// v září 2011... :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7615
20.10.11 10:38

U nás se to dělá najednou ale výsledek krve je až za týden… tak to budeš mít zaráz výsledky obojího. I když v Brně je vše v jeden den taky hotovo… jak kde!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
20.10.11 11:17

Nes - odběry mají být 10+0 - 10+6 takže ještě se vlezeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
20.10.11 13:57

Kočky

tak jsem doma… podle utz vše v naprostém pořádku, žádná vyvojová vada ani rozštěpy, srdíčko a tepny v pořádku a je to holčička… má jasný klitoris :-)

Jupííí!!! Snad krev bude taky OK a to se dozvím příští týden touhle dobou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
20.10.11 14:53

Holky a co to má být za odběry v tom 10. týdnu…já byla na krvi někdy v 7.tt a teď jdu do poradny až na konci 10.tt a na další odběry objednaná nejśem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
20.10.11 15:22

Munkina je to prvotrimestrální screening. Většinou se dělá jinde než na gynekologii a je málo gynekologů co k tomu mají osvědčení a přístrojové vybavení. I když někteří gynekologové to dělají u sebe v aambulance. Takže pokud chceš jít, tak si asi najdi na netu, kde u Vás se tohle dělá… odkud jsi? Tam se objednáš mezi 11 a 13 týdnem a udělají ti tohle vyšetření. Stojí to do 1500kč, pojišťovna to nehradí.

Vyšetření se dělá utz pře břicho a vyšetřují se cévy jak miminka tak dělohy…aby vše bylo dobře vyživováno, stanovuje se přesnější termín porodu, měří se šíjové projasnění, nosní kůstka.. to kvůli vyvojovým vadám a pak se vyšetří i srdíčko jestli je vše v pořáku a krev v něm teče jak má. Vyšetří se páteř, játra a močový měchýř. Taky se dá vidět už pohlaví. Můžeš tam jí s chlapem. Tyhle výsledky se pak sčítají s výsledky krve a to dohromady udělá výsledek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
20.10.11 16:25
Scharlota píše:
Kočky

tak jsem doma… podle utz vše v naprostém pořádku, žádná vyvojová vada ani rozštěpy, srdíčko a tepny v pořádku a je to holčička… má jasný klitoris :-)

Jupííí!!! Snad krev bude taky OK a to se dozvím příští týden touhle dobou …

Tyjo to už bylo vidět takhle brzo? 8-o :-) (chápu správně, že jsi byla na 1.trim.scr.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
20.10.11 16:28

Petite jo bylo… ale většinou už je to vidět. Jde o to, že jdeš na lepší utz než mají ve většině ambulancích… a lékař na to má čas. A byla jsem na přesně na tomhle screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
20.10.11 16:42

No tak to jsem zvědavá, jééé já bych to taky chtěla vědět tak brzo :-) Já jdu na tenhle screening normálně do svojí ambulance, jen mi ten UZV bude dělat jinej doktor. Třeba s ním bude lepší řeč než s tím mým. U předchozího těhotenství mi nechtěl říct pohlaví v 16tt, i když dělal UZV kvůli ozvům. Ona je s ním vůbec špatná domluva, takže doufám, že ten druhej bude sdílnější :palec: A byl tam s tebou i manžel? Popř. co na to říkal, na celý ten UZV i na pohlaví? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
20.10.11 16:47

Scharlota:tak to gratuluji…můj gynekolog to taky dělá u sebe v ambulanci tak se aspon nemusím někam táhnout.....a gratuluji k malýmu klitorisu, taky bych ho chtěla, ale bohužel tam bude pindík :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
20.10.11 16:54

Taky bych chtěla holčičku, ale jsem přesvědčená, že je to kluk :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
20.10.11 17:04

Byl tam se mnou a nic neříkal… on mi doma říká Lasičko (vzniklo to tak, že jak mi říkal Lásko, tak já jsem to v opilosti chtěla změnit na Lásečku a byla z toho Lasička) .. ode dneška jsem prý Lasice a Lasička je ta ve mě :-) a má dvě lasičky. Po těch potratech nám je vše jedno, hlavně ať je to v pořádku… nic víc si nepřejem. Já jsem si trošku víc přála chlapečka. Jinak asi je to blbý ale i po těch potratech jsme takový střízlivý a fakt to moc neprožíváme, víme co všechno se může stát… takže jsem rádi ale žádný výlevy radosti to nejsou :-)

Já už se ale moooc začínám těšit :-)

Mě to dělala taky moje gyndařka ale ne u ní na ambulanci ale v nemocnici na ambulantním UTZ. Je tam lepší mašinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
20.10.11 19:17

Scharlota Ten screening vím, ale ty odběry konkrétně jsem myslela…jinak děkuju za podrobný vysvětelní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
20.10.11 22:57
munkina píše:
Scharlota Ten screening vím, ale ty odběry konkrétně jsem myslela…jinak děkuju za podrobný vysvětelní…

jen dodám, že porovnávají hladinu hormonu hcg a proteinu PAPP - A z krve matky - jedná se o o chromozomální vady (Down a trisomie 13 a 18) do toho se počítá jako rizikový faktor věk a váha matky a ještě UTZ, kde se měří šíjové projasnění, kouká se na případné rozštěpa páteře, nosu a patra… vše to nahážou do tabulek a z toho ti pak vyplivnou jaký je to riziko ;)
tady ten screening se platí, ale je přesný na 90% no a pak to stejné hradí v 16tt pojišťovny jsou to známé tripple testy, ale ty jsou přesné jen asi na 60%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
21.10.11 08:24

Berloušku já si tam přála pindíka… takže zákon schválnosti funguje :-) Tak si je pak vyměníme :-D Dělám si srandu… nám po tom všem to bylo opravdu jedno hlavně ať je v pořádku, ale i tak jsem si vždycky přála chlapečka, ale nevadí vůbec nevadí… a trošku jsem pořád tajně doufala… mě to totiž už doktorka řekla v pondělí na kontrole, že si myslí, že to bude holka a tak jsem si pořád myslela, že se to ještě změní… ale berem všechno :-)

Naši i manželovi rodiče jsou spokojenější s holčičkou :-) Naši už jednoho kluka mají od ségry. Mě jen nějak nenapadá to jméno… ale naštěstí na to mám ještě půl roku a kousek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
21.10.11 11:31

Ahojky holky, koukám kolik je tu novinek :-) všem moc gratuluji k novým poznatkům :kytka:

Já jdu 1.11., na NT screening, takže už můžu čekat, že mi poví i pohlaví?? :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital