Poradna duly
Jana Čurdová
Dell - ups - tatínek nám zítra a v pátek jede mimo Prágl na služebku - jsem bez auta a musela bych mhd - sice jsem plánovala, že to tento týden zkusím…ale furt se trochu bojím…jela jsem zatím jen 25 minut autobusem…cesta k vám je 2× tolik
…ale jednou se pochlapit musím
jeeee tak to ja se hned zitra blejsknu
samozrejme samospousti jak jinak ![]()
tož vám ELI, DELLI a kOSTI přeju pěknou prochajdu a slunné počasí (mělo by být-naše meteor.stanice nám hlásí slunno. Jo a jasně, vyfoťte se spolu juuu??? ![]()
papa smrkající lenuna(já už mám ten rypák dvakrát tak velkej a rudej jak santa klaus
![]()
jen blejskni Magduš,,,, a jak vidím - všechny máme stejný problém - nikdo nás nechce fotit, hahah.
papapa
jojo leni je to tak, a kdyz poprosim muza o foto vzdycky nas vyfoti z dalky ze nejsou dobre videt ksichtiky. tak vsem dobrou noc at vam broucci spinkaji co nejdele.
Dobré ránko,
tak jsem dnes zase úplně hotovson - vstávali jsme po 1a půl hodině - teda jestli je to spurt, tak trvá pěkně dlouho
No minimálně do ukončeného 3 měsíce s ničím než kojením nepočítám…Koukala jsem na ty příkrmové kaše, ale ty se stejně dávají se až od 4. měsíce- no nevím, kdyby byl malý cvalda, byla bych si jistá že má vše co potřebuje, ale to on není - je jen veliký a dlouhý…uvidíme jak se to vyvrbí
Jeeeeezis Kosti no to je teda narocne, chudacku nezavidim. ale co bysme pro ty slunicka neudelali ze?
ja su tu zas nervuju u uploadovani uz to delam potreti a nejde to ![]()
Magdi - musíš fotku zmenšit - jojo co bych pro něj neudělala…jen aby byl spoky…jeho úsměv je tio nejhezčí na světě
to je teda mazec, Kosti. Nám PA říkala na kurzu, že 6 měsíců plně jen kojit - pak teprv příkrmy,,,ale realita je asi ostrá,,co? když to malému nestačí…asi bych eště vytrvala, jak se to vyvrbí.
Jinak, sem nějak naměkko, jsme to ale MATKY -MAZÁCI, co? - Když vidím, jaké dělá den ode dne pokroky, jak roste,,achjo. je to smutné. na druhou stranu už jsme takové uvědomnělé a zkušené (pochvalme se
) - když vzpomenu jak sem šílela, že každý večer řve dvě hodiny - poradily ste mi Sabíka,,,pomohl. A ted nedáváme už nic a Tomula to zvládá sám-nejvíc prdí při pití, musím se smát,,jen se zavrtí a šup ven. Ani se neobtěžuje pustit,,pije klidně dál. Pohodář. No je to bomba,,,ty naše dětičky ![]()
tak pa - doufám, že dnes bude lépe-jak mně (rýma) tak venku, už chci ven-včera sme ani nebyli.
papapa
Leni plně kojit do 6 měsíců je ideální stav…budu se o to snažit…ale neumím si představit jak to zvládnu, když ted ve 2 a půl měsících má přes 6 kg…kolik asi bude mít v půlroce? 8-9?…no nevím jak to zvládneme…moje mlíčko mu asi stačí, ale myslím, že by se líp cítil s něčím hutnějším…třeba už to bude příští týden v klidu ![]()
Ahojík holky,
tak sleduju, že ti naši drobečkové se rozhodli závodit v růstovém spurtu, chichichi…
Míša jím určo taky prochází, páč si jinak neumím představit, proč by jinak baštila po hodině a v noci po hodině a půl - dvou
… akorát teda se zvýšením počtu kojení se i zvýšili počty kolikových stavů … a jsme hold výjimka, že nám nezabírá nic
… takže pokud se mi malou nepovede po nakojení uspat (teda pokud nevychytám kojení v polospánku, kdy se neprobere), tak asi po půlhoďce je to tady
… malá řve jak na lesy … já střídám polohy s rektální trubičkou a teplou vodou … skončí to většinou tak, že nadávkuju Hylak(který nám napsala Mudra) a to malou tak vyvředí, že z toho chudinka nakonec usne, jenže pak vynecháme kojení (k vůli Hylaku) a při dalším spustí třetí kosmickou rychlost a přepije se a tím je to pořád dokola … dneska ráno jsem měla prvně pocit, že jí ublížím … až se sama sebe bojím … dala jsem jí raději do postýlky, vzala jsem polštář a boxovala jsem do něj
…
Kosti, Dell Elu … snad vám vyšlo počasíčko a prochajda ![]()
Leni … taky jsem šťastná, když vidím ty pokroky, co malá dělá … je to snad hodinu od hodiny, co?
Jo a holky, jak dlouho vaši drobci vydrží pít u každého kojení? … mně Míša pije jenom 5 minut … pak už nechce , i když mlíko ještě samovolně teče … si říkám, jestli to není málo ![]()
Kosti … taky jsem se už zabývala myšlenkou, že bych snad malé dávala něco hutnějšího aspoň na noc … akorát, že Míša odmítá veškěré pokusy o dokrmování … ještě mám v plánu zkusit suplementor - i když teda není to právě levná sranda - ale to jenom jako poslední možnost … tím se dá zachránit kojení, protože právě dítko pořád sosá prsa akorát tam má ještě hadičku s příkrmem ![]()
Hrozně mne štve, že jsem v posledních krásných dnech uvázaná doma … malá spí hrozně málo, baští čím dál častěji a kolikový pláč není to, o co bych stála na procházce
…
Snad bude brzo zase líp … všem přeju, aby spurtík proběhl co nejrychleji a bezbolestně !!!
Mějte se nádherně, odpočívejte a pohlaďte a polibte mimísky!!!
Pampaláááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dala jsem 2 fotky do galerky…ale vzhledem k tomu, že se pokaždé jeden z krasavců vrtěl není to to pravé ořechové
Procházka parádní - Počasí vyšlo skvěle - po dlouhé době bylo opravdu krásně - škoda, že nám nedali na terásku obídek -ale nevadí - pokud by se nám ještě letos podařilo tuhle akci zopakovat, můžu udělat alespon tousty a něco upéct a uděláme si v parku piknik - laviček a stolků je tam habaděj ![]()
Krásný večer všem - jsem zvědavá jaká bude dnešní noc ![]()
jo, jo krasny den, i cesta domov bola ok, Andy ju cely cas komentoval, ale neplakal. 5min pred prijazdom k domu si ulavil tak nahlas ze som takmer naburala..no dobre mu vytravilo na vzduchu ![]()
kiez by tak pekne vydrzalo este aspon par dni..
Ahojky,
tak vás vždycky dočítám během dne když je pár minut čas a už si zase skoro nic nepamatuju
![]()
Leni pár fotek mám na rajčeti podobně jak Aduš, odkaz je v metříku, zkusím dát i nějakou fotku do galerky.
Noni, je mi vás hrozně líto že Miška takhle pořád brečí s člověk jí nemůže pomoct chudince
Mě stačí když Maty řve 10 minut a skoro brečím taky. U nás je to obráceně, přestává chtít prso a chtěl by jenom z lahvičky. Pořád se mi od prsa odtrhává, je to hrozně frustrující po třech cucunutí mu ho cpát zpátky do pusy x-krát za sebou
![]()
A 5 minut u prsa někomu stačí, asi záleží jak miminko umí sát, moje neteř byla vždycky po 5 min najezená a přitom pěkná baculka.
Dell, na fotce ti to sluší, nevím proč ale představovala jsem si tě ale úplně jinak - jako černé vlasy po ramena ![]()
No a moje kojodemence vrcholí, o víkendu jsem vyvařovala lahvičky a když jsem viděla tu horkou vodu frkla jsem tam i pár hrkaček co jsme dostali po synovci a skoro všechny se v té vařící vodě roztavily - zdeformovaly
Kde asi soudruzi z NDR udělali chybu, že?
![]()
ahojíky,
NONI: no mně taky Tomík pije míň. - Dřív jsem stopovala budíka - přesně 10min jedno prso, a 10min druhé. Ale prý se to nemá brát tak „vzorně a stresovat se tím“. - prostě se snažím rozumnět TOmčovi-kolik chce, tak má. (třeba i jen 10 minut z obou najednou)
KOSTI,DELL,ELU: pěkní drobečkové,,jsou sladcí takle spolu. Věřím že ste si prochajdu užili, bylo dnes jak vymalováno, nádhera.
IRči: koukla sem na rajče - Maty je úžasnej. Máš pěknej kočárek(já sem na tu modrou barvičku holt
) - tý jo a Máťa byl v inkubátoru nebo co to je?
- narodil se v termínu ne?
Irči: cha cha, dobrej ftip(i když je to realita-s těmi soudruhy hahaha)
ale chrastítek je mi líto. No já myslela, že se maj vyvářet - ale tůhle na mně koukal velký nápis se zákazem vyvařování,,,tak ted vím že ne no. ![]()
jo a holky: po jak dlouhé době měníte dudlíka? - myslím tím, kdy ho vyhodit. Já jednou denně vyvářím-mám tři. dva na doma a jeden na ven. a ty dva NUK mi přijdou že už není ten silikon průhlednej ale trochu zkalenej???(to vadí, nebo je to normál?)
papapa