Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hr4sek22 kamaradka jiste truchli. Urcite je pro ni tezke o tom mluvit. Ja byla jedna z tech „stastnejsich“, ktere se okamzite dobrovolne vystavily normalnimu zivotu prave z toho duvodu, abych to vysvetlovani, zvlastni reakce lidi a tak podobne mela co nejdrive za sebou. Ale vim moc dobre, ze takto jedna jen malo maminek a vetsinou se treba i nekolik tydnu zaviraji doma a vyhybaji spoleosti.
Ja bych ji na Tvem miste poprala treba klidne svatky misto stastnych. Protoze takove opravdu mit nebude. A vse nejlepsi do noveho roku a at je lepsi, nez ten minuly.
A proc ji nenapises rovnou, ze se k Tobe ta zprava donesla a ze nevis, jak se chovat, abys ji jeste vice neranila. Ze chapes, ze se ji zrovna nechce moc komunikovat, ale kdyby si chtela promluvit, ze jsi tu. Pravdeodobne Ti odpovi, ze chce jen cas pro sebe, ale Ty alespon budes vedet, ze je v poradku a ona bude vedet, ze se ma na koho obratit, kdyby potrebovala.
@trpaslinka Vůbec jsem nevěděla co jí napsat
Máš pravdu. Napíšu jí tohle. Snad mi aspoň odpoví abych věděla, že je v pořádku.
@Hr4sek22 píše:
@trpaslinka Vůbec jsem nevěděla co jí napsatMáš pravdu. Napíšu jí tohle. Snad mi aspoň odpoví abych věděla, že je v pořádku.
Je to smutný
Určitě bych ji to takhle napsala…Chuděra ![]()
@Hr4sek22 píše:
Ahoj, 18.11. jsem přidala příspěvek do diskuze ohledně holčičky mé kamarádky, která nezvládla boj v nemocniciPsala jsem jako anonymní, ale vždyť je to jedno..Kamarádku jsem kontaktovala, ale vůbec nekomunikuje. Vůbec se jí nedivím, ale mám o ni starost. Nevím jak na tom je a jestli jí mám vůbec přát pěkný svátky když vím, že pěkný je mít fakt nebude a ani nevím jestli budou s přítelem vůbec slavit Vánoce. Ona neví, že o tom všem vím. Od posledních smsek, že budou malou mít o Vánocích konečně doma jsme si nenapsaly, nic. Telefon mi nezvedla
![]()
Evidentně nemá chuť s nikým mluvit. Určitě jí nepřej pěkné svátky, když víš, že je mít nebude. Pošli jí sms, že víš, co se stalo, soucítíš s ní, je ti to upřímně líto, chápeš, že nechce s nikým mluvit a ať se ozve sama, až bude mít sílu. Žádné přání a vyjadřování soustrasti!!! Soucítím, posílám hodně síly a objetí. Tahle věta úplně stačí ![]()
@Michelangelo ano přesně tak, když mi přál někdo hezké Vánoce, trhalo mě to srdce a duši. Já jsem 9 měsíců nevylezla z domu a někdy bych v tom klidně pokračovala, ale jsou povinnosti.
Ahoj,,, nedávno 5.6 2013 mi umřela 3 roční holčíčka takže vím jake to je,,ale asi se stím nikdy nesmířím ![]()
@andreanelinka píše:
Ahoj,,, nedávno 5.6 2013 mi umřela 3 roční holčíčka takže vím jake to je,,ale asi se stím nikdy nesmířím
@andreanelinka Je mi to moc líto. Mohu se zeptat, co se stalo? ![]()
@andreanelinka píše:
Ahoj,,, nedávno 5.6 2013 mi umřela 3 roční holčíčka takže vím jake to je,,ale asi se stím nikdy nesmířím
Ach jooo…to je tak nespravedlivé..
![]()
@andreanelinka
To je mi moc líto..To je ta z té fotečky? Co se jí stalo?
@jannina1 píše:
@andreanelinka
To je mi moc líto..To je ta z té fotečky? Co se jí stalo?
Nevím, zda je vkusné a citlivé to páčit od této maminky takto veřejně.
@Burj Chalifa Tak nevím, ale kdyby se o tom nechtěla bavit, tak přece to veřejně nepíše tady. Je celkem logické, že taková věc vyvolává otázky a zvědavost „PROČ“. Pokud nechce, neodpoví.
A nikdo to z ní nepáčí. To by vypadalo trošku jinak. Já se také zeptala.
@Burj Chalifa píše:
Nevím, zda je vkusné a citlivé to páčit od této maminky takto veřejně.
Máš dva typy lidí. Jednomu pomáhá o tom mluvit a vzpopomínat, někdo o tom nechce mluvit vůbec. Nevíme do které škatulky paní patří. Ať si vybere sama jestli bude odpovídat či ne. ![]()
Ahoj, 18.11. jsem přidala příspěvek do diskuze ohledně holčičky mé kamarádky, která nezvládla boj v nemocnici
Psala jsem jako anonymní, ale vždyť je to jedno..
Kamarádku jsem kontaktovala, ale vůbec nekomunikuje. Vůbec se jí nedivím, ale mám o ni starost. Nevím jak na tom je a jestli jí mám vůbec přát pěkný svátky když vím, že pěkný je mít fakt nebude a ani nevím jestli budou s přítelem vůbec slavit Vánoce. Ona neví, že o tom všem vím. Od posledních smsek, že budou malou mít o Vánocích konečně doma jsme si nenapsaly, nic. Telefon mi nezvedla