Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holčiny,
Dušičko díky za krásnou kytí
dnes je mi krásně,,,úplná změna po těle i po duši
Tomíček mně děsně moc kope. Mi to dává teď sežrat za ty tři ošklivé dni ![]()
Jé Duši, ty chceš epidurál? Já teda nee. Nedovedu si představit, že mi píchaj jehlu do páteře, fuj.
ňák se ty bolesti holt vydrží. A kdyby náhodou, jsou injekce na zmírnění bolesti.(ale nebude to žádná sláva)
Zuzanah:
mně to taky nepříde, zvykla jsem si na pupíček, beru ho jako svou součást, povídám si s ním, cítím se jak schíza(že sme prostě dva
),,ale miminko si tu představit nedovedu.
Dnes sem s mamkou byla u babičky a vyřazovali jsme hadříky(po bráchovi),,mám tři plné tašky, co jsem schválila. Ale něco je prostě „použité“, bude to jen „prodoma“. Asi za měsíc to vyperu(v Lovele) a vyžehlím,,,zatím to nechám být.
tak zatím papapa
Kuk,
tak jdu na pokracovani
To zas bude roman. Uz ted se omlouvam, ze to po mne budete muset cist. A k tomu jeste urcite s hromadou preklepu
wink:
Adus , s tema penezma to je fakt mazec. Doufam, ze pokud se vam tainek nevzpamatuje, tak bude aspon vstricny a ne skrt. Snad nebude chtit usetrit na vlastnim diteti. To bych mu osobne sla dat na prdel!!! ![]()
Jinak mas muj velky obdiv, jak to vsechno zvladas. Jsi moc silna zenska a ja Ti z celeho srdicka preju jen to nej nej nejlepsi a poradnou horu stesticka!!!!
Jinak me malinko desis s tim, co uz mas vsechno zarizene. Porodnice, detska dr., vyprano, vyzehleno
Asi budu muset taky pomlau zacit ![]()
Zuzi , my pujdem na predporodni pripravu jen 1×. U nas se dela od 36tt a je to zhruba hodinova lekce. Myslim si ale, ze se to protahne, protoze bude hafo dotazu.
Chodim na plavani a cviceni a por. asistentka se vzdycky pta, jestli nas neco zajima, tak mame moznost se na vse poptat.
Jinak mam obcas taky takovy strihy, jakoze mi konecne dojde, ze budeme mit decko. Ale ten nejvetsi sok asi nastane, az se to opravdu narodi. Kamaradka to tak taky mela a rikala, ze to je silena zivotni rana - ale krasna!! ![]()
della , s tim ozivovanim manzela bychom to mely asi stejne ![]()
Noni , kam to chces vlezt? To vypada jak porodnice 100let za opicema
Doufam, ze zpravy jsou horsi nez skutecnost ![]()
My jdem juknout na porodku posledni ctvrtek v cervnu ( do te nasi) a co se tyka te nahradni, tak to jeste nevim. Zvlast kdyz mi dr. rekl, ze dasli porodnici hledat nemam, ze budem mit v cervenci odrodino ![]()
Anduli , jsme rada, ze kontrola dopadla dobre. My jsme taky porad KP, tak doufam, ze se jeste otocime. Celkove jsem optimista, tak si rikam, ze je jeste cas ![]()
Je, ted koukam, ze jsi se ptala Ty. Tak jeste jednou odpovidam, ze i po cisari jsou ocistky ![]()
Adus , to ma Tobisek vybavicku po tatinkovi ![]()
Ze by to teda byl u nas taky kluk a pytlik ho tahl dolu
a proto se ne a ne otocit. No uvidime ![]()
holeni , tak koukam, ze bojujem vsechny
Ja zatim docela zvladam se zrdcatkem. Ale Martin mi uz asi pred mesicem slibil, ze kdyz bude potreba, tak pomuze - a rad
oops: Kdo vi, jak to pak dopadne
wink:
pohlavi , co se tyka babskych rad na urceni pohlavi, tak to u nas vychazi tak 50/50. Ikdyz mozna spis 75/25. Ale to je jedno, hlavni je zdravicko!!! ![]()
Jani , je fajn, ze jste OK. S casem je to ted asi vsude stejne. Navic jak je hezky, tak se mi u PC nechce ani vysedavat.
A rodit doma jo? No, dobra, proc ne
Uz mas nejaky zkusenosti, tak to jiste zvladnete ![]()
Leni , do epiduralu bych sla jen v pripade nouze. Ale jsem clovicek, co bolest relativne dobre zvlada, tak snad to bude OK ![]()
Jsem rada, ze se citis fajn. Musi to byt silena uleva po tech stresech, vid? Moc Te obdivuju, ze jsi to tak zvladla. Nedokazu si predstavit, ze bych mela do sebe nacpat nejaky vedomosti. Prijdu si nejak celkove tupa ![]()
Tak snad jsem na nikoho nezapomnela ![]()
Jdu se odvalit k TV a vegetit.
Mejte uzasny vecer a brzy zase ![]()
Dušičko no tak zkušenosti fakt nemám
ale kdybych věděla že to bude jako při prvním vubec bych se tomu nebránila? ale kdoví jak to bude žejo:) a nechtěla bych ohrozit prdolku nebo sebe:) takže přeci jen se upnu do rukou profesionálu:) ale chci teda vidět kam by mě poslaly kdyby tady byla porodnice uzavřená
to teda fakt netuším… hlavně kdybych to měla taky rychlí jako při tom prvním.. to by mě stejně asi nikam moc daleko nedovezly
no uvidíme jak to všechno bude zatím je čas tak se nebudu nák stresovat:)
Jo a k tomu epidurálu to já bych si teda taky nedala.. injcekce nesnáším už od mala vidím jehlu a sem na zemi
a při představě že mě jí bodaj do zad omdlívám jen při té představě:) nehledě nato že maminka je totálně oblblá ani necejtí že rodí. aspon takle mě to říkaly holčiny co ho měly tak nevím asi bych do toho fakt nešla..
tak se mějte zatím všechny moc krásně odpočívejte u telky a já du zase pracovat.. eště toho máme moc:) tak páááááááááá
Ahooj těhulky
stihla jsem vás tak akorát dočíst a už vás zase opouštím.Odjíždíme na týden na Slovensko Jirkova babi slaví 90,takže bude oslava+velká návštěva v jednom
.
Jsem zvědavá jak zvládnem cestu,ale snad jo
.
Tak se opatrujte a já napíšu až budu už na stálo online
.
Posíláme srpňátkům
.
Ahooj ![]()
Dusi,
díky jsi hodná a nelekej se…já to vše chystám právě proto, že jsme sama a nechci se pak zbláznit.....najednou budu ve špitálu a co pak. Musela jsem vše oběhat i proto, že jsem se stěhovala, takže jsem při tom vybavila kupu věcí.
Jinak žila jsem z 12tis a platila 7tis nájem, Teď nájem neplatím a budu mít taky 11 až 12tis. Takže to půjde…musi…
Hold bude hodně mamčiných zavařenin…hihihih
A dokonalá nejsem .....kdybych byla, tak mi doma sedí přece chlap co beze mě nemůže být ne ![]()
Dusi - hlavně ať se to uklidní u vás jo ![]()
A díky za jméno ![]()
jinak super víkendování všem a opatrujte se. Tobísek se dnes děsně protahuje a já mám napnutý břicho až do nekonečna a je mu pořád asi malí nebo co
špagetka jedna moje …hihihi
Krasne ranicko slunicka ![]()
Dneska se chystam k nasim na obidek.
Martin chce jeste splnit svuj slib a jede s tou … do Prahy. Podle toho, co mi vcera psal, se asi hlavne boji, aby si neco neudelala. Asi to bude pekna mrska ![]()
Snazim se to brat v pohode, ale porad se bojim. Ikdyz nas vcera tatka prekvapil a vecer poslal pusinku i Kuliskovi
Moc me tim potesil!!
Tesim se, az dneska prijede dom a ja budu vedet, ze jsme to ustali a budeme spokojena rodinka ![]()
Vcera jsem vyrazila na vylet za kamaradkou. Teda to jsme si dala. Kdo by cekal, ze bde v patek tak nacpany vlak
Nejen ze se vraceli skolaci na vikned dom, ale k tomu jeste asi tisic ruznych skolnich vyletu. Chvilema jsem mela strach, ze se ten jeden vagonek narvany k prasknuti uz nikdy nerozjede
No ale zvladli jsme to v pohode a priste si na vylet vyberu jiny den ![]()
Kamaradak ma 3mesicni holcicku. Je to takovy uzasny slunicko
Tak jsem zas pochytila par dobrych rad a typu. Ale je fakt, ze kazde mimco to ma jinak ![]()
Taky mi vcera rano psal kamarad, ze maji holcinu. Takze letosek je fakt miminkovsky.
