Poradna duly
Jana Čurdová
Holky dobré ránko:-)
Moc držím palečky a přeji jen samé dobré zprávičky!!!! ![]()
holky, tak určitě informujte, hlavně ať je vše v pohodě!!!! budu čekat na zprávičky ![]()
čau Kočky
Kontroly ať dopadnou jen dobře… já ani nemyslím, že by to mělo být jinak ![]()
Berloušku tak s těma ultrazvukama máš pravdu.. pojišťovna zaplatí myslím jen 8 utz za těhu a zbytek ti dělá mudr zadarmo… takže je na nich jak to pojmou a jak jsou lakomí ![]()
Tak za mé starší dcery to bylo tak, že poj. platila jen 3 screeningové UZV. Do 12tt, ve 20tt a ve 30tt. Takže jestli už jich platí 8, tak to je UZV každou kontrolu, což je supr ![]()
pojišťovna hradí 4 UTZ v těhu ![]()
zjištění těhu, 12tt, 20tt a 30-32tt
Mabis tak jo! Já jsem si myslela, že 8 asi jsem si to spletla s těma kontrolama… no tak to jsem už dávno za vybráním
Ale moje gyndařka provádí kontrolu jen utz… nic jinýho nedělá!
no ono 8 by ti vyšel na každej měsíc jeden a to vím, že nejde, protože si ty UTZ navíc doplácím a je to pěknej ranec… tady u nás 3700,– ale mám UTZ každou kontrolu, lus je v tom 4D a ten privotimestrální screening (oboje děla z toho 3000,–)
Mabis tak to je tvůj mudr. pěkná K…a!!! Ale taky takovýho znám
ale nechodím k němu. U nás teda ten screening stál 1500,– ale připlácet si utz navíc je mazec…a tolik!!! To nechápu… moje práce je tak i trošku u toho ultrazvuku a to vyšetření stojí pár korun… 300kč jedno možná něco navíc ale tolik nestojí ani s kontrastní látkou vyšetření na utz určitě ne!!! Nebo ty to možná myslíš dohromady za celých 9 měsíců…
Moje gyndařka je mladá doktorka a vyšetřuje opravdu jen utz, i když jdu na preventivku, tak vždycky bere utz. Takže každá kontrola je ultrazvukem… nevím, jestli si třeba něco napíše navíc aby to měla zaplacený ale myslím si, že pokud je doktor doktorem a chce mít klid na duši, tak tě prostě tím ultrazvukem vyšetří… no já nevím !!!
Jenže jak říkam za ty 3700,– je z toho 3000,– za screening a 4D UTZ a těch zbývajících 700,– za ty UTZ
takže ais za 4-6 UTZ takže asi 100,– za jeden, jinak neplatím si z toho zrcadala a mám z každýho UTZ fotky… holt můj Dr. není soukromej ale zamestnanec gyncentra… ale je tak dobrej, že to klidně zaplatím ![]()
jo a teda ještě je v tom 500,– na provoz babyboxu a na ten opravdu přispěju ráda (kdybych si ty věci platila solo, tak to vyjde asi na 5000,–)
holt Praha, jenže jsem v okolí fakt schopnýho gyndaře v dosahu MHD, tak abych to zvládla s malou nesehnala
provoz babyboxu??? no to snad nééé??? proč by matky měly platit provoz babyboxu??? tak u nás teda je taky, ale v životě nikdy jsem na něj nepřispěla - je to dobrá věc a kdyby někdo řekl, potřebujeme na provoz, jinak ho tu zrušíme, tak přispěju, ale podle mě by tohle mělo být dobrovolné a né povinost, že každá matka zaplatí!
scharlota: co to znamená, že tak trošku děláš u UZ??? já jsem zdr.sestra, ale v UZ se teda nevyznám…
on je ten příspěvek samozřejmě dobrovolnej, nic platit nemusím, já chci
asi to blbě vyznělo ![]()
ale pokud bych ho nezaplatila, tak mám standartní 4 UTZ v případě nekomplikovanýho těhotenství a víc ani ťuk ![]()
Tak jsem zpátky. Podle UZV jsem dnes 8+5, podle PM 9+4. Podle dr. si s tím těžkou hlavu dělat nemám, prej budu mít 2 termíny porodu. U prvního těh. se mi to nestalo, tam to bylo přesně, takže nesvá z toho stejně jsem. Na to špinění v minulém týdnu neřekl nic
Miminko má 2,5cm, srdíčko tluče a mlelo tam sebou pěkně ![]()
mabis: ahá, tak to já blbě pochopila ![]()
PetiteFillette: moc gratulujúúú
takže máš termín na červen, předpokládám???
Já dneska taky byla na ultrazvuku…jsem 10+0 a místo dvou už je tam jen jedno…to druhé se přestalo vyvíjetet někdy v 7.týdnu a prý samovolně zanikne…docela jsem si oddychla…nevím, jestli bych zvládla dvojky…
Děkuji
Prý se zatím budeme držet termínu podle PM, což je 25.5. Vůbec bych se nezlobila, kdyby to vyšlo, páč by se to dobře pamatovalo. Dcera je 25.3.
A pak podle UZV ve 12tt se uvidí.