Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Někdy je lepší na dětech moc nelpět. Vím, že to je těžké, ale našim prarodičům umíraly děti jedno po druhém na blbé nemoci a také se z toho nehroutily. Třeba stojí za to ten vlastní život tak nějak neplánovat, nestavět si vlastní romantické představy, aby se z toho nestaly vzdušné zámky a umět za danné siuace si priority změnit.
@Mulatas Je pravda, že dřív děti umíraly mnohem víc, rodiče mojí prababičky měli 9 dětí a 5 jich umřelo na záškrt, dvě dokonce v jeden den(2a 5let).Tu situaci si vůbec nedovedu představit. Mně teda zatím žádné dítě nezemřelo a doufám, že se tak ani nestane, ale podle mě člověk moc neovlivní jak na dětech lpět nebo nelpět, prostě podle mě láska k dětem je daná a každý jistě trpí při jeho ztrátě. Je jasné, že člověk se s tím musí nějak naučit žít a na to je podle mě opravdu potřeba hlavně ten čas…
Mulatas… myslím, že je to příliš tvrdé, to co jste napsala.
ano, dříve děti umírali častěji než dnes a na banální nemoci, ale není pravda, že se ty maminky nehroutily…babičce zemřeli dvě děti, druhému dědovi jedno i s manželkou při porodu a mamce taky zemřel syn před 38 lety a upřímně…všichni tím byli a jsou poznamenáni dodnes.
Ona byla jiná doba…museli dřít, aby zajistili pro všechny živobytí…takže přes den fungovali, tím pádem to možná vypadalo, že se nehroutí, ale co vy víte, co se jim odehrávalo v hlavě a srdíčku? kolik bolestí cítili? A večer, před usnutím…co se jim honilo hlavou?
@Bibi 72 Ahoj! Myslím že máš pravdu. To čo napísala tá osoba nad tebou… na to nemám slov. Myslím že je to osoba ktorá nič také v živote nezažila, ani nik v jej okolí.. Ten komentár je len provokativný. Myslím že sa chce len s niekým pohádať, dohadovať…proste byť stredom pozonosti. Nedoprávaj jej ten luxus..
Ahoj, mi čekali dvouvaječná dvojčátka, ale ve 24 tt nám jedno miminko umřelo, příčena se nikdy nenašla
Bolí to do dnes, ikdyž to jsou už 4 roky a pár měsíců. Ted mám strach otěhotnět podruhé, aby se to celé neopakovalo, nechci to už nikdy zažít. ![]()
@Jančakecalka Tak to mi je lúto! Ale hlavne že ti zostalo aspoň jedno. My sme prišli pred 7 mesiacmi v 37tt o chlapčeka. Už sa nerútim, ale bolí to stále. Nikoho vo svojom okolí tým nechcem zaťažovať ale myslím si že od toho takého veby, pokeci sú aby si ženy mohli popovídať o tom čo prežívajú…
@lilli.c To ano, pomáhá mi to taky dost, když si můžu přečíst o trápeních jiných a vím, že v tom nejsem sama. Tehdy to bylo pro nás moc těžké, byla to vymodlená dvojčátka, takže o to, to pak bylo horší. Zbytek těhu jsem žila ve strachu, aby se něco nestalo, fuj, už nikdy.
Jsem za naší dcerku šíleně vděčná, že jí máme, nebýt jí, tak můj život nemá ani smysl, ted bychom moc chtěli druhé, ale mám strach, aby se něco neopakovalo. ![]()
@Jančakecalka zlatíčko! Verím ti, ale ver tomu že si ťa teraz pohlídajú. My teraz čakáme druhé mimi. Je to ťažké. Každý večer keď som sama, alebo manžel už spí tak sa mi celý ten moj príbeh točí pred očami. To oznámenie, porod tá bezmoc… Ale verím že to teraz dopadne dobre a každý večer sa s tým malím zázrakom čo nosím pod srdcom rozprávam a vravím jak je na svete krásne, jak ho máme radi a jak sa na jeho príchod tešíme.. Poradiť ti neviem. Rozhodnutie je na tebe. Skús sa porozprávať na gynde o svojom strachu a či by nešlo ťa pozývať častejšie na kontroli v tehu aby si sa cítila lepšie, nejaké testy navyše…neviem…
Janči… jestli se to bude nebo nebude opakovat…to ti bohužel nikdo nezaručí… aleje to málo pravděpodobné. Překonej strach…miminko za to stojí a lékaři si tě určitě pohlídají… držím pěsti ![]()
Lilli…tobě taky držím pěsti… ![]()
@lilli.c píše:
@Jančakecalka zlatíčko! Verím ti, ale ver tomu že si ťa teraz pohlídajú. My teraz čakáme druhé mimi. Je to ťažké. Každý večer keď som sama, alebo manžel už spí tak sa mi celý ten moj príbeh točí pred očami. To oznámenie, porod tá bezmoc… Ale verím že to teraz dopadne dobre a každý večer sa s tým malím zázrakom čo nosím pod srdcom rozprávam a vravím jak je na svete krásne, jak ho máme radi a jak sa na jeho príchod tešíme.. Poradiť ti neviem. Rozhodnutie je na tebe. Skús sa porozprávať na gynde o svojom strachu a či by nešlo ťa pozývať častejšie na kontroli v tehu aby si sa cítila lepšie, nejaké testy navyše…neviem…
Ahoj, držím moc palce, aby vše dopadlo dobře a miminko bylo zdravé.
Já chodím od léta do Gennetu, máme za sebou 4 inseminace, ale nic, tak ted nás čeká v létě ivf, tak uvidíme. Už ted je jasné, že budu na rizikovém a že budu muset chodit častěji na kontroli, za což budu moc ráda, Máme strach, ale snad to pak dopadne dobře.
@Jančakecalka budem ti držať palečky nech to dobre dopadne. A nech sa skoro tešíš z miminka v brušku. Hlavne sa skús sústrediť na niečo iné a ono sa to podarí, to sa neboj. Ja viem, tiež som nenávidela keď mi niekto povedal, nemysli na to…ale ono to tak naozaj je! Myslím na teba a držím palečky!
@lilli.c Moc Ti děkuji za podporu, to pomáhá
Moc si druhé miminko přejeme ![]()
@Jančakecalka Ďakujem, zlatíčko!
Hneď jak najdeš // daj vedieť nech sa možem tešiť s tebou… Si statočná! Ty to zvládneš a do roka tu budete mať ďalšie miminko…uvidíš! ![]()
@lilli.c obdivuju Te. Ja prisla o dcerku v ukoncenem 38. tydnu a ackoli si dalsi tehotenstvi strasne preju, zaroven se ho desne bojim… takze drzim vsechny palecky, co mam…
@Jančakecalka Tobe samozrejmne take preji, aby vse vychazelo, jak si prejes a brzo se dockali dalsiho miminka.