Poradna duly
Jana Čurdová
Nesinka já jsem se koupala pořád v horké vodě i když se psalo ,že by se nemělo ,ale já bych to nevydržela jak píšeš bez relaxu
ale než jsem vylezla tak jsem se sprchla studenou vodou tak po bylo hodně přijemný
já prostě vanu potřebuje vlažná voda mi nestačila
a na začátku jsem měla i křeče v bříchu tak mi to vždy pomohlo.
Příspěvek upraven 15.10.11 v 23:10
ahoj,
taky myslím na Nonynku, kamarádka při prvním těhotenství špinila a bylo to ok a při druhým dokonce skoro týden krvácela a taky se mimčo udrželo, to ani u doktora nebyla - říkala si, že jestli to má vyjít tak to vyjde a vyšlo. ![]()
Koupání - ptala jsem se doktora, koupání nevadí, ale nemělo by to být venku v rybníku atd. kvůli infekci a neměla by být vana moc horká. Loni jsem měla zlomenou nohu a nebyla jsem schopná 2 měsíce z vany vylézt, tak jsem do ní radši ani nelezla. ![]()
Já jdu taky v pondělí na kontrolu, mělo by být 8+1. Bude kontrola srdíčka - dostanu propouštěcí zprávu z IVF a budu se objednávat zpět k mojí doktorce. Jsem šťastná že vyšel hned první pokus.
Přibírání - zatím jsem přibrala jen 0,5 kila, ale není mi co závidět, začínám na takové váze, kam se asi žádná z vás nedostane ani těsně před porodem, takže musím hlídat každý přibraný kilo. ![]()
Ahoj holky, pred 14 dny jsem tady psaka, ze jsem nasla dve//. Byla jsem stadtna a vzhledem k me praci jsem v patek nastoupila na nemocenskou. V praci jsem to tedy oznamila… Ve ctvrtek jsem byla u dr na kontrole a potvrdila mi i srdicko a rikala, ze to vypada dobre. Ten den jsem zacala spinit a rekla jsem ji to, dle ni o nic neslo. Spineni ovsem pokracovalo a v sobotu jsem uz krvacela a mela jsem strasne bolesti. Potrarila jsem a jeste vecer mi udelali revizi. Ted lezim v nemocnici, ale nemuzu spst. Jednak bolesti fyzickou, druhak bolesti na dusi…
Mne to nevyslo, ale doufam, ze vsem ostatnim to vyjde…
Ahoj,
to je smutný, přeju Ti aby se ti brzy zadařilo znovu! Bohužel potraty takhle brzo jsou časté, na druhou stranu přebolí o něco lépe než když příjdeš o větší miminko. Uvidíš, že nebude dlouho trvat a bude tam nový drobeček, tenhle malilinkatý andělíček na to dohlídne ![]()
Pavlín-a je mi to hrozně moc líto, co Tě potkalo
vím že žádné řeči tě teď momentálně neutěší ,ale přeju Ti, abys tuhle dobu zvládla a brzo se na Tebe zase usmálo sluníčko – a Ty na něj
Drzim palce aby dalsi tehu na sebe nenechalo dlouho cekat a bylo vse v poradku
![]()
Pavlín-a píše:
Ahoj holky, pred 14 dny jsem tady psaka, ze jsem nasla dve//. Byla jsem stadtna a vzhledem k me praci jsem v patek nastoupila na nemocenskou. V praci jsem to tedy oznamila… Ve ctvrtek jsem byla u dr na kontrole a potvrdila mi i srdicko a rikala, ze to vypada dobre. Ten den jsem zacala spinit a rekla jsem ji to, dle ni o nic neslo. Spineni ovsem pokracovalo a v sobotu jsem uz krvacela a mela jsem strasne bolesti. Potrarila jsem a jeste vecer mi udelali revizi. Ted lezim v nemocnici, ale nemuzu spst. Jednak bolesti fyzickou, druhak bolesti na dusi…Mne to nevyslo, ale doufam, ze vsem ostatnim to vyjde…
Pavli, taky mě to moc mrzí, jestli ti třeba jen trošku pomůže, vím, že většinou holky po revizích otěhotní rychleji (nevím, jak dlouho jste se snažili… ), ale říká se že pak do toho ,,vlítneš´´ ani nevíš jak, takže přeju moc moc štěstíčka, nebuď smutná, zkus si říkat, že je to takhle lepší než aby se ti třeba narodilo postižený miminko, mělo to tak být a budu ti moc držet palečky, aby to příště bylo se šťastným koncem!
