1. IVF srpen 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1145
15.8.15 12:30

@Janez Děkuji, taky věříme, že ano. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
15.8.15 12:42

@Aluška82 kočko, to mě mrzí, a úplně přesně tak jsem to měla taky…byla jsem natěšená na daší pokud hrozně brzy…všichni se divili. Většinou se ženské potřebují s tím nějak srovnat a nechtějí do dalšího spěchat, ale já chtěla co nejdřív, vůbc jsem se nemohla dočkat :mrgreen: Kdy budete moct začít dvojku záleží hlavně na pojišťovně, některé pojišťovny píšou délku platnosti toho prvního schválení (3 měsíce) a než ta platnost uběhne, tak nemůžete žádat o další pokus. Já mám 211 a schválili další v podstatě hned, protože tam u prvního nebyla uvedená platnost. Pokud jde o tělo, tak pokud budeš mít normálně srovnaný cyklus hned ten další, tak by měly stačit dva cykly a třetí už jet další stimulku. Já stimulovala na přelomu květen - červen, ET byl 9.6. a 31.8. už jsem dostala vstupní injekci k dlouhému protokolu. Pokud pojišťovna schválí pokus č. 2 a pokud budeš chtít co nejdřív, tak myslím, že ti bránit nebudou… A my teda taky posledně měli ICSI a tentokrát jdeme do PICSI, doufám, že @kiwa bude mít pravdu ;) A jestli ti dají jen FSH nebo kombinované FSH + LH záleží hlavně na tom, jaký máš hormonální profil. není jedno lepší než druhé, každému prostě sedí něco jiného… Každopádně jsi borka, že to bereš tak sportovně :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
15.8.15 13:27

@Aluška82 kolik jsi vlastně měla při opu vajíček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
15.8.15 13:47

@Janez Děkuji :) určitě neztrácet naději :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
15.8.15 13:53

@kat kat Já mám taky 211. :) Půjdu do toho hned jak to bude možné. Uvidím, co nám řekne doktor a jaký postup navrhne, ale nechce se nám čekat. Ty dva - tři měsíce, to uteče. :pankac: Při opu jsem měla 16 vajíček. 8 jsme nechali oplodnit ICSI, to se oplodnily téměř všechny a 8 klasicky, z těch jenom jedno, ale nevydrželo. A nakonec ze skupiny ICSI zůstala jen 1 balstocysta, jinak nic. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
15.8.15 13:59
@Aluška82 píše:
@kat kat Já mám taky 211. :) Půjdu do toho hned jak to bude možné. Uvidím, co nám řekne doktor a jaký postup navrhne, ale nechce se nám čekat. Ty dva - tři měsíce, to uteče. :pankac: Při opu jsem měla 16 vajíček. 8 jsme nechali oplodnit ICSI, to se oplodnily téměř všechny a 8 klasicky, z těch jenom jedno, ale nevydrželo. A nakonec ze skupiny ICSI zůstala jen 1 balstocysta, jinak nic. :(

Jojo, já už i vzpomínám… No ale zas 16 není takový mega počet, že by musely apriori být nekvalitní… Třeba to bylo spíš spermiemi… Nám se tehdy ze 6 vajíček oplodnily 4 (ICSI) a do pátého dne nevydrženo ani jedno embryo. Říká se, že když embryo odpadne do 3.dne, tak je to chybou vajíčka a když po 3.dni tak je to spíš chybou spermie… My proto chceme teď zkusit to PICSI tak snaaaaad :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
15.8.15 21:02

Hmm tak manžel má spermiogram v normě měli jsme ale jen 3 vajíčka a o moc víc se jich u mě vystimulovat nedá (nesmím mít velké dávky hormonů) takže ICSI pro jistotu. Oplodnily se jen dvě a z toho se jedno přestalo vyvíjet v 3 den. Takže problém je tedy spíše ve vajíčkách? Jako podle dosavadních vyšetřeních není problém nikde, AMH mám asi 0,95 ale to pořád bylo v normě laboratoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
15.8.15 21:05

@Aluška82 je mi líto. Jinak mě několikrát upozornovali testovat i přes MS, že se občas spustí v termínu i když tam to těhotenství je. Ale předpokládám že to jsi také zkoušela. Budu držet palce v dalším pokusu, 16 vajíček je krásných teď je jen přesvědčit, aby se hezky vyvíjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
16.8.15 10:03

@sicinka13 Z jakýho důvodu nemůžeš moc hormonů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4581
16.8.15 10:12

@kat kat ahoj katkat chtěla jsem se zeptat kdy jdeš na kontrolu?☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
16.8.15 10:17

@Janez hoj hoj! Až ve středu 8o :roll: nejraději bych šla už zítra… klidně někam jinam, přemýšlím, jak to udělat, ale chci prostě vědět co nejdřív, co mi těch 300 jednotek denně v tom břiše dělá…mám opravdu chuť si ode dneška prostě píchat míň :oops: Mám strach, že vajca budou nekvalitní, že zase budou ve středu už přerostlé a nestihne se odběr, jako posledně… Co byste radily? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4581
16.8.15 10:21

@kat kat tak to sedí, jsi o 2 dny napřed, já jdu v pátek. Zkusila bych fintu, že ve středu nemůžeš, jestli té vezmou v úterý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
16.8.15 11:17
@Janez píše:
@kat kat tak to sedí, jsi o 2 dny napřed, já jdu v pátek. Zkusila bych fintu, že ve středu nemůžeš, jestli té vezmou v úterý..

Ty jsi hlavička :potlesk: proč to nenapadlo mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4581
16.8.15 11:44

@kat kat já to poprvé necham na nich ale taky bych tam šla raději dřív, ale jedu konečně k našim, tak to necham na nich 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1725
16.8.15 11:51

@kat kat nebo že tě prostě neskutečně bolí břicho, jestli by na tebe nekoukli, u nás jakmile s tímto volám do CAR, chtěj okamžitě ultrazvuk… tak já na to chodím z této strany :mrgreen:
@kiwa no tak duchaříš pěkně, tak dnes už je zase o chloupek viditelnější vid :pankac:
@sicinka13 na příznaky nekoukej, ty můžou být všelijaký, navíc ty hormony co člověk bere… a test se taky ještě může ukázat… dokud se nešpiní, tak jsou pořád dost velké naděje, ikdyž je mi jasný, že dušíček by uklidnil :hug:
@Aluška82 jo kočko, tak to mě mrzí, znám neúspěch (už 3krát) a máš k tomu super přístup, takový jsem si budovala dlouho a pořád ho ještě nemám zmáknut, vždy mě to na pár dní položí. A ty už regulérní MS máš, nebo jen špiníš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.