Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, holky,
tak jak si užíváte posledních dnů v tomto roce? My jsme doma všichni nachlazení, chytili jsme od taťky rýmu, tak máme všichni tři nosy jak bambule, docela jsem se toho děsila, ale snad to nebude mít na mimi nějaký špatný vliv, když jsem byla bez teplot…
Ale i tak mám malinký strach z té první kontroly příští čtvrtek, snad bude vše OK…
Lucikry, je mi hrozně líto, co se stalo.
Vím, jak to teď bolí, taky jsem si tím prošla, ale věř, že bude líp a určitě se další miminko hned podaří a tentokrát to nastopro vyjde!!! Barunka Ti pomůže to teď překonat, potřebuje veselou maminku, i když je těžké se teď smát… ![]()
Dneska jsem objevila dobré těhu stránky, i když slovenské, je tam všechno popsané, týden po týdnu, spočítá vám to, ve kterém jste týdnu a u toho je „pokec“, jak mimi v tom daném týdnu vypadá atd…
Tak se když tak mrkněte sem:
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?…
Zatím se mějte krásně, jdem se čváchat… ![]()
A.
**Ahoooj těhulky
Anduli** stránky úplně super.Seděla jsem u toho skoro hodinu a pročítala a pročítala.Budu určitě všude doporučovat
.Moc díky!!
.Jinak se dejte co nejdříve do pořádku ať ten nový rok nezačínáte jako marodi.Chápu tvůj strach z kontroly to máme asi všichni že?
.Ale musíme si věřit,protože psychika dělá hrozně moc teda aspoň já tenhle názor vedu.
Luci určitě k nám často zavítej a přidej nějaký pěkný příspěvek.A určitě nám zase poradíš jako naše „zkušená mamina“
.Já mám vždycky takový divný pocit měla bych být taky za tu zkušenou,ale ono to nějak nevypadá.Mám pocit,že jsem hodně věcí pozapoměla
.No asi to bude tím,že už to bude 16 let
.
Elen jsme na tom podobně taky jsem si dneska užívala postýlky dositosti a kluci objeli zbylé návštěvy beze mě(naštěstí to byly manželovi rodiče,kteří o těhu vědí,takže to bylo bez vyptávání) a ještě k tomu přivezli spoustu jídla,takže zítra nemusím vařit hurááá!!!
.Ale fakt mi to bodlo jsem taková odpočatá a plná energie(jsem zvědavá jak nadlouho
).Někdy mám pocit,že jsem snad schytala všechny těhotenský příznaky jaký existují
.A co vy jak vůbec u vás vypadal Ježíšek?
![]()
Jak jsem dneska byla doma,tak mě napadlo spoustu dotazů.Tak zkusim aspoň něco co si vybavuju
.
Už jsem asi hrozná,ale jak to máte s váhou přibrali jste už něco??Já pořád nic
spíš naopak a už se začínám bát,protože za necelý týden už mám o 4 kila míň a dostala jsem se na váhu 45 kilo
!!Sice se po tom mým celodením zvracení a nechutí k jídlu se ani nedivim,ale i tak mě to dost trápí jenže nevim co proti tomu dělat
.Na té stránce sice psali,že se to někdy stává,že se spíše hubne,ale i tak znáte to..ten strach je prostě někdy silnější…
Už jste přemýšlely nad jménama??My se o tom bavily včera a myslim,že to bude docela boj
.
Dávejte na sebe pozor pa Markéta…
Ahojda všichni,
o lítosti asi nemusim psat, nad Lucinky andílkem ji cítíme všichni.
Nevolnosti jsou fajn, ale uz aby zmizeli - v utery jde tatka zas do prace a uz to nebude lezenicko ![]()
S vahou se mozna radsi nekomu ozvi - 45 je opravdu malo a 4kg tydne je dost - ja sice taky hubla - ale rozhodne ne tak razantne a rychle a i tak se to moc doktorce tenkrat nezamlouvalo.
Ja mam v tabulce chybu - asi jsem ji nasla fakt az dneska… - zuzulaj a Anycce jsou uz dva roky, protoze je 2005
A jdu se oblekat, pac venku je hezky, selmy se za chvilku privali a budou chti jit jeste na chvilku na houpajdy tak pac haf a krasny den
Ahojky, tak mám chvilku času. Malá hajá, tak nakukuju.
Manžílek s bráškou se vrátil s obchodu, v troubě už je udělaná sekaná, teď se chystám udělat sloní a sýrovou pomazánku.
A teď jdu baštit. Strašně miluju twistra s KFC. A oni mi ho donesli. Mňam mňam.
A jak jste na tom s přípravou silvestra vy?
Ahoj spolubojovnice ![]()
Taky jste z tech svatku tak utahane? Ja mam pocit, ze mi snad chybi 4 noci spanku. Porad jen sama navsteva u nas a nebo nekam jezdime. Zrovna ze vcerejska na dnesek jsme tu meli kamarady.
Za chvilku se pujdu vrhnout na bram. salta a musim vytahnout maso na rizky. Zitra jeste dojedem dokoupit nejake piti a jinak to s pripravama nebudu prehanet. Uz tak jsme ulne precpani a prepiti
![]()
Anduli , preju uspesny boj s bacily!!! A uvidis, ze ve ctvrtek se vratis z kontroly jako slunicko
Ver, ze jaj sme byla taly strachy bez sebe, protoze jsme sla na kontrolu s virozkou a bylo mi teda pekne zle. Ale vse bylo OK.
Markysku , tak Tvoje vaha je fakt mazec. Za 14 dni je to fakt velky ubytek. A zkousis jist male porce kazdou chvilickou? A nebo nejaky ty „zazracny“ lizatka". A nebo zazvorovy caj?
Jinak ja jsme zatim nic nepribrala. Je to i vzhledem k Vanocum docela uspech
Ale ono to urcite prijde.
Jinak nad jmenama jsme uz premysleli. Mam dokonce i vymyslene, ale verim, ze se to jeste do srpna zmeni ![]()
Zuzi , omlouvam se za chybu. Uz jsem to opravila.
Luci , rada Te vidim. Teda Twistr z KFC, tak to je mnamka. To se musi nechat. A z mekace je dobra kureci rolka. To vzdycky
![]()
No, tak zas bezim. jdu na ten salatek dokud se mi chce ![]()
Opatrujte se!!!!
Ahojky,
tak se opět hlásím. Děkuji všem za milé přivítání! ![]()
Jak se Vám daří? Mě začaly nevolnosti a fakt je to hrozný. Někde jsem četla, že si toho „mamina“ nemá všímat, ale copak to jde? Sice zatím nezvracím, ale je mi špatně po každém jídle nebo když mám hlad, nějak to nemůžu vychytat.
Od začátku těh. (nyní od středy 6. týden) jsem zhubla asi 4 kila, tak taky doufám, že to nebude mít žádný neg. vliv. ![]()
K termínům pro Dusicku do teh. tabulky: Katka/ 17. 3. 1981/Plzeň/6tt+4/20. 8./-/svobodná/3. 1.
No, a ještě k Silvestru: Dneska jsem si koupila česnekovo-sýrovou pomazánku a ster. cibulky. Jinak udělám pouze jednohubky pro tatínka a obalované kuřecí křidýlka.
Do Nového roku hodně zdravíčka, štěstí, lásky, ať Máminkám nepřibývají žádné vrásky. Krásné fotečky z ultrazvuku a vynikající výsledky z vyšetření ![]()
Tabulka srpnatek 2008
dusicka.. Jana/ 5.9.1980 / Nova Paka / 8tt+4 / 7.8.08 / - / vdana / 10.1. zuzaluj Zuzka/ 3.3.1985 / Praha / 8tt+4 / 7.8.08 / Andulka(18.11.2005)/ vdana / 10-16.1. kren Renata/ 13.12.1979 / Olomouc / 9tt / 1.8.08 / - / svobodna/ 2.1 magdi Magda/ 28.1.1979 / Svycarsko / 7tt+3 / 28.8.08 / - / vdana / 10.1. Markysek Marketa/ 8.7.1974 / - / 6tt+3 / - / Jirka(15let),andilek Kristynka/ vdana / 11.1. Elunka Elena / 8.8.1982 / Praha / 9tt / - / Matyas(20.2.2004) / vdana / 4.1. Fly Marketa / 23.3.1976 / Praha / 6tt / 28.8.08 / - / spratelena
/
myska Vladka / 17.8.1974 / - / 6tt / - / Veronika(17.8.1995),Martin(22.3.2006) / - / 4.1. Anduli Andrea / 8.3.1980 / Frydek-Mistek / 5tt / 30.8.-1.9.08 / Michalka / - / 3.1. Juka Katka / 17. 3. 1981 / Plzeň / 6tt+4 / 20. 8. / - / svobodná / 3. 1.
Bohuzel netehulky Lucikry Lucka/ 1.7.1979 / Ostrava / Barunka(29.9.2006), andilek 8tt / vdana / další snazeni 4/08
Juko , zkus si najit neco, co Ti sedne. Ja treba vubec nemuzu sladky. Cukrovi, buchty, susenky - to je pro mne za trest
Ale cokoladovy figurky a sladky piti (Fanta, Mirinda) mi volezene sedi.
Zkus jist po malych davkach a casteji. a jak uz jsme psala Marketce, tak si dojdi do lekarny a zkus koupit lizatka. A nebo zazvorovy caj. Ten vim, ze zabira docela dobre. Pila ho moje kolegyne z prace, kdyz ji bylo fakt spatne a zabiral.
Jinka salatek se uz chladi. Zitra pak navecer udelam nejaky oblozeny talire a to bude fakt vse. Asi pujdem k Martinovym rodicum - bydli hned vedle. A mozna se na skok stavime za kamarady v hospudce - aspon jim osobne poprat. Ale je to takoyv pajzlik zacouzeny, tak se mi tam nebude moc libit.
Pokud se sem zitra nedostanu, tak radsi predem prejeme:
No noveho roku hodne stesticka, zdravicka, lasky, splneni vsech prani a at nase „miminka“ krasne rostou a my s nima
A nevolnosti pryc!!!
Ahojky, děvčata! ![]()
Tak tu máme poslední den v roce a u nás je teda dost hnusně - sněží, fučí, mrzne, brrrr…
Musím jít do obchodu, nakoupit nějaké dobrůtky na večer, doufám teda, že mají dneska ještě otevřeno, ale do toho marasu se mi vůbec nechce, asi vyšlu manžela…
I když hlavní důvod, proč musím do obchodu, je ten, že jsem si chtěla hodit na hlavu nový přeliv, dělala jsem mezi svátky pokusy, zkoušela jsem si udělat světlejší melírek a doma mně to teda moc nepochválili, ani naši z toho nebyli nadšení, tak se vrátím ke své tmavší barvě, no…
No a riskovat, jakou barvičku by mi manžel vybral, to teda nebudu, tak asi holt přivítám Nový rok jako skoro blondýna… ![]()
Jo, holky, mám takový trošku intimní dotaz - máte taky některá takový krémový výtok…? Já ho trošku mám, je to normální? ![]()
Tak ještě 3 dny a uvidím (snad) mimíska!
Četla jsem, že prý miminku začíná bít srdíčko cca 23. den po oplodnění, já budu v ten čtvrtek 24. den, tak jsem zvědavá, jestli už tam něco uvidím…
Tak si krásně užijte silvestrovské oslavy, moc nepijte
a do Nového roku VŠECHNO NEJLEPŠÍ, hlavně zdravá miminka!!!
Pápá, A.
Jo a Duši ještě tu máš doplňující info k seznámku:
Michaelka se narodila 24. 5. 2005 a já jsem vdaná (od září 2002)
Dobré ranko.
Přeju všem nádherný silvestr a šťastný nový rok 2008
Anduli - ja takovej kremovéj výtok měla skoro celé těhu, ale raději se zeptej dr. doufám, že bude vše OK a srdíčku bude bouchat jako hrom.
Jinak u nás silvestr bude v poklidu u Tv. Už mám udělanou sloní a sýrovou pomazánku. Uzené se už vaří, teď postavím vajíčka na půldupky. Udělají se chlebíčky, jednohubky. Je s náma i bráška, ten bude pít s Tomem a dědou Myslivce. A já si dám poprvé po dvou letech taky alkohol a to Carolans. Takže kdoví jestli brzo neskončím pod stolem ![]()
Takže ještě jednou nádherný silvestr a šťastný nový rok
**Ahoooj těhulenky
![]()
Zuzi** dneska mi tchýně řikala,že mám být ráda,že mě ty nevolnosti takhle trápí,že aspoň vím,že se v tělě něco a miminko je v pořádku.No,možná na tom něco bude(i když jistota není nikdy 100%),ale už jsem pak mimču v duchu řikala,že by mohl aspoň trochu zmírnit
.No,nevim jestli mě poslechne
.
Taky si myslim,že ta váha není v pořádku dneska jsem byla u dr. tak jsem se ji ptala a ona mi řekla,že ještě počkáme tak týden-14 dní a pokud to nezmizí tak to začneme řešit.No nevim co si mám myslet a 14 dní mi připadá jako vražedná doba
.Mám zkusit změnit jídelníček a hlídat si váhu
.
Luci přípravy silvestra jsou už skoro hotové.My budeme mít pár znáných u nás doma,tak je to snad všechno už nachystané,ale já skoro nic nedělala.Jídlo bylo na manžovi sám se nabídnul,prý mě něchce teď trápit když mě viděl jak jsem zápasila nad česnekovou pomázánkou
.Ani jsem se moc nebránila přišlo mi to vhod
.Jen jsme museli jet ještě dokoupit nějaký věci pro Jířu,protože ten si tráví silvestra u přítelkyně.Budou tam mít svůj mejdan se všema kamarádama tak jsme museli jet nakoupit ještě nějaký brambůrky a tak.Samozřejmě si vzpoměl na poslední chvíli
.Typický!!
![]()
Dušičko souhlasím tak týden nepřetržitýho spánku a budu snad fit
.Lízátka už mám tak se snažím,ale zatím nic moc.Zkouším ty porce takhle už od začátku těch nevolností,ale nemá to žádný účinek.Kromě krekrů a celozrnýho pečiva nepřijímá můj žaludek skoro nic.Krom teda ještě vody a coca-coly light.Tu mi poradila kámoška a je fajn
.Ale jinak s váhou jsem měla problémy už dřív tak jsem to i čekala,ale takhle drasticky ne.Uvidíme..
Co se týče jmen jsem docela ráda,že těhu trvá tak dlouho
.Mě se hrozně líbí jména trochu netypický jako např.Sofie,Amélie a pro chlapečka Oliver a Alex.Ale manžovi se líbí spíš typický jako Anička,Terezka nebo František a Matyáš.Ještě,že jsme tři tak uvidíme co vymyslí Jirka
.
Teď jsem si všimla,že jsem ti nenapsala termín porodu,takže je to 21.8.
Juko Úplně ti rozumim
.Já si dneska koupila ty lízátka,tak uvidíme jestli budou zázračný nebo ne.Dneska mi jedna holčina z prosince 07 poradila,že ona používala čípky Torecan a chválila si je.Tak se na další K.O. zeptám.Ale zkus tu coca-colu mě to aspoň někdy pomůže.
Anduli výtok jsem neměla,ale určitě se zeptej dr.Jinak těšíme se na pozitivní zprávičky z kontroly
.
Luci aby si nezačala nový rok s kocovinkou
.
Jinak jsem dneska šla k dr. kvůli tomu,že mě holky včera trošku vylekali,že všechny berou Utrogestan a já nic.Tak jsem za ní šla a ona mi ho hned předepsala a byla ráda,že jsem se stavila,že mi ho chtěla dát na příští K.O.Tak už jsem o něco klidnější.
Tak jídlo už je připravené a bylo to skoro bez práce
.
Tak se mějte hezky..užijte si silvestra a přejene vám ať zítra vstanete tou pravou nohou a rok 2008 je pro váš šťastným a nezapomenutelným
.
Markéta+Jirka+Jiřík+Kulišátko
Ahojky všichni!
Unás přípravy na večer nějak ani nejsou.Jsme sami doma,tak si uděláme klídek a pohodičku.
Anduli ten „výtok“ je v pořádku-patří k těhu,ale nesmí tě svědit nebo nějak jinak vadit(kromě toho,že je).
Jinak srdíčko je vidět od šestého týdne,ale záleží jak kvalitní má dr. ultrazvuk a kdy přesně došlo k oplodnění.
Já jsem už kvůli nevolnostem zkoušela také skoro všechno a že by to nějak pomáhalo…asi jak kdy.Ještě jsem četla,že prý pomáhají brambory na loupačku,ale nezkoušela jsem to,tak nevím.
Přeji vám všem,miminkům i již narozeným dětičkám hodně štěstí a zdraví do Nového roku 2008!Ať nám pěkně rostou bříška a dopadnou nám dobře všechny kontroly!Krásný Nový rok
Tak robě jsem zdárně dala do postýlky, tak snad bude spát.
Já už zdárně trávím silvestra na WC, nějak mi procházejí ty jednohubky, chlebíčky, atd. pěkně rychle ven. Takže se vracím k neslazenému čaji.
Carolans jsem měla zatim jen 3 skleničky v poledne. Následek byl ten, že jsem ve dvě zalehla na 1,5 hodiny do postele. Pak už jsem raději nepila, ať se to nedostane do večerního kojení. A teď nevím, jestli si mám něco dát, neboť nechci připíjet s WC. Tak zase nic ![]()
Brácha rozlel pivo na klávesnici a stul, tak jsme tu měli pohromu. Klavesnice zatím funguje, tak jsem zvědavá jak dlouho ![]()
Ale jinak je pohodička.
Ahojky těhulky,jak se máte?Asi všechny lítáte po návštěvách,že?
Já si dnes celý den užívám postele.Máťa dnes vstával hrozně brzy,tak mám od rána po prvním blinkání žaludek jak na vodě…naštěstí žádné návštěvy nemáme naplánované,tak je fajn,že můžu ležet.
A jak je vám?
Jak zvládáte po/vánoční shon?
Zdravím všechny!!!Elen