Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat no když se nad tím zamyslíš tak prokrvovat se má, tep zvyšovat ne ono si to dost protiřečí a hlavně co je zvýšený tep. Já mám sklon k sinusové tachykardii i v klidu mám tep poměrně vysoký. Normálně funguji beru to tak že jsem obešla nějaký problém, který s oplodněním mám i když nikdo moc neví proč. Ale dál se budu chovat jako těhotná, ale ne nemocná. No možný je že pokud budu muset to podstoupit po x té tak svůj názor přehodnotím
No mě dokrorka zminovala ten zánět, o tepu nic neříkala. Mě tedy čeká za cca týden docela náročný týden, proto chci testovat abych věděla jak na tom jsem - no uvidíme.
@sicinka13 píše:
@kat kat no když se nad tím zamyslíš tak prokrvovat se má, tep zvyšovat ne ono si to dost protiřečí a hlavně co je zvýšený tep. Já mám sklon k sinusové tachykardii i v klidu mám tep poměrně vysoký. Normálně funguji beru to tak že jsem obešla nějaký problém, který s oplodněním mám i když nikdo moc neví proč. Ale dál se budu chovat jako těhotná, ale ne nemocná. No možný je že pokud budu muset to podstoupit po x té tak svůj názor přehodnotímNo mě dokrorka zminovala ten zánět, o tepu nic neříkala. Mě tedy čeká za cca týden docela náročný týden, proto chci testovat abych věděla jak na tom jsem - no uvidíme.
Myslím, že si to neprotiřečí
A jasně že každý se chová jinak… jen jsem tě na to chtěla upozornit, když se o tom tady psalo ![]()
@kat kat jasně děkuji já nechci znít nevděčně. S tím prokrvením proč mě to napsdlo tep snižují léky a vím že se hodně řešil že poté se snižují průtoky placentou, vyživa plodu atd.. Ale je možný že to fuguje jinak, když už má mimino placentu. Já jsem zatím přesvědčená, že režim nic nezmění, ale až tu budou těhotné všechny co po ET poctivě ležely tak jim budu tiše závidět ![]()
@sicinka13 píše:
@kat kat jasně děkuji já nechci znít nevděčně. S tím prokrvením proč mě to napsdlo tep snižují léky a vím že se hodně řešil že poté se snižují průtoky placentou, vyživa plodu atd.. Ale je možný že to fuguje jinak, když už má mimino placentu. Já jsem zatím přesvědčená, že režim nic nezmění, ale až tu budou těhotné všechny co po ET poctivě ležely tak jim budu tiše závidět
Tak ležet taky zrovna nemusíš
Blasta se zavrtává nejpozději 2-3. den po ET a pak už jí nepomůže ani ležení, pokud to nestihla… a to omezení sportů je diskutabilní, ale já bych to rozhodně v 1. trimestru neriskovala, jen lehčí formy pohybu - procházka, plavání „na pohodu“, apod.
@kat kat tak já nejsem žádný sportovec natož běžec
jen dělám s dětmi a tam se pohybu nevyhnu (a určitě nechci být doma) ale nic extrémního. Tak ti holt přeju ať si nejbližší rok nezaběháš jasný ![]()
@sicinka13 píše:
@kat kat tak já nejsem žádný sportovec natož běžecjen dělám s dětmi a tam se pohybu nevyhnu (a určitě nechci být doma) ale nic extrémního. Tak ti holt přeju ať si nejbližší rok nezaběháš jasný
joo, no tak trochu se hýbat je zdravé i v těhotenství, to je jasný
natož s dětma
za přání ti děkuju, snad to nebude znamenat 4× za sebou první trimestr ![]()
Holky, diky za „bazenove“ nazory. Jeste jeden „stejne chytrý“ dotaz - berete nektera utrogestan ne vaginalne, ale normalne „per ústa“? Proc - krome vedlejsich ucinku typu únava a snizena pozornost (ktere, kdyz jsem utrous po iui brala peroralne, se nedostavily) ho ordinuji vaginalne? Nevite nektera? Diky
@kat kat píše:Ja byla po tydnu stimulace jeste na beachvolejbale, ale pravda, ze jsem se hodne setrila…
No, já doufám, že bych snad ještě mohla, ale zas když beru těch 300 jednotek, tak za dva dny to je 600, to je jako někdo jiný po týdnu stimulaceJ
Manža je nějakej vtipnej…příště mu nablej do klína, možná ho to vtipkování pak přejde
@kat kat ahoj katy diky za dotaz to cvičení ne taky zajímalo…Me třeba v centru ten můj mladej co se týče režimu neřekl nic avto zítra zacinam…Ale je rozumný se šetřit, kor pak později kdyz jsou vaječníky jak tenisaky jak si dělám legraci
@Marisen po ivf se utos doporucuje vaginalne hlavne proto, ze se lepe vstreba progesteron. Pry to ma lepsi ucinek. Me sestra po et upozornovala, ze kvuli embryjku musim zavadet, ne polykat.
Tak jsem dnes ráno zkusila test a je sněhobílý, příznaky všechny zmizeli už včera nějak mě přešel optimismus. Jako vím že je brzo atd, ale nějak jsem aspoň toho ducha čekala. Navíc mě nic nebolí prsa splakla no dobrý pocit z toho nemám ale uvidí se
Jediné co mě napadá pregnyl už tedy žádný není
takže další testy už budou jistota.
@Janez píše:
@kat kat ahoj katy diky za dotaz to cvičení ne taky zajímalo…Me třeba v centru ten můj mladej co se týče režimu neřekl nic avto zítra zacinam…Ale je rozumný se šetřit, kor pak později kdyz jsou vaječníky jak tenisaky jak si dělám legraci
@kat kat Mě bylo řečeno, že nějaký třetí, čtvrtý den po stimulaci se mám už hodit do klidu. Žádný sport, skákání, sex… aby případný folíky nepopraskali
@kiwa píše:
@kat kat Mě bylo řečeno, že nějaký třetí, čtvrtý den po stimulaci se mám už hodit do klidu. Žádný sport, skákání, sex… aby případný folíky nepopraskali
Díky! Já jsem dnes třetí, tak už budu raději opatrná..
@kiwa jinak čtu že včera už byl dušík silnější…? Tak to je super!!! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.