Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Aluška82 kočko, to mě mrzí, a úplně přesně tak jsem to měla taky…byla jsem natěšená na daší pokud hrozně brzy…všichni se divili. Většinou se ženské potřebují s tím nějak srovnat a nechtějí do dalšího spěchat, ale já chtěla co nejdřív, vůbc jsem se nemohla dočkat
Kdy budete moct začít dvojku záleží hlavně na pojišťovně, některé pojišťovny píšou délku platnosti toho prvního schválení (3 měsíce) a než ta platnost uběhne, tak nemůžete žádat o další pokus. Já mám 211 a schválili další v podstatě hned, protože tam u prvního nebyla uvedená platnost. Pokud jde o tělo, tak pokud budeš mít normálně srovnaný cyklus hned ten další, tak by měly stačit dva cykly a třetí už jet další stimulku. Já stimulovala na přelomu květen - červen, ET byl 9.6. a 31.8. už jsem dostala vstupní injekci k dlouhému protokolu. Pokud pojišťovna schválí pokus č. 2 a pokud budeš chtít co nejdřív, tak myslím, že ti bránit nebudou… A my teda taky posledně měli ICSI a tentokrát jdeme do PICSI, doufám, že @kiwa bude mít pravdu
A jestli ti dají jen FSH nebo kombinované FSH + LH záleží hlavně na tom, jaký máš hormonální profil. není jedno lepší než druhé, každému prostě sedí něco jiného… Každopádně jsi borka, že to bereš tak sportovně ![]()
@kat kat Já mám taky 211.
Půjdu do toho hned jak to bude možné. Uvidím, co nám řekne doktor a jaký postup navrhne, ale nechce se nám čekat. Ty dva - tři měsíce, to uteče.
Při opu jsem měla 16 vajíček. 8 jsme nechali oplodnit ICSI, to se oplodnily téměř všechny a 8 klasicky, z těch jenom jedno, ale nevydrželo. A nakonec ze skupiny ICSI zůstala jen 1 balstocysta, jinak nic. ![]()
@Aluška82 píše:
@kat kat Já mám taky 211.Půjdu do toho hned jak to bude možné. Uvidím, co nám řekne doktor a jaký postup navrhne, ale nechce se nám čekat. Ty dva - tři měsíce, to uteče.
Při opu jsem měla 16 vajíček. 8 jsme nechali oplodnit ICSI, to se oplodnily téměř všechny a 8 klasicky, z těch jenom jedno, ale nevydrželo. A nakonec ze skupiny ICSI zůstala jen 1 balstocysta, jinak nic.
Jojo, já už i vzpomínám… No ale zas 16 není takový mega počet, že by musely apriori být nekvalitní… Třeba to bylo spíš spermiemi… Nám se tehdy ze 6 vajíček oplodnily 4 (ICSI) a do pátého dne nevydrženo ani jedno embryo. Říká se, že když embryo odpadne do 3.dne, tak je to chybou vajíčka a když po 3.dni tak je to spíš chybou spermie… My proto chceme teď zkusit to PICSI tak snaaaaad ![]()
Hmm tak manžel má spermiogram v normě měli jsme ale jen 3 vajíčka a o moc víc se jich u mě vystimulovat nedá (nesmím mít velké dávky hormonů) takže ICSI pro jistotu. Oplodnily se jen dvě a z toho se jedno přestalo vyvíjet v 3 den. Takže problém je tedy spíše ve vajíčkách? Jako podle dosavadních vyšetřeních není problém nikde, AMH mám asi 0,95 ale to pořád bylo v normě laboratoře.
@Aluška82 je mi líto. Jinak mě několikrát upozornovali testovat i přes MS, že se občas spustí v termínu i když tam to těhotenství je. Ale předpokládám že to jsi také zkoušela. Budu držet palce v dalším pokusu, 16 vajíček je krásných teď je jen přesvědčit, aby se hezky vyvíjela.
@kat kat ahoj katkat chtěla jsem se zeptat kdy jdeš na kontrolu?☺
@Janez hoj hoj! Až ve středu
nejraději bych šla už zítra… klidně někam jinam, přemýšlím, jak to udělat, ale chci prostě vědět co nejdřív, co mi těch 300 jednotek denně v tom břiše dělá…mám opravdu chuť si ode dneška prostě píchat míň
Mám strach, že vajca budou nekvalitní, že zase budou ve středu už přerostlé a nestihne se odběr, jako posledně… Co byste radily? ![]()
@kat kat tak to sedí, jsi o 2 dny napřed, já jdu v pátek. Zkusila bych fintu, že ve středu nemůžeš, jestli té vezmou v úterý..
@Janez píše:
@kat kat tak to sedí, jsi o 2 dny napřed, já jdu v pátek. Zkusila bych fintu, že ve středu nemůžeš, jestli té vezmou v úterý..
Ty jsi hlavička
proč to nenapadlo mě ![]()
@kat kat já to poprvé necham na nich ale taky bych tam šla raději dřív, ale jedu konečně k našim, tak to necham na nich ![]()
@kat kat nebo že tě prostě neskutečně bolí břicho, jestli by na tebe nekoukli, u nás jakmile s tímto volám do CAR, chtěj okamžitě ultrazvuk… tak já na to chodím z této strany ![]()
@kiwa no tak duchaříš pěkně, tak dnes už je zase o chloupek viditelnější vid ![]()
@sicinka13 na příznaky nekoukej, ty můžou být všelijaký, navíc ty hormony co člověk bere… a test se taky ještě může ukázat… dokud se nešpiní, tak jsou pořád dost velké naděje, ikdyž je mi jasný, že dušíček by uklidnil ![]()
@Aluška82 jo kočko, tak to mě mrzí, znám neúspěch (už 3krát) a máš k tomu super přístup, takový jsem si budovala dlouho a pořád ho ještě nemám zmáknut, vždy mě to na pár dní položí. A ty už regulérní MS máš, nebo jen špiníš?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.