Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@trpaslinka Presne tak. Najhoršie bolo keď ľudia otravovali i pol roka od smrti maličkého. Keby aspoň to nevedeli. Ale dookola tí samí. Už som bola ku koncu sprostá a posielala ich do patričných miest…
@lilli.c tak to ja zase mela docela stesti v tomto. Pratele se chovaji opravdu jako dokonali pratele a i ostatni (prodavaci atd.) mi jen rekli, ze je jim to lito a uprimnou soustrast a vice to neresili. Akorat ta jedna maminka, ta se ke me zacala chovat, jako kdybych byla prasiva. Ale proste jsem ji ignorovala a neresim ji. Akorat v tu chvili me to fakt bolelo. Me spis dostava, kdyz i po takove dobe potkam nekoho, kdo nevedel a najednou se me zepta, kde mam miminko. I kdyz normalne o tom mluvim bez problemu, jak me nekdo zaskoci, protoze nevi, stale je mi do breku.
@trpaslinka no my bývame na vesnici. Okolo samí dochodci a bohužial jediná ich zábava je riešiť problémy iných.
A potom v robote…na svoje povodné miesto som nemohla, tak ma 3 týždne spovedali, čo sa stalo, jak sa stalo a čo to od nich vlastne chcem. Moc dobre vedeli že mám na to nárok. Len proste nechceli a tak som radšej šla na PN. Psychicky úplne v pr..
Som zvedavá jak to zvládnem tento rok.
Mareček nám už umrel, v robote to už vedia. Ešte mi ani nepovedali kedy mám nástup. Mne na sociálke povedali 12.12. Účetní 27.11. tak a teraz si vyber. Na povodné miesto nemožem do konca 9 mesiaca od porodu, tak som zvedavá jak sa na mňa pripravili tento rok…
Tak to je mi moc líto. Já naštěstí práci řešit nemusela, protože jsem doma s prvorozenym. I kdybych musela řešit, tak bych neměla mít problém s prací. Dělala jsem vedoucí v kavárně v Londýně a jelikož je to obrovská síť, tak se místo vždy najde..
@trpaslinka čo o to. Ja som delník na linke. Ale robím v taktime (neviem jak sa to píše) okrem toho 12 bez možnosti sadnúť, na wc…proste otročina. Takže prácu ja by som mala. Ale bohužial na toto miesto nemožem. A inde ma už s princípu dať nechcú - svine. Tento rok sa ale nedám! Ak to sama nebudem zvládať (domocť sa svojich práv) tak im pošlem právnika…a oni si to rozmyslia a rýchlo!
@lilli.c - to je mi líto, že máš takové problémy…:-( Já se právě divím, že zrovna dělnici by dělali problémy.. ![]()
@lilli.c jen se nedej… Jako bys neměla trápení dost. Ještě v práci Ti budou pridelavat starosti.
@Králičice no oni by mi museli nájsť iné miesto. Nejaké pomocné práce. Na linku možem až po 9 mesiacoch od porodu. A jelikož na tých pomocných prácach sú „vraj“ ľudia, ktorých kedykolvek možu poslať na linku tak mi tú prácu nechcú dať. Na námietky že nech teda, ak tam sú takýto ľudia, tak nech jedného pošlú na linku a ja, až budem mocť, tak sa s ním vymením, mi bolo povedané, že oni sú už zaškolený a že to robiť nebudú, mám ísť na linku ja. Že im to zákon zakazuje sa netrápia. Ak je niekto na tom psychicky špatne, tak si na ňom len a len zgustnú…
To je moja skúsenosť s kancelárskymi „muúúúú“…
No, tak to fakt asi probrat s nějakým právníkem. Co odbory, nemá váš zaměstnavatel? Odbory většinou mají bezplatnou právní poradnu ohledně zaměstnání pro členy.
Já mám úplně husí kůži z toho…obdivuji jak se s tím dokážete vyrovnat..máte mou úctu
@trpaslinka ja niesom členom odborov. Už som si našla právnika ktorý by eventuelne pomohol ak by nastal problém. Ale vyhrožovať právnikom nechcem bezdovodne. Predsa len. Do práce chcem a potrebujem ju. Takže je to až posledná možnosť..
To čo opisujem sa stalo v lednu. Teraz som to tam ešte neriešila. Ale čaká ma to v blízkej budúcnosti…
@lilli.c držím pěsti, ať to dobře dopadne. Ještě, že já tohle řešit nemusím. Já vlastně měla štěstí v neštěstí. Rychlý bezproblémový porod, úžasná péče, žádné starosti s prací, skvělí přátelé… Jen to srdíčko pořád pláče po dcerce… Ještě, že mám toho svého raubíře, ten mě moc truchlit nenechá..
@Králičice tie už ignorujeme. Predsa len. Je nás vo firme aktuálne 2500. Ak si niekto na jednej strane fabriky prdol do 2 hodín to vedeli všetci. A do konca dňa bolo s prdu že sa pos.al. Takže to neriešime. Blbci sú všade…
@trpaslinka - já měla taky štěstí.. druhá půlka mého srdíčka mi tu teď zlobí.. A i když ta první na nás kouká z nebíčka, nikdy nebudu dostatečně vděčná lékařům za to, že je malá zdravá.. A tgo i když mám určité pochybnosti, jestli lékaři něco nezanedbali..