0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6051
5.6.08 10:02

Ahoj holky,
dneska je čtvrtek, tudíž mě čeká těhu cvíčo a přednáška - doufám že už se konečně od porodu přesuneme někam dál :wink:

Porodní plán nepíšu, přijde mi to hloupé, s porody nemám žádnou zkušenost, tak těžko budu vykládat PA nebo doktorovi co má dělat ne?…V porodnici mi řekli co a jak u nich probíhá - navíc při kontrolách mi sepíšou porodopis a tam se všecko ujasní…

Dello Teutonii, Mutsy, maxi cosi a další kočárky můžeš na živo vidět v kamenném obchodě www.spuntik.cz - já byla v tom na Opatově, byli příjemní - opravdu věděli co prodávají, rádi poradí, doporučí…ochotně mi i řekli jaký jsou na kočárku nejčastější závady a tak - prostě nekecají - zkrátka výbornej přístup, kočárek jsem u nich rovnou objednala- za cenu jako v internetovém obchodě. Mají ještě jednu prodejnu - nevím kterou máš blíž - kdyžtak jim brnkni a zeptej se, jestli tam kočárek mají vystavený
Hodně kočárků mají i na www.detskyraj.cz - prodejna je kousek od Florence, ale tam už mě nikdo nedostane, jsou nepříjemní, neochotní a akorát máš pocit jak je děsně obtěžuješ - prý je u nich problém i s reklamací…ale mohli by mít teutonii vystavenou, tak si tam taky brnkni

Adi - no to je teda nářez s těma penězma - ale neříkej, když ten tvůj bydlí u rodičů, že si víc neušetří????
Být tebou ještě bych ho trochu zmáčkla …já jsem byla celej život takovej sociální případ, naši peníze nikdy neměli, už na střední a pak i na VŠ jsem si musela na vše vydělat sama - dělala jsem snad všechny brigády co existovaly (v supermarketech, za pásem v továrně, letáčky, obálky, ochutnávky, mytí oken na benzínce, za barem…)…a řeknu vám, že jsem toho měla plný zuby a řekla si, že prostě chci žít jinak…při VŠ jsem si sehnala už kvalifikovanější práci…a když jsem nemohla sehnat dobrou práci v okolí, šla jsem do Prahy…nebyla to žádná sranda, …zezačátku jsem denně dojížděla k tomu prezenční studium, ale teď jsem moc ráda že jsem to udělala, peníze rozhodně nejsou to nejdůležitější, ale dávají člověku velkou svobodu…Takže Adi nedej se a nech si zaplatit víc, ať si můžeš s mimíkem tohle období bez starostí užít

Krásný den!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
5.6.08 10:35

Tak ADI, s tou „malou ujecenou svini“ moc dobre vim, o cem mluvis. Mam doma dve :lol: a myslim, ze jsou ucinnejsi nez ten mastin , co jsme meli pred nima - ten by kazdeho asi uhral k smrti… Hlavne, ze to bylo ockovane…

Jinak jsem se na netu divala na ten porodni plan, ale jak si vzpominam na ten prvni porod - plan je jiny nez realita. Nacpali me tenkrat i do vany, ale tam jsem moc dlouho nevydrzela - to je individualni - clovek proste nevi, jak to bude pusobit. Nebo s tim epiduralem - kdyz to nevydrzim tak jo, ale pokud pujde bez tak bez. A jestli nastrihnout nebo ne? Bud to bude nutne nebo ne… Anebo jestli pritel prestrihne pupecni snuru? No, jestli to v tom okamziku bude chtit? Myslim si, ze to nejde predem naplanovat…
Ale urcite je pak vyhodou ten chlap u porodu - da pozor, aby se delo, co prave chci ja, sel s miminkem na kontrolu a tak.

Ke kontrolam: u nas je to trosku jinak, vnitrni vysetreni se dela jen tak do 17. tydne, pak uz jen pri problemech a za uz navic se musi kapku platit, ale u moji G je to malo, 25 Euro za cele tehotenstvi a kouka pokazde, co tam jsem (coz je ted kazdy treti den).

No, mejte se krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
5.6.08 10:44

Hoj jsem zpět.
Duši - super- já ti říkala, že máte velkou šanci, že mu jen blbnou hormony :lol:
S penězma .....holky, kdyby jsem ho dohnala k soudu, tak mi stejně přiklepnou max. 3. tisíce alimentů. Mám kámoše právníka a podle platu to tak vychází. Kolem 3tis na miminko a pak se to zvedá s věkem. Dítě od školky kolem 5tis a td......
Ono to není tak jednoduchý. :cry: :oops:
Ale to je fuk. Nějka bude ne?
Já už mám porodopis sepsaný a je tam toho dost, ale tyhle blbinky ne, tak mi jen setřička řekla, ať si to udělám, Jeden ať dám chlapovi - ten prej bude taky zmatenej a jeden jim. Asi to je všude jinak no :lol:
Nic jdu tady dodělat daší pračku prádla a pak žehlit. Večer přijede do neděle kámoška Piama. Pak odlétá na léto domů do USA, tak se těším na drby…hihii
papapapap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
5.6.08 10:51

Jo a jak jsem šla z lékárny, tak jsem se stavila u dětské Dr. a už jsme objednáni. Tak super. jak dorazíme z porodnice, tak 2 den se staví sestřička nás okouknout. No to je servis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
5.6.08 11:09

kosti, diky za radu. buduci tyzden mam kontrolu tak vyrazim i do Spuntiku. inak bohuzial musim stale lezat s nohami nahoru. ide mi to pekne na nervy, lebo inak som uplne v pohode, mam strasne moc energie, takze lezanie je teraz utrpenim. Ale nejak to musim vydrzat.

s porodnym planom suhlas s helcou. myslim, ze ak by ten moj mal prestrihnut pupecnikovu snuru, tak by lekari mohi pripravovat dalsi zakrok - ozivovanie manzela. Ale ak bude chciet, tak preco nie. S tym epiduralom si asi dam poradit od porodnika. Su na to pozitivne i negativne ohlasy..takze potom vyber si..ale v kazdom pripade toto vraj je potrebne dohodnut s dr vopred.

adi, no nemas to lahke, tak vela stastia! ja uz som tiez zasla u nas k pediatricke, pozriet sa ako to tam vyzera a nahlasit sa. Mam to na kratku vychadzku s kocarkom / asi 10min/. Dobre som urobila, povedala ze mimiskov strasne pribuda a ona bude zachvilu musiet urobit stop stav. Ale mna este vzala. postup je potom ten isty. Ked sa vratime z porodnice, ona sa so setrou zastavi do 2 dni u nas doma..

dusi, tak este pevne nervy a trpezlivost, a ak to vyjde tak schopnost rychlo odpustit a zabudnut. drzime palce i s Hugom!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
5.6.08 11:15

Ahojte spolubojovnice :D

Adi, ty jo, jsi teda připravená, to čumím 8O , ale jj, lepší dřív, než být potom nervozní. A ta příhoda s tím psem :evil: , no ještěže to dobře dopadlo :roll: .

Duši, skoro mi už palce odumírají, jak je držím :wink: , musí to dopadnout dobře. :huban:

Noni, tak to jsem ráda, že je na tom někdo s kontrolama stejně jako já :wink: …to jsem přející což? Jen má člověk pocit, jestli ho nezanedbávají, ale asi ne…a to mám ošetřujícího dr - primáře (to se nevytahuju, ale jen říkám, že to není žádnej mlaďas), tak snad ví, co dělá.

Porodní plán - jsem na tom stejně jako Noni.
A myslím, že tady u nás by na mě koukali „zas jedna, co nám bude diktovat.....“ no nic. Jen vím, že bych chtěla epidurál…nejsem žádnej hrdina a bolest fakt nemám ráda…ale myslím si, že mi ho stejně u nás v porodce nedají. Další věc je nástřih, mám takový pocit, že ho provádí rutinně a já se budu poctivě připravovat, tak kdyby na to brali ohled, budu jen ráda. Přiložení mimča k prsu a manželova přítomnost po celou dobu a informování o průběhu…lécích atd…beru jako samozřejmost, ale známe to…že?

