Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, taky se přidávám. Po 2 letém snažení o mimi, jsme šli na IVf kde nedošlo ani k transferu protože všechna embryjka umřela. Našli jsme si novou kliniku a než dišlo k dalšímu pokusu otěhotněla jsem spontálně.
Malej se narodil 16.12.14 a 18.12. v porodnici umřel na syndrom náhlého úmrtí.
Jsem úplně v háji, tak dlouho jsme na něj čekaly a jak to dopadlo.
Chceme hned začít pracovat na dalším, ale mám strach že to nepůjde kvůli psychice a pak ten strach aby se to nestalo znovu, hrůza.
![]()
@Lucka90 uprimnou sosutrast
.Psychika dela hodne, ale moc Ti preji aby se ti podarilo otehotnet co nejdrive, at aspon trosku tu bolest zmirni.Ja jsem tehotna po 3 a muzu ti rict neni den, kdy bych se nebala, ten strach proste v nas zustane. Nevim jestli o tom chces mluvit, ale u vas v nemocnici nepouzivaji monitor dechu ![]()
@luciuss7 Ne nemají ho všichni, já ho teda měla protože malej zvracel asi se nalokal plodové vody, ale pořád plakal tak do mě sestřičky pořád hustily ať ho mám u sebe v posteli a přikládám k prsu, takže až,,usnul" dala jsem ho do postýlky a chtěla jít do sprchy a v tom se rozezněl monitor
![]()
Snad se opravdu brzo zadaří, všechno zvládneme a mimi bude zdraví.
@Lucka90 to je hrozne, ja si doted myslela, ze se da umrti miminek stim monitorem dechu zabranit
.Preji ti moc, moc sil. A pookud ti pomuze tak mluv, mluv a mluv..tady nebo i se svoji kamaradkou.Me dcerce by bylo letos v cervnu 5 let a tady me opravdu holky pomohly a pak jeste ma kamaradka, ktera me poslouchala deno denne jak kolovrat…Vim jak je to tezke a jeste dlouho bude, ale casem ta bolest se bude posouvat dal hloubeji do srdicka a moc ti preji aby jsi brzo otehotnela a ason trosku tu tvoji bolest utlumila
![]()
@Lucka90 je mi to moc líto…nic takového se mi nestalo, ale i tam asi vím jaká to musí být bolest. Drž se a pokud budeš chtít se vypovídat, vyplakat, vykřičet nabízím náruč! ![]()
Lejla91: ahoj zajímalo by me jak to dopadlo s dvojčaty(ja mam taky dvojčata *26,6,2014).Me umrel syn ve 27tt v roce 2012
@ševelka je mi to líto
tohle by se stávat nemělo
co se stalo jestli o tom chceš mluvit?
![]()
@ševelka Soucítím s tebou. Vím, jak to bolí, také jsem před pár lety ztratila dcerku. Ta bolest mně svírá, kdykoli si na ni vzpomenu. Chybí mi její dobrá nálada, její smích, její společnost. Pomáhá vybrečet se, dovolit emocím aby vyšly z těla ven. Čas to nikdy úplně nezahojí, smířit se se smrtí dítěte je hodně těžké. Také z toho ještě nejsem venku a asi ani nikdy nebudu. Upřímnou soustrast.
@ševelka je mi to strašně líto
Kdyby sis chtěla popovídat, klidně soukromě, jsem tady ![]()
@ševelka je mi to moc líto, před chvílí jsem pročetla vaše diskuze a nedovedu si to vůbec představit, kolik toho jedna maminka musí unést. Rodiče by se neměli dívat do rakve svým dětem, moc s vámi soucítím a přeju hodně sil.
![]()
@ševelka píše:
Ahoj tak moc to bolí…
Bože…to si nedovedu představit. Upřímnou soustrast.. ![]()