Poradna duly
Jana Čurdová
Dusicka:
dušičko děkujeme za tabulku, jsi hodná, že se s tím děláš - přeci jen dá to práci všecko posbírat.
Ještě k sobě doplním, že jsem Mili, narozená 9.9.1980 a jsem neprovdaná ![]()
Jajina R:
napadlo mě k té tvé nešťastné nemoci, že by Ti možná mohly pomoct rady pana doktora Kouckého - je to známý porodník od Apolináře (i celkem uznávaná vědecká kapacita). Hodně ženských se ptá na léky v souvislosti s těhotenstvím.
Tady je link na jeho poradnu:
http://porodnice.cz/poradny/22
Poraden je tam samozřejmě víc:
http://porodnice.cz/poradny/list
Pročítala jsem si některé jeho dotazy a myslím že jsem se dozvěděla hodně užitečného.
Podle toho co říká, mohou těhotné užívat řadu běžných léků, problém je, že výrobci léčiv obvykle nesmí testovat své léky na těhotných a tudíž je většinou nedoporučí, aby se „sychrovali“ kdyby něco…ale řada léků působí na takových principech, že těhotenství neohrozí. Je dobré to vědět, alespoň pro klid duše… V 6tt jsem měla nějakou virozu a 3 dny mě zlobily horečky - skoro jsem se se vším loučila, nakonec jsem volala gynekologovi a ten mi potvrdil, že je spousta prášků, které můžu - dokonce jsou i speciální antibiotika, tak žádný strach ![]()
Samozřejmě ideální je nestonat a nic nebrat, ale když už k tomu dojde, může někdy neléčená nemoc udělat větší paseku než lék.
Server porodnice.cz je doplňkem ke knížce kniha o těhotenství a porodu.
Dostala jsem ji k vánocům od přítele a lepší jsem zatím neviděla. Napsal ji doc. Pařízek, přednosta od Apolináře, a je tam opravdu všechno hezky polopaticky vysvětleno,…navíc se spoustou obrázků a fotek…takže to pochopím i já
…Ale názor si udělejte sami, možná máte doma stejnou knížku a porodnici.cz znáte ![]()
Ahojky holčiny…
kosticko moc děkuji za odkazy… Já byla dnes z prckem na kontrole tak sem se nechala prohlédnout i já. doktorka mě udělala vítěr z krku a uvidí se ve středu.. jinak mě teda docela dostala.. říkala že když bude teplota mužu klidně paralen a dokonce ibuprofen.. to sem na ní koukala z otevřenou pusou.. bohužel to není naše lékařka jen tu naší zastupovala.. moc kní teda duvěru nemám.. Doufám že to nebude angína jako u malého.. A nebudu muset brát antibiotika
Já totiš moc duvěru v prášky nemám..
Všem moc držím palečky at je jen dobře…
Ahoj holky!
Markýsku,děkuji za pěsti.S tou pomocí-moje mamka je v invalidním důchodu,takže nic moc a manželova mamka má svojí maminku-letos96,takže je pořád s ní.Ale u ní může Máťa někdy spát.Sice dost málo,ale v nejhorším ano.
Ale Máťa začal chodit do školky,takže dopoledne mám klid a teď od února ho budu vyzvedávat po spaní,takže to jde.
Zrovna dneska tam bude spát,takže budu doma sama s kocourem.
Ada76-držím ti palečky k zítřejší kontrole!
JajinaR-mě gynekolog také řekl,že paralen a ibalgin můžu úplně v klidu.Samozřejmě když se něco děje.
Díky za držení palečků.....já vám zase přeju krásný den bez nevolností ![]()
Díky za držení palečků.....já vám zase přeju krásný den bez nevolností ![]()
Ahoj holky,zdravím a vyřizuji pozdravy od Magdi.Těhu je v pořádku,kontrola 6.2.Horší je to spočítačem,prej je úplně na odpis,musí koupit nový a to právě vůbec není v plánu,vzhledem k tomu,že bude mimi.Takže se za vámi asi jen tak nepodívá.
Tak vám aspoň občas nahlásím novinky já ![]()
Lucajdice79:moc děkujeme za zprávičku a Magdě držíme palečky i nadále,aby vše bylo o.k.
Dušičko:taky dík za tabulku-já mám screening 22.1.,ale to je zítra a je to v podstatě jedno.Průkazku dostanu určitě,tedy když to bude o.k.
Moje skorošvagrová se dnes dozvěděla,že čekají dvojčata.Je v sedmém týdnu.Má ještě 15letého syna,10letou dceru,německého ovčáka a kocoura.To budou mít tedy doma veselo ![]()
Mějte se krásně!pa
Krasny vecer vsem!!!
Adus , zitra to dobre dopadne, uvidis!!! Moc na vas budu myslet!!!
kosticko , neni za co. No obcas, kdyz se nejak zapomenu, tak pak slozite listuju. Ale vetsinou rovnou nova info hazim do tabulky a pak ji sem hodim. Jeste me ceka srovnat nas podle terminu porodu. At to mame nejka vic prehledny ![]()
Jani , je fakt, ze se dost leku muze. Treba Paralen a nebo Panadol v pohode na snizeni teploty. A je i dost ATB, ktera se mohou. Takze pokud bude nejhur, tak supej k dr. a tam Ti urco poradi!
Leni , obr gratulace ke zkouskam
![]()
Markysku , teda tos me ale vylekala. Tak ted pekne klidecek, pohodicka a zadny velky uklizeni!!! A kluci to delaji dobre, ze Te k nicemu nepusti!!!! Opatruj sebe a mimiska!!! ![]()
Lucajdice , diky moc za info a Magi moc a moc pozdravuj. Ze na ni i fazolku moc myslime, at se jim dobre dari!!!
Elunko , at Ti to zitra taky dobre dopadne!!! Tesim se na zpravicky!!!
Ufff, doufam, ze jsme tak nejak na nikoho nezapomnela. A pokud jo, tak se omlouvam. ![]()
Priznavam, ze me zacinaji v pozdnim odpoledni a vecer trapit nevolnosti. Ale zatim se drzime bez blinkani. Snad to tak i vydrzi.
Opatrujte sebe i briska!!! A dobrou noc!!
Tak jeste neco kosticko , ted koukam, ze jsi jen o 4 dny mladsi nez ja
A Mili jsi jako Milada? Ja jen pro zajimavost ![]()
dusicko: jojo jsem Milada…ale nikdo mi tak neříká, tak na skoro neslyším:-)
Pěkný večer všem! ![]()
Ahooj holky moje ![]()
Ado myslim,že můžeš být v klidu,že nevolnosti odezněly
.Na kontole hodně štěstí
.
Kostičko jéé to je super.Já už chci taky zázraky a chuť k jídlu
.Porodnice jsou moc pěkný stránky
.
Dušičko Super tabulka.Jsi šikula
.Jen jsem si tam našla chybu.Narodila jsem se v 8.dubna
.A copak se doma děje,že máš fofr,ještě manža a ty záda??Na fofr POZOR.Ber si mě jako odstrašující příklad
.Hehe tak i ty si poznala kouzlo nevolností
.tak už víš o čem tu mluvíme
.
Elunko tak aspoň,že to jde takhle ono i to málo někdy pomůže.A ve školce to taky bude fajn a Máťa bude snad spokojenej
.
Luci to je super ještě,že to takhle funguje a nemusíme se o Magdi bát.Tak ji moc a moc pozdravuj
.
Holky já si musim postěžovat,ale potřebuju to dostat ven a tak naruším kouzlo těhulkovství-PUBERTOU
.
Takže manža šel dneska do školy a nejdřív mluvim s třídním učitelem a ten mu to všechno vysvětlil.Jirku chválil co se týče hokeje a i na jeho předmětech to jde.Jenže mají tam starou učitelku a byli někde na venku a hoši si šli zakouřit a ona je načapala a jak podle škol.řádu je to hrubý porušení škol.řádu což znamená 2 z chování.Jirka ji má na chemii a on nemá rád ji a ona jeho,takže si na něj zasedla a on si to nenechává líbit.Takže ho chce nechat prolítnout z chemii.Ale třídní manžovi řikal,že co se koukal na známky,tak to u něj vypadá na 3.Takže se snad sní ještě pujde dát domluvit.Jenže největší perlička přišla dneska před hokejem Jirka si bral tašku na hokej a v přední kapse našel balíček trávy .
S Jířou jsem nemluvila,protože jsem myslela,že ho přetrhnu.Jsem hrozně vytočená,že to nechal dojít takhle daleko,věděl to tak od listopadu s tou chemii .Ale co tu vydejchávám ještě teď je ta tráva.Je mi z toho uplně zle.Jsem naštvaná na něj i na sebe,že jsem to nepoznala.Dostala jsem od něj ledovou sprchu.
Jirka řekl,že to sním vyřídí,protože já na to fakt nemám.A on sním asi dokáže líp mluvit já jsem fakt nervák..
Jesis holky já vůbec nevim co sním mám dělat i když vím,že je v pubertě,tak tohle prostě pohnojil a já si řikám kde jsme v tý výchově udělaly chybu .
Připadám si jako uplně neschopná máma,že jsem ani nepoznala,že moje dítě lítám v takovým maléru
.V jednu kuse tu brečím,rozčiluju se a omlouvám se prckovi,že mu nedopřávám ten klid co si zaslouží
.Ale copak to jde být v klidu,když je to takhle
.
Tak se nezlobte,že jsem to na vás takhle vysypala
.
Dobrou
Krasny den vsem!!!!
kosticko , moje svagrova je taky Milada a rikame ji Milca ![]()
Markysku , tak to jsem teda popleta. Psala jsi mi to a ja si myslela, ze jsme to uz opravila
Ale ted uz je opravdu chyba napravena. ![]()
Fofr byl tak nejak diky vsemu. V sobotu jsme od rana bla u kadernice, pak rovnou na obed, domu si trosku slehnouta hura na oslavu svagrovych 18tin. A vecer se stavila jeste jedna kamaradka tady z mimina s pritleme a dvouma psikama. Ta kjsme se zastavila poradne az v pul desatyvecer.
A v nedeli jsme kvaltovali se zakazku pro Italii. Rodice vyrabeli, Martin testoval a ja ty vyrobky balila. Takze taky mazec. Ale nastesti jsem u toho vic3mene sedela.
Martin uz ma zada OK, uz od patku je to dobry, tak jsem rada.
A spaten uz mi bylo parkat takhle vecer. Ale posledni dva dny to je mazec. Tak vzdycky zalezu do pelisk ua doufam, ze to zaspim. Moje kolegyne z prace mela nevolnosti taky az vecer a pak z toho 4. a 5. mesic prozvracela. Tak doufam, ze se to mne vyhne ![]()
U nas je dneska pekne hnusne. Teda nejen dneska. Uz se to tahne od patku. Chjo. Jeden by z toho dostal az depku ![]()
A k tomu je nasi psine nejak spatne. Doufam jen, ze ji nesedla nejaka basta vcera. Ze to nebude nic vazneho.
Je fakt, ze jsme u veterinarky dlouho nebyli, ale mohlo by to jeste nejaky casek vydrzet ![]()
Tak a ted jdu vymyslet, co udelam k obedu.
Vsichni se opatrujte!!!!
Ahoj Markýsku!
Možná se Ti teď pěkně zošklivím, nebo tě naštvu, ale myslím že to není nic tak děsnýho. Na gymplu jsme v 15 kouřili trávu skoro všichni - myslím tím to zdravé jádro - bez šprtů… ![]()
pár let nám to vydrželo a nemyslím si že by to na nás nechalo nějaký následky. Všichni jsme dostudovali, zvládli i vysokou a dnes je většina těch lidí v pracovním životě velmi úspěšná./podnikatelé, manažeři, právníci, doktoři…/a hlavně jsou to slušný lidi! ![]()
Naši o tom většinou nevěděli a když jo, stejně nějaký zákazy nepomohly - prostě museli počkat až nás to pustí. Moji rodiče - v mládí květinové děti - naštěstí měli pochopení a nějak to přešli (rozhodně to neschvalovali, jasně mi řekli co si o tom myslí, ale neprudili)- zákaz by jim stejně nepomohl. Dělali bychom to dál, ale víc to tajili. ![]()
Nevidím rozdíl mezi tím jít do hospody na 5 piv nebo si dát špeka. Prostě ani jedno se nesmí přehánět, aby z toho člověk nezblbnul. Vidím kolem sebe dost alkoholiků, což je 1000× horší, ale to nikomu nevadí…Myslím si že za pár let to budou muset stejně zlegalizovat, protože už teď žijeme v hrozně pokrytecký společnosti
Když vidím soudce, jak dává podmínku nějakýmu 18-letýmu klukovi za trávu, mám chuť nafackovat tomu soudci, protože ten kluk si to nezaslouží…jde jen o konvence
Chápu, že jsi naštvaná a cítíš to jako zradu - vůbec se Ti nedivím…ale zkus se na to podívat z jeho strany, kdyby Ti to řekl, byla bys naštvaná, tak to prostě tajil. I když ho teď seřvete, tak toho nenechá - shodil by se před kamarády a to je v pubertě to nejhorší. Určitě jste ho dobře vychovali, a je to chytrej kluk, prostě musí si na to přijít sám…Už není dítě a nakonec si stejně udělá, co bude chtít.
A netrap se kvůli tomu, opravdu to není tak děsný, jak se ti to teď může zdát.
…tak to jsem se nějak rozpovídala - doufám jen, že si tenhle můj komentář přečte nějakej policajt a začne mě nahánět za hříchy mládí ![]()
Holky,
tak jsme 8,4,cm a máme hlavu jak melounek, nohy a ruce jak špejlky a mini pidi ocásekhihihihih
ADo gratulujeme!!!! Tak to jste pěkně velký.
to je super, jdu na konrolu zítra tak uvidím co mi řeknou.
Jinak jsem se rozhodla, že pokud mi bude pořád takhle dobře, začnu chodit plavat, akorát si jdu pořídit nějaké slušivé plavečky