Poradna duly
Jana Čurdová
U nás se to dělá najednou ale výsledek krve je až za týden… tak to budeš mít zaráz výsledky obojího. I když v Brně je vše v jeden den taky hotovo… jak kde!!!
Kočky
tak jsem doma… podle utz vše v naprostém pořádku, žádná vyvojová vada ani rozštěpy, srdíčko a tepny v pořádku a je to holčička… má jasný klitoris ![]()
Jupííí!!! Snad krev bude taky OK a to se dozvím příští týden touhle dobou …
Holky a co to má být za odběry v tom 10. týdnu…já byla na krvi někdy v 7.tt a teď jdu do poradny až na konci 10.tt a na další odběry objednaná nejśem??
Munkina je to prvotrimestrální screening. Většinou se dělá jinde než na gynekologii a je málo gynekologů co k tomu mají osvědčení a přístrojové vybavení. I když někteří gynekologové to dělají u sebe v aambulance. Takže pokud chceš jít, tak si asi najdi na netu, kde u Vás se tohle dělá… odkud jsi? Tam se objednáš mezi 11 a 13 týdnem a udělají ti tohle vyšetření. Stojí to do 1500kč, pojišťovna to nehradí.
Vyšetření se dělá utz pře břicho a vyšetřují se cévy jak miminka tak dělohy…aby vše bylo dobře vyživováno, stanovuje se přesnější termín porodu, měří se šíjové projasnění, nosní kůstka.. to kvůli vyvojovým vadám a pak se vyšetří i srdíčko jestli je vše v pořáku a krev v něm teče jak má. Vyšetří se páteř, játra a močový měchýř. Taky se dá vidět už pohlaví. Můžeš tam jí s chlapem. Tyhle výsledky se pak sčítají s výsledky krve a to dohromady udělá výsledek…
Scharlota píše:
Kočkytak jsem doma… podle utz vše v naprostém pořádku, žádná vyvojová vada ani rozštěpy, srdíčko a tepny v pořádku a je to holčička… má jasný klitoris
Jupííí!!! Snad krev bude taky OK a to se dozvím příští týden touhle dobou …
Tyjo to už bylo vidět takhle brzo?
(chápu správně, že jsi byla na 1.trim.scr.)
Petite jo bylo… ale většinou už je to vidět. Jde o to, že jdeš na lepší utz než mají ve většině ambulancích… a lékař na to má čas. A byla jsem na přesně na tomhle screeningu.
No tak to jsem zvědavá, jééé já bych to taky chtěla vědět tak brzo
Já jdu na tenhle screening normálně do svojí ambulance, jen mi ten UZV bude dělat jinej doktor. Třeba s ním bude lepší řeč než s tím mým. U předchozího těhotenství mi nechtěl říct pohlaví v 16tt, i když dělal UZV kvůli ozvům. Ona je s ním vůbec špatná domluva, takže doufám, že ten druhej bude sdílnější
A byl tam s tebou i manžel? Popř. co na to říkal, na celý ten UZV i na pohlaví? ![]()
Scharlota:tak to gratuluji…můj gynekolog to taky dělá u sebe v ambulanci tak se aspon nemusím někam táhnout.....a gratuluji k malýmu klitorisu, taky bych ho chtěla, ale bohužel tam bude pindík
![]()
Taky bych chtěla holčičku, ale jsem přesvědčená, že je to kluk ![]()
Byl tam se mnou a nic neříkal… on mi doma říká Lasičko (vzniklo to tak, že jak mi říkal Lásko, tak já jsem to v opilosti chtěla změnit na Lásečku a byla z toho Lasička) .. ode dneška jsem prý Lasice a Lasička je ta ve mě
a má dvě lasičky. Po těch potratech nám je vše jedno, hlavně ať je to v pořádku… nic víc si nepřejem. Já jsem si trošku víc přála chlapečka. Jinak asi je to blbý ale i po těch potratech jsme takový střízlivý a fakt to moc neprožíváme, víme co všechno se může stát… takže jsem rádi ale žádný výlevy radosti to nejsou ![]()
Já už se ale moooc začínám těšit ![]()
Mě to dělala taky moje gyndařka ale ne u ní na ambulanci ale v nemocnici na ambulantním UTZ. Je tam lepší mašinka.
Scharlota Ten screening vím, ale ty odběry konkrétně jsem myslela…jinak děkuju za podrobný vysvětelní…
munkina píše:
Scharlota Ten screening vím, ale ty odběry konkrétně jsem myslela…jinak děkuju za podrobný vysvětelní…
jen dodám, že porovnávají hladinu hormonu hcg a proteinu PAPP - A z krve matky - jedná se o o chromozomální vady (Down a trisomie 13 a 18) do toho se počítá jako rizikový faktor věk a váha matky a ještě UTZ, kde se měří šíjové projasnění, kouká se na případné rozštěpa páteře, nosu a patra… vše to nahážou do tabulek a z toho ti pak vyplivnou jaký je to riziko ![]()
tady ten screening se platí, ale je přesný na 90% no a pak to stejné hradí v 16tt pojišťovny jsou to známé tripple testy, ale ty jsou přesné jen asi na 60%
Berloušku já si tam přála pindíka… takže zákon schválnosti funguje
Tak si je pak vyměníme
Dělám si srandu… nám po tom všem to bylo opravdu jedno hlavně ať je v pořádku, ale i tak jsem si vždycky přála chlapečka, ale nevadí vůbec nevadí… a trošku jsem pořád tajně doufala… mě to totiž už doktorka řekla v pondělí na kontrole, že si myslí, že to bude holka a tak jsem si pořád myslela, že se to ještě změní… ale berem všechno ![]()
Naši i manželovi rodiče jsou spokojenější s holčičkou
Naši už jednoho kluka mají od ségry. Mě jen nějak nenapadá to jméno… ale naštěstí na to mám ještě půl roku a kousek ![]()
Ahojky holky, koukám kolik je tu novinek
všem moc gratuluji k novým poznatkům ![]()
Já jdu 1.11., na NT screening, takže už můžu čekat, že mi poví i pohlaví?? ![]()