Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj sorry ze vam sem lezu ale magdi-u nas v cervnatkach kdyz se zakladala galerka tak jsem musela psat o zalozeni Lesine.Soukroma alba si zakladaji uzivatelky samotne ale ty dalsi asi admin,ne?!?!!?
Tvoji fotku jsem videla ale jen jako fotku ale ne jako fotoalbum.
mysko, Magdi , tak moc gratuluju k dobrym zpravickam!!!
Doufam, ze prijdu zitra taky z vesela.
Nejak to na mne dneska padlo. Hlavne proto, ze kasel zatim neustupuje. Tak se bojim, aby to nejak neohrozilo mimiska.
No, jdu jeste dobalit daecky. Musim vyuzit toho, ze mi muzicek zmizel s kamarady ven. A pak se zavrtam k TV a budu odpocivat.
Mejte fajn vecer!!!
tami dik za rady radsi se uz snazit nebudu a prenecham iniciativu nekomu sikovnejsimu
tak honem honem sikulky at si muem porovnavat ultrzvuky ![]()
dusi a papas ty homeopatika? nevim co bych ti poradila, co jeste nevis, vitaminky a hodne spinkat a preju brzke uzdraveni ![]()
Fotogalerii se pokusim zaridit. Uz jsem nad tim vcera premyslela.
Magdi, mam ten Stodal, pruduskovy caj, lipovy caj, med, pomerance a hooodne piju. Spat mi kupodivu moc nejde.
Ale zacala se spoustet ryma, tak se to snad vyplavi ![]()
Ahojky těhulky,
tak malá konečně usnula.
Moc vám závidím to hajání v postýlce, já si to nějak nemůžu u malé dovolit. Dneska se chystám jít dřív spát. malá když usne, tak totiž ještě rychle dodělávam věci, ať je na vánoce vše OK.
Přecitlivělost - to je v těhu normál. A to počkejte jaké to bude až se prckové narodí. Dvakrát jsem měla fajn poporodní depku. Báječný pocit, když si myslíte, že jste neschopná matka, nic nezvládáte. Prostě hormony se honí + když se k tomu přidá únava. Báječné. Ale možná se vám to nestane. Manžel na to právě dneska vzpomínal. Tomík už ale ví, že když mě chytne poporodní hysterák, tak mě musí nechat vyspat aspoň dvě hoďky.
Ultrazvuk - je super, že tam něco je, to je hlavní. takže gratuluju. A držím palečky zítřejším prohlídkám ![]()
Dusičko - neboj, kašlem mimčo neohrozíš, hlavně odpočívej a prď na nějaké vánočci šílení
Foto galerie - je třeba doopravdy požádat admin, mám pocit, že jsem to někde četla
Magdi - je potřeba dodržovat higienu. Takže maso důkladně umít a nejíst ho polouvařené. Tak i zeleninu a ovoce důkladně omývat. Ale tavených sýru bych se nebála. Jen si papkéj veselou krávu. Spíš bych si dávala pozor na nedozrále nebo plísňové sýry.
Myska - na saláty si taky dávej pozor, ale já rybí salát v jogurtu taky zbožňuju. A likerek musí byt určitě fajn. Mě manžílek dneska koupil Carolans (neví jak se to píše). Butu to jen pocuckávat s ledem. Akorát doufám, že se s toho hned neožeru, bo už jsem dva roky neměla ani kapku alkoholu
Čichové buňky - a to si magdi počkej na léto. teď se ty pachy ještě dají, ale až v létě ucítíš spocené lidičky, to je teprve žužo ![]()
Hubnutí - to je taky ze začátku normální, jen se neboj, pěkně přibereš. Já jsem taky před nedávneh zhubla a už začínám nějak kynout. Tak snad nebudu mít na konci zase 17 kg navíc - ale to si určí mimi nebo moje chuťové buňky
![]()
Magdi, jsme koukala na tu fotecku. Mas krasny obrazek. My si zitra taky privezem. Uz se na toho naseho kuliska tesim!!!
Luci, Ty jsi takova nase „mamca“. Vsechno vysvetlis, uklidnis nas. To je fajn. Diky moc za to!!! A ja se fakt setrim. Jen zitra musime na nakup. To muzicek sam nezvladne - bude toho hooodne moc ![]()
Krasny obrazek, ja v pondělí viděla něco podobneho
A to ze to je tam kde je, pro me byla největší uleva.
Ja jsem se rozhodla, ze na predvanocni uklid teda definitivne kaslu (a to luxusne si s Ankou). Zustanu u vyluxovani, vytreni a mozna i prach, ale ten jen pokud se mi bude moc chtit… a chot mi to plne schvaluje. Kdovi, mozna ma strach, ze to jinak bude muset delat on ![]()
Me dnes čeka dodělání dárků - už mam konečne komponenty… Skorosvagr č.2 dostane myšku v akvarku -sklenena koule s počitačovou mysi, hezky na hoblinkach a s domečkem
a v podobnem duchu chceme pokracovat s ostatnima…
Navrh na tehulizatka se mi moc libi - obzvlaste pokud by zabrali - tatka ma dnes cestu do lekarny jistou…
Kasel - zkousim tymianovou mast na prudusky - a kupodivu mi nesmrdi ![]()
Ahoj, holky,
dneska mám potvrzeno z krve těhotenství, jsem teprve na začátku, cca 4.tt. Bolí mě ale dost podbřišek, hlavně cítím píchání na levé straně, je to normální, máte to taky někdo…? Dost mě to znervozňuje, vzhledem k tomu, že moje první těhu bylo mimoděložní, tak se obávám, aby se to neopakovalo… ![]()
Jinak termín porodu (pokud bude vše ok, na první UTZ jdu až 3. 1.) mi vychází na přelom srpna a září - 30. 8. nebo 1. 9. ![]()
A.
Ahoj tehulky!!!
Tak se hlasim z kontroly. Vse je OK a mame i srdicko. Byla to krasa videt, jak busi. Dlasi kontrolu mam uz u sveho gyndare asi 10.1. Tak si ted budem 3 tydny uzivat klidu ![]()
Zuzi , vase darecky musi byt fakt originalni. Ta myska me fakt rozesmala. I meho muze programatora ![]()
Anduli , vitej u nas!!! Preji, at se Ti tu libi a hlavne, at se fazolce i Tobe dari moooc dobre. Co se tyka pichani, tak jsem se na to ptala dr. Rikala, ze pokud to neni nijak extremne silne a neni u toho treba spineni, tak je to v poho. Je to tim, jak si mimisek dela misto - roztahuje se deloha. Tak doufam, ze jsem Te aspon trosicku uklidnila. Ale kdyby se cokoli delo, tak utikej k mudrcum.
Ahoj devcatka, to jsem rada za same dobre zpravy
Ani me boli a picha porad a vsude pry je to narosto normalni i pocit ze o to prijdes i kdyz bysme na to nemeli myslet. hlavni je ze je vsechno tam kde ma jak jiz bylo zmineno ![]()
dusi srdicko ti zavidim, o jsem taky chtela videt,tak priste. mame stejne kontrolu! Ryma ti konecne ustupuje tak vidis, pekne to vsechno vyplav a poad hodne pij!
zuzi tos me pobavila, to ja snad nezvladnu ani ten prach nevm kdy se k necemu dokopu, jeste ze se muzu ted porad na neco vymluvit ![]()
S pachy je to se mnou cim dal horsi, rano jsem se lekla i vlastniho nejoblibenejsiho parfemu ![]()
Ahojky,
nachvilku tu mrknu a jdu balit dárky.
Dusicko - moc gratulu k srdíčku. Jinak je pravda, že se snažím tohle těhu moc neprožívat. Jednak mě Barunka celkom dost přes den zaměstnává. A jednak se snažím na to až tak nemyslet. U 1 těhu jsem četla veškerou literaturu co jsem sehnala a jak to dopadlo - samé komplikace - krvácení, cysta, odtok plodové vody, zánět středního ucha, angíny, hřipky - no prostě jsem chytla co se dalo. Tak se modlím, ať tímhle těhu tak propluju
Anduli - moc ti gratulu. jak máš starou dítko.
Mě při prvním těhu taky nejdřív bolelo bříško, to bylo normální. Ale jakmile jsem byla v 6 týdnu, tak mě strašně začlo píchat v pravém vaječníku. Přes víkend jsem proleže v posteli. Byla to neuvěřitelná bolest. Ráno jsem letěla do nemocnice (můj doktor v pondělky neordinuje). Taky jsem měla strašný strach, že mám mimoděložní těhu - v té době jsem to neměla ještě potvrzeno od dr. V nemocnici mi přišli na to, že se mi udělala cysta 5×5 cm, která mě tlačí a bolí. Udělalo se to v místě, kde se odloupne vajíčko, které jde na cestu do dělohy. Dostala jsem léky. Bohužel se to občas stane. Mě se naštěstí do 4 měsíce cysta vstřebala. Ale mimi to neohrozilo. Dr. by to měl poznat na ultrazvuku. Doufám, že jsem tě nevystrašila. Ale nebylo to běžné píchání v podbříšku, ale doopravdy velká bolest.
Zuzulaj - na uklid prď. Já se řídím heslem BORDEL V BYTĚ, SPOKOJENÉ DÍTĚ
Nějak na mě jde nostalgie, mám pocit, že všechno tak letí. Bára už je tak veliká. Mám pocit, že jsem si ji jako miminko ani neužila. Že za chvilku s ní bude velka slečna. Už teď tak vyrostla. Prostě se mi nějak honí hormony.
Barunka, když měla asi 5 měsíců

Barunka foceno předevčírem ve stejných šatech - 14 měsíců

jeeeeeeeeee baruka nam z tech satu nejak vyrostla
![]()
luci urcite sis ji uzila jen jsi byla ze vseho asi tak unavena ze si to ani zpetne neuvedomujes. Asi to da dost prace, ze? Ta je krasnaaaaaaaaaaaa
Deska jsem byla na navsteve u mesicniho miminka. poprve jsem mela pocit ze ‚mi to jde‘
jako ja tim myslimuz jen drzeni v naruci. Vzdycky kdyz mi ho cpal nemotorne jsem se u toho kroutila a mela krece v ukou aby mimi bylo co nejpohodlneji a dnes jsem zjistila ze u toho muzu pohodlne sedet nebo stet i ja
no asi se mi budete smat ale jsem z tech co mimi drzet neumelo. Ted uz jo!
Ja se tak tesim!!!!
JInak dusi taky gratuluju k srdicku musi to byt nadherny pocit!!!
Heslose mi velmi zamlouva ![]()
Magdi děkuji, Bára je prostě naše zlatíčko.
A neboj, až budeš mít ten uzlík v naruči budeš s ním manipulovat jedna báseň. Ze začátku budeš opatrná, ale časem to už pujde jako po másla.
Já jsem byla taky před měsícem u kamarádky a můžu ti sama říct, že už nejsem zvyklá držet hlavičku. Mimi bylo tak lehké. Oproti Báře, ta už je takové trdlo
Já jsem si třeba koupila knížku - NĚŽNÁ NÁRUČ RODIČU OD kiedroňové a můžu říct, že jsou tam fajn polohy na držení mimča. Moc doporučuju.
Krasny den!
Preji vsem Bajecne svatky, krasne obleceny http://www.sirmi.ic.cz/vanoce/148.gif, hodne http://www.sirmi.ic.cz/vanoce/44.gif, milych prekvapeni http://www.sirmi.ic.cz/vanoce/139.gif a hlavne, at to vsechno prezijem ve zdravi a fazolky nas nezlobihttp://www.sirmi.ic.cz/smajl/476.gif
Ahoj holčiny, tak jsem včera proležela cely den a nepomohlo to, večer jsem se spřátelila s naší záchodovou mísou a pak mi bylo asi na hodinu lip
Bobma
ale manžel řekl, že teda dneska vyluxuje a vytře, ted je s Ankou venku - uplna pohadka. Ted jsme dodelali mysku v akvarku a Ana je z ni uplne paf - chodi, culi se na akvarko a křičí mys -asi to provali driv, nez ji strejda rozbali - ale určite ho vykrik mys vystraši ![]()
Tak tu mam lizatka a nemam odvahu je načit… Mam hlad ze bych lezla po strope a po jidle je mi zle. Parfemy už jsou v koupelce dobre schovane a manzel ma zakaz vody po holeni…
Je, ja jsem mimi drzela poprve v porodnici to moje. Z knihy Nežná náruč rodičů jsem měla pocit, že jsem ji nikdy nevzala do rukou spravne a jak řika ma mamka - v zavinovačce nic z toho nepotrebujes (ja mam dodatek, ze jen to dite, ktere v ni chce byt - ta moje to teda nebyla…)
Krasny den, jdu neco chvilku delat nez se skulim do pelisku