♥️ TP - Červen 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
22.12.21 10:10

@Aky11 co se týká očkování, jako kdyby jste mi z duše mluvila :andel: napsala jsem to přesně tak, jak to cítím i já :)) nehledě na to, že mám také kamarádku která se v těhotenství očkovala a pak měla strašné komplikace, dokonce i po porodu miminko :(( bohužel, čert ví jestli za to může očkováni nebo ne, ale riskněte to :(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
22.12.21 12:59

NABÍZÍM:
Chlapeček narozený v létě
Punčochy 5×
Zinka
Látkové pleny 4×
Deka
Mikina 2×
Mikinka 2×
Bryndák Čepičky na novorozence 8×
Slintaky 2×
Ručník
Body s krátkým rukávem 11×
Polodupačky a tepláky 10×
Triko s dlouhým 3×
Overal na spaní 2×
Body s dlouhým rukávem 9×
Ponožky
Celek 500 včetně zasilkovny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
23.12.21 07:25

Oznameni v praci

Holky, probehlo uz u vas oznameni v praci nebo jeste cekate? Ja uz to soukrome oznamila sefovi, ale cekame jeste na screening v 20. Tydnu coz bude v pulce ledna (budu 21tt) abychom to oznamili v praci oficialne na HR atd. Jak to mate vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
23.12.21 07:57

@Terand7593 já to rikala 13tt šéfovi a v 15tt vedoucím oddělení, takže předpokládám, ze se to rozneslo. Břicho mám jak na konci šestého. Jinak to ví asi 4 kamarádky, ale zimní bunda to jisti před ostatnima. Asi bude prekvapko až ji v dubnu sundam a budu v 8m :lol: a vlastně nejdřív jsem to řekla kolegyni co si moji mateřskou odskace. To asi v 11tt, ale tam vím, ze nic neřekne a potřebovaly jsme vyřešit nějaké organizační věci už ted. Sice dělám v korporatu, ale nebudou to mít lehké. Mám v hlave informace a procesy za nějakých 6 let a ten background se získává u nás dost spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
23.12.21 09:26

Holky tak včera jsme to oznámili tchýni a tchanovi, dostali to jako darek k Vánocům ale bohužel tchán na Vánoce maka takže to dostali dřív no každopádně oba dva se rozbreceli i tchán a tomu se mi nechtělo věřit, když jsem to videla tak jsem se rozbrecela taky :srdce: přítel samozřejmě brecel hned taky, byla to krásná chvíle :oops: :srdce: teď ještě má rodina a už to budou vědět všichni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
23.12.21 12:17

@hospodki dekuju no ja mam to same a taky korporat jsem tam 8. Rokem, taky jsem zvedava koho daji za zastup 😁 no uvidime jak na to bude reagovat tym. Ale na HR nejsou pravidla ze se to musi oznamit do urcite doby ne? Na netu jsem teda nic nedohledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
23.12.21 12:25

@Terand7593 na HR můžeš jít den před nástupem na mateřskou odevzdat papír. Vůbec jim to nemusíš hlasit a vlastně ani svému nadřízenému, takže teoreticky pri práci na HO to nikdo nemusí vědět a stačí napsat e-mail: ahoj Karle, zítra se stavim na hr odevzdat papír na mateřskou a na IT jim vrátit laptop. Uvidime se na podzim 2025. Hezké svátky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
23.12.21 12:27

@hospodki : :mrgreen: :mrgreen: takhle ostra asi nebudu, snad jim teda bude stacit ten leden 😁na materskou bych mela nastoupit od pulky dubna cca, to maji vetsi predstih nez kdybych treba dala vypoved no. Uz at je jarooo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
23.12.21 12:35

@Terand7593 já to rikala už u prvního. Těhotenství je taková nekončící výpovědní doba. Víš, ze musíš odejít, ale trvá to veky a nic se ti nechce dělat a navíc se musíš snažit, protože se tam budeš vracet :lol: já mám termín 6-20/4 tak uvidím kdy půjdu. Hlásím teda konec března a koketuju s tím, ze na duben už poprosím neshopenku a půjdu na mateřskou toho 20/4. Máme nějaké benefity, tak to finančně nebude mít dopad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
23.12.21 12:38

