Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, jak moc jste po et opatrne co se tyka koupani? Myslim tim bazeny ci jine „zdroje ochlazeni“
? Koupete se?
@Marisen v nasem car se bazeny- ani soukrome- nedoporucuji. Chladim se jedine ve sprse.
@Marisen Mně bylo taky doporučeno spíše sprchování a ochlazení v bazénu jen pokud se jedná o soukromý bazén a ne veřejný, ale já nebudu riskovat ani to ![]()
@sicinka13 píše:
Mě to nevadí mám dole břicho po císaři necitlivý, aspoň někdy mě to neštve a je to k něčemuJá píchala obr rychlostí, zejména aby mě nepřistihl syn
Holky, můžu jít po dvou dnech stimulace zítra ještě běhat, anebo už raději ne? Nemáte některá zkušenost, do kdy je to bezpečné? ![]()
@kat kat píše:to nevím, jak bys mu vysvětlovala… „Víš, Honzíku, některé děti nosí čáp, některé vrána, a některé jsou schované v injekčních stříkačkách…“
Tak ted bych si bývala snad i krupla… ještě že beru utroš a sním i v párečku intimku
![]()
@kat kat po dvou dnech zřejmě jo, to ty folíci jsou ještě blešičky ![]()
Já byla dnes venku jen pověsit prádlo a stejně mě to vedro zmohlo, odpoledne jsem zobala paralen na bolest hlavy a pěkně jsem si pozvracela. Jen manža z toho měl radost… prej „Tobě už je tak špatně? To je skvělý, já mám radost, tedy, to je nějaký rychlý ne? Tak se to konečně povedlo“ no nezabili byste ho
![]()
@JanduleD tak dokonce o 2 dny kupředu jsi ![]()
@Simona_Black @Marisen @JanduleD já po pečlivé přípravě se chvíli doma v bazénku smočím a pak pečlivě osuším… je to kvůli páír minutám zdlouhavý proces, ale stojí za to
@Vena123 píše:
@kat kat po dvou dnech zřejmě jo, to ty folíci jsou ještě blešičky
Já byla dnes venku jen pověsit prádlo a stejně mě to vedro zmohlo, odpoledne jsem zobala paralen na bolest hlavy a pěkně jsem si pozvracela. Jen manža z toho měl radost… prej „Tobě už je tak špatně? To je skvělý, já mám radost, tedy, to je nějaký rychlý ne? Tak se to konečně povedlo“ no nezabili byste ho![]()
![]()
No, já doufám, že bych snad ještě mohla, ale zas když beru těch 300 jednotek, tak za dva dny to je 600, to je jako někdo jiný po týdnu stimulace ![]()
Manža je nějakej vtipnej…příště mu nablej do klína, možná ho to vtipkování pak přejde ![]()
@Marisen já se na to přímo ptala máme v bazénu slanou vodu takže záněty apod nehrozí a paní doktorka mi řekla týden po ET. Sexovat taky nejdřív týden po ET, ale lépe po 14 dnech a nejlépe nikdy
Když už se musíme oplodňovat uměle tak nám nedopřejou žádné radosti. Já plánuji někdy o vikendu do bazénu vlézt ![]()
@kat kat bych se řídla svým tělem pokud tě nic nebolí tak si zaběhej
v nejhorším z toho bude procházka. Já tedy píchala malé dávky ale normálně jsem cvičila. Stačí ta omezení od OPU ![]()
@kat kat jo a k tomu synovi ono už mu bylo šest, takže zázrak toho jak se plodí děti a zejména to jak se dostávají ven máme probraný - našel si obrázek v encyklopedii ve školce a pak už nebyl prostor na pohádky
Ale jako zpestřit mu to tím co vše dělají maminka a tatínek, kvůli sourozenci jsem fakt nechtěla
aspoň nějaké ideály mu musí zbýt.
@sicinka13 píše:
@Marisen já se na to přímo ptala máme v bazénu slanou vodu takže záněty apod nehrozí a paní doktorka mi řekla týden po ET. Sexovat taky nejdřív týden po ET, ale lépe po 14 dnech a nejlépe nikdyKdyž už se musíme oplodňovat uměle tak nám nedopřejou žádné radosti. Já plánuji někdy o vikendu do bazénu vlézt
Pozor,i ve slanovodních bazénech je chemie, sice méně, ale je. Já mám výbornou zkušenost s tampony Senta Protect, jsou napuštěné vazelínou a odpuzují vodu, můžes s nimi být ve vodě až 3 hodiny ![]()
@sicinka13 píše:
@kat kat bych se řídla svým tělem pokud tě nic nebolí tak si zaběhejv nejhorším z toho bude procházka. Já tedy píchala malé dávky ale normálně jsem cvičila. Stačí ta omezení od OPU
Cvičení a běhání je bohužel pro mě, nadšenou běžkyni, podstatný rozdíl. Při stimulaci se zvětšují vaječníky na násobky své normální velikosti (a váhy) a jsou zakázané prudké pohyby a otřesy - jako při běhání, protože můžou způsobit torzi vaječníku (kdy se vaječník obtočí kolem sebe a uškrtí vejcovod). V lepším případě to pak končí odebráním vejcovodu, v horším…
Jinak cvičení, při kterém se nehopsá, je v pohodě, i posilování, plavání… Jenže já nevím, jestli už ty vaječníky mám vetší po dvou dnech stimulace, anebo je to ještě ok…
@sicinka13 píše:
@kat kat jo a k tomu synovi ono už mu bylo šest, takže zázrak toho jak se plodí děti a zejména to jak se dostávají ven máme probraný - našel si obrázek v encyklopedii ve školce a pak už nebyl prostor na pohádkyAle jako zpestřit mu to tím co vše dělají maminka a tatínek, kvůli sourozenci jsem fakt nechtěla
aspoň nějaké ideály mu musí zbýt.
@sicinka13 píše:
@Marisen já se na to přímo ptala máme v bazénu slanou vodu takže záněty apod nehrozí a paní doktorka mi řekla týden po ET. Sexovat taky nejdřív týden po ET, ale lépe po 14 dnech a nejlépe nikdyKdyž už se musíme oplodňovat uměle tak nám nedopřejou žádné radosti. Já plánuji někdy o vikendu do bazénu vlézt
jO a jinak po samotném ET nejde už ani tolik o tu vodu (i když zánět by byl nepříjemný) jako spíš o to, že by se sportovat raději nemělo, kvůli potratům - neměl by se ti moc zvyšovat tep, je jedno u čeho… Co je na tom pravdy nevím, možná je to jen pro sichr, ale asi by si to pak člověk hodně vyčítal, kdyby se něco stalo… Takže moc neplavat a jen se hezky rochnit
Podobně sex být může, ale nebezpečný je orgasmus… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.