Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak se hlásím po výletu.
Cesta letedlem do Londýna byla velice náročná. MUDr. mi sice předepsal TORECAN čípky, ale bez nich by mi bylo asi líp
Naštěstí jsem obsah žaludku udržela, ale byla to dřina. Jinak Londýn super! Doporučuji! Bála jsem se, že budu hodně unavená a budemi blbě, ale nakonec vše OK. Akorát jsem často někde posedávala. Na let zpátky jsem si již vzala 1/2 kynedrilu a pomohlo ![]()
Jinak prohlídka z 8. 1.: Vše OK, plod se vyvíjí jak má, srdíčko tluče, dostala jsem na předpis JODID 100, abych ho brala celé těho. Byla jsem na odběru krve, musím na plicní a na internu, jo a k zubákovi. Hlavně jsem dostala průkazku ![]()
Další KO 29. 1.
Leni , ja zatim taky nenakupuju a nezarizuju, jen koukam a kocham se
A rodian ma zatim taky zakaz nakupovat. Ale moc se mi libi okukovat ty mini vecicky ![]()
Kocarek bych taky rada trokombinaci a trikolku. Tak mam asi dva favority, jen to musim jeste cele znovu promyslet a taky vzit muzicka, aby si to taky ozkousel. Kdyby nahodou nekdy vyrazil na prochajdu ![]()
A co varis dobreho?
Jani , tak ty nemas urcite ani cas na nudu. Cvrcek Te urcite nenecha ![]()
kosticko , je mi lito, ze Ti je zle. Mne se to zatim proad vyhyba a doufam, ze to tak i zustane. Jen obcas navecer mi je tezko.
Juko , gratuluji ke kontrole a prukajde!!!
Je fajn, ze jste si vylet uzili a hlanve, ze jsi cestu prezila bez nehod ![]()
Jinak pred chvili volala muzickova babicka, ze ji zemrel braska. TAk uz se tu zase spekuluje o tom, ze budeme mit holku. No jsem na to teda zvedava
Ale asi si to necham jako prekvapeni ![]()
Ahojky,holky,tak jsem dnes byla u gyndoktora na cytologii a začala jsem pak trochu krvácet,ale říkal,že se to občas stává když se to dělá v těhotenství.Břicho bolí,ale určo brzy břebolí.
Leno také se připojuji ke gratulacím!
Juko gratuluji k průkazce…všichni jí dostáváte nějak brzy ![]()
Příští týden jdu na ten screening,tak jsem zvědavá jak to dopadne a asi už také dostanu průkazku.
My už asi máme vybraný kočárek.Kamarádka má trojkolku-my by jsme tedy chtěli čtyř,ale jinak je stejný,tak ho mám vyzkoušený a řečena všechna pro a proti a hlavně vyzkoušený i s dítětem.Dnes dělají tolik krásných kočárků,ale nejhorší je když člověk neví na co si má vlastně pořádně dávat pozor.Barvu a tak si necháme až příjde čas.
Ve Špuntíkovi to mají opravdu dost levné-levnější než jinde.
Chtěla jsem se zeptat,přemýšlely jste jestli by jste šly na amniocentézu kdyby vám nevyšel dobře ten screening?
Krásný den a ať je líp těm co je trápí nevolnosti!Elen
Ahoj, holčiny,
o víkendu nám nějak blbnul internet, tak jsem tu nemohla ani nakouknout, ale vidím, že nás tu pěkně přibylo! ![]()
V sobotu jsem měla celkem divoký den, ráno jsem vypravila Mišku s manželem na výlet, manža už od Vánoc malé sliboval, že ji vezme někam vláčkem, tak se jeli projet do Beskyd na Ostravici a zpátky, já jsem využila volného bytu a gruntovala jsem. Po obědě jsem ale začala trošku špinit, tak jsem se příšerně vyděsila, co se to děje, tak jsem vyčkávala, jaký to bude mít průběh s tím, že kdyby se to zhoršilo, tak hned pofičím do nemocnice.
Do večera se to sice nezhoršilo, ale špinění, i když slaboučké, bylo pořád, tak jsem se sebrala a radši na tu gyndu zajela. Na UTZ jsem konečně viděla srdíčko a miminko je v pořádku, jen tam mám malý hematom, proto to špinění. Tak teď musím hodně odpočívat, ať se to hezky vstřebá..
Leni, kde Ti manžel koupil ten zázvorový kořen? U nás jsem ho nikde neviděla…
Jo a mám taky ta lízátka Gravipop, ale nezdá se mi, že by nějak extra pomáhala, i když dneska jsem ho lízala cestou v autě a kupodivu cestu z FM do Ostravy přežila…Jestli ale ten kořen fakt tak pomáhá, tak to si nakoupím aspoň kilo!
Je mi furt tak blbě, chjo… Od rána do večera a hlavně v noci, což je nejhorší. Normálně mě vzbudí nucení na zvracení, ale ven nic nejde, jen cítím žaludek až v krku, fuj! ![]()
Tak zatím to u mě probíhá stejně jako v předcházejícím těhu s malou, i ten hematom jsem měla v 7. týdnu, doufám, že mi i ty nevolnosti ustanou úderem 12. týdne… ![]()
Jo a já mám tak na 99% vybraný tento kočárek: ![]()
http://www.mojemimi.cz/…uct_info.php?…
Viděla jsem ho i u nás v jedné prodejně, dobře se s ním jezdí, je lehoučký a hlavně dost vysoký, jsme jako Lena taky habáni… ![]()
Jo a tady ho mají i v jiných barvách, mně se ale stejně nejvíc líbí ten zelenkavý…
Elunko , aja bych na amnio sla. Je sice pravda, ze krev vychazi dost casto blbe, ale jistota je jistota. Kamaradka ted na amniu byla a rikala, ze to je pohoda. Spis se vic boji vysledku.
Preji at brisko brzy neboli a at je vse OK.
Anduli , tak koukej poradne odpocivat. A zadny blbnuti s uklidem!!! Hezky vsechno pomaloucku, polehoucku, jasny
![]()
Holky tak já jsem zatím těhotná stále a pořád jen dle těhu testu… Na kontrole u gynekologa se opět konalo vyšetření, ovšem s konstatováním že mám hodně zakloněnou dělohu.
To jsem ovšem měla i s Filipem. Tak mám zatím cvičit kočičí hřbety, ve čtvrtek jdu na krev - kvůli určení krevní skupiny, hiv a syfilisu - prý se to dělá u každého těhotenství znova a hlavně na krev krůli tripple testu. Na ultrazvuk jsem tedy ke své radosti objednaná do Gennetu, ale až na 1.2, do té doby nikdo našeho drobečka neuvidí a dřív bohužel nebudu vědět, zda se vše vyvíjí, případně tak jak má…
Anduli určitě hodně odpočívej i když to s mrňouskem tolik nejde,ale snaž se co nejvíc.
Zuz budu ti držet palečky,aby bylo vše o.k.
Duši já už jsem byla na amniocentéze s Máťou..měli zatavený konus jehly,tak mě píchali dvakrát a to už moc příjemné nebylo-hlavně to trvalo dlouho a Máťa se bál.Jistotu člověk sice může mít částečnou,ale já bych to stejně asi nějak zá:,–(ně neřešila.
Zuz , to Te teda miminko poradne napina. Ale uvidis, ze toho 1.2. se ukaze v cele sve krase ![]()
Elunko , ono asi zalezi na pracovisti. A asi i na rozpolozeni maminky. Kamaradka rikala, ze v HK byla fakt moc mila doktorka a ze vubec nevedela, ze uz to ma za sebou. Na odber se nedivala, nema rada jehly ![]()
Ahooooj těhulky Zavítávám k vám po delší době,ale měli jsme doma nějaký problémy tak na net nebyl čas
.Ale moc jsem na vás všechny myslela jak zvládáte jestli jste se taky zapojily do řad nevolností
.Jinak hlásíme kontrolu v pořádku a srdíčko jako zvon!!!
A už máme taky průkazku
.Jinak už jsem ode dneška oficiálně doma.Dr usoudila,že to bude nejlepší po minulý zkušenosti
.
Leni jsem ráda,že si sem taky našla cestu
.Nedávno si mi poradila s Utrogestanem pamatuješ
.Takže vítej
!!!Matně si ještě vzpomínám na svoje dodělávání školy při těhu
a cítím stebou
.
Dušičko kuchařku máme taky
.A dokonce se sní i manžel naučil trochu vařit
.Jinak s tím zvracení i po 3 měsíci-švagrová zvracela až do prvních pohybů což je tedy asi až do 21 tt.Tak snad se nám to vyhne
.Vůbec si to nedokážu představit
.Díky za tip na stránky
.Jinak tabulku samozřejmě taky moc chválím
.
M do party tě určitě vezmeme.Mooc ti přeju,aby si tentokrát došla do šťastného konce jako my všichni.Taky mám bohužel zkušenost nezdařeného těhu.Držím ti palečky!!
Anduli s lízátka mi taky nezebrala
Kočárek moc pěknej
.Jinak odpočívej a nějaký uklízení se uplně vykašli a využij volný chvíle k odpočinku ![]()
Jajina Vítej u nás ![]()
Lucajdice super,že takhle info od Magdi funguje.Tak ji moc pozdravuj ![]()
Kostičko tu nudu jsem taky asi nepoznala(sice jsem doma oficiálně ode dneška,ale i tak
).Mě teď zaměstávají obě děti.Jedno ještě nenarozený a to nevolnostma a to druhý tím,že ho teď popadly nějaký roupy a nebo spíš se puberta rozjela na plný obrátky
.Takže máme zatím taky veselo
.Jinak si myslim,že na aktivity jako plavání,jóga atd. je nejlepší druhý trimestr
.
Juka vítej zpátky doma
.Super,že jste takhle někam vyrazily.taky jsme přemýšleli,že bysme ještě někam vyrazily,ale spíš za teplem někdy na jaře.No,uvidíme ![]()
Zuz tak to je mimčo šibal.Určitě vás jen zkouší tak držim palce ať ho co nejdřív uvidíte.
Tak jsem snad všechno dočetla a jsem v obraze
.
Všem MOOOOC gratuluju k úspěšným kontrolám a taky k průkazkám
.
Dobrou noc ![]()
Markét
Tip stránek a postup udělání metříku ![]()
PRO TĚHULKY
Vyberte si jednu ze stránek (jsou i jiné):
http://lilypie.com/…aby_days.php
http://tickerfactory.com/…designer.php?…
http://tickers.baby-gaga.com
(Zadáte termín porodu nebo datum poslední menstruace (ne obojí), zaškrnete jeden z metříků,
ikonku miminka a odsouhlasíte. Vytvoří se Vám textový formát,
který musíte zkopírovat na svůj účet na Emiminu - zkopírovat musíš ten prostřední - BBCode a pak umaz zacatek a konec aby to zacinalo (bez mezer)
ULOŽENÍ
METŘÍK ZOBRAZENÝ V DISKUZI
Najedete si na libovolnou diskuzi na emiminu a nad ní je bílá řádka, kde kliknete na /Nastavení/
a tam zkopírujete do /Podpis/ metřík ve tvaru:
http://....... /> Zatrhnete /Vždy připojit můj podpis/
a dáte ODESLAT.
Tabulka srpnatek 2008
dusicka.. Jana/ 5.9.1980 / Nova Paka / 10tt+5 / 7.8.08 / - / vdana (24.4.2004) / 31.1. krev+asi prukajda
zuzaluj Zuzka/ 3.3.1985 / Praha / 10tt+5 / 7.8.08 / Andulka(18.11.2005)/ vdana / 10-16.1. kren Renata/ 13.12.1979 / Olomouc / 10tt / 1.8.08 / - / svobodna/ 2.1 magdi Magda/ 28.1.1979 / Svycarsko / 9tt+5 / 19.8.08 / - / vdana / 10.1. Markysek Marketa/ 8.4.1974 / - / 8tt+5 / - / Jirka(15let),andilek Kristynka/ vdana / 11.1. prukajda
Elunka Elena / 8.8.1982 / Praha / 11tt+5 / - / Matyas(20.2.2004) / vdana / 21.1. - krev+asi prukajda
Fly Marketa / 23.3.1976 / Praha / 7tt+5 / 28.8.08 / - / spratelena
/
myska Vladka / 17.8.1974 / - / 7tt / - / Veronika(17.8.1995),Martin(22.3.2006) / - / 10.1. Anduli Andrea / 8.3.1980 / Frydek-Mistek / 7tt+2 / 30.8.-1.9.08 / Michalka(24.5.2005) / vdana(09/2002) / 24.1. Juka Katka / 17. 3. 1981 / Plzeň / 8tt+5 / 20. 8. / - / svobodná / 29.1. 8.1.prukazka
Lenaze Strakonic Lenka / 28.3.1980 / Strakonice / 7tt+4 / 28.8.08 / - / vdana(7.7.2007) / 21.-24.1. jajinaR Jana / 23.12.1979 / Benesov / 8tt+1 / 24.8.08 / kluk 2roky / vdana / 30.1. zuz / - / - / 10tt+6 / - / - / - / 1.2. kosticka / 27 / Praha / 10tt+2 / 10.8.08 / - / - / - 2.1. prukajda
Bohuzel netehulky Lucikry Lucka/ 1.7.1979 / Ostrava / Barunka(29.9.2006), andilek 8tt / vdana / další snazeni 4/08
Krasne ranko kolegynky ![]()
Markysku , uz jsme si rikala, kde se nam toulas
No jo, pubertaci, to je vec. Muj svara je v pubertu tak nejak konci a sestrenka se do ni dostava. Boze, oba jsou na zabiti. Tak drzim pesticky, at se s tim dobre poperete!!!
Gratuluju k uspesne kontrole a k prukajde!!!
Uz se na ni taky tesim ![]()
To mas muzicka dobreho, ze vari. Ten muj nad kucharkou jen slinta a vybira si, co bych mela varit. Dost z tech jidel musim ale upravit, protoze se kuliskovi nelibi cesnek ve vetsim mnozstvi. Nastesti to tem jidlum na chuti neubira ![]()
Btw. co varite dneska? Ja mam od vcerejska nalozene masiko na nejake pikantni rizky - podle kucharky
Tak jsem zvedava, jak to dopadne.
A zitra nevarim, protoze svara ma 18tiny, tak nas rodice vsechny berou do mexicky restaurace. Tesim se, moc dobre tam vari, jen se budu muset poradne zamyslet nad tim, co si dam, aby mi pak nebylo cely odpoledne blivno ![]()
Ahojky zdravím při uterku.. dneska je teda den.. malej dostal v noci horečky tak se dem akorát obléct a pádíme k doktorce… Doufám že to nedostanu i já…Musím se sní poradit mám strach z každého onemocnění..Hlavně takle na začátku.. tak doufám že to bude vše v pohodě..