Adus , tak kdyz neplatis najem, tak to je zas o kus lepsi. Ja jsem, jak jsme s Martinem resili co a jak dal, sepsala, co vse paltime a docela jsem koukala. Jen zalohy, splatka pujcky a telefony nas mesicne vyjdou kolme 10tis.
, takze moje nemocenska je v haji a v podstate zijeme z Martinovyho platu. Ale co, penize budou a my nebudem. A snad nidky neni tak spatne, aby se z toho nedalo nejak dostat, vid?! ![]()
Jinak dokonaly nejsme nikdo. Ale ve vasem pripade je chyba na strane chlapa. Podle mne je to rozmlazleny mamanek, ktery se boji o svoje pohodlicko a klidecek.
Markysku , uzijte si „dovcu“ a opatruj sebe i Adelku!!!
Tesime se, az nam napises vic ![]()
Jani , myslim si, ze kdyby byl porod rozjety, tak vas odrodi i kdyby meli zavreno. Nemuzou si dovolit riskovat Tvoje a mimiskovo zdravi. Takze vas odrodi a pak teprve by vas stehovali nekam jinam.
Jdu tvorit nejakou zasluznou cinnost a pak hura k nasim.
Mejte fajn den a neupecte se!!! Vypada to zas na pekny hic
Ja se uz ted tesim, jak se odpol vratim a skocim do bazenku
![]()
Holky, jasně nemocnice musí vzít akutky!!!! I Kdyby vás museli odrodit na chodbě, tak Vás nemůžou poslat pryč, takže vám určo pomůžou dostat mimísky ven z bříška ikdyž tam nejste nahlášení.
Duši - máš pravdu a já tobě držím pěstičky ![]()
Ahoj holky!
Duši-strašně moc a moc držím palečky ať se vám taťka vrátí domů!!!
Leni-teď nevím jak si to myslela s tím zvyšováním dávky magnesia.Mě ho teď předepsali poprvé-nezvyšovali mi dávku.Trochu jsem ho zkoušela přemlouvat jestli to je potřeba-u Máti jsem ho brala už od 24.tt,protože jsem měla tvrdnutí břicha,ale měla jsem i hrozné křeče v nohou,tak mi to pomohlo.Ale teď žádné křeče v nohou nemám jen to tvrdnutí.Ale doktor říkal,že to je docela důležité-i vzhledem k nálezu.
Jinak k pupíkům-mě docela po porodu chyběl,ale zase jsem si užívala mimouška ![]()
Teď jsem si pořád říkala ať už to těhu mám za sebou(jak mi bylo pořád blbě) a teď už si zase říkám,že mi taky bude chybět pupík-zvlášť když nevím jestli ještě někdy nějaký bude… ![]()
Mějte se všechny moc krásně a užijte si krásný sluníčkový víkend!!!papa Elen
Ahoj holky,
omlouvám se, že vám sem lezu, ale znám ADU a Dušičku ještě ze snažilek.
Duši, hrozně moc držím palečky, aby se vše vrátilo do starých kolejí a vše se dalo zase do pořádku!!!! Moc na tebe myslím!!!!!
(bývalá Sharane ze snažilek
)
ahojíky, Elunko, jen jsem chtěla říct ohledně magnézia-že se dá použít zdravější alternatíva,,a to ty mandle a banány.Já měla ty křeče v lýtkách a brala sem magnésko dvakrát denně a pořád mně to bralo, tak sem se ptala PA a ta mi poradila nezvyšovat zbytečně magnésko(třeba na tři denně) ale jíst ty mandličky. Ted jsem si naordinovala jen jedno magn.denně a k tomu zobu mandle. je to fajn.
Jinak mně to bříško taky bude chybět…je hrozně srandovní a malej Tomík jak tam zlobí,,,ted si hádám, esli to je kolínko nebo patička,,ty bouličky co vylejzaj, vždycky říkám, že to snad prokopne.
je to prča.
Mno my si včera dali bohemku s jahodama (máme úrodu že nevíme co s tím), ňami, jen jednu sklenku(jinak bych ho nejradši vyžunkla celé)
dnes jedem za Tomovo kámošema do kempu a budou buřtíky na ohni.
tak papa a pěkný víkend všem.
L.
Děkuji za info Leni.Já se doktora ptala jestli by nestačilo něco přírodnějšího a on,že ne…a beru(tedy měla bych brát-já na to pořád zapomínám
) 3krát 2tbl. ![]()
Buřtíky na ohni tedy závidím.. ![]()
Já jsem chtěla jet s Máťou na Točník-je tam akce pro děti,ale má průjem,tak jsme bohužel doma.Snad ho to brzy přejde.
elunko, jenom k tomu magnesku…mne to dr dala 3× denne a vobec nemam krece. je to kvoli potencialnemu tvrdnutiu, resp. potencialnym predcasnym kontrakciam. oni ti doktori vedia preco nam to davaju..