Ahoj chtěla bych se Vás prosím zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s užíváním antidepresiv v těhotenství. Bohužel mám těžkou depresi a psychiatrička mi doporučila , že je musím brát, abych byla v pohodě a klidu. Na gynekologii mi paní doktorka řekla, že nebudu asi moct kojit.
Pavlín-ko je mi to líto, já už tohle zažila 4× a věř, že čas je nejlepší lékař… za pár dní ti bude líp… přeji ti moc sil! Hlavně si nic nevyčítat a nepropadat depresi… jsi mladá a za pár dní se můžeš začít snažit znova. Uteče to jako voda… Užívej si do té doby života a nesmutni! Udělej si dobře jak na duši tak na těle, mě to teda vždycky pomůže… zajdu si na masáž, kosmetika, pedikúra a pod!!! Trošku vypneš a přehodíš myšlení ![]()
Ahoj holky.
Omlouvám se, že jsem se neozvala, ale bylo toho nějak moc ![]()
V pátek jsem byla na té kontrole a dopadlo to tak, jak jsem si myslela. Mimi tam bylo, ale odešlo.
Naštěstí, odešlo celé, takže jsem nemusela na zákrok. Aspoň, že tak. Tenhle doktor mě uklidnil a vše v klidu vysvětlil. A to nejdůležitější, řekl, že je teď velká pravděpodobnost otěhotnění a můžeme se začít snažit hned. Děkuji, že jste na mě myslely. ![]()
Takže jsem zase na začátku.. O víkendu jsme si zajeli na výlet, abych na to pořád nemyslela a manža mě pořád rozesmíval a snažil se, abych byla zase v pohodě. ![]()
Ahoj Kočky
Nonynko je mi to líto
a nevěš hlavu a pokračuj… život nekončí!!! Hlavně hlavu vzhůru a šup na to!!!Já jsem to zažila už tolikrát, a plně tě chápu a rozumím tomu co cítíš. Taky jse super, že je chlap na tvé straně, někteří to špatně nesou… tak hodně štěstí do dalšího snažení ![]()
Já byla dnes na kontŕole… bála jsem se jako blázen… ale ručičky máme dvě nožky jsou dvě a na nich jsou všechny prstíky
Holky, chybí jen pinďour, tak to vypadá na Kočičku!!! Sice jsem si vždycky víc přála kluka ale je mi to opravdu jedno
Ve čtvrtek jdu na screening tak buď to bude potvrzeno nebo vyvráceno… fuj, mám to za sebou!!!
nonynka: tak to mě fakt moc mrzí…já jsem to tušila když si se neozývala… přeji ti aby jsi byla co nejdříve těhotná
a určitě budeš - zadařilo se jednou, zadaří se znova!!!!!!!!!
Scharlota: no vidíš a ty si se tolik bála!!!!! blahopřejiiiiiiiiiiiiii.......já jdu na další kontrolu až za týden a pak taky hned na screening…
uvidíš po pátý to určitě výjde ![]()
Byla jsem dnes na kontrole - UTZ 8. týden. Slyšela jsem srdíčko. ![]()
Doktor z IVF mi ale řekl, že bych měla zůstat v jejich péči až do screeningu ve 13. týdnu a až pak půjdu poprvé ke svojí doktorce. Akorát mě objednal na krev 11. týden a UTZ 13. týden a nic víc. ![]()
Dělá se nějaké další vyšetření mezi 1. UTZ (potvrzením těhotenství) a screeningem ve 13. týdnu? Neřekl mi vlastně ani kdy dostanu průkazku - 13. týden se mi zdá pozdě. ![]()
Tak mám strach aby se něco nezanedbalo.
no správně by měly být kontroly na gnydě v rozsahu 4-6 týdnů, já mám právě na ten screening jít až 7 týdnů po poslední kontrole, tak jsem si vydupala ještě jednu kontrolu mezi
(řekla jsem, že jedeme na dovolenou a že bych ráda věděla, že je vše v pořádku ![]()
jak jsou správně kontroly netuším ale mě si zve každých 14 dní ![]()