@hospodki taky premyslim jestli jit 6 tydnu pred porodem nebo 8 vsechny kamaradky sly tech 8 predem, pry se jim pak uz ke konci nic nechtelo :D mozna jim taky spis reknu to drivejsi datum navic tam jestte bude aspon 5 dnu dovci od ledna - brezna tak mi to taky vyjde asi na konec brezna no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
23.12.21 12:46

@Terand7593 s dovolenou se mylis. Mas nárok na plnou za rok 2022 ;) musis mit odpracovaných 60 dnů u jednoho zaměstnavatele za daný rok a počítá se do toho i tvoje mateřská dovolena, kdy jsi stále vedena jako zaměstnanec, takže budeš mít vlastně odpracovano až do září včetně a nárok mas na celou dovolenou. Kdyby jsi otěhotněla na jaře a rodila dneska, tak vlastně odpracujes papirove i duben 22 a měla by jsi narok i na plnou dovolenou na rok 2022. Rodila jsem květen 2018 a od te doby se tato podmínka nezměnila :) https://www.mesec.cz/…ne-priklady/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
24.12.21 08:30

@Terand7593 plánuju oznámit vedení v lednu, někdy druhý nebo třetí týden po kontrole u doktorky. Moje šéfová (zároveň velmi dobrá kamarádka) to ví od začátku. Chci dosadit na mojí pozici kolegu, protože jsem na managerský pozici a mam svůj tým, tak ho na to musim připravit a zaučit + to teda oznámit ve svém týmu, že budou změny.

Na mateřskou mam v plánu jít od 1. června a vybrat si v květnu všechnu svojí dovolenou, páč mam hromadu starý ještě. Ale nevim jestli to tak jde a musim to v lednu probrat s HR, páč to by mi pokrylo celej květen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.21 08:38

@Majinec tak za me skoda vybirat pokud vylozene nechceš. Stačí zažádat mezi mateřskou o čerpání = proplacení. Nějak nechapu ten 1/6. I kdyby jsi měla termín 30/6 tak jsou to jen nějaké 4 týdny. Ty dva týdny když más ze zákona povinnost nastoupit na mateřskou se ti odečtou, takže nebudes mít 28, ale 26 týdnu mateřské. Jako ano, pokud spadnes ze 100 tis čistého na nějaký strop mateřské 35 či kolik to je, tak chápu, ale radši bych využila plnou mateřskou a víc dovolené si nechala proplatit. Já si třeba zvyšují uvazek na plný na ty tři měsíce, protože se mi to dost vyplatí. Do dubna to nějak zvládnu, ale díky plne dovolené, bonusum, vyššímu platu a benefitum ze jsem tam dlouho tím ‘vydělám’ cca 4500 eur než kdybych zůstalana trictvrte. A to dělám v Praze. Bezne píšu pod nickem, ale kvůli financím anonym

• Citovat
  • Upravit
318
24.12.21 08:54
@Anonymní píše:
@Majinec tak za me skoda vybirat pokud vylozene nechceš. Stačí zažádat mezi mateřskou o čerpání = proplacení. Nějak nechapu ten 1/6. I kdyby jsi měla termín 30/6 tak jsou to jen nějaké 4 týdny. Ty dva týdny když más ze zákona povinnost nastoupit na mateřskou se ti odečtou, takže nebudes mít 28, ale 26 týdnu mateřské. Jako ano, pokud spadnes ze 100 tis čistého na nějaký strop mateřské 35 či kolik to je, tak chápu, ale radši bych využila plnou mateřskou a víc dovolené si nechala proplatit. Já si třeba zvyšují uvazek na plný na ty tři měsíce, protože se mi to dost vyplatí. Do dubna to nějak zvládnu, ale díky plne dovolené, bonusum, vyššímu platu a benefitum ze jsem tam dlouho tím ‘vydělám’ cca 4500 eur než kdybych zůstalana trictvrte. A to dělám v Praze. Bezne píšu pod nickem, ale kvůli financím anonym

Díky, to se hodí vědět! Musim o tom víc načíst.. to jsem nevěděla, že ti ty týdny seberou a vyplatí se těch 6 týdnu před TP jít. Přes Vánoce mam volno, tak budu načítat :) řešim tohle poprvé a fakt o tom vim kulový :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.12.21 10:01

Stastne a vesele

Holky krasne proziti vanoc vam a vasim prckum jak uz doma tak i v brisku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí