Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nadkanadka píše:
Ahoj holky. Brouzdám netem na téma smrt dítěte a to mě dovedlo až sem,
19.8.2013 se m narodily 2 holčičky, jednovaječná dvojčátka. Obě v pořádku, stala jsem se nejšťastnější maminkou než mi 22.8.ráno oznámili že moje Beátka zemřela na otravu krve. Bylo to nečekaný, hrozný! Moji druhou dcerku m odvezli - prý preventivně do Prahy-tam jsme se dozvěděli, že je na tom také vážně. V tu chvíli jsem netušila co se stalo, nepřemýšlela jsem nad tím, jak je možné, že 2 zdravé holčičky onemocní a jedna zemře. Ted s postupem času vše zjištuji a ta nejhorší varianta je to, že jejich smrt někdo zavinil. Na tom oddělení řádila ecoli a Beátce se dostala při vpichu jehly do krve a pak už to mělo vše rychlý spád. Ted se připravujeme nejspíš na soud, protože pochbení důkazů tom je tolik, že to nelze nechat být.
Nejhorší na tom všem ale je to, že to už nic nezmění. Už mi nikdo nevymaže z hlavy ten obraz mojí mrtvé holčičky v mém náručí. A její sestřičce bude celý život chybět její druhá polovina. Za to že jsou sestry lajdáci nepoužívaly rukavice a nedezinfikovaly si řádně ruce musím své dcerce každý den doma před urničkou zapalovat svíčky. Je mi ze všeho zle a nejhorší je, že m to vše přijde jako zlý sen, ale já se ne a ne probudit.
Dobrý večer, já nemám slov nad Vaším příspěvkem. Nedokážu si představit, jak vám může být. My Beátku měli jen 4 dny a je to bolest co nikdy nezmizí, ale ztratit miminko po roce a hlavně na to celou dobu čekat a žít tím, že to tak nejspíš dopadne-to musí být pro mě nepředstavitelné ![]()
Držte se. Člověk musí jen věřit v to, že tam kde ty dětičky jsou jim je hezky.
@nadkanadka Neviem či som to tam napísala špatne… Za tých 10 dní to bude rok, čo nám umrel prvorodený. Narodil sa mŕtvy…
Tento rok bojuje náš druhorodený o život. Za 9 dní mu budú 2 mesiace.
@nadkanadka Držte sa! Stráta miminka kedykolvek v priebehu tehotenstva či až po narodení je hodne bolestivá. Ale musíme veriť že sa tie naše detičky majú na tom druhom svete lepšie.. Posielam hodne energie aby ste všetky strastí čo vás teraz čakajú prežili v rámci možnosti čo najlepšie…
Znám lidi kterým miminko zemřelo pár hodin po porodu
Vám přeji moc štěstí ![]()
@lilli.c
Moc se omlouvam, nejak mi jde spatne se posledni dobou soustredit, tak jsem to popletla.
Ale at je to jakkoliv, je to hrozne.
Me drzi nad vodou Nelinka. Kdyby to nezvladla ani ona, bylo by to o dost tezsi.
Zkousela jste, zda pomuze psycholog? Ja prave nevim co, tak jdu v patek zkusit i toto, ale neverim, ze to nejak moc pomuze.
@nadkanadka věřím, že pomůže, pokud je to dobrý psycholog. Některá děvčata musela i 2× změnit psychologa, než jim to začalo pomáhat. Hodně štěstí, ať je ten první rovnou ten správný.
@trpaslinka
Diky moc. Musim fungovat pro moje dve dcerky, ale sem jak telo bez duse.
@nadkanadka chtěla jsem Tě pozvat k nám do skupiny. Ale koukám, že sis už cestu k nám našla. ![]()
Nadkanadka…preji uprimnou soustrasta. Nechapu jak si porad muzou v nemocnici tohle dovolovat! Preji at ti psycholog pomuze, me pomohly az leky a prace.Ale ty musis doma fungovat jako mama a to bude tezsi, zvlast kdyz jste prisli o jedno z dvojcatek
.PREJI TI MOC, MOC SILY.Nasi andilci, ale cekaji na nas a jednou se snimi shledame…
Ahoj, dcerka mojí kamarádky ze střední teď 8 měsíců bojovala v nemocnici.
Něco se střívkama- byla na pěti operacích. Nikdy ji neměli doma, hned po narození si ji tam nechali
Před pár dny jsme si psaly jak je na tom malá, co doma atd. a ona, že je to všechno sice dost psychicky náročný a proto taky nikam nechodí, jenom sedí doma a nemá ani pomyšlení na kafe nebo návštěvy.. ale že v rámci možností se má dobře. Nebo aspoň líp než předtím, protože jim volali z nemocnice aby sdělili, že nechcou nic slibovat předčasně, ale malou si budou možná moct ozvézt před Vánocema konečně domů. Tak mi to celá nadšená vykládala s tím, že se po dlouhé době zase konečně domluvíme na návštěvu a všechno bude jak má. Jenže včera se ke mně doneslo, že malinká ráno zemřela a kamarádka se totálně zhroutila. Členové její rodiny to ještě ten den vykládali jinde. Ona neví, že to vím a její bratranec chce abych si to nechala pro sebe dokud mi to neřekne ona sama. Chtěla bych jí zavolat nebo aspoň napsat.. nevím jak se zachovat
![]()
Kruci, tak tady sama nevím, co poradit. Záleží, jaká je kamarádka. Asi opravdu bude potřebovat čas, ale třeba se ozve brzo.
až s ní budeš mluvit, dej ji najevo, že o tom může mluvit, jak sama uzná za vhodné. Pokud o tom nebude chtít mluvit, že to chápeš… Já osobně se spojila se svými dobrými přáteli brzo, ale to byl trochu jiný případ. Dítě se narodilo již bez života a i přesto, většina lidí se chová tak, že fakt nikoho nechce ani vidět. V tom jsem byla asi divná, že jsem hned šla ven s tím, abych měla to vysvětlování, kde mám dítě, co nejdříve za sebou. Ať už se kamarádka bude chovat jakkoli, měj na mysli, že první dny a týdny jsou reakce truchliciho rodiče, které se mohou jiným zdát přehnané, úplně normální.
@Anonymní píše:
Něco se střívkama- byla na pěti operacích. Nikdy ji neměli doma, hned po narození si ji tam nechaliPřed pár dny jsme si psaly jak je na tom malá, co doma atd. a ona, že je to všechno sice dost psychicky náročný a proto taky nikam nechodí, jenom sedí doma a nemá ani pomyšlení na kafe nebo návštěvy.. ale že v rámci možností se má dobře. Nebo aspoň líp než předtím, protože jim volali z nemocnice aby sdělili, že nechcou nic slibovat předčasně, ale malou si budou možná moct ozvézt před Vánocema konečně domů. Tak mi to celá nadšená vykládala s tím, že se po dlouhé době zase konečně domluvíme na návštěvu a všechno bude jak má. Jenže včera se ke mně doneslo, že malinká ráno zemřela a kamarádka se totálně zhroutila. Členové její rodiny to ještě ten den vykládali jinde. Ona neví, že to vím a její bratranec chce abych si to nechala pro sebe dokud mi to neřekne ona sama. Chtěla bych jí zavolat nebo aspoň napsat.. nevím jak se zachovat
![]()
Tady jdou rady pro okolí rodičů, kterým umřelo dítě. Snad to pomůže..
@Anonymní píše:
Něco se střívkama- byla na pěti operacích. Nikdy ji neměli doma, hned po narození si ji tam nechaliPřed pár dny jsme si psaly jak je na tom malá, co doma atd. a ona, že je to všechno sice dost psychicky náročný a proto taky nikam nechodí, jenom sedí doma a nemá ani pomyšlení na kafe nebo návštěvy.. ale že v rámci možností se má dobře. Nebo aspoň líp než předtím, protože jim volali z nemocnice aby sdělili, že nechcou nic slibovat předčasně, ale malou si budou možná moct ozvézt před Vánocema konečně domů. Tak mi to celá nadšená vykládala s tím, že se po dlouhé době zase konečně domluvíme na návštěvu a všechno bude jak má. Jenže včera se ke mně doneslo, že malinká ráno zemřela a kamarádka se totálně zhroutila. Členové její rodiny to ještě ten den vykládali jinde. Ona neví, že to vím a její bratranec chce abych si to nechala pro sebe dokud mi to neřekne ona sama. Chtěla bych jí zavolat nebo aspoň napsat.. nevím jak se zachovat
![]()
Ahojík! Mne pomohlo ak sa ma ľudia neštítíli. Ak somnou hovorili úplne normálne. Bez vyzvedania. Ocenila som ak niekto začal napr. Počula som čo sa vám stalo. Moc ma to mrzí… Človek sa potom necíti jak prašivý pes a vie, že ľuďom v jeho okolí na ňom záleží…že sa má na koho obrátiť…
@lilli.c jo, to znam.. Kde mate miminko? Miminko se nedozilo porodu. Aha.. sup a uz byla pani v pr… ehm pryc.. Si pak clovek prijde jeste ke vsemu navic prasivej ![]()
@Anonymní píše:
![]()
Osobně bych ji určitě kontaktovala, řekla, jak strašně moc je mi to líto a řekla jí, že pokud by si potřebovala popovídat nebo by s něčím potřebovala pomoct, jsem tu pro ní. G.