Kuk ![]()
S pupikem tobude asi vesele. Jak si postupne zvykam, ze roste a roste a pak najednou nebude. To bude asi dost zajimavy pocit. Jsem na to moc zvedava
Kamaradka jeste ted, 4 tydny po porodu, se pri nazouvani bot tak zvlastne prohyba. Rikala, ze ji porad nedochazi, ze uz ten pupek nevadi ![]()
Jinak ja posledni dobou nejka casto narazim. Obcas se „nevejdu“ do dveri. A kdyz neco delam v kuchyni, tak mam vse taky nejak dal, nez jsme byla zvykla ![]()
Leni , je kransy, jak si uzivas Tomulky. Jak zkoumas, co to kde vylezlo. Ja zas porad „hledam“ hlavicku. Jestli uz se Kuliske otaci nebo je porad KP.
A bohemku s jahodama tise zavidim. Ikdyz asi si zitra udelam malou oslavicku, ze jsme to vse ustali, tak rano koupim taky nejakou mnamku ![]()
Elunko , 3× 2tabl? To je sila. Co na to Tvoje zazivani, nemas nejaky problemy? Mne stacilo, kdyz mi naspal 3× 1tabl.
Vydrzela jsem to ani ne tyden. Ted uz beru jen rano a k tomu tak 1× za dva, tri dny sumivy vapnik a je to OK.
Drzime palecky, at je Mata brzy OK!!!
Muzicek se mi vari nekde v Praze. Mu to teda nezavidim. Ale co, si to zavaril, tak at trpi :lol Jsem to ale mrska mrskovata ![]()
Jsem zvedava, co si ta Milada vymyslela za plan, ze pojedou dom az tak pozde. Martin psal, ze by mel byt snad do desiti doma a ze se na nas moc tesi ![]()
Ahoj holky,
koukám, že to tu žije jako vždy…to je fajn…sotva stíhám dočítat. Leni ještě jednou moooc gratuluju, užij si pěkného volna a vynahraď si ty stresíky Duši držím palce, ať to dopadne podle tvých představ (koukám, že každá druhá mrcha musí být moje jmenovkyně:-)),…jinak jsem zvědavá, když ti naši mimíci mají teď 2 kilča, jaká bude porodní váha
…u nás byli všichni minimálně 4kilový, tak myslím, že se mám nač těšit
Elunko taky jsem teď dostala magnézko - takovej ten rozpustnej šumák do vody a nějak nevím jestli to mám užívat…na křeče nějak extra netrpím, akorát mě po nějaký námaze bolí podbřišek jako při silnější menstruaci - a to pochybuju, že se po tom zlepší…uvidíme…nechci toho zase brát nějak moc, stačí, že do sebe láduju železo a vitamínky Ado **tak pokud neplatíš nájem, tak to s těmi penízky půjde,…já právě myslela, že tak 7 tis dáš za byt a že by ti 5 tisíc zbylo…což by byla katastrofa (protože mimíci rychle rostoou a prcek bude pořád něco potřebovat) …ale fakt si myslím, že když bydlí panáček u maminky, tak mu určitě hromada peněz zbývá a mohl by Ti klidně dát víc…přeci jen, kdyby jste bydleli společně, měl by jistě větší výdaje
Jinak se řidávám ke „srabům“, kteří v případě velký bolesti budou žadonit o epidurál - viděla jsem několik kamarádek těsně po porodu a byly v takovým stavu, že jsem dospěla k názoru, že injekce do zad je úplná pohodička… ale taky bych to samozřejmě ráda zvládla bez…
Jinak epi, když se dobře píchne tak rozhodně maminku beoblbne - může chodit, cítí nohy, i kontrakce…jen bolest se zmírní, …to oblbnutí právě dělají ostatní léky jako dolsin atd… ![]()
Ještě vám musím říct, že v Tesco mají vážně krásňoučký věcičky na mimísky - a ani nejsou drahý!!!…kort, když člověk ví, co bude mít - holčičkovský i klučičí komplety jsou prostě k sežrání, tak se v nějakém stavte a udělejte si radost.
Krásný den!!!!**
tak se mi nějak popletly tagy a mám celý text tučně - no není nad šikovnost…pardoooooooon ![]()