Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, nechtela bych tu neodborne radit, ale prodavaji naplastove stehy. Obdoba maslicek. Me tata takhle lepil rozseknute celo a stahl to tak dobre, ze to na pohotovosti uz nesili a nechali tak. Kdyby ti nekdo skocil do lekarny mozna by to pomohlo. Jinak bohuzel neporadim. Drzim palce at se to dobre zahoji ![]()
Používám nalepovací stehy, nejlepší mají v DM, ty vydrží i dost dlouho.
Mne pripadne, ze ty Steri stripy nedrzi o nic lip, nez uplne obyc naplast. Vyhodou je, ze jsou to pekne sterilni pasky. Nastrohala bych si takovou tu nejobycejnejsi naplast v kotoucku a po vydezinfikovani a radnym osuseni kuze zalepila, at to je u sebe. A pak pripadne dala jeste neco navrch, jestli to je na ruce, at je to kryty.
Holky, díky. Zítra zkusím, jestli by mi někdo nekoupit ty z DM. Zkoušela jsem dnes udělat maslicky z tejpovaci pásky, ale nedrzelo to. Je to fakt na blbem místě, hned vedle nehtu.
Tak jestli to bylo včera, tak dnes už stejně nic nevyřešíš. Prostě to stahuj náplastí a nějak to dopadne. Ty nalepovací stehy bys musela dát ihned po říznutí.
Zkus si zavolat někam na chiru. Mně jednou místo šití místo zalili takovou zelenou vodičkou, už nevím, jak se to jmenuje, ale je to běžně dostupné a tu ránu to právě po zaschnutí stáhne. Vím, že to stejné kdysi použili i mému bratrovi, když si rozbil hlavu a chytil že šití hysterák ![]()
Sit i stahovat naplasti se musi hned! Ted uz to musis lecit jako otevrenou ranu. Tj. desinfekce, ovazat/zalepit atd.
Ta zelena vodicka je cosi jako tekuty obvaz, dobra vec.
@Anonymní píše:
Mám takový menší problém. Včera jsem krouhala zelí a porezala jsem se u toho. Rána je celkem hluboká, šklebí se, je to regulérně na 2 stehy. Problém je, že jsem pozitivní na koronavirus. Můžu to nějak rozumně ošetřit doma? Jsou na to nějaké vychytávky, jak tu ránu dobře stáhnout a nahradit tím šití? Nechci s takovou banalitou otravovat na pohotovosti a ani nevím, jak bych měla postupovat. Při představě, že kvůli mě a takové rance by museli delat nějaké manévry pomalu ve skafandrech, se mi nechce otravovat.
Vcera? To uz nikam nechod. Stahni to, nechej srust. A kdyby to srostlo spatne, tak ti to v budoucnu rozriznou a sesiji.
Mela jsem to tak pred lety s uriznutym briskem prstu. Naivne jsem si myslela, ze priroste
Stejne mi to pak odrizli ![]()
@cecetka Taky jsem byla včera naivní, nepripadalo mi to tak hrozné. S řezání nestras, to radši budu chodit s ošklivou dírou nebo jizvou, než si nechat preparovat ruku. ![]()
Mám takový menší problém. Včera jsem krouhala zelí a porezala jsem se u toho. Rána je celkem hluboká, šklebí se, je to regulérně na 2 stehy. Problém je, že jsem pozitivní na koronavirus. Můžu to nějak rozumně ošetřit doma? Jsou na to nějaké vychytávky, jak tu ránu dobře stáhnout a nahradit tím šití? Nechci s takovou banalitou otravovat na pohotovosti a ani nevím, jak bych měla postupovat. Při představě, že kvůli mě a takové rance by museli delat nějaké manévry pomalu ve skafandrech, se mi nechce otravovat.