0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3477
31.10.08 12:06

Teplíčko :wink: - já se snažím, aby byla teplá voda při koupání a v koupelně a aby neměla studené nožičky, studené ručičky a nosánek mi neva, koupeme ve vodě 37C, v koupelně je pekelných 25-26 (ale zatím furt řev), v ložnici máme 20-21 - u babičky trochu víc 22-23 - a to pak chce v noci častěji pít, myslím, že těch 20 je zatík optimální, časem to chci stáhnout na těch 18-19, na které jsme byli zvyklí předtím …
na spinkání má Emi body a overálek a deku, na ven ještě kabátek a už je ve fusaku - koupila jsem měkkej fleecovej, od sestřenky mám ke kočárku ještě z ovčího rouna, ale ten je fakt teplej, ten schováme až na mrazy

Sladký - no povídejte mi o tom! já, která jsem odjakživa na sladký byla :wink: … měli jsme teď na křtiny malinký koláčky - jako svatební - no lahoda … a u našich je pekařství, kde dělají cereální rohlíčky s ořechovou náplní … ale pěkně tučné, úplně se rozpouští na jazyku … :wink:

Polio vakcína - proti obrně - byla dřív „na lžičku“ - teď už je parenterální „píchací“ - je to součást hexavakcíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
31.10.08 12:09

Jo a holky, máme doma malýho dudka - dudáčka - v pondělí spinkala neuvěřitelnejch 16 hodin v kuse - samo vždycky s přestávkama na kojení po těch 3-4h, ale ty už tradičně zvládáme ve spánku a rychle … no asi máme růstový období - úplně je vidět, tak přes noc roste :wink: … má nafukovací tváře - přes den si je vždycky vytvoří a přes noc spotřebuje … :D
jo a čepičku Emi teda ráda nemá - vždycky sebou šije a nedá, až se jí čepička shrne z uší (a to nosíme dobře držící, zavazovací)

Jo a ad nachlazení - já jsem za to - čím míň léků těmhle prckům, tím líp, vždyť jak se říká - neléčená rýma týden, léčená 7 dní - Emi byla teď taky trošku nachlazená - lehce zahleněná a trochu kýchala, trošku hůř dýchala a její : Agu, ago, hii, jee znělo tak nějak chraptivěji, ale nebylo to moc, tak jsem ji nechala bez ničeho … respektive léčba mateřským mlíčkem :wink: … odsávání plánuju jen, kdyby byla zahleněná fest a nemohla dýchat při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
31.10.08 12:10

Hezkej slunečnej pátek všem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
31.10.08 12:22

Much,
super křtiny :)
A palec!!!!!! Zastav to v čas!!!!! vyměnit za dudák!!!!! Chlapeček co jsem ho hlídala cucal a ne jen že si zdeformoval palec, ale hlavně horní patro a zuby…má je přes sebe a špatně mluví. nechtěli mu dád dudák a dopadlo to pak eště hůř a navíc palec cucal snad eště v 6 letech alespoň ze spaní. Dudák se dá někomu dát…jinýmu miminku,nebo ježíškovi :) Ale palec.......ten ne :)
No snad jí to přejde :)
My byli venku od 10h a paráda :) Slunko a teplo :) - teda jako na horách …hihiihihi Ale pro mě teplo :)
Právě jsem sežrala 2 zákusky!!!!!! Holky já nechala v porodce přesně jen to co vážil malej a ten čurbez k tomu a jinak ani deko dole. A to nemluvím o těch strijích a celulitidě!!!! Klepu se snad i v leže a pavouky mám na kozách, břichu a na stehnech a na levé noze i z vnitřní strany a i na lýtku!!!! Prostě kočka už na věky!!!!! Chce se mi blejt 20× denně jak jdu kolem vestavěné skříně se zrcadlem......kterej blbec ho tam nechal dát …hihihihihihi :)
A úplně zle se mi dělá jak Petr řekne, že už se těší........a jako na co?????
Bych se sama sebe lekla a nevlezla bych na sebe ani v neoprenu…ihihihihi
Tak jsem vás eště musela pobavit :) Ale smutné je, že si nevymýšlím a je to realita…hihihihihi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
31.10.08 12:33

Aduš - no právě - dudlík se dá vyndat, ale palec je furt k dispozici … :roll: ale když je bdělá, tak nedudá, ale ve spánku!

Hodila jsem fota do galerky a mizím - zastavit ten palec a pádíme ven, je tam krásně … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
31.10.08 12:42

Much,
fotky jsou super :)

Jinak kde jste????????? Tak nic papapapapap a já eště sežrala omáčku s kuřecím masem…hihihihihihi No to nám je dobře …hihihihihih
Ale asi puknu…hihihihih
Jééééééééééééééééééé Mumínek Sosáčkovník se hlásí…papapapp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.08 16:25

ahoj holky, já se tu třískám smíchy ADUŠCE, co píšeš…tak výstižné, leč vtipné!!! No jinak já z těch 23kil mám dole 14, zbejvá 9kg. nějak to nehrotím,,dokud kojím. pak to ale pude dolu a basta!!! :evil:
jinak celuška taky,,,(strie sem neměla),,a vytahané břicho přetékající a stehna šoupající o sebe…v létě se mi úplně potila, taxem si je mazala klukovo opruzeninovým krémem,,,úplně rud sem to měla…stačí? 8O 8O 8O
Včera sem měla dokonalý hlavobol-pocit jak když zbíječka rozráží hlavu vejpůl,a to mi došla návštěva z ústavu…no "JEN 5 lidí,,ale stačilo to. Mělo jich bejt víc,,,fůůj. přinesli mi hrací deku,,docela pěknou tady je: ale ta cena,,1800Kč, děs: http://www.chiccocz.cz/index.php?…

šupinky a hlavě-jojo olejíček to zjemní,,mám hipp ale dnes sem koupila weledu-minibalení(nelíbí se mi ta vůně)-jen na tu hlavušku.
tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
31.10.08 20:32

Tak jak den hezky zacal, tak docela blbe pokracoval…
Nevim, jestli mate nekd ozkusenost s www.rajmaminek.cz ale ja jsem na ne ted dost nastvana. Uz skoro mesic se z nich snazim dostat penize za nedodane zbozi a porad mi chodi jen omluvne maily, ze platba probehne v nasledujicich dnech.
K tomu jsme odpol byla na prochajde a kdyz jsem se vratila dom, tak na jedine rozumne pristupnem miste, kudy se dostat dom stala, vsem slusnym prazakum se omlouvam, prazska krava. Prestoze videla, ze se predem k nam dostat neda :evil: Stale tu mame rozkopanou silnici a o chodiku ani nemluvim. Takze nas kocarek prosel zatezkavaci zkouskou terenem…prezili jsme oba, sice totalne zabahneni, jak tu ty tri dny prselo… :)
Ve ctyri hodiny, kdy bastime se zacal otrasat barak v zakladech - to valcem udusavali sterk a pripravovali silnici na pokladani asfaltu. Riky byla z toho tresu tak vykulena, ze nevedela, jestli ma bastit nebo plakat. Jen na me valila oci a ja ji tezko vysvetlovala, ze to nic neni. Kdybych tusila, ze za 20minut skonci, tak jsem kojo o tu chvilku posunula.
Mimo to mi temi vibracemi „doskakal“ vanocni keramicky zvonecek, co se do nej da dat svicka, az na kraj policky, spadnul a rozbil se :evil:
Pak jeste prijel Martin, ze ta pracovni nabidka, co tak slibne vypadala, nedopadla. Chteli po nem zivnostak s tim, ze to bude mit jako slmouvu o dilo. Takze to odmitl, protoze se bal, abychom treba za mesic nebyli bez financi. Na tolik dobre ty lidi nezna, aby jim tak duveroval.
Martina jsem vecer poslal na kofolu (asi nezustane jen u ni) a tesila se na klid. Jenze ouha, Riky jsem ulozila, pripravila si vecu a v tom to zacalo. Nez jsem snedla jeden krajic chleba, tak jsme byla asi 10× vratit dudak do pusinky a Tracy asi 20× zahodila medu. Do toho chtel Zrzek ven. Jen jsem ho vypustila, rozhodla se zase psina, ze by taky potrebovala :roll: a kdyz uz jsme byly venku, tak zas Zrzek dom, kde se jen rozhlidl a zacal rvat, ze chce veeeeen.
Fakt na zabiti a ja rovnou do Bohnic :?
Sorry za takovy sebestredny prispevek, ale muselo to ven. Obcas mam pocit, ze jsem na vsechno sama, ikdyz Martin se snazi pomoct. Ale ti chlapi proste nemaji ten spravny matersky cit. A ja jsem navic ve znameni panny, takze nikdo nic neudela lip nez ja :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
31.10.08 20:49

much , to je fajn, ze se krtiny vyvedli :D A to u vas radi moucha Tse-tse? To snad ani neni mozny, ze by dite takhel spalo 8O Ja chci taky :lol:
Ikdyz je fakt, ze nasim znamym mala taky porad spi, ale to je spis proto, ze se ji mama moc nevenuje :?

magdi , teda, tak to je mazec 8O Ale ono to UM pry syti vic. Kamaradka mi taky rikala, ze ji holky dost brzy spinkaly celou noc. Byly od zacatku na UM.
My zvladame tak7-9hodin. Jeste jsem nevypozorovala, na cem to zavisi :)

Adus , jeste ze Te tu mame. Aspon neco me rozveselilo :lol:

Leni , ta deka vypada moooc hezky. Snad se bude i Tomaskovi libit :D

Kilicka uz nejak neresim. Ze zacatku to slo dolu dobre, ale ted totalni zasek. Mam sice min nez pred tehu, ale i tak by bylo dobry dat jeste aspon 15kg dolu. Ale to bych nesmela ty mnamkozni Ledovy kastany a odpol u kaficka (kdyz prijdu vyhladla z dvouhodinove prochazky) sezrat vse, na co prijdu :roll: Treba jako dnes. Jeden jahodovy rez, vetrnik a dve laskonky. Prase nenazrany :lol:

No nic, zda se, ze dite uz zabralo, tak pudju taky do rise snu :D
Zitra si asi udelame vylet na hory. Snad tam dojedem, prestoze jeste nemame zimni obuti. Nebojim se nahle snehove kalamity, ale ty novy potouchly znacky, co se od zitrka muze kdekoli vyskytnout. A byt lehci o dva litry a nejaky ten bodik, to se nam nebude chtit. Nastesti rodice tam jedou driv, tak pry daji vedet, kdyby se ta znacka nekde vyskytovala.

A ted uz vazne mizim :-)
Dobrou a sladke sny!!! :huban: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
1.11.08 03:11

Duši , uff, to se někdy vyvede den! S rajem maminek zkušenosti nemám, ale právě už asi 10 dní čekám na sedátko na MMB - vždycky všechno došlo hned, ale tihle jsou nějací laxní, přitom nejde o nějakou stovku za šatičky … no snad to dorazí, zatím je jenom bombarduju emaily. S vaší zvěřinou máš můj obdiv. Jak to všechno stíháš zaobstarat (včetně chlapa - někdy - což? ) A do toho ty stavební ruchy :roll: !!
Jinak my hoďku bojovaly s blinkošením, to v noci nebylo ani nepamatuju - zrovna jsem chtěla napsat, že mám pocit, že se nám reflux lepší, to sice asi jo, ale ještě to chvilku potrvá … no jak člověk něco vysloví něco nahlas, tak už je všechno jinak …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.08 09:48

ahoj holčenky.
teda DUŠIČKO, den „blbec“ je slabé slovo, eště žes to přežila ve zdraví…prostě „když se daří taxe daří“ no… sis trampoty vybrala a ted už bude dobře :wink:
a že žereme sladké? Vždyť to potřebujem, máme náročné období )nevyspání, nervíky, strachy o mimča…) - viz Dušička,,ty by sis včera zasloužila aspoň 3 kusy ledových kaštánků :twisted:
no, Tomáš od středy prská, bolí ho v krku,,,, jakpak jinak, než že dnes se spustila rýma mně, fuj, mám TAKOVÝ VZTEK! :evil: - což o mně nejde, ale aby to malý nechyt. Achjo.(zatím mám jen „vodovod“-teče to jak blázen, že si dělám „tampony“ z papír.kapesníků a strkám do rypánku-jinak bych nestíhala smrkat haha :roll: )
MUCH: taky jsem se něco nazlobila s MMB(autosedačka mi tenkrát šla 2 týdny),,nechápu. Už jsem tam dlouho nebyla - bojím se, v těhu jsem na něm byla závislá a furt něco objednávala a manža se zlobil :twisted:
tak pa, jdu pít čajík.
(sem tu našla ještě maliník,,,,ty jo, že bych si dala?sem si tenkrát nakoupila zásoby a ani je nestihl využít :D )
papa kočky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
1.11.08 16:12

Ahojíček holky maminkovské :wink: !!!

Teda fakt nechápu, jak stíháte ještě chodit na net … a to dokonce i ty, co máte 2 dítka 8O … chichichi … já mám co dělat, abych stíhala krocení divé zvěře, chichichi…

Elu … je mi líto, že to s tou dečkou je takové nijaké … ale zase je dpobře, že aspoň ten strach ohledně sporťáku, je zažehnán :wink:
Duši … teda tomu říkám den blbec … no, snad už je líp … a zase vše zvládáš na 1* :lol:
Leni … já malou mažu tím klasickým olejíčkem Aviril (jo,jo stará struktura, chichichi ) páč mi kráááááásně voní a šupinky na hlavičce sice máme, ale skoro neviditelné :wink: … a to, že i na vás sedlo nachlazení je mi líto … u nás je to taky tak …akorát, že jsme začali všici najednou tak nevíme, kdo je „příčina“ :oops: …snad bude brzičko líp…
Muchacho … teda to máš ale spáče doma, chichichi … fajn, že se křtiny povedli … a s tím palečkem v pusince … hmmmmm, chápu tvé obavy o budoucí zoubky …snad brzo vyhrajete a vyměníte paleček za dudlík 8)
Magdi … teda, to je mazec nasazovat takovým bobečkům dietu 8O … no, snad to bude brzo OK
Aduško … teda tvůj sebekritický popis byl fakt k popukání … hele, ale napadlo mne, nevidíš to až příliš černě??? … já v porodce nechala asi 13 kg z těch 16, co jsem nabrala v těhu … další 3 jsem zhodila během prvních 4 týdnů … a teď hezky nabírám zpátky, chjo …ale co, řešit to budu až po úplném konci koja …nebo vůbec - páč nemám silnou vůli :oops:
Anduli … máš hezounké nové fotečky :wink: … to já jsem ichtyl a vložit si foto k metříku fakt neumím :roll: :oops:

Ostatní všechny zdravím , snad máte lepšejší počasíčko, než my … tak si užívejte a opatrujte se :wink: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
1.11.08 16:26

A ještě naše pokračování boje o baštu pro Míšu, chichichi…

Jak jsem byla nadšená, že jsem svým kojomozkem objevila ameriku, tak telefonát s laktační poradkyní mi vzal vítr a nadšení z plachet :? … pokud by mi bylo jedno, že už nebudu kojit, tak by to bylo OK … ale já kojit chci i nadále, tak jsem musela přehodnotit co a jak…
V pátek a sobotu jsem malou cpala jako husu … co nevypila s flašky, to jsem do ní doslova nastříkala stříkačkou (holky, nechtějte vědět, jak mi to rvalo srdce) … v neděli ráno jsem řekla A DOST … nebudu poslouchat mudru - já jsem máma a jestliže je to mé dítko jinak docela spokojené, vykládá si s náma, směje se na nás, reaguje na veškeré podněty a brečí fakt jenom, když ji trápí prdíci ( i když teda ještě pořád i dvě hoďky), tak to krmení nechám v její režii …
A ve čtvrtek jsem mudře vysvětlila, že Míšu trápit jídlem nehodlám, a že pokud není podle percentilových tabulek, tak prostě není … malá přibýrá týdně „jenom“ 100g , tak to asi bude její běžný přírůstek (je to dlouhodobě) v podstatě od návratu z porodnice … :roll:

Akorát teda přiznávám, že od včerejška je Miška celá nějaká podrážděná a já dumám, jestli to není i hladem … ale taky jsem všichni nachlazení … malá se trhá od prsů a po pěti minutách :oops: má jako dost … ještě jí zkouším přiložit po asi 10 minutách a většinou nic nechce … jenom asi jednou se ještě přicucla a teď jsem do ní vnutila před kojením ještě 30 ml UM a taky nepohrdla … no, asi má taky hladík jak kdy …
V noci taky začínáme kojit častěji, přes den snad co dvě hoďky … tak přemýšlím, jestli taky nemáme ten růstový spurtík …

Jejda , člověk by toho chtěl tolik říct a nakonec tady zaspamuju stránku :oops: … omlouvám se :wink:

Pampalááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jo a my asi nakonec budeme nejlehčí - 8 týdnů = 4950g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.08 19:02

ahojky,
NONINKO, jen se vykecej, pomáhá to, teda já to hltám,,co tu píšeš…chuděrko ty se s tím krmením natrápíš achjo. Tak at je líp, kočko :wink:
ten růstový spurtík to bude určitě. Já bych také raději sázela na MATEŘSKÝ INSTINKT a ne na to co říká MUDra. Oni to berou podle tabulek,,ale holt každé dítě je jiné a matka prostě pozná, co je pro její dítě nejlepší.
Tomča poslední dobou taky vstával častěji na kojení,,,zato dnes v noci - výjimečně 4,5 hodiny spal. zato pak už nechtěl on ted má v ranních hodinách veselé chvilky a kecá,,,jenže zvířátka nad postýlkou mu neodpovídaj, tak po chvíli kňourá,,,ach,,,a nevyspalá maminka k němu Xkrát vstává. A to je pro něj teprv zábava.
tak pa loučím se,,,dnes bylo krásně,,,sme se prošli a objeli hřbitovy,papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.08 19:03

holky, vy máte doma nějakou extra váhu pro miminka??? nebo jak víte kolik váží? Já to zkoušela na kuchyňské váze,,to nejde - tak dnes sem vážila sebe a pak sebe s Tomíkem a vyšlo mi 5kg - ale to je dost nepřesné…myslím že má víc… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí