Poradna duly
Jana Čurdová
tak jen hlásím, že Tomík je v poho - díky DELLO za uklidnění. jak se pak vyspinkal, dostal barvičku a ted je „normální“ - ale jak byl bledej a bezvládnej, ospalej,,,fuj holky to je děs.
Se o ty naše bobany budem bát až do ..prostě navždy. ![]()
pa, přišli sme vymrzlí z procházky. Už vytáhnu rukavice(své),, u kočárku je zima.
papapa
no tak ségra dorazila a Emi byla vzorná, usnula v šest, ve 20:45 jsem ji nakojila a když jsem přišla ve 23:45, tak ještě spinkala, tak jsem ji polechtala bradavkou a ona se napila ve spánku a spala dál … udělala mi holka radost, po dlouhé době tři hoďky mezi lidma, bylo to fajn, musím říct, že děcka se skoro nezměnily
, pochlubily jsme se fotkama capartů a tak … akorát už jsem úplně odvykla zakouřenému prostředí, hospůdka útulná, ale česká klasika, člověk prosákne kouřem až na kůži … už se těším, až přijmeme protikuřáckej zákon, i když u nás, kdoví kdy ![]()
díky holky za názory na koupačku, dneska jsem neplánovaně koupala ráno (Huggies Classic už fakt ne, stolička po celých zádíčkách) - a obešlo se to skoro bez pláče, jen takové natahování - a než se stihla rozbrečet, už měla na sobě bodynko, ráno je prostě trpělivější, i hlad nebo blinkání se řeší bez pláče, večer prostě už bývá unavená, ale nějak se mi nechce zavést jako rituál ranní koupání … zkusím ještě zapracovat na té teplotě nebo nahřát osušku … dám pak vědět
Kosti - ten Infantino tip vypadá dobře ![]()
Leni - jojo, tohle mi vždycky říkala máma - počkej, až budeš mít vlastní děti, taky se o ně budeš bát - dokud člověk nezažije, nepochopí
nikde nikdo, víkend asi probíhá, tak jak má ![]()
dobrou ![]()
Ahojky!Všichni si asi užíváte víkendíku,že? ![]()
Aduš-gratulujeme ke druhému měsíci ![]()
Za chvilku jedeme ke tchýňce a já jsem úplně mrtvoň-nejraději bych šla spát.Venku se,ale udělalo krásně,tak doufám,že se půjdeme projít.
Much-asi bych také nezaváděla koupání ráno.Ono to určitě občas nevadí,ale přeci jen by to mělo patřit asi spíš ke spacímu nočnímu rituálu.
Tobík mi plakal do nedávna a najednou přestal-docela mi bylo líto,že to vždy tak „protrpí“. Máťa vodu miloval.A teď je vždy hrozně spokojený a povídá mi a směje se.Třeba to chce ještě trochu času.Nebo uvidíš co ta teplota.Držím palce!
Leni-to je dobře,žeje Tomík o.k. Člověk bude mít strach už pořád..
Mějte se krásně a hezký zbytek neděle!E.
ahojky,,,
Much: super že jsi zvládla srazík a užila sis ho
s tím smradem (kouřem) fuj to ti věřím. Můj Tom chodí hrát šipky (ligu) -zrovna včera byl a to je hnus,,,samo, že si dá nějaké to pivo a pak je línej a „vláčnej“ ale dycky ho zaženu do sprchy,fuj bysme se s Tomušou tam udusili, ty výpary blééé. ![]()
ELU: dobře, že se Tobíkovi už vodička líbí.A opožděná gratulka k 3měsícům,,vy ste ale velký klucí!!!
…jdu dát myšáčka hajat, cucá mi tu ruku zatímco píšu …
no my už včera vytáhli kombinézu-byl klasicky oblečen(body, mikina…) a přes to kombošku je to 62, ale plaval v ní,,ale aspoň mu bylo teplíčko. Spinkal celý den u babči na vsi v kočáru(tam je holt vzdoušek) ![]()
tak zatím pa…
Ahojky,Leni Tomískovi to sluší v kombinézce a ještě v ní je teploučko
.
Já mám Tobíka v tom sporťáku tak zakutanýho,že skoro není vidět.
Měl na sobě fleec-mikču,body s dl. rukávem tepláky,tenkou čepičku,na sobě fleec-deku,fusak a nánožník a moc teplý nebyl.
Tak jsem koupila bundičku,teplou čepici a rukavice.Včera stačila ta bundička a rukavice a byl teplounkej.Ale je to vymýšlení s tím oblékáním,že? ![]()
On je vlastně zítra svátek,tak máte asi prodloužené víkendy.No my máme taťku v práci.
Tak si užívejte tatínky doma.papa
Elu: jojo to teprve BUDE! s oblékáním..až bude mínus deset třeba,,,jéje kéž by byla zas mírná zima jak minulý rok. Já až vytahnu fusak tak bude po srandě a budu tahat Tomíka ve fusaku na ruce po schodech…k tomu nějaké tašky,,no budu splavená jak vrata od chlíva,chacha
- zlatě, ještě když je v tašce. vyfotíš Tobíka ve sporťáku-jak to vypadá?
tak papa
no my víkendík nemáme, jelikož náš táta maká taky furt-i zítra.Holt všichni chtěl vymalovat,,ale jen ať maká a vydělává penízky
potřebujem.(a kdo ne???)
tak ahoooj
Tak zdravím ![]()
víkend bomba
Super slunečné počasí s modrou oblohou a my výletovaly jak vzteklé ![]()
Janča mi pomohla v sobotu s kočárem ve městě a já si koupila boty do terénu Merrell
Cena nehorázná a jsou super ![]()
Byly jsme pak i houbařit v lese a kolem vody
V neděli jsme nabalily jídlem a oblečením a Tobíka nacpali jídlem a zamotali ho jak housku a vyjely jsme na Bedřichov a šlapaly na zpátek. 2,5h
paráda
Janča fotila jak vzteklá domečky a ski areál a…a vůbec.....večer jsme si objednaly pizzu a…no prostě babský víkend
teda s Tobískem ![]()
Rudynka byla taky ráda, ikdyž jsme byly dost z domu, tak jí slunko dovolilo si vyhřát kožuch na lodžii a taky si s ní Jana pořád hrála. ![]()
Totální relax.....taky mi pomohlo jak hlídala malého - ten jí miluje
A já si vyprala a vyžehlila a převlékla postele a pořádně se vykoupala a oholila a .....paráda ![]()
No a v pátek máme opět gastro poradnu
Mám pocit, že se zmenšuje ta kýla ![]()
Sice teda dost blinkal o víkendu, ale byl šťastnej. Jen toho prádla co napřevlíkám. Mokré mu to nemůžu nechat…a třeba dnes ráno, během 1h 3 bodýčka ..... ![]()
Jo a jinak jsem měla málo mléka, tak teda přikrmuju odpoledne a večer Nutrilonem AR a malej pak spinká 4h a je šťastnej
Včera sice mlíčko vyšlo i na večer .....ale nijak to nehrotím a nestresuju ![]()
Nutrilon mu chutná a dělá mu dobře. Po něm vůbec neblinká a hlavně. Jinak má pořád hlad a pláče a tahá a nemá pak už co a UM mi vatáhne 100ml a totálně šťastně usne
Jen ty hovínka
Smrděj a je jich jak za slona a jsou hustý ![]()
ale zase nemáme koliku ![]()
Vše má své pro i proti, ale chci tím třeba jen říct i tobe NONINKO ......UM není hrůza a není to, něco jako že jsi špatná máma. Já stresovala už týden , že má malej hlad a to piju 4-5l tekutin a dělám co se dá......prostě když to nejde, tak nejde......Dala jsme mu UM a byl naprosto spokojenej.
Prosím tě pokud se takhle trápíte.......tak zkus UM…třeba bude po trápení
A na lahve se dá zvyknout. Mám 2 a na střídačku je meju a vavářím a třetí obyč ve které to míchám ![]()
Teď teda je zase mlíčka dost, ale nehodlám trápit malého - jinak je naprosto hodnej a stresovat sebe
Prostě tím chci fakt jen říct, že i my jsme vyrostli na Sunaru…hihihihihihi
Tak papapaappapa holky moje zlatý ![]()
Jo a oblékání :
bodýčko, gatě nebo dupky nebo overálek, flísová bunda , čepice a rukavky. Zamotám do španělky a zapnu do tašky
Naše je velká …eště dalších tak 8cm
A na zimu mám nánožník
A sámo mám kombinézu - tu ale používám zatím jen do klokanky ![]()
MUCH -
malej řval jak tur po koupání taky a já teda dělám to, že ho kojím 30 min před aby neměl hlad, ale dám mu jen půlku dávky
a druhou jak je eště zamotanej v ručníku . Prostě ho osuším a zamotám do ručníku a dokojím a oblékáme a vše až po té
Ale twnto víkend za spolupráce Jany, která ho naprosto otravovala hračkama a sebou jsme to zmákly i bez koja a papaj až pak ![]()
jééééé nepřihlášená ADA
A díky Elu fa gratulaci…Vám taky ke 3 m ![]()
Kuk!
Tak jsem došila šatičky na zítřejší křtiny ![]()
Gratulujeme Eričce a Tobískovi ke vstupu mezi kojence-mazáky ![]()
Adu - super, že sis užila fajn víkendu ![]()
Leni - Tomík v kombinézce vypadá "spoky " (ten Kosti-výraz dost dobrej) ![]()
doufám, že všichni už spinkáte ![]()
ahojíky,,,MUCH těšíme se na foti ze křtin. (vy jste oba křtěni? u nás jen TOM, já k tomu nikdy nebyla vedena)
my bojujeme se suchou pokožkou hlavičky, má úplné šupiny, fuj, nemáte na to nějaký fígl? Já mu to pouze mažu olejíkem a pročísnu kartáčem.
a pak průšvih: TOmík vůbec nezvedá hlavu, jako když ho chovám po kojení na rameni tak ji drží a dlouho, ale nechce na břiše vůbec pást ty koníky. - Ručičky se mu rozjíždí a řve u toho. Vůbec není jak vaše mimi(ted mně napadá Kostičky Tomášek-toho sem asi viděla naposled v té poloze v galerce-krásně ti drží ručičky pod svým hrudníčkem a drží hlavinku)-TÝ JO, HOLKY CO S TIM? Je to velký průser? To mi MUDra dá, až pudu na kontrolu. ![]()
no, my sme opět sami, táta v práci, naši jedou do Plzně na hroby,,tak snad dojedou OK.(nemám ráda když mi někdo jede někam daleko a kolem dušiček lidi jezdí jak blbci achjo)tak papapa a pěkný den.(u nás zamračený a v noci lilo)
ahojky,
leni, ostava len tie koniky cvicit. Ked je na brisku posiluje ine svaly ako ked je na rameni vo zvislej polohe. I Andy zo zaciatku stale pritom rval, ale uz si zvykol a nachvilocku sa mu to aj paci. Navyse to uvolnuje brisko a prdiky. Hlavny vyznam je v tom, ze je to predvoj obracania sa a lezenia. Takze cvicit a cvicit. My to ale tiez zvladame stale len na kratku chvilu, ak mu je uz dlho, zacne plakat a to ho uz obratim…ono je to celkom namahave..vyskusaj si to sama na sebe dlhsie ako 5min ![]()
much, gratulka ku krstinam. Daj potom fotecky.
Troj-mesacne miminka, velka gratulace…jeeeej to nam rychlo leti. Ked sa pozeram na Andyho (zasa mi strasne vyrastol) tak nechapem ako pred 2 mesicmi mohol byt v mojom brusku. Je to uz velky chlap!
![]()
Ahoj holky,
venku máme hnusně
chtěli jsme se jít podívat na chvilku na tu vojenskou přehlídku, ale půjdem jen k nám o lesíčka - po včerejší kontrole je Tomík už oficiálně zdravý
…akorát mně začalo pro změnu bolet v krku
- no kloktám stopangin, snad to přejde ![]()
Much - at křtiny dobře dopadnou, těšíme se na fotky
s tím šitím jsi šikula - já zvládnu max. založit závěsy - a to ještě křivě ![]()
Všem miminkům, která v těchto dnech slaví malá, ale významná výročí gratulujeme ![]()
Leni - k tomu pasení koupila jsem si takovou knihu „hra ve vývoji dítěte“ a tam píšou že je dobré pást tak, aby ti mimi vidělo do obličeje a povídat si s ním- později před něj položit hračky - u nás to platí 100% - sednu si na zem a dám si ho na kraj postele - nebo ho nechám pást s tatínkem, když leží v posteli s notasem - pasou spolu a pěkně si pokecaj
- prostě musí ho to bavit - na začátku jsem mu musela ručičky pod hlavu strkat…no a přesně jak psala Della chce to každou chvilku zkoušet - musí mít dobro náladu ![]()
ze začátku mu to moc nešlo, ale po 3 dnech už byl vidět velký pokrok - no a po 10 dnech už je profík
Objevil nový pohled na svět a tak už to není jen dřina....... už se těším, až mi dorazí objednaná hrací deka - to už nebude chtít dělat nic jinýho
.....kamarádka mě docela vystrašila - s jejím chlapečkem pasení moc netrénovali a jejich mudr je při prohlídce ve 3 měsících hnala k neurologovi a hrozila rehabilitací
![]()
Aduš - super že si to tak užíváte, mám z vás radost - optimismus a dobrá nálada k Tobě prostě patří a je vidět, že už jsi zase ve svojí kůži ![]()
Tak já letím -pa
AHoj,
my máme vítání občánků a ne křtiny
hihihi já nejsem křtěná a nerozumím tomu, tudíš by mi přišlo nehezké a nefér si na něco hrát
Ale jinak pak šupni fota. děti jsou v těch hábytkách kouzelný ![]()
Leni,
neprůseruj prosím tě
Už jsem tu psala, že mi hlavu taky nezvedáme. A myslím tím jako…vůbec
jak jdem na bachorek , tak si dáme lebedu na stranu a žereme si vlastní ruku - prostě jsme koníci speciál ![]()
Vím, že je to proto, že necvičíme a že nemáme díky těm komplikacím, ale moje dětská Dr mi řekly, alespoň na rameni - a to nám jde a že to na bříšku dožene
Navíc pokud k tomu přidáš lenost některých dětí,,,hihihih Já prej nepásla koníky vůbec říká mamka
A mám pocit že chodím a hýbu se dobře ![]()
Prostě jen trénujte Leni a hlavně se tím netrap, není přece proč ![]()
Já taky malinko začínám a cpu mu ručky pod sebe aby mu to šlo a pak mu taky tlačím prdelku k podložce
Uvidíme jak to půjde ![]()
Jdu udělat špagety bologněs bez cibule a upeču perník papapaapap
Kosti,
díky…jojojjo je mi už asi fajn…už mě ty děsi pomalu opouští a i spím
Občas mi to něco nebo někdo připomene, ale to už není často ![]()
A máš pravdu…já taky s malím ležím na zemi a ukazuju mu můj ksicht a hračky
Ale on se culí a odpočívá…hihihihih
Ale nic mu není jen hold to musíme dohnat ![]()