Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terand7593 píše:
Ahoj holky v jakem jste ted tt? Uz premyslite nad nejakymi predporodnimi kurzy a nebo placene/ soukrome PA u porodu? Co vybavicka uz se aspon koukate nebo to odkladate na pozdeji? Jsem ted 20tt a uz se zacinam na ty veci koukat ale zatim nic nekupujeme cekame do vysetreni v druhem trimestru tak me zajima co vy?
Ahojky, ja jsem 19+5 anemam jeste prakticky nic, tedy mimo asi tri drobnosti, co jsem dostala od rodiny k Vamocum
. Take s manzelem cekame az na ten dalsi velky ultrazvuk a pak mam uz povoleni zacit pomalu nakupovat
. Mezitim jsem si ale udelala alespon seznam veci, o kterych si myslim, ze je budu potrebovat (je to nase prvni, takze co z toho realne vyuziju ukaze az cas, rovnou si do toho seznamu i hazim odkazy, kdyz uz nekde najdu neco, co se mi libi, stejne tak uz mam obri list obleceni na vinted v oblibenych
) a hledam v diskuzich jiz zkusenejsich maminek co se jim osvedcilo a co naopak vubec nepotrebovaly a podle toho se to snazim drzet nejak na uzde, ale neni to vubec jednoduche
. Navic nas ceka jeste v pristich dvou mesicich stehovani, takze na nejake vetsi veci, jako je treba postylka atd. si musim pockat na novy byt, abych vedela, jaka se tam bude hodit atd. Jinak ten teh. polstar mam slibeny a zatim schovany u me svagrove, ale uz premyslim, ze si o nej pomalu reknu, uz citim v noci jisty diskomfort a chtelo by to mit o se co oprit a manzel to ne vzdy splni, neb obcas hreje jak kamna a ja pak horkem neusnu
Jinak mam v planu urcite absolvovat individualni predporodni kurzy co nabizi porodnice, kde jsem registrovana + manzel jeste pujde na kurz doprovodu k porodu, zaroven se chci poohlednout po nejake laktacni poradkyni, abych byla ready uz dopredu a urcite i ten kurz prvni pomoci, tam uz mam nejake predvybrane, ale to chci obihat az v tom tretim trimestru, takze mam jeste chvili na to se rozhodovat:)
Holky tak já vám nevím, dnes jsem byla na kontrole v nemocnici protože mi nevyšla na prvním screeningu nějaká hodnota. Miminko je v pořádku byla jsem i na srdíčku a brali mi krev v pátek si mám zavolat o výsledky.
Každopádně jsem poprosila pana doktora zda by mi řekl pohlaví, a nechtěl mi to říct ze prý nemůžou do 20tydne, ale ukázal mi kde je pohlaví a videla jsem tam takové dvě boulicky, řekl mi ať si domyslim co to muže byt ale on prý nic neříkal
tak snad si myslím dobre ze jsou to koulicky a ne julca
chci se vas zeptat když vám ukazovali pohlaví co vám ukazovali sourka nebo koulicky?,protože já jsem pindika jakoby neviděla jen takové dvě boule co vypadají jako koulicky, ale stejně nevím co si poradně myslet, proto se vas ptám jaké mate zkušenosti vy ![]()
@Terkl to je zvlastni proc by ti to nemohli rict 🤦mne uz to potvrdili na prvnim screeningu a pak na kazdem dalsim utz mi to doktor potvrzuje znova. Ono taky zalezi jak je miminko natocene atd ale u moji holcicky tam jakoby mezi nozkama nebylo nic na kazdem utz takze doktor porad rika ze urcite holcicka. Nevim proc ti to nechteji rict vzdyt to neni statni tajemstvi
no tak ci tak co se tyce vybavicky ja budu kupovat vsechno do bezovo, bilo zelene takze ke konci je jedno co se narodi. A klidne si vygoogli fotky z utz na kluka a holku a uvidis jak to vypada
@Terkl tvl, to je test jak pro Minare
Nekteri doktori jsou ujeti. Kluk mel dve tresne a mezi nima pindika. Holka ted potvrzena 13+0 a 18+0 bez debat - na utz to je jak dve nozicky parku spojene nahore a dole.
@Terkl to teda taky slysim poprve, ze do 20tt nemuzou, mi trochu prijde, jak kdyby pan doktor zil v trochu jine dobe
nam rekli holcicku v 17tt a ted na dalsim uz ji potvrdili:)
@Terand7593 ja mam zacatek 19tt. Mam vsecko, ale jen kdyz to bude holka. Pokud bude kluk tak budu asi nekde menit holcici za klucici, jinak kocarek mam po dceri v neutralni barve, to neresim. Povleceni do postylky si usiju nove jako kazdemu ditku. Zavinovacky mam taky usite neutralni. Jeste sem si rikala ze bych si udelala to hnizdecko, tak uvidim kolik bude casu. Ale to az chvili pred porodem, to uz nebudu pracovat, tak se muzu bavit
predporodni kurzy se me moc netykaji, mam za sebou pet uspesnych porodu…myslim ze to nejak zase zvladnu…kdyz na to dojde tak pry uz porodim aj sama nekde cestou v aute 😂 zdravotnicky kurz mam…sice na vsechno vseobecne ne jen na ozivovani mimin. Ja si pak koupim pliny a vlozky do porodnice a budu cekat kdy to vypukne 😂
@Terand7593 sama to nechápu proč to tak tají
jediný co jsem videla byli dvě boulicky tak si muzu jen myslet ze to bude kluk
@hospodki já jedine co jsem videla byli ty dvě boule a řekl ať si domyslim co to muže byt
a když je to holcicka jak to vypadá?
@Terkl psala jsem vyse, jako dve nozicky parku nahore a dole spojene ![]()
@Terkl holčička je přesně jako kávové zrnko, mám dvě dcerky, tak už bezpečně poznám 😁 Teď jsem těhotná potřetí, dnes 17+0 a také pohlaví nevíme..na kontrole v 16+0 mělo miminko šňůru mezi nohama a ještě nohy křížem 🙈
Ráda se k vám přidám, jestli mohu, stále tu nakukuji a mám komplet pročteno..všem gratuluji a přeji hlavně zdravíčko a pohodové těhotenství..
já otěhotněla jsem nečekaně, po diagnóze neprůchodných vejcovodů najednou pozitivní test..
Takže takový malý zázrak ![]()
Já jsem 19tt a zatím nám jen na 1. screeningu, že asi holčička a od té doby mi můj doktor nechce pohlaví říct, že to do velkého ultrazvuku pohlaví neříká, ale ne že by nemohl. 😀 Ale už bych taky chtěla vědět. @Terkl Malého jsem poznala kdysi sama, dvě kulky a pindík. U dcerky už si nepamatuji.
No a včera se mi udělal těhotenský ekzém a ještě na obličeji. Jsem červená jak opičí prd*l, svědí to a je to hrozně hrozně suché. 😩
@Terkl asi jo my cekame pry holku a zadne boulicky jsem nevidela. Nevim jestli ten tvuj gyndar dela pro CIA nebo co 😁bych mu rekla at nedela Zagorku a uz ti to potvrdi
@Pudelka no tak to bude nejspíš holcicka protože pindika jsem tam neviděla ![]()
Píšete ze to vypadá jak kávové zrno a to mi to připomíná
jo každopádně se to dozvím na dalším screeningu ![]()
Vám moc gratuluji k vašemu zázraku
Nejdůležitější je aby mimca byli zdravé ![]()
@Nateo no já prave pindika neviděla, tak uvidíme do další kontroly ![]()
@Terand7593
tak snad mi to příště řekne a neřekne mi ať počkám do porodu
to už bych mu fakt něco řekla