Holčiny, všechny chodíte na předporodní kurzy? Já nějak ne :oops: , jen si půjdu prohlídnout porodku, tak snad mi to půjde i bez přípravy.

Mějte se krásně …já jdu smažit květáček a vařit brambůrky a okurkový salátek. Mňam. Jo a na tý pizze, jsem si včera nějak moc nepochutnala (já byla dřív pizzomil, ale na začátku těhu jsem měla hnusnou střevní chřipku a zrovna to začalo po pizze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
5.6.08 11:17

Dello, s tím manžou jsi mě pobavila :lol: :lol: :lol: .....jsem zvědavá na toho svýho, ještě jsme to neprobírali.
Lituju tě, že musíš ležet, ale aspoň, že jsi doma a ne v nemocnici. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.6.08 12:42

Nazdárek kočky, ještě jednou , před obýdkem!!!

Duši … SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!… palečky mi za chvíli sice asi upadnou, ale co bych pro Tebe a Kulíška neudělala … pokračuju v držení!!!

Dello … tak to zcela chápu, že už je Ti doma dlouho , hlavně když nesmíš nic dělat … akorát co by člověk, pro to malinkaté vrtící klubíčko neudělal, že? … a je fakt, že kočárek se po netu kupovat nedá, to musí člověk aspoň vidět - všechno ostatní není tak žhavé, že?… tak ať to dobře dopadne!!! :wink:

Hellenko … já jsem trochu doufala, že když už jsem jako riziková, tak mne bude gyndr. kontrolovat UTZ častěji , ale nakonec jsem ráda … když si vezmu, jak jsem před každým UTZ nervozní, jestli je vše OK :oops:

Zuzko … ať hledám jak hledám, nemůžu se dopátrat odkud jsi? … a s tím epidurálem já ještě nevím … sice jsem při vlastní bolesti osůbka hysterická, ale mezi mými znamými jsou různé zkušenosti - lepší i horší, takže to nechám koňovi (porodníkovi) - ten má větší hlavu, ne? chichichi

Jo holky, vy už jste se byly všechny podívat v porodnicích?… já jsem o té naší slyšela spoustu věcí, hlavně negativních , protože hekárna je prý pro 6 mamin a odděleno je to jenom látkovými paravany - tak jsem na vážkách, jestli to vůbec chci vidět už teď??? :oops: 8O … oddělení šestinedělí znám , protože jsem tam ležela po revizi v létě a tam je to docela dobrý…hlavně vím, že přístup PA je bezvadný !!!

No, jdu papkat tak zatím pampalá!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
5.6.08 13:26

Já nechodím ani na cvíčo a ani na kurz. jdu jen na prohlídku a takové ty hlavní informace.
Kočárek jsem vybrala na živo, ale objednávám přes net, protože stojí tak o 2tis méně.
Dello jinak tě chápu- já ležela 1 měsíc a čekala zda nepotratím a byl to masakr. vše mě bolelo a lezlo mi to na mozek…hihihih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
5.6.08 13:29

Noni? Kde to budeš rodit? Takové hekárny eště jsou? Tady u mě už vím že mají samostatné 3 porodní boxy a v každém je vana a balon a…td. Prostě tam jsi sama no.Ale fakt je, že naše mamky to taky tak zmákly co? A důležité je, aby to nějak dostali ven…hihihihi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
5.6.08 14:40

Teda, babky, vy jedete! :lol: Hlavně ADA, ta je faaakt akční! :lol: :lol:

