Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Maminky poraďte mi, vím, že těch témat je zde plno, ale nemám čas si k tomu sednout. Malý má již 3.den 38-39, dávám po 6 hodinách panadol, to už má vždy přes 38, v noci pláče, přes den to jde, ale taky nic moc. V pusince nemá ani náznak červených dásní, že by mu zoubky mohly vylést. Doposud nemá ani jeden zoubek. Myslíte, že ty horečky má že se zoubky klubou? Teploty bývají tak dlouho? Já myslela, že tam max. den dva teploty drží a pak je to dobrý. Zdá se mi to už dlouhá doba…na to že mu ty teploty vubec neklesají. Teď mi navíc ještě ten panadol vyblinkal
Poradíte mi? ![]()
Šla bych k doktorce. Pokud má 3 dny horečky, může to být cokoli.
Mě vždycky dr. říká, že pokud jsou horečky 3 dny, vždycky dojít.
Určitě bych zašla k doktorce. Mě doktor vždy říkal, že při zoubkách má být jen zvýšená teplota,39 se mi zdá už moc
Spíš jestli na vás neleze nějaká chřipka…
Mě teda ještě napadá šestá nemoc? Ale rozhodně bych taky šla k doktorce ![]()
No k dr.jdu určitě zítra, čekala jsem zda dnes na tom nebude líp, ale není
ta šestá nemoc by to taky mohla být, zrovna o ní čtu, no uvidíme zítra.
Náš to měl před 14dny…byla to viroza. Napřed jsem tipovala zuby, pak šestou nemoc, ale byla to jen virozka, čtvrtý den odpoledne už teplotu neměl. U Dr jsme nebyli, ten konec nemoci padnul zrovna na víkend, v sobotu už byl dobrý. Kdyby ne, šla bych k Dr.
Starší měl tohle taky kdysi, byli jsme u Dr a stejně nám nic jiného než sirup na teplotu nedala.
Tak mi momentálně taky čekáme jestli se nám projeví šestá nemoc. Máme od včerejška teploty skoro 40 ![]()
Druhorozený měl od zubů hodně vysoké horečky i ke 40, ale měl i jiné příznaky, sahání do pusy, vodová rýma, kysele zapáchající řidší kakání, někdy se stalo, že to měl a zub nic, ale vyrostl až třeba za 14dnů po skončení. Měl to tak 3-4dny, teplotu jsem srážela hlavně podle toho, jak ji snášel, pokud vypadal jakžtakž v klidu, tak jsem ho nechala i s 39 bez srážení, jen teda musel pít, jíst, pokud začal být prudný, tak jsem srážela pomocí čípků.
Ten panadol sirup je naprd, protože se ho dává hrozně moc a obě děti mi to někdy v minulosti vyblili, lepší je nurofen, toho se dává míň a kombinovat s panadol čípky.
K doktorce jsme tehdy nešli, protože když už jsem si říkala, že půjdeme, tak horečka klesla, jednou se zkrátka probudil, horečku neměl a byl úplně v pohodě, usměvavý, asi to bylo i tím, že celou dobu poměrně dost pil a přiměřeně jedl, tak nebyl ani moc oslabený.
Akorát jsem to říkala doktorce zpětně, že mu to takhle vylítlo a ta nám dala diazepam, že ho mám dávat při horečkách jako prevenci febrilních křečí, ale to se přiznám, že se mi příčí cpát malý dítě něčím takovým, tak ho mám jen pro strýčka příhodu, kdyby náhodou na to někdy došlo.
Uvidíš, jak na tom bude zítra, pokud je dnešek teprve třetí den horeček a víš, co máš dělat a nemá nějaký průduškový kašel, tak je dost dobře možné, že zítra už to bude lepší.
Doktorka může maximálně tak poslechnout, zda to nesedá na plíce, pokud má v ordinaci, tak udělat CRP, aby se vidělo, zda je to případně na atb, ale jinak na dítěti nic moc nevykouká a pokud je dostatečně zavodněné a reaguje na antypyretika, tak s ním toho víc udělat nemůže ![]()