0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6051
24.1.08 15:15

Jajina R
nojo, postavili nám v Plzni parádní pracoviště a já se tam odsaď odstěhuju do Prahy, kde je to přelidněný. :)
Nejde mi o nějakou estetickou stránku věci, ale o dobrou péči - tak jak psala Zuz. V Plzni ty lékaře znám, přednosta rodil i mě :wink: …ale je to na odvoz z Prahy daleko…
Do Podolí nepůjdu, proto zvažuju Apolináře - líbí se mi jejich přístup, nebo Motol, která má taky vysokou úroveň. Půjdu se tam podívat a rozhodnu se podle toho…respektive možná budu ráda, když mě někde vezmou a nechaj zaregistrovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.08 15:28

ahojky, no koukám, že fakt budou mít porodnice plno, je nás hodně a to je DOOOBŘEEE! :lol:
hele poraďte mi: neznáte nějaké dobré stránky, kde se píše o těhotenství? myslím hlavně vývoj miminka, obrázky, jak co má bejt v jakém týdnu a tak.V jiné diskuzi byl odkaz na slovenskou stránku - bylo to tam suprově zpracované.ale já si zaboha nemůžu vzpomenout, jak se jmenovala…kde študujete informace vy?
 papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
24.1.08 15:43

Lena:
no - hezky je to udělaný v knížce Kniha o těhotenství a porodu - už jsem tu o ní psala - jsou tam nafocený utz z jednotlivých týdnů a jsou tam i váhy a míry…text k tý knize najdeš na www.porodnice.cz - ale bez obrázků,…
hezký obrázky- ale zase s málo informacema taky najdeš na :
 http://www.peceodite.cz/…enstvim.html#…

Jinak gratuluju k uspesný prohlídce. jak jsem koukala, má to tvoje mimi na ty týdny ukázkovou velikost…
Ale asi nemá cenu to „tabulkově sledovat“ -protože ten vývoj je takovej nějakej skokovej
V 8tt+4 mělo moje mimi 1,2 cm a vývojově odpovídalo spíš 8+0
V 11+4 mělo 5,1 cm (od hlavičky k prdelce) a vývojově odpovídalo 12+1.
To znamená, že podle utz za 3 týdny udělalo vývojový skok o 4 týdny.
Snaž se nemít strach, teď už to určitě vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.1.08 15:50

Ja myslim, ze porodnice neni jen o tom zdravotnickem pristupu - me se mamca spolubydla na pokoji stridala, jednu noc jsem byla sama, a kdyz si clovek nema ani komu rict dobrou noc - brecela jsem tam jak zelva. O zloutence si myslim svy - me nejzlutejsi dite oddeleni mi chteli vzit a osvicovat, coz jsem razantne odmitla, mela jsem malickou u sebe, svlecenou a ejhle on zazrak,ze… A komplikace uz primarne predpokladat se pro me rovna si je privolavat… Ja si chci najit prima zenskou - bud porodni asistentku nebo dulu - i kvuli pritomnosti u porodu - chci tatku s malou a on se rozhodne nebrani, ale chci tam svou podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
24.1.08 16:13

jé holky to lituju každého miminka co mělo žloutenku.. nám se tohle naštěstí vyhlo.. doufám že pánbu dá a vyhne se vše zlé i tohohle druhého.. moc si to přeju.. No já naštěstí z registrací počítat nemusím.. Sem z Benešova u prahy a máme tady porodnici super.. nemužu si stěžovat…A mám jí 5minut pěšky takže kdyby něco klidně to i dojdu :D Jé to já sem právě teda radši když sem sama na pokoji.. při prvním sem měla naštěstí nadstandard ale bohužel jen dva dny.. byla taky přeplněná porodnice a maminky neměly kam dávat.. a ty tři dny bylo pro mě utrpení… Malej byl hodné neřvoucí miminko a to druhé řvalo pořád.. no děsný.. takže nevyspalá nervní a prostě už to nechci zažít.. taky mě vadí že když chci mít klid tak se tam k té druhé třeba nahrne celá její rodina a je po klidu.. né radši bejt sama :D Ale samo že každej to má jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
24.1.08 18:36

Ahoj holky,
takže ad markýsek - takže Markétka je stále v nemocnici, momentálně se snaží něco udělat s její váhou, neboť nemuže díky nevolnostem baštit. Takže doufejme, že se dá brzy dohromady.
Samozřejmě toho na ni bylo dost, takže se musí dát i do psychické pohody. Manžílek se o ní vzorně stará, takže doufejme, že to rodinka zvládne.
Pa Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
24.1.08 20:32
jajinaR píše:
taky mě vadí že když chci mít klid tak se tam k té druhé třeba nahrne celá její rodina a je po klidu.. né radši bejt sama :D Ale samo že každej to má jinak..

jajina no to je blbý, ale u Apolináře tohle zase mají ošetřené tak, že návševy na obyčejné pokoje nesmí. Myslím, že je to tak v pořádku, hlavně on si každý taky v posteli dělá vlastní pohodlí, my jsme si povinně dokonce větraly „spodky“ aby se nám rány po porodu rychleji zhojily, abychom tam furt neměly 24hod připláclou vložku, což by asi nebylo dost dobře možné kdyby tam couraly návštěvy… Takže tam si dítě naložíš do nákupního košíku a jedeš ho ukázat na chodbu :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
25.1.08 09:31

Dobré ráno kočandy! :wink:
Tak se s váma jdu na týden rozloučit, dneska večír odjíždíme s miláčkem na hory do Francie - původně jsem tam měla lyžovat (moje první lyžovačka mimo ČR), ale budu jen chodit na procházky a zřejmě i plavat. Vezu s sebou knížky, tak snad se moc nudit nebudu.
Dost se děsím cesty, bude dlouhá…ale věřím že to dám, těhotenství přeci není nemoc (i když se tak občas projevuje :) )

Těm, co jdou na prohlídky držím palečky, doufám , že až se vrátím uslyším samé pozitivní noviny - hlavně o Markýskovi.
Mějte se hezky, jdu balit.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.08 11:01

ahoj holky, tak normálně , je mi poslední dva dni lépe…špatně mi ráno je, to jo - ale už jsem dva dni nezvracela…sice potěšující, ale zas si říkám, proč? Snad to neznamená nic špatného.(já sem prostě blbec)
Hele pijete COLU?
babička mi včera volala, že někde vyčetla, že COLU v těhu v žádném případě - a manžel mi ji nechce dovolit :? a mně mooc chutná.(Pomáhá i lépe trávit). A v restauraci mám nejradši půlitr točené Kofolči. :roll:
CO MYSLÍTE?
Duši , jak ses nechala ostříhat? Hod dyštak foto do galerky - at mám inspiraci,,chtěla bych také něco nového.

tak pa peču kuřátko a nádivkou jdu se zas učit (fuj fuj-9.2.dvě zkoušky) :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
25.1.08 12:18

Ahoj, holčiny, tak po delší době se zase hlásím, bylo mi teď posledních pár dní tak zle, nebyla jsem schopná ani zapnout PC.. :?
Ale teď už je mi druhý den dobře, dokonce už jsem se včera courala po obchodech a nakoupila si 3 halenky, nejsou sice přímo těhotenské, ale jsou volnější, takže už si zase připadám „normálně“, když můžu jít mezi lidi. Kéž by to už vydrželo… :wink:

JInak kontrola včera byla ok, miminko je velké 22mm, což odpovídalo 8+5, je to o den víc než podle MS. Průkazku budu mít až 14. 2. Ale nechala jsem se ukecat na to, že u mého doktora je možnost nechat si udělat testy na vývojové vady už v 11.tt než až v tom 16.tt, zahrnuje to odběry krve a nějaký speciální ultrazvuk. Ale stojí to 1100,– , pojišťovna to zatím nehradí. A prý ty testy ukazují menší než 5% falešnou pozitivitu, u těch klasických testů v 16. tt je to 5-10%. Tak asi do toho půjdu, budu aspoň vědět dřív, že je všechno v pořádku a budu v klidu.

Jo, a taky tam mají nový 3D a 4D ultrazvuk (jaký je mezi tím ale rozdíl?? 8O ), můžu si nechat natočit DVD za 500Kč, tak to si asi necháme taky udělat. Ajaj, to bude peněz… :lol:

Včera už jsem neodolala a koupila v Intersparu 3 ks bodýček za celkovou cenu 29,90Kč! To jde, ne? :wink: Měli tam ale jen růžové a bleďounce modré, tak jsem radši koupila to modré, přece jen holčička ve světle modrém oblečení nevypadá divně, jako chlapeček v růžovém… :lol: (A stejně to bude zase holka, mám takového tucha..... :lol: )

No, nic, mizím, jdu ohřívat obídek, včera jsem udělala obrovský kotel zelňačky, to zas budu tak 3 dny pěkně nafouklá.. :lol: Jo a utopenci byli super, ale jen v ten moment, kdy jsem je jedla, v noci jsem myslela, že umřu, jak mě bolel žaludek, bléééé…

Tak papapa, A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
25.1.08 12:22

Holky vy už nakupujete věcičky? Já teda ne, nějak si nemůžu troufnout…říkám si, že je moc brzo. Ale třeba brzo už taky neodolám…hihihi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
25.1.08 12:31

Ahoj kocky :D

kosticko , tak stastnou cetu a hezky si to uzijte a hlavne s opatrujte!!!!

Leni , ja colu nikdy moc nemusela a ani ted ji nevyhledavam. Jen obcas, kdyz mi je navecer blbe a mame ji zrovna doma, tak si dam a pomaha. Kamaradka ji pila skoror cele tehu (nez ji zjistili tehu cukrovku) a ma krasna dvojcatka. Pokud s to neprehani, tak to asi nevadi.
No ostrihat jsem se nechala na mikado. Mam ho uz dyl. Takze spis jen pristrihnout a zase melirky. Jo, mam ted cerstve fotecky z babince, tak do galerky neco hodim :wink:

Anduli , ja taky proad nekde couram. A miminku se to asi prestava libit, protoze mne dneska pekne poboliva brisko. Takze zase zklidnim a budu skoro jen vegetit.
Kupodivu jsem byli vcera taky ve Spaaru a taky jsem obhlizela mini vecicky. Ale jak pise Adus, tak ani ja se neodvazuju jeste nakupovat. Myslim, ze tak v breznu a dyl. Ale laka to :lol:
A gratuluju ke kontrole!!!!

Jo, holky, chystate se nekdo na veletrh „For Kids“ do Prahy a nebo „Vse pro dite“ do Brna?
Dneska jsem koupila Betynku a tam je dokonce kupon na 50% slevu na vstup do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
25.1.08 12:34

Anduli to je divný, že to budeš platit, já jdu normálně na ten vývojový screaning příští týden (tedy ve 13tt), ale normláně se od toho 12tt dělá… a pojišťovny to hradí.

Už jsem minulý týden dala krev a při tom ultrazvuku se to všechno vyhodnotí, pamatuju si, že s Fífou jsem byla v tom 12tt, doktor na ultrazvuku zkoumal tu nosní kůstku, šíjové projasnění, všechny orgány, průtoky srdcem. Bylo to super. Bylo to v Gennetu (www.gennet.cz) a byla jsem naprosto nadšená, špičkové pracoviště, individuální přístup, milý doktort, velmi podrobný ultrazvuk (cca 40min.) a neplatila jsem ani korunu…

No, ale na druhou stranu si taky vzpomínám, že kamarádkám ultrazvuk na vývojové vady dělal třeba jejich gynekolog, pokud měl trochu kvalitnější ultrazvuk. Takže to je asi jediné pozitivum toho mého doktora, že ultrazvuk nemá a musí mě někam odeslat…

Ale zjistila bych si třeba na své pojišťovně jak je to s tím hrazením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.08 13:34

ahojky,
k těm testům:
mně to Dr také nabídl:
prý v 10+5 půjdu na krev a pak znovu v tom 15 nebo 16 tt . mezitím je jeden UZ navíc, a připlatím si 300 Kč. Říkal tomu rozšířená genetika - prý je to novinka, ale u nás ve Strakonicích…může být novinkou to, co je v Praze už rok známé :twisted: hihi.
(Zvláště rozdílné ceny: Andulí píše přes Tisíc Kč a já jen 300? Že by kouzlo maloměsta?)
Andulí .: trochu jsi mně uklidnila, když píšeš, že je ti poslední dva dni lépe - mně totiž taky, tak sme dvě to je dobrý 8)
Duši - pobolívá tě bříško dole? (podbřišek?) mně taky malinko tlačí - jen málo, prostě dává o sobě vědět…ale to je jistě jen příznak - že si mimi zvětšuje pokojíček, že? Jasně - hoď fotečky - já si dnes fotila bříško (blázen), taxem přidala.
Oblečky - já se teda těmto krámkům vyhybám…nechci nic vidět do 4.měsíce a výsledků testů.jsem moc pověrčivá…(ačkoli neváhám se předvádět před zrcadlem s bříšínkem, jak roste)-no mám dost. Manžílek také říká, že jsme blázen (v noci se budím, házím sebou, zdají se mi blbosti…) :dance:
tak paaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
25.1.08 16:44

Ahojky holčinky

Dušičko na veletrh pro dítě do Brna se chystám letos už po třetí. Vždycky jsem z něj byla nadšená, jeden rok jsme tam koupili kočárek, další rok golfky a autosedačku, letos se tam chystám koupit kojící polštář a lehátko. Koupím určitě ještě něco, jak se znám. V Brně je dobré, že je to spojeno s veletrhy Mobitex (vše pro bydlení), pak je tam ještě veletr rybářský a hlavně modelářský, to si přišel na své i manža. Za to v Praze na for Kids jsem byla loni a vrátila jsem se hodně znechucená. S Brnem se to nedá srovnat. Možná někde i vyhrabu fotky z veletrhu z Brna, tak bych je šoupla do Galerky.

Holky neděste se, když vám není špatně, co bych měla říkat já, když mě je dobře pořád. Občas mě také napadne, jestli je všechno v pořádku, ale určitě je, je třeba myslet pozitivně.

Tak se mějte moc krásně, papa Marrca a Nelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital