi doporucila zobat nejake tehu vitaminy…protoze uz nejsem uplne mladice ☺️️. No tak jsem si koupila gs mamavit…docela jsem se zdesila velikosti tablet…no fuj..to jsem fakt nedala. Horko tezko jsem si par dnu po sobe vzala, ale zadna slava. Nejak mi ani nesedly. Tak kdyby to nekdo uzival a chtel levneji tak klidne poslu. Ja se radeji budu drzet pestre stravy at ma mimco vse dulezite a budu se modlit at je vse v poradku😉 A uz nekomu roste brisko? Me teda dost. Ja uz se do niceho nevejdu. Nosim jen tehu veci 🙂 jestli to tak pujde dal tak asi neprojdu dverma 😂
@berunecka6 ahooj, ja beru vitaminy Verra (hlavne kvuli listovce ve folatu co v beznych tehu vitaminech neni, ale jsou teda docela drahe asi jako i ostatni vitaminy). Koncim ted 13tt a taky uz pomalu rostu, spis ale hodne pribiram
jsem docela drobna a za tech 13 tydnu jsem pribrala uz vic jak 3 kila tak jestli to takhle pujde dal do dveri se nevejdu
a co se tyce tehu obleceni tak uz tyden nosim tehotenske kalhoty, protoze normalni mne zacaly tlacit
v jakem tydnu jsi ty?
@Terand7593 ja jsem 12+0. Ja uz teda tehu obleceni nosim docela dlouho. Ja to uz proste neschovam a ani neutajim 🙂
@berunecka6 u nas to zatim vi jen rodina, kamaradi ne ani kolegove. Jsem uz druhym rokem kvuli covidu na Home office takze se mi to docela dari zatajit 😁v praci to chci oznamit az tak v pulce ledna asi
Me se teda ted dari. Nahore 1 kg, obleceni vlastni, jen trochu pres bricho pne a neni nic videt a jsem za to rada. Chci to rict az po Vanocich, to budu 19 tt ( aktualne 13+2). minule jsem mela touhle dobou nahore 4kg a tehotenske obleceni od 8tt.
@Terand7593 u nas se to vi taky zatim v rodine. Moc nadseni teda nebyli…ale co uz. Z toho si nic moc nedelam. V praci to bude docela taky poprask az nahlasim dalsi materskou 🙂 ale to az nekdy na jare tak doufam ze do te doby nikoho z prace nepotkam 🙂
@berunecka6 Ahojky, hele já beru femibion
a jsem s nim nadmíru spokojena, brala jsem ho i v prvním těhu
…
Jinak holky dnes mám za sebou první screening a vše je v naprostém pořádku, mám strašnou radost
… vyloučili se veškeré vady apod a miminko je tak jak má být
… pohlaví nám ale ještě neřekl, říkal že si není jistý, tak si musíme počkat
jsme hrozně zvědaví
… co u Vás? Už víte některá co to bude? ![]()