0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9645
3.6.08 19:47

Ahoj ženské,
tak ten můj taťka už zase odfrčel. od pátka to proběhlo v poho. Bylo to moc prima, což mě zase dostalo do depky, že mu nerozumím, proč není s náma. Vše proběhlo až moc jednoduše, ale na otázku co bude dělat s bydlením jsem se opět dověděla, že mi jasně řekl, že mám bydlet s ním u rodičů. Nic jiného mi nenabídne a já si vybrala. A mám to
Ale jinak jsme byli u přehrady a na pivku a na procházce. Dodělali jsme nějaké věci a pokoušela jsem se objednat kočárek - to se teda zatím nedaří.V pondělí jsme byli na matrice a už jsme podepsali, že bude v Rodném listě, ale malej bude po mě mít příjmení. Jmenovat se bude Tobiáš …takže snad se to už nezmění Leda kdyby taťka vymyslel něco jiného, ale prozatím máme Tobíska Dnes jsme byli v Praze u oční Dr a v Ikei a rodit mohu normálně - s dozorem po porodu očního a jen musím mít při tlačení zavřené oči. V Ikei jsem dokoupila nějaké povlečení a pak jsem jeli na obídek.
No a zase mám na 3 týdny Tobíska sama Ale ve čt. dorazí kámoška a pak další týden druhá už ve středu a taka mě čeká KO na gyndě a endokrinologii a taky předporodní prohlídka, takže to uteče.
No a co tady holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
3.6.08 20:04

Ahojky, po delší době Vás všechny zdravím!
kontrola minulý týden dopadla dobře, Matýsek je hlavou dolů a kdybych ještě netušila že to bude kluk tak se to tentokrát rozhodně nedalo přehlédnout :D Podle velikosti hlavičky posunul dr termín o týden - až na 27.8. Teda doufám že se nám vyklube o něco dřív. Další kontrolu máme až 30.6.

Dušičko moc moc držím pěsti ať se Martinovi rozsvítí v hlavě a všechno dobře dopadne. Jak na něj mohlo přijít takové zatmění :x K ultrazvuku - AC znamená obvod bříška a FL délka stehení kosti. :wink:

Leni gratulace ke státnici. Říkáš že ještě 2× ? :? Uff, to tě obdivuju, tak hodně silné nervy, nakonec to všechno zvládneš :wink:

Muchacha 14 km na kole? asi máš fakt dobrou fyzičku, což se u porodu bude hodit :wink: :) Já jsem jela v sobotu do obchodu (2km po rovině) a cestou zpátky jsem pěkně litovala - vůbec mi to nešlapalo, táhla jsem se jak šnek :)

Kojo podprsenka - zjistila jsem že kromě prsou se mi zvětšil i hrudník 8O - mívala jsem 75B, a teď je mi 80C dost natěsno, takže asi to fakt bude lepší řešit až po porodu.
Výbavička - postupně k nám proudí balíčky z MMB, je to jak droga - začnu něco vybírat a pak u internetu strávím několik hodin :roll: :oops: Z těch velkých věcí tento týden dorazila postýlka, a koupila jsem dva kočárky - jeden na balkon (stará Inglesina) super houpací, a na ven trojkolku Firkon (zkusím dát foto do galerky).

Nějak jsem se, tak už končím, pohlaďte kopavá bříška a krásný den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
3.6.08 22:05

Ahojky holky

včera jsem ani nereagovala, protože jsem po celodenním výletě nějak odpadla. Zvládla jsem to, ale docela v pohodě, myslela jsem, že to v tom vedru bude horší. Akorát večer po příjezdu domů, na mne padla najednou šílená únava.

Leni gratuluju ke zkoušce, ty další už dopadnou učitě taky dobře. Nelinku nkojím, kojila jsem ji do šestnácti měsíců, co to mám zase v metříku za kravinu????? :?

Dušičko taky moc gratuluju k úspěšné KO a držím moc moc palečky, ať se Martin umoudří co jedříve.

Ado tak snad se taťka ještě rozhoupe po porodu, až uvidí jak ten drobeček rychle roste, a mění se před očima, třeba mu bude líto, že s ním není tak často a s bydlením si to ještě rozmyslí, moc bych vám to přála.

Dello to ležení ti taky vůbec nezávidím, ale jak psaly holky, dneska jde vše objednat přes net, tak se šetři, hlavně, aby jste byli s mimískem v pořádku.

Elunko taky si neumím s Nelinkou představit, že bych ulehla.

Tak se mějte krásně, papa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
3.6.08 22:20

Metříky,
ty nefungujou…já jak pitomá to pořád opravuju a pak to stejně nepočítá.
Termín mám na 15.8. tak uvidíme :lol:
Jinak ta vedra jsou děsná a do toho se mi už nedá nějak spát…jinak holky já mám tady takovej čurbes........a vůbec se mi nechce nic uklízet, tak do rána budu jak u cikánů a ráno se na to vrhnu…hihhihi
Jo jinak jsem Vám chtěla eště napsat že máme 2 jména v záloze, je možné že až ho uvidím, tak to třeba změníme : 2. Tomáš nebo Tomas a 3. Lukáš nebo Lukas. To je jako pojistka :lol: Ale teď jsme z Hráška udělali Tobíska - Cipíska…hihihihihi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
3.6.08 23:19

Adý Tobísek je úplně úžasný jméno, taky ho mám v záloze pro případného klučinu. Teda to by tady bylo přeTobiáškováno, Tobiáška má myslím i Elunka, ne? No u nás je to teda na devadesát procent Amálka, ale stoprocentně jisté to není nikdy.
Já to tady mám taky jak u cikánů, a taky na to prdím. Akorát, že zítra ráno s Nelkou toho asi moc nepoklidím. Moc to s ní nejde, takže to bude muset vydržet do odpoledne, než půjde spát a pak se na to, pokud neusnu s ní taky vrhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
4.6.08 10:31

hmmm,
nikde nikdo co?
Chtěla jsem pozdravit, než začnu smejčit.......ale jinak terve snídám :lol: Nějak jsem se válela v poloze ležmo a pak volala kámoška z práce a teď krmím bříško.....ale nic už utíkám: prát a převlékat postele, vytírat a mejt nádobí…eště že lodžii a okna umyl Petr…hihihii
Tak papapap a jo bude asi těch Tobísků více, ale říkám, možná Vám pak dorazí sms s Tomáškem a nebo Lukáškem......rodina chce víc Lukase, tak uvidíme…papaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
4.6.08 12:56

Ahojky,tak se hlásíme z kontroly.
Mám trochu zkrácené hrdlo a to tvrdnutí břicha,tak se připojuji k pojídačkám Magnesia.
Placenta trochu zase vylezla,takže to vypadá,že budu moc rodit normálně.Ještě to budou kontrolovat ve 36.tt
Jinak Tobiášek opět potvrzen a má 1990g.
Za 14dní kontrola-17.6.
Jinak mi dělali zase odběry-prý když se překročí třicátý týden,tak se dělají znova.
Jsem ráda,že už není takové vedro-je docela příjemně.

Tak mě tak napadlo jestli uděláme ten srazík???
Například 16.nebo 18.6. nebo pak další týden 23.,24.,25.6.?Kdyžtak napište kdy se vám to hodí a zkusíme vymyslet nějaké optimální datum.
Mějte se krásně a hezký den!Elunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.08 14:47

ahojky, tady znavená Lena :|
tak mám další dvě zkoušky za sebou, obojí za tři. jsem docela zklamaná, za obhajobu je sice zasloužená, ale ze sociální práce jsem uměla na 1 nebo 1-. Asi jim vadilo, že jsem si vytáhla otázku zdravotně postižení(a u těch 7 let dělám, tak to asi bylo moc „lehké“) :?
ale co, hlavně že to je. Zítra ještě dvě zkoušky a kéž by se povedly,,v září fakt nechci.
Kosti: a nedělala jsi VŠ denní studium? My na VOŠ také měli všechny 4 zkoušky v jednom dni. Tadyto je kombinované(dálkové), tak možná proto to mám ve třech dnech.
Já si dala cestou domů kachnu s pěti knedlama, jej to bylo mastné a tak dobré,,,je mi toho nějak blbě. :-( Tak si půjdu dát čajík, nohy nahoru a papíry před sebe…chudák Tomíček toho má taky dost,, je zvyklej, že „maminka“ odpočívá a ne takové stresy a vožení v autě,,snad mi to odpustí :wink:
tak papa všecky,,Lena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
4.6.08 15:21

Moc gratuluji Leni!!! :D
Zítra to zmákneš a budeš mít klídek :wink: :D !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
4.6.08 15:36

Zdravím srpňátka,

Leni gratulace k úspěšně složeným zkouškám a máš můj obdiv, já už učení nějak nee… :roll:

Duši, moc moc ti přeju, aby se Martin vrátil, takže držím palce, až mi modrají. :wink:

Adi, myslím, že všechna jména co jste vybrali jsou moc hezká. A do čurbesu se mi taky nechce, jsem si plánovala, až budu doma, jak budu aktivní a jsem lenoch línej.
Můžu se zeptat co máš s očima? Dioptrie? Já mám dioptrie - bacha nelekejte se - 9,5 a 10 - a taky mám potvrzení od očního, že můžu rodit normálně. :wink: Jen se modlím, aby ten náš prďolka měl oči po tatínkovi.
Holky a zavřené oči při tlačení platí pro nás pro všechny :wink: , ale to nejspíš víte.

Elunko, taky máme Slalomka (sice z 2.ruky), ale je s ním super manipulace, jsem za něj moc ráda, teď se v něm vozí roční bratránek.

Nad kojo podprdou už taky uvažuju, mě rostou prsa už od začátku, takže si budu nejspíš kupovat jednu o číslo/dvě větší, každopádně si nedovedu představit, kupovat dopředu podprsenku, která mi nebude sedět. :lol:

Docela mě překvapuje, jaký máte informace o mimískách, já jsem naposledy věděla váhu a míry ve 20. týdnu při velkém uz a teď mi jen dr. přeměří pupík, který moc neroste ........ dělohu a čípek, vše normál.....a šupajdím z ordinace. :roll: Nemám ani žádnou fotku, protože prcek,byl vždycky špatně natočenej, takže by se stejně nepoznalo, co tam vlastně je a pohlaví taky nevíme a už ani vědět nechcem, bude to překvápko.

Mějte se hezky a dávejte pozor na bříška, dneska jsem jela nacpaným vlakem a průvodčí, co se protahoval okolo si moje břicho málem odnesl s sebou, ani se neomluvil :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.6.08 16:16

Ahoj holky,
tak jsem po kontrole, bobik má necelé 2 kg a váhově odpovídá asi o týden a půl staršímu mimíkovi…no bude to určitě macek :P …plodové vody má dost, je už taky hlavičkou dolů, ale válí se tam trochu šejdrem - proto mě pořád kope do pravého boku…teď ještě abych měla v pohodě i krev - další kontrolu mám 25.6.
Jinak jsem si dnes chtěla koupit tu kojo podprdu - přeci jen alespoň jednu do porodnice mít musím- tak si chci nějakou obyč pořídit
v HaM mají fakt docela pěkný-kolem 300 Kč, ale bohužel tam neměli mojí velikost - hodně se mi zvětšil objem pod prsama (zjistila jsem, že se má správně kupovat podle objemu ze 7. měsíce - jenže fakt netuším, kolik jsem měla), zkrátka budu potřebovat 85 B/C- podle toho jak to bude ušitý…dřív jsem si kupovala 75 B/C - protože jsem vyšší a tudíž i širší a většina podprsenek má košíčky hodně u sebe…
tak uvidíme, zkusím ještě jiné HaM, protože sem chodí hodně lidí a pěkný věci hned zmizí

Leni opět gratuluju, i když chápu, že jsi zklamaná, když ses učila - já bych byla taky…ale fakt to neva…stejně budeš všude ukazovat diplom a ne vysvědčení :wink:…a můžeš být na sebe hrdá, v těhu by to hodně holek vzdalo
Po mě ho ještě nikdy nikde nechtěli…u nás dělali prezenční, kombinovaný i distanční všichni státnice stejně - na všech fakultách výdycky v 1 dni - záleží na univerzitě - každá má svoje pravidla

Adi bordel ber s rezervou, tak to mám doma moooc pěkný, žehlení odkládám už tejden a půl, takže halda se stále zvětšuje - za chvilku bude tak strašidelná, že se jí budu bát

Pěkný den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
4.6.08 16:17

AHoj,
já jsem po oční operaci. Mám umělou čočku- 23 dioptríí a sklivec nahrazený plynem. Prostě samej náhradní díl …hihhihi Stejně jsem slepá jak krtek a mám cca 4 brýle. Jak na dálku, tak na blízko tak pak brýle co mají 12 postupných dioptrií. To oko samo nezaostřuje. PŘÍŠTÍ ROK MĚ ČEKÁ ZASE VÝMĚNA ČOČKY…NO JO…NEJSOU HOLD TRVANLIVÉ DO NEKONEČNA. Na druhé oko taky vidím všelijak, ale nějak si na to člověk zvykne. V 16 mi řekli, že neuvidím a dnes mi je skoro 32......tak je asi lepší všemu nevěřit :lol: Měla jsem původně mít sekci, ale Dr. říkala, že vše drží perfektně a že jestli mě čeká operace štítné žlázy, tak by mě raději už jinde nekuchala.....takže v rámci vedení porodu co nejlépe s medikamenty na urychlení a td…prostě mám povoleno si zaječet…hihihih
Ale malej je stejně koncem pánevím, tak asi bude císař :lol: 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
4.6.08 16:24

Leni, klaním se…mě by už nikdo do školy nedostal :lol: Až na základku s malým…hiihhih
Jinak tu podprdu vem větší. Prsa se o jedno číslo nalejou…tak ať nevyhodíš penízky a navíc tam eště budeš cpát tu papírovou vložku…hihhi
Jinak mě se obvot taky zvětšil, ale u mě to už je děsný číslo. Měla jsem 80-85 a teď mám jednu 90 C a jednu 95 C.....no hnus…hhihihi
Dnes mi poprvé vyteklo trošku mleziva :lol:
Jinak mám vyprané všechny plenky a osuštičky a povlečeníčko a dárky co jsme dostali. takoví srandovní ponožtičky. Jo a zkusila jsem jen tak naházet cca ty věci do porodnice do tašky a je to jak , kdybych měla pak jed na 14 dni na dovolenou…děs 8O Ono je to teda těma plenkama a vložkama a tak, ale stejně …hrůůůůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
4.6.08 16:28

Holky máte to taky?
Jsem úplně rozhozená, ale šťastně…jak malej zakope, tak bulím. Chci ho už mít u sebe a slyšet ho plakat…prostě chci ho mít už tady. Na jednu stranu se děsím porodu a na tu druhou už aby to bylo :oops: Jsem normální? Asi mě začíná hrabat nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
4.6.08 16:35

Kosticko, gratuluju ke kontrole a 2kg je teda pěkná váha :D

Adi 8O tak to se lekám já, vůbec netuším, že něco takového může být. A druhé oko OK?
A jj,mám to stejně, sice nebulím, ale říkám si, už aby tady byl, jsem hrozně zvědavá, „co“ to bude a jak bude vypadat…porodu taky bojim bojim, ale na druhou stranu se těším a jak v těhu nebulím, tak po porodu si to vynahradím…když vidím porod v tv (ve filmech, na skutečný záznamy bych asi neměla), tak bulím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí