Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky, nevím, jestli Vás tady najde manžílek od Markýska, takže přeposílám od něho zprávu.
Ahooj
dostal jsem za ukol vás informovat.Markét dnes skončila opět v nemocnici.Dneska odpoledne se složila.Byla u nás zrovna její mamka,takže ji postavila celkem rychle na nohy,ale stejně jsme jeli do nemocnice.Zkontrolovali miminko a je v pořádku.Markét měla nízkej tlak tak si ji tam nechali na pozorování.Když jsem se pak bavil s dr,tak řekl,že důvod proč takhle zkolabovala je nejspíš stres Smutný .Takže pokud ji zítra pustí domů,tak platí mnohem přísnější pravidlo domácího klidu.Hlavní je,že je miminko v pořádku. Štve mě,že jsem ji nechal do tý školy jít.Řikala,že jí je fajn,ale asi nebylo Smutný .
Mám vás moc pozdravovat a snad se vám brzo ozve sama.
Jirka
díky Lucikry, právě jsem to chtěla překopírovat, jsi zlatá,
Hezký večer Tobě i malé!!!!!
Díky za přeposlání.
Ať je Markét brzy líp a hlavně ať je v klidu.
Přeji všem hezký večer.
Není zač holky, ráda přepošlu.
Hlavně ať je vše v pořádku, to je nejduležitější. Marky si už zažila své, takže tohle těhu ji prostě musí vijít. Samozřejmě jako Vám.
Takže všechny šmahem odpočívat.
Mějte se krásně
Lucka
Ahoj těhule…koukám, že Sandula nás kontroluje…hihihi…to je dobře!
Já jsem dnes jak mrtvá…nějak děsně unavená či co! Tak snad Vám je lépe. ![]()
Ahoj holky, koukám že nás zase dost přibylo, to je skvělý.
Dušička bude mít spoustu práce s tabulkou ![]()
Elunko to je pro mě šok s tím Podolím, já se asi půjdu podívat k Apolináři a do Motola - vůbec nevím kam bych měla jít, na všechny porodnice jsem četla chválu i stížnosti.
K Podolí už bohužel nemám moc důvěru, kvůli zkušenostem mojí kolegyně z práce.
Dokonce jsem zvažovala že bych jela i k nám do Plzně, je tam teď krásná nová porodnice, ale přece jen se bojím - od našeho bydliště je to 1 a půl hodina jízdy a na dálnici je každou chvilku nehoda…
Ale budu to muset obejít co nejdřív, nebo mě nakonec nevezmou nikde, v Praze je fakt hroznej nával ![]()
Zdravim nove dusicky i ty stavajici
Nevolnosti si tak jako pomaloucku polehoucku ustupuji - dopo jsem z toho nadsena, snazim se vschno dohnat a vecer jsem pak uplne mrtva a v osm si chodim lehnout… Tak jsem si rekla, ze dneska ne, dnes bude pomaloucky cely den a vecer se uvidi…
Teda s porodnicema desite - nez Plzen, asi bych jela jen do Horovic, ale porad si rikam, ze zjistim, jak funguje porodni dum U capa - ja tam nechci byt s miminkem zas ctyri dny, je to divny… Chtela bych hajdy domu k male a tatkovi…
Hezky den a jdu se seznamit s novou zehlickou, kterou vcera manzel koupil ![]()
Ahojky holky tak vás zase zdravím po delším čase..
Uplně koukám jakej máte dost problém z porodnicema?? to se musíte v praze takle nahlašovat do předu??? to je teda docela děsný.. Dyt vás snad musej vzít všude když to na vás příde né?? nebo vás jako v bolestech vyhoděj?? to je náky divný né… To vám ale fakt nezávidím tohle oběhávaní porodnic… já to mám teda fakt naštěstí jednoduchý… Ale je fakt že bych taky ráda ambulantní porod.. taky tam nechci zustat jak dlouho.. Když bude vše v pořádku rada bych šla druhej den domu
Co si o tom myslíte vy???
Taky mi to přišlo hrozně předčasný a hlavně je to strašně daleko, ale s těmi registracemi si nedělám legraci:
http://www.apolinar.cz/…ce/index.htm
http://www.fnmotol.cz/…-porodum.php?…
Když mají přeplněné kapacity, posílají maminky do menších porodnic v okolí- málokterý porod je překotný.
Tu Plzeň jsem zvažovala spíš z toho důvodu, že tam odsud pocházím a i teď tam mám všechny doktory.
Navíc ta porodnice je opravdu super
http://www.fnplzen.cz/porodnice.asp
Ahoj slunicka ![]()
No krasne se rozrustame!!! Nejak ani nestiham aktualizovat seznamek. Ale dneska mi odpadl vylet, tak se do toho s vervou pustim ![]()
Leni , tak to krasne rostete!! Koukam, ze toho mas taky peknou zasobicku. No ja uz listovku neberu. Dr. rikal, ze uz to je zbytecen, ze je ted vse dulezite uz vyvinute. A ze si mam kdyztak koupit neja ketehu vitaminy. Takze mam ted 2× denne Utros a horcik a k tomu tehu vitaminy. No, rano by mi to mozna stacilo misto snidane ![]()
Kafco piju. Musim ,protoze jinak jsem nepouzitelna. Trpim na nicky tlak a alkohol se mi teda fakt pit moc neche
Ted uz asi 3 dny trpim a hlava boli jako blazen ![]()
Jinak si kafco davam tak 1-2× za den a s mlekem, takze to neni zadna sila.
Adus , to jo, to je sileny, jak to skace. Kdyz si vezm, ze v 7tt jsem byly jen takova tecka a nebo skvrnka. Kazdy se smal, co ze to kde je. A v 10tt to uz byla krasna mimi vanocka
Zacinam se moc tesit na prisit tyden!!!
Sandulko , my jsme tu vsechny na vsechny jen a jen hodny ![]()
A vy se opatrujte!!! Uz to mate taky za par, vid?
kosticko , krasny zpravicky. Ty jo, tak prsticky jste pocitali. No to je uzasny!!!
Marco , vitej mezi nami!! Gratuluju k miminku a krasne si to uzivej a at je vse v poradku!!!
Luci , diky za zpravicky od Markyska. No jo, je toho na ni ted moc. Nerviky pracuji a to se proste muselo nekde projevit. Tak snad budou bryz OK a v pohode doma.
Co se tyka dylky pobytu v porodnici, tak to nacham na mudrcich. Budeto muj prvni porod, takze netusim, co nas ceka. Taky vim, ze nemaji radi, kdyz jim mamca utika dom hnedle po porodu. Uz nekolikrat se stalo, ze byla za par dni i s mimcem zptaky. Proste neco nebylo uplne v poradku. Nasim mudrcum verim, jsou fakt dobri a i dr. na novorozeneckem je skvela. Plne jim duveruju, takze verim, ze nas nebudou drzet dyl, nez je treba. A je fakt, ze pokud je vse OK, tak pousti dom tak treti, ctvrty den po porodu.
Jinak jsme byla vcera na babinci z prace. Bylo to fakt SUPER!! Jen jsem pak docela padala unavou. Prijeli jsme dom kolem pul devaty vecer. Ale dobre jsem pokecaly a popily. Ja ted jen jednoho panacka svestkovyho Berentzena a k tomu 2lity vody s hruskovym dzusem
To me zas rano pekne tlacil mocak ![]()
Holky rikaly, zeto musime nekdy zopaknout. Tak jsem zvedava na kdy zas neco vymysli ![]()
No, jdu zas doplnit pitny rezim.
Zatim mejte krasne den!!!
Jojojo duši já čuměla jak tele, že s knedlu se za 3 týdny stal úplný malinký človíček…hihihihi
Koukam, ze se nam uz dlouho neozvaly holky
Fly, myska, Anduli (ta ma dneska kontrolu), Zuz
Doufam, ze jsou holky v poradku!!!!
dusicko, to je hezký že na nás myslíš
Já jsem ok, jen hodně zaneprázdněná (studuju a mám teď zkoškový, do toho psaní diplomky a pomalu se chystám na státnice a s tím amlým prďolou fakt času moc nazbyt není) a taky furt vyčkávám na ten ultrazvuk. Tak si říkám, že jsem snad jediná kdo ještě před tím ultrazvukem co se dělá na vývojové vady od 12tt ještě neměla žádný…
No tak snad bude vše ok. Řekla bych že spaní na břiše přináší své ovoce, protože mne přestalo bolet v bedrech (přičítala jsem to zakloněné děloze) a hlavně se mi vypoulilo břicho, tak snad mimčo zdárně roste.
A právě jsem hodila svou první těhotenskou „šavli“- omlouvám se za nechutný příspěvěk, ale musela jsem se prostě podělit
. V prvním těhotenství to neznám, ale teď se mi Fífa tak šíleně s prominutím zes*al, že jsem to pak nevydržela a musela jsem navštívit záchodovou mísu.
Jinak k těm porodnicím - rodila jsem u Apolináře a chystám se tam znovu. Není pro mě směrodatné jaké tam jsou záchody, pokoje či sprchy, jako to mít jistotu že v případě jakýchkoli komplikací jsme na tom nejlepším místě. Takže jsem určitě chtěla porodnici kde mají novorozeneckou Jipku a případné zkušenosti s komplikacemi u porodu. Ty čtyři, pět dnů opravdu překousnu společnou sprchu na chodbě či jednu či dvě spolubydlící maminy na pokoji… Každopádně si myslím, že dobří i špatní zdravotníci a lidi jsou všude, je to možná otázka náhody na koho narazíte.
Já měla skvělou porodní asistentku, doktorku spíš takovou koukací co zvorala nástřih a musel mě pak přijít sešít přednost gynekologie, za zády mu mezi moje nohy čučeli čtyři doktoři, jak to šije a za ruku mne držela anestezioložka, protože to byla polest jako prase. Porod byl proti šití nic…
kostickaa– teda tak to zírám.. to sem fakt nevěděla.. no ale z těch odkazu co jsi sem dala je ta plzen fakt snad nejlepší!! je to nádherně zařízený.. teda Apolinář se mě vubec nelíbí.. to Podolí je pěkný ale vybrala bych si jednoznačně tu plzen.. Fakt nádhera… No tak jak tady někdo psal o překotném porodu. tak mě by asi jinam nedovezly.. to bych jim porodila v autě.. já to měla fakt děsně rychlé.. Z domova sem vyjížděla do nemocnice fakt za pět minut dvanáct jak se říká… Ale já bych teda fakt ráda druhej den domu když bude vše v pořádku.. Já totiš nesnesu bejt z někým cizím na pokoji.. To je pro mě utrpení.. mám ráda svuj klid.. v tomhle sem teda dost rozmazlená.. Stačilo to jednou a dost..
Ahoj holky,to tedy koukám kolik nás tu je
.Všechny vítám!
Zuz-já měla porod super,ale to šití bylo děsné-většinou to všichni říkají obráceně ![]()
Kostickaa-V Podolí a v Motole je registrace od ukončeného 12.týdne a u Apolináře se chodí k regisraci od 16.týdne-dnes jsem to četla v Podolí.Na červenec mě brali už jako poslední a to jsem si ještě musela dávat žádost o porod k řediteli o nadlimitní číslo porodu(jsem zaměstnanec),ale fakt mě to dostalo,škemrat o porod.
Po min. porodu jsem měla dost velké problémy s tlakem a projevilo se to až pátý den po porodu,takže uvidím jak dlouho tam budu tentokrát.Ale když má dítě velkou žloutenku,tak vás stejně domu nepustí.Ale porod je naštěstí ještě daleko.
Přeji krásný den všem!