Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím všechny!
Duši jsem se u toho stromečku rozplakala…ach ty hormony.
Ráno jsem vstala a úplně mě vyděsilo,že mi je dobře,bříško nebolelo,špatně mi nebylo(ještě není)…úplně jako bych nebyla těhu.Tak mě trochu zachvátila panika,ale jen co jsem si přečetla „pár“ řádků od vás,tak jsem se uklidnila.
Anduli,moc gratuluji k fazolce!
Dušičko tobě k srdíčku,je to krásný pocit,viď?
Počkej Luci až budou Barče čtyři!!! Já mám pocit,že snad ani není možné,že byl náš Máťa to malé…krásné…voňavé miminko.Někdy mi už příjde takový velký kluk,ale někdy mi příjde ještě hodně malý.Dost se,ale bavíme s manželem co z něj někdy vyleze za hlášky.A někdy i dost ošklivé věci…prostě zkouší kam až může zajít.Hrozné,ale opravdu je,že to miminko strašně rychle uteče.Přijeli nám už příbuzní ze Švýcarska,tak se jim musíme věnovat.Mějte krásné Vánoce s fazolkama a ať vás nic nebolí a vše je v pořádku!Krásné Vánoce!!! ![]()
Zuzi , to mi je fakt lito, ze Ti je tak zle. S tim jidlem Ti naprosto rozumim, ale u mne to je spis tou nemoci. Ale vcera navecer se mi uz trosku ulevilo, tak zacinma bastit.
Elunko , to je jak bys popisovala moje pocity. Nektere dny si v7bec nepripadam tehu. Proste brisko v klidu. Uplne chapu Tvoji paniku, protoze u mne to je stejne. Kdyz se klid, tak se bojim, kdyz neco boli, tak se bojim taky. Proste blazen ![]()
Jo, holky, srdicko je uzasny. Jelikoz jsem tusila,ze by uz mohlo byt videt, tak jsme zvedava cucela na monitor UTZ. A kdyz jsme videla ty „zachvevy“, tak mi to moje srdicko poskocilo radosti. Manzilkovi trvalo o chvili dyl, nez pochopil, co tam vlastne ma videt http://www.sirmi.ic.cz/smajl/476.gif A pak mi rekl, to bylo takovy to jako prskani?! No, chlap, co bych celaka, ze.. http://www.sirmi.ic.cz/smajl/467.gif /> Ale je videt, ze je moc rad, ze jsme v poradku.
Jinak dr. me od ledna prevadi k memu gyndari. To bude zase halo, az se mnou pujde Martin na kontrolu. V nemocnici si uz zvykli, tak jsem zvedava, jak to vezmou tady.
Preji vsem krasne odpoledne!!!
Tabulka srpnatek 2008
dusicka.. Jana/ 5.9.1980 / Nova Paka / 7tt+3 / 7.8.08 / - / vdana / 10.1. Lucikry Lucka/ 1.7.1979 / Ostrava / 7tt+2 / 8.8.08 / Barunka(29.9.2006) / vdana/ 27.12. zuzaluj Zuzka/ 3.3.1985 / Praha / 7tt+3 / 7.8.08 / Andulka(18.11.2006)/ vdana / 10-16.1. kren Renata/ 13.12.1979 / Olomouc / 8tt / 1.8.08 / - / svobodna/ 2.1 magdi Magda/ 28.1.1979 / Svycarsko / 6tt+2 / 28.8.08 / - / vdana / 10.1. Markysek Marketa/ 8.7.1974 / - / 4-5tt / - / Jirka(15let),andilek Kristynka/ vdana /
Elunka Elena / 8.8.1982 / Praha / 8tt / - / Matyas(20.2.2004) / vdana / 4.1. Fly Marketa / 23.3.1976 / Praha / 5tt / 28.8.08 / - / spratelena
/
myska Vladka / 17.8.1974 / - / 5tt? / - / Veronika(17.8.1995),Martin(22.3.2006) / - / 4.1. Anduli / - / Frydek-Mistek / - / 30.8.-1.9.08 / Michalka / - / 3.1.
Ahojky,
tak jsem dneska nazdobila s manžílkem stromeček. Bára byla samozřejmě u vytržení.
Akorát mi není dnes moc dobře. Má bezva průjem a žalůdek jako na vodě. A to jsem nedávno psala, že rybí saláty nejsou v těhu moc dobrý. Samozřejmě, že jsem si ho včera na večeři dala - chuť je chuť. A na oběd jsem včera ještě měla nudle ot ťamana s kuřecím masem - takže kdoví kde jsem tu srajdu chytla.
Dusicko - vidět srdíčko je krásný pocit. Vůbec mám pocit, že když člověk vidí to malé na ultrazvuku, tak ho to s tím prckem spojuje. Já mám třeba od Báry fotku s 11tt, jak leží a má ruce za hlavou - prostě pohoda. A tahle poloha je u ní jedna z nejoblíbenějších dodnes.
Elunko - Maťa musí byt taky roš´ták, viď. Jo jo, děti rady zkouší kam můžou zajít. Taky to znám. A je pravda, že už jsem asi taky zapoměla na ty nevyspalé noci, prdíky atd. Prostě se na to rychle zapomína a v paměti zustanou jen ty dobré vzpomínky
Zuzulaj - nejsou ty lízatka zázvorové. Jsem zvědavá, jestli pomužou.
A jak je dneska. je to lepší. ještě že máš fajn manžílka a pomáha ti s Aničkou. Taková chvilka klidu někdy pomůže.
A k té knížce. Samozřejmě taky neberu vše doslovně. Ale jedna poloha nám hrozně pomohla na prdíky. Každý si nakonec sám najde grif, jak zacházet s mimi.
Ahoj, holky,
děkuji moc za gratulace k těhu a taky za uklidnění, že to snad nic nebude..
Jak se těšíte na zítřek..? Ještě jednou se vyspíme a přijde Ježíšek, hurááá!
Už jste všechny oznámily rodině, že čekáte miminko? Já si to nechávám právě pod stromeček, koupila jsem malinkaté ponožky v krabičce, nechám to jako poslední dárek, manžel bude v šoku, až to rozbalí.. ![]()
Už aby byl zítřek, já se snad nedočkám! Tak jsem se netěšila, ani jak jsem byla malá… ![]()
Duši, dívala jsem se na ten seznámek, u mě tam nemáš datum narození, takže dodávám: 8. 3. 1980. Jsme stejný ročník, že? ![]()
Tak, děvčata, KRÁSNÉ VÁNOCE VÁM VŠEM!!! ![]()
A.
Dušičko, ještě jsem zapomněla jméno - su Andrea! ![]()
Lucikry, dívám se, že bydlíme kousek od sebe - Já F-M, ty Ostrava… ![]()
Už fakt končím, jdu péct vánočku, už mám maxi kvásek… ![]()
papapa, A.
U nas tatka nakonec i treti vanocku zapletal… Je uzasny
Lizatka - se zazvorem jsou, ale neni citit. Jsou vyborny - diky nim jdu prave veset pradlo ![]()
Krasnou zlatou nedeli a zitrejsi velky den
Ahojky holky,
tak jsem mela včera černý den. Začala jsem v sedm večer krvácet. Tak jsme jeli s manžílkem okamžitě na pohotovost. Bohužel kolem 1/3 plodu je krev. Takže to mám 50 na 50. Buď se to vstřebá nebo potratím. Miminku zatím bouchá srdíčko. Tak jsem včera brečela jako želva, protože si mě chtěli nechat v nemocnici. A pry by to bylo na dlouho. Prostě hrůza. Všichni na mě v nemocnici byli hodní. Nakonec jsme se s dr. dohodla, že budu ležet doma, na nic nebudu šahat a jen budu v teple odpočívat. Nemohla bych být bez Barunky na vánoce. Já prostě nemůžu mít normální těhotenství. Manžel je ale zlatý, obskakuje mě. Ještě, že bude Tomík minimálně do 10.ledna doma. Zítra jdu ráno na další ultrazvuk, tak mi držte palečky. Modlím se, ať mimi udržím.
Hezké vánoce Vám všem.
Pa Lucka
Luci, co to tu ctu za zpravicky
Je mi z toho smutno. Ale verim, ze kouzlo Vanoc zakouzli i u vas a vse bude dobre!!!
Tak se, holka zlata, drzte!!!!
Posilam http://www.sirmi.ic.cz/andel/30.gif, aby na vas daval pozor a opatroval vas!!!
Luci,strašně moc držím palečky ať je s mimískem VŠECHNO v pořádku!!!
Všem krásný Štědrý den!
Lucikry, neboj se, určitě to dobře dopadne!!! Držíme moc palečky…
Nevím, jestli jsem to pochopila správně - znamená to, že máš kolem miminka hematom…? Protože tohle jsem měla taky, když jsem byla těhu s Míšou, zjistili mi to v 7.tt a týden jsem musela ležet v nemocnici. Takže pokud je to tohle, tak je veliká šance, že se to vstřebá, mně to do toho týdne zmizelo úplně. A to byl ten hematom dost velký! Ono opravdu stačí jen být v klidu a ztratí se to. Tak Ti moc přeju, aby to byl taky Tvůj případ.
MĚJTE SE VŠICHNI MOC KRÁSNĚ A UŽÍVEJTE SI VÁNOC!!!
A.
Ahoky těhulky,
tak jsem byla na ultrazvuku. Miminku bouchá srdíčko jako hrom. Hematom se vstřebává, tak jem štastná. Moje děti jsou prostě bojovníci. Takže ležím, panské osazenstvo obaluje, dělá polívku a stará se o malou (ještě, že tu mám tři mužské).
Anduli - pochopila jsi to správně. Já to měla i u Báry. Krvácela jsem skoro celé těhu (hematom se stále tvořil i když jsem nic nedělala), tak jsem doufala, že teď to bude jiné. No nebude. Navic, když jsem čekala Báru, tak jem mohla v klidu ležet a každoměsíční pobyt v nemocnici mě tak neštval. Jenže já bez malé nemužu existovat. Navíc ji teď nemužu vzít do náruča mazlit se s ní. A to mrzí každou mámu. Mazlím se i tak, ale už nemužem spolu tak blbnou. Sama si máma, tak mě určitě chápeš.
Ale hlavně, že je vše zatím OK. A vánoční překvapení je taky v háji, holt jsme museli sprvdou ven. Ale to jsou male věci.
Jinak všem moc děkuji za učast
TAKŽE BYCH VÁM CHTĚLA POPŘÁT KRÁSNÉ VÁNOCE, AŤ SE VÁM I VAŠI RODINĚ SPLNÍ VŠECHNY PŘÁNI, HLAVNĚ AŤ MÁTE PLNE PYTLE ZDRAVÍ A AŤ JSOU TY NAŠE DĚTI, JAK NAROZENÉ, TAK NENAROZENÉ ZDRAVÉ
ŠTASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE

Luci , Tvoje potesujici zpravicka mi az vehnala slzicky do oci. Jsem moc rada, ze tak dobre bojujete!
Vsem preji nadherny Stedry den!!! At mate pod stromeckem je same stesti a radost!!!
Ahoj!
Tak máme rozbalování za sebou a já jsem úplně hotová…a to jsem skoro nic nedělala.. ![]()
Z dárků bylo obrovské nadšení,tak jsme měli s manželem radost.
Luci z tebe a mimíska mám velikanánskou radost…myslela jsem na tebe celý den. Vím jaké to je když se nemůžeš pomazlit s malou,ale není to napořád a holt musíme být všechny silné a vydržet i to co se nám zdá nemožné.
Tak si všechny užijte se svými rodinkami krásný Štědrý večer!!!!Pa Elen