Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@TerklAhojky já se na to ptala zrovna před týdnem na kontrole. Mám jen kyselinu listovou na předpis a nic víc. Nabrali mi krev a všeho mám prý dostatek. Je ale pravda že jim hodně zeleniny i ovoce.. I luštěniny a mléčné výrobky.. nic neeliminuji a tak to asi zatím tělu stačí. Právě jsem začala 20.tyden
Taky jim vsechno. Nijak se neomezuju. ![]()
@Terkl píše:
Ahoj holky chci se zeptat co papate za vitaminy ve 2 trimestru?
Ahojky, ja jim nejaky mix vitaminu se silenym nazvem „Chytre miminko“
, ten obsahuje nejakych 12 vitaminu, rybi tuk atd.. Kazdy den piju zeleny jecmen a ted nove mi doktorka predepsala magnezium proti bolestem podbrisku:)
@Anonymní píše:
@Terkl
Aha no já mám ještě ty mamavit tak je doberu a pak začnu zobat tu kyselinu listovou .
Ahojky já se na to ptala zrovna před týdnem na kontrole. Mám jen kyselinu listovou na předpis a nic víc. Nabrali mi krev a všeho mám prý dostatek. Je ale pravda že jim hodně zeleniny i ovoce.. I luštěniny a mléčné výrobky.. nic neeliminuji a tak to asi zatím tělu stačí. Právě jsem začala 20.tyden
Ahojky holky, chci se zeptat většina z vas už má druhé mimco. Tak se chci se zeptat na rady co jste po narození fakt využily myslím jestli mám kupovat hnizdecko nebo je to zbytečně někde jsem dokonce četla ze to není dobre na zadicka
. Celkove co je dobre mít a co je zas zbytečně
dekuji moc za rady ![]()
@Terkl já tedy hnízdečko dostala až na druhé miminko a nemůžu si to vynachválit, na gauči se ti nikde nepřekulí a i v postýlce jsme ho využili..a dá se v něm miminko i pěkně polohovat..za mě super věc..a ještě doporučuji odsávačku na nos, která se připojí na vysavač, fajn vychytávka, když je rýma..
a využijete ji dokud dítě neumí smrkat..
@Terkl ja o hnizdecku premyslim taky, ale spis asi ne. A kdyz tak usit si ho muzu vdycky. Ja si pred 18 ti lety vystacila s postylkou a kocarem 🙂 pred 13ti lety taky. A tak dale. Az pri posledni dceri jsem mela i kosik…ten byl fajn kdyz sem varila tak sem ji mela u sebe v kuchyni pokud teda zrovna nespala.
@berunecka6 jo, kolébku jsem měla také v obýváku s kuchyní, když manžel spal po noční, tak jsem měla malou u sebe..tu jsem ale blbec prodala, tak musím zase sehnat ![]()
@Pudelka ja ten kosik taky prodala 😂 ale chtela bych ted sehnat ten vetsi. Mela sem maly a to je fakt jen na chvilku.
@Terkl vitaminy verra brala jsem je i par mesicu pred otehotnenim takze uz je beru cca pres pulrok. Je to cesky vyrobek a je na ne fakt dobry feedback, nemaji zbytecna barviva atd a maji rozstepenou kyselinu listovou folat - ktera se vstrebava lip nez ta obycejna. Ale myslim ze vitaminy spis telo podpori, dulezitejsi je asi plnohodnotna strava coz je v tehotenstvi obcas fakt vyzva zejmena v prvnim trimestru ![]()
@Terkl Ahoj, já beru taky Chytré miminko, dneska mi ještě MUDr. doporučil zvýšit příjem hořčíku kvůli těm bolestem rukou/nohou… @aannnnaa - nemáte po tom rybím tuku pocit, že se vám „vrací“ ryba? S tím jediným se trochu peru, protože ryby obecně moc nemusím, naštěstí netrpím na nevolnosti
![]()
@Ter88ka píše:
@Terkl Ahoj, já beru taky Chytré miminko, dneska mi ještě MUDr. doporučil zvýšit příjem hořčíku kvůli těm bolestem rukou/nohou… @aannnnaa - nemáte po tom rybím tuku pocit, že se vám „vrací“ ryba? S tím jediným se trochu peru, protože ryby obecně moc nemusím, naštěstí netrpím na nevolnosti![]()
![]()
Jo, mně se ta chuť ryby pokaždé vrací..🤮
@Ter88ka @Jannie89 Musim rict, ze obcas se mi to s tou rybou taky deje :/ ted jsem ale nekde zahledla tip, ze je dobre uchovavat rybi tuk v mrazaku a ze se to pak nedeje, tak si chci o tom neco nacist, jestli to treba nemuze ten tuk znehodnotit a pak to vyzkouset..ja sice ryby rada, ale jen kdyz cestuji tam, ne kdyz se vraci ![]()
Vitamíny-mne teď zjistili že mám pořád málo železa, i když už beru Tardyferon, zvýšili mi to na 2 denně a mám doplňovat hodně že stravy… Mně zbylo z minula GS mammavit, tak nevím, jestli to ještě kombinovat.
Hnizdecko je skvělá věc, jsem ráda, že jsem si ho schovala.
Právě uvažuji mezi košíkem, domácím kočárem a cestovní postýlkou. Ta cestovní se mi líbí, protože má kolečka, je užší, než klasická postýlka, má dvě polohy. Já budu potřebovat tahat prcka s sebou po baráku a bojím se že košík nevydrží dlouho… Tak jsem ráda, že to tu teď řešíte ![]()
@Terkl
Ahojky já se na to ptala zrovna před týdnem na kontrole. Mám jen kyselinu listovou na předpis a nic víc. Nabrali mi krev a všeho mám prý dostatek. Je ale pravda že jim hodně zeleniny i ovoce.. I luštěniny a mléčné výrobky.. nic neeliminuji a tak to asi zatím tělu stačí. Právě jsem začala 20.tyden