Poradna duly
Jana Čurdová
Leni, já jdu taky 24. 1. o půl desáté ráno na kontrolu a utz, tak si pak sdělíme dojmy, ju? ![]()
Včera jsem zkusila ta zázvorová lízátka, docela mě překvapilo, že chutnají stejně jako normální lízátka, očekávala jsem nějakou pachuť, která mi sama o sobě nebude dělat dobře, ale byla fakt dobrá! Jenže teda vůbec nepomohla…
Nejhorší na tom je, že se mi chce zvracet, žaludek cítím až v krku, ale ven to nejde! (omlouvám se za takový detailní popis, doufám, že teď u toho nikdo nejíte…
) Chjo, ještě vydržet tak 5 týdnů… ![]()
Duši, Ty jsi teda akční!
Já bych taky chtěla být tak aktivní a někam pořád chodit, ale teď to fakt nejde, vzhledem k těm nevolnostem. A to jsem se tak těšila, až si za penízky, co jsem dostala od babiček k Vánocům, zajdu koupit něco hezkého, už pomalu těhotenského, ale PRD! Prostě to v obchodech nedávám. Ale aspoň nic neutratím, to je fakt! ![]()
Tak zatím páá! ![]()
Tabulka srpnatek 2008
dusicka.. Jana/ 5.9.1980 / Nova Paka / 9tt+6 / 7.8.08 / - / vdana (24.4.2004) / 10.1. zuzaluj Zuzka/ 3.3.1985 / Praha / 9tt+6 / 7.8.08 / Andulka(18.11.2005)/ vdana / 10-16.1. kren Renata/ 13.12.1979 / Olomouc / 10tt / 1.8.08 / - / svobodna/ 2.1 magdi Magda/ 28.1.1979 / Svycarsko / 8tt+6 / 20.8.08 / - / vdana / 10.1. Markysek Marketa/ 8.7.1974 / - / 7tt+6 / - / Jirka(15let),andilek Kristynka/ vdana / 11.1. Elunka Elena / 8.8.1982 / Praha / 10tt+6 / - / Matyas(20.2.2004) / vdana / 21.1. - krev
Fly Marketa / 23.3.1976 / Praha / 6tt+6 / 28.8.08 / - / spratelena
/
myska Vladka / 17.8.1974 / - / 6tt / - / Veronika(17.8.1995),Martin(22.3.2006) / - / 10.1. Anduli Andrea / 8.3.1980 / Frydek-Mistek / 6tt+3 / 30.8.-1.9.08 / Michalka(24.5.2005) / vdana(09/2002) / 24.1. Juka Katka / 17. 3. 1981 / Plzeň / 8tt+0 / 20. 8. / - / svobodná / 8. 1. - prukazka
Lenaze Strakonic Lenka / 28.3.1980 / Strakonice / 6tt+5 / 28.8.08 / - / vdana(7.7.2007) / 21.-24.1.
Bohuzel netehulky Lucikry Lucka/ 1.7.1979 / Ostrava / Barunka(29.9.2006), andilek 8tt / vdana / další snazeni 4/08
Ahoj holky,sorry že vám sem lezu,ale mám vás pozdravovat od Magdi,je to moje kámoška,nejde jim počítač a tak za váma nemůže.Moc jí chybíte,zítra jde na tu kontrolu,tak snad vám dá už sama vědět,jak to dopadlo,anebo vám to vyřídím zase já.Papa
Ahoj holky, tak se hlasim zase v plne sile ![]()
Vcra jsme byla u alergologa. Jen se ptal, jestli mam nejkae obtize a jestli jsem tehu. Kdyz jsem rekla, ze jo, napsal mi jine leky a uvidime se zase v rijnu ![]()
Pak jsem byla za kolegyni, kamaradkou a prokecaly jsem dve hodiny. Ale i tak to bylo malo. Nebo aspon takovy je muj pocit ![]()
Potom jeste nakup, dojeli jsme si na obed a po navratu dom rovnou do perin. Prospala jsem dve hodiny. Neco malo doma udelala a uz jsme se chystali do divadla. Cimrmani byli skveli!!! Jeste ted mam krec ve tvarich, jak jsme se nasmali ![]()
Anonymni M. , mozna mam nejake tuseni, ale uplne jista si nejsem. Ale nebudu to hroti, az budes chtit a budes se na to citit, tak se urcite prozradis ![]()
Jinak ja jsem diky lecbe neplodnosti taky doma a beru Utros. Uz me to ale neba
Ale urcite jestedo konce ledna bude, pak se uvidi, co muj mudrc vymysli ![]()
A jak Ti je jinak, jak se citis? Provazi Te nevolnosti nebo zatim prolouvas v pohode?
Anduli , tak velikost bublinky nevim. Dr. mi ji ani nerikala. Pro nasbylo podstatny, ze tam je a vic me ani nezajimalo
Ale myslim si, ze kazde mimco se vyviji jinak, tak bych si asi z tehle pocatecni velikosti hlavu nedelala. Kdo vi, treba vas nakonec jeste preroste ![]()
Kdyz musis porad neco bastit, tak zkus ovoce a zeleninu. Pokud Ti to zaludek dovoli.
Jinak akcni jsem jen tak trosku. Zjistila jsme, ze me to fakt silene unavuje.
Uvidis, ze se jeste nanakupujes, az beda ![]()
Elunko , gratuluji k dalsi uspesne kontrole!!
Leni , v 9tt bude srdicko busit jako zvon. U nas bylo videt koncem 6tt.
Jinak jsou pekne stranky http://www.i-am-pregnant.com/…-Period-FAQ/ kdyz kliknete nahore Pegnacy by week a pak zadate kousek v pravo dole datum posledni MS, tak to vsechno spocita a ukaze. Jediny co, tak jsou stranky v anglictine.
Taky koukam, co nas jde zitra k mudrcum. Takovy hezky datum jsme si na to vybraly
Tak se tesim, jak se to tu bude zitra hmezit samyma skvelyma zpravickama!!!
BTW Lucjadice , diky za zpravicky od Magdi!!! A ze ji moc moc drzim na zitra pesticky!!!
Ahojky, díky Dušičko za tabulku (je pěkné se v ní vidět
) ještě doplním: mé datum nar. 28.3.1980 , vdaná jsme od 7.7.07 a termín (předpokládaný) je 28.8.08 - to se mi líbí, mohla by se mi tak Emička klíďo narodit. ![]()
(Mám metodu na 99% vychází a spočetla jsem si holčičku
já si také myslím, že bychom neměly srovnávat velikosti „fazolek“ - zvlášť když jsme hooodně na začátku.
jak se holky bráníte nákaze chřipky, co řádí kolem? - To je děs…snažím se být dost doma, jíst vitamínky (beru MAMAVIT OD GS)…ale když jdu nakoupit…fůůůj představuju si všude ty bacily.
a to musím v sobotu do školy )dělám dálkově VŠ-naštěstí už poslední rok), a 2 holky mi psaly že maj angíny..achjo - ale musím tam. Snad se mi bacily ošklivácký vyhnou!
tak pa a papejte…(já musím POŘÁD) ![]()
Leni, tak info doplnene ![]()
A jakou metodu na vypocet ohlavi mimca mas?
My si teda myslime, ze to bude kluk - podle stari krve a jeste nekolika takovych tech „babskych rad“..
Nakaze se nijak moc nebranim. Bastim ovoce, zeleninu a jinak normlane tehu vitaminy.
Taky doufam, ze se mi to uz vyhne, stacilo to, co me popadlo pred Vanoci - to jsem byla fakt KO.
Teda mas muj obdiv, co se tyka studia. Dlakove VS, tak to jsi dobra!!! Budu moc drzet pesticky na posledni zkousky a taky at se Ti bacily obloukem vyhnou!!!
dobrá, napíšu jak se počítá pohlaví:
ale nesmějte se mi jasný?
![]()
no zajímá mně měsíc početí a kolik ti bylo v tom měsíci.
Pokud se rovnají obě čísla (měsíc i věk) je to kluk. Pokud ne (jedno sudé druhé liché) bude to holkA. vychází to fakt! Ale musí být jistota že to bylo v tom konkrétním měsíci - ne třeba „mezi posledním zářím a prvním říjnem“ a taky nesmíš mít v tom měsíci narozky…
př: u mně:
počali jsme 6.12 - měsíc prosinec je sudý a mně v tom měsíci bylo 27 to je liché nerovná se to tak holka.
Je to aspoň trochu jasné? ![]()
vyšlo mi to u strašně moc známejch…tak tomu věřím mno. proto už počítám s Emičkou ![]()
Ahoj spolutěhulky,držím všem palce při vašich dnešních kontrolách.Ať vidíte své mimísky a všechno je v pořádku!
Já už konečně začínám normálně fungovat i když mám pořád bolesti sotva jen vyluxuju a vytřu…to pak musím ležet a ležet dokud to nepřejde.Doufám,že to nebudu mít celé těhu nebo že se to nezhorší… ![]()
Ale musím být pozitivní,tak to určitě bude dobré
.Alespoň už nezvracím.
Nemáte někdo nějaký receptík na dort?Třeba nějaký jogurtový s ovocem?Máťa má v únoru narozeniny a ráda bych mu nějaký upekla.Zatím jsme vždycky kupovali,ale chtěla bych to zkusit i sama.Vždycky v létě dělám takový jednoduchý ze šlehačky a zakysané smetany+ovoce a to je vždycky Máťa nadšený.Jééé já už se tak těším na chaloupku!!! Ale to si ještě počkám do jara.
No nic mějte se krásně a dejte vědět jak jste na tom!!!
Ahojky holčiny.. Sem tu dneska poprvé a hned najdu super diskuzi.. Také máme miminko na srpen… Jedno už doma máme a také se narodil v srpnu
TAk jesli se k vám mohu přidat budu jen ráda.
Jééé, Leni, tak jestli ta Tvoje metoda fakt funguje
, tak budeme mít teda taky holčičku - my jsme počali 10. 12. a taky mi bylo 27! No, tak to ale asi budu vdova, protože manžel prohlásil něco v tom smyslu, že jestli se teď nepodařil kluk, že se zastřelí…
A já si ve skrytu duše přeju další holčičku.(Když mám po malé tolik krásných růžovoučkých věciček…
)
Jenže manža je prý poslední mužský nositel svého jména, tak prostě MUSÍ mít kluka…
Budu ho muset vzít ke kamarádce, která má na patře sousedku a ta má postiženou asi 12ti letou holčičku, mně stačí vždycky vidět jen ten vozíček na chodbě a hned mám ve vteřině ujasněné priority…
No, nic, jdu posnídat zázvorové lízátko, zase se mi zvedá žaludek, v puse mám po celý den hnusnou hořkou pachuť, bléé… ![]()
A vítám nově příchozí!!
(Akorát si teď nevybavím jména, to je hrozné, jsem v tom těhotenství nějaká sklerotická nebo cooo…
)
Ahoj kocky,
hlasim se z kontroly. Vse je v poradku
Odpovidame podle MS i velikostne 10tt. Mame i fotecku, takze jen co ji dostanu do PC, hodim do galerky.
Mudrc byl chudak cely hotovy, protoze sestricce onemocneno ditko, tak bojoval sam.
Dalsi kontrola bude 31.1. s odbery krve a mozna bude i prukajda.
Leni , tak ze kdyz jsme pocali v listopadu a mne bylo 27, tak to je kluk? No tak to vychazi uz asi poctvrty ![]()
Elunko , jogurtovy dortik neznam. Jen piskotovy se zakysanou smetanou a ovocem. A nebo delame takovy lehky ovocny. Koupime dortovy korpus, pokapeme stavou z ovoce, aby zmekl, pak potreme slehackou, dame ovoce, zalijeme zelatinou a dozdobime slehackou. Vychlazeny z lednicky - proste mnamka!!! Delame ho hodne v lete a malokdy staci jeden ![]()
Jani , vitej u nas! Jestli chces zaradit do tabulky, dejn nejake info. Jako vek, odkud jsi, v koliktem tydnu jsi, pripadne termin porodu, pocet deti, stav a pristi kontrolu.
Ufff, jsem to na Tebe vychrlila, vid?
Ale hlavne moc gatuluju k tehu a preji, at vse probiha v pohode!!!
Anduli , ja si taky nejka v duchu preju hocicku, ale vim, ze daleko podstatnejsi je to, abychom byli vsichni zdravi.
Na druhou stranu jsem s klukem smirena, protoze v tyhle linii rodu nejak nic jinyho nejde. Martin ma brasku a Martinuv tatka dva brasky. Takze samy kluk ![]()
No, kdyz to spoctu, tak Anka vysla a ted by to teda mela byt taky holka… a deda uz se vsude chlubi, ze bude mit kluka jako buka ![]()
Ja jdu zitra do skoly, mela bych tam sedet do deviti - v sedm je mi zle a v osm musim byt v posteli, jinak je to jeste horsi… to chci zitrek videt…
A na krev vyrazim asi az v pondeli - nejaj se mi tam nechce - pak mam jit prelom leden unor na utz - jenze to mam tyden blokoveho cviceni - tak to musim nejak vymyslet… Ja utz chci byt taky nekde na konci skoly - jenze jsem teprve zacla…
Leni a spol, ![]()
teď jsem ještě zkusila tu metodu na určení pohlaví na Míšu a NESEDÍ TO! ![]()
Malou jsme počali v srpnu, což je sudý měsíc a mně tehdy bylo 24, což je taky sudé, takže to měl být ZARUČENĚ kluk! A hle, holka jako lusk! ![]()
ahojky,
Mno s tím výpočtem…říkám, že to sedí na 99% - fakt u naprosté většiny to vychází. Dušinko - ano měl by to být kluk! ![]()
no - to je jen orientačně - dovíme se to stejně tak za pár měsíců, ne?(Mám pocit, že v pátém měsíci to Dr na UZ pozná, ne?)
ZUZUlaj:
ty také ještě chodíš do školy? Děláš něco dálkově ju? Já také - je to děs, nemůžu se k tomu přinutit, a to jsme si myslela, že když budu doma, bude čas
- radši taky brouzdám
Anduli? Jaké máš ty lízátka? Já Gravipop (maj na sobě srdíčko). že by nějak MOC pomáhaly???
já si dnes ráno čistila zuby - a udělalo se mi nevolno - tak letím pro lízo…ale nedoletěla - zastávka na wc a povídala jsme si s prkýnkem, uf uf - at už nám thle poleví ![]()
dusicka.--- děkuji moc za přivítání. No určitě ráda se do tabulky přidám… nevím jesli to chceš napsat sem nebo jinak, ale jelikoš jinak nevím jak tak toi to napíšu sem
Mé jméno je Jana 23.12 mě bylo 28 let. Jsem vdaná mám dvouletého prcka kterej se také narodil v srpnu
24srpna čekáme druhé.. jsem 8tyden těhotná.. na kontrolu du 30ledna.. Tak snad doufám že je to včechno. Jo vlastně bydlím v Benešově.