Hlásíme se z kontroly, chlapeček je teda potvrzen, všechno v pořádku, průměr hlavičky je 7,2cm, takže je prý o pár dní větší - místo 27+4 jsme 28+2, což je zanedbatelný rozdíl. Jediné, co mě trošku dělá starosti, je to, že je pořád koncem pánevním. Míša už byla několik týdnů otočená a Natýskovi se nějak nechce, dr. říkal, že má asi těžkého pytlíka.. :lol: Tak doufám, že se ještě otočí, císařem bych fakt jít nechtěla, chci si užít zase normální porod.
Tak mě napadlo - nevíte, jestli po císaři taky odchází z těla očistky…?Jestli vůbec budu potřebovat ty porodnické vložky nebo né.. Přemýšlím asi moc dopředu, ale celkem se toho císaře děsím.

Noni, taky by mě zajímalo, kdeže to budeš rodit. V Novém Jičíně…? Já jsem ráda, že spadám pod frýdeckou nemocnici, tam jsou 3 porodní sály se super vybavením, navíc nově zrekonstruované. Našla jsem si i na jejich stránkách porodní plán, tak jsem ho vytiskla a něco vypsala, ale to jen vzhledem k tomu, že už jsem druhorodička, tak jsem tam vesměs napsala, co mi dělalo dobře při prvním porodu, ale nikde není řečeno, že u druhého mi to bude taky vyhovovat, tak to beru s rezervou. :wink:

A na předporodní kurzy nechodím žádné, nechodila jsem ani v prvním těhu, teda-byla jsem tam 2×, ale dost mě to nudilo, nedozvěděla jsem se tam nic nového, co bych už neměla nastudované z netu..

Duši, jsem moc ráda, že to vypadá nadějně, snad to opravdu dopadne dobře, moc držím palečky! :wink:

Leni, velká gratulace k úspěšným zkouškám, jsi fakt DOBRÁ!!! :potlesk:

Marky - ahóóój, jsem ráda, že už jsi na příjmu! :wink:

Aduš, taky obdivuju, jak se pereš se životem, jsi silná osobnost, musíš toho dost zvládnout a přesto Tě optimismus neopouští… :wink:

Della, to musí být otrava jen ležet, navíc když je venku tak hezky.. Tak se rozval někde do stínku na deku s nějakým príma čtením a bude Ti to aspoň líp utíkat! :wink:

Určitě jsem na někoho zapomněla, tak se omlouvám… :oops:

Jdeme za chvíli ven, venku je krásně, ale fučavo, snad nás to neodfoukne, mám šílenou chuť už od rána na zmrzlinu, tak se vydáme na náměstí do cukrošky! :lol: Krásný den všem! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.08 14:42

ahoj holčiny
děkuju všem, co mi držely palečky na zkoušky a nezlobte se, že jsem Vás s tím otravovala. No mám to-dnes soc.politika za jedna a psychologie další trojka, ale čert to vem, hlavně že je to a spadl ze mně velký kámen.!!! jediné špatné svědomí mám za Tomulíčka, jelikož to prožíval se mnou, ono se řekne: nebudu se stresovat, ale to tělo si dělá co chce,,chudáček malej, adrenalín mu proudil jeho tělíčkem celé tři dni. :cry:
je mi krásně a přemýšlím, co budu dělat…no plánovat mimi a připravovat konečně výbavčku,,nooo a taky číst!!!Miluju knihy a ted sem nepřečetla, žádnou ani nepamatuju. :roll:

Elunko: k magnéziu: mně porodní asistentka poradila nezvyšovat dávku magnéska(brala sem dvě denně a křeče v nohách furt)ale jíst mandle a banány - ted beru jen jedno denně a křeče v nohách přestaly. tak pokud ti chutnaj mandle,,chroupu denně aspoň 10 kousků. :wink:
ADA:
taky mně malej dojímá, když se tam hejbe, a když přiloží tatík ruku na břicho a malej se projeví a on mu řekne" lumpe, nekopej maminku", mám orosené oči. Mně ted prostě dojímá všechno,,,nemůžu se ubránit.
porodní plán: říkali jsme si o něm na kurzu, ale nebudu nic dělat - to všechno vyplyne ze situace, esli tam bude víc mamin,bude honec, na nějakej plán se mi vykašlou. No co- rodit budu na normálním sálku, táta bude stát u mně-šnůru mu radši přestřihnout nenecháme, nebo dopadne jak píše DELLA.
Noni: neboj se toho prostředí, já si také představovala pojem „hekárna“ jako vykachlíčkovanou hnusnou místnost, kde budou všichni „hekat“ nebo řvát. Ale jsem ráda, že jsme se s kurzem byli mrknout na porodnici - jsou to jednotlivé pokojíky(v každém jedna mamina), je v něm postel, míč, takový vak, u každého je wc a sprcha..může tam s tebou být tatínek. Prostě hrozně útulné a takové soukromčo. Por.asis. nám radila at se to snažíme vydržet ve sprše-horký proud na záda a přitom být na míči, prostě nesědět na tvrdé podložce-brání se prostupu miminka. Já se tam normálně TĚŠÍM, FAKT! :wink: Jinak na gynekologii to znám také-taky sem tam ležela minulé léto(s tím co ty NONI) :cry: - ale tady to bude úúúplně o něčem jiném, uvidíš. :wink:
tak pa já se loučím,,,jdu s kamarádkou do čajovny, ačkoli bych si nejradši lehla a spala, sem vysílená.papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
5.6.08 15:18

noni, jsem od Kolína :wink:

Anduli, jj, taky je mímouš KP a vůbec se neotáčí, třeba, že by byl jednou tak a podruhé otočený, jen leze z prava do leva a zpátky, ale prý máme ještě času dost, tak uvidíme. :wink:

Holky četla jsem jednu babskou radu, jestli holka nebo kluk.
Pozorujete na sobě, že se holíte míň nebo stejně? Já totiž nápadně pozoruju od začátku těhu, že míň, aniž bych věděla o tomhle přirovnání. Záměrně nenapíšu, co to znamená (až potom), jestli to bude sedět. :wink:

Leni, gratulaceee k úspěšným zkouškám :srdce: a teď bude veget :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
5.6.08 16:01

Jo holky,
my jsme 31tt a jsme pytlem dolů.....takže to máme jasné! Důvod je.....malá hlavička a velkej pinďa s dlouhejma nohama!Já se snažila vyběhat normální porod a instrukce k němu na očním a pak šupa malej to stejně rozhodl asi za nás. Dr. si myslí, že se už neotočí. Je moc dlouhej a nemá už jak.
Tak mě sem jede kámoška a ta trubka nastoupila do jinýho vlaku a je v Chrudimy…no mě trefí šlak 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3238
5.6.08 17:43

Ahoj holky,

tak u nás svítí sluníčko ale celý den pořádně fučí.Ale aspon není takové vedro.

Leni gratuluju ke zkouškám a teď to malému určitě vynahradíš.
Já tě obdivuju, protože já bych k učení už nedonutila.Každý rok jsem si říkala, že příští rok se někam přihlásím ale jak člověk nepokračuje zrovna po střední tak pak se těžko nutí.Teda to byl můj případ.

Na předporodní kurzy taky nechodím ani na žádné cvičení, ale nějak to dopadne.Ptala jsem se švagrové a ta říkala, že jí v nemocnici PA všechno vysvětlila, co a jak, tak doufám že to taky zvládnu. :lol:

Holky chtěla jsem se vás zeptat, jak mám video z toho 20. týdne, tak je tam na konci tabulka, kde je vypsané moje jméno, rok narození a je tam i pohlaví ženské.Myslíte, že to patří ke mě, nebo je to pohlaví miminka.
Fakt nevím co si myslet, protože jsme pohlaví vedět nechtěli, ale zase mě připadne divné, proč by tam psali moje, když je to ultrazvuk v těhotenství.No tak kdyby jste některá věděli tak dejte vědět.

Jinak Duši taky držím palce.určitě to dobře dopadne.

Tak zatím se mějte pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital