10letý na zabití

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2618
2.4.14 21:06

Jeeeeeeee, to je jak muj manzel :)) deti jsou jeste male, ale jestli budou po nem… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
2.4.14 21:12

@anickadomnik
my jsme doma zavedli režim přesně časově, jak píše @McQueen, rozpis má syn přilepený v pokoji na dveřích, má velké digitální hodiny na komodě, a hlídá si to. Úkoly např. píše v 16.30, a už ho tak 15 minut předem upozorním, ať si hlídá hodiny, a za těch 15 min se srovnává s tím, že už bud muset, a pak jde bez problémů.
Remcá pořád, každé ráno mu musím připomenout hygienu, zuby, umýt obličej, děs. Sám je pak vzteklý, že mu to připomínám, ale bez připomenutí by to neudělal. Je to vždy pouze první impusl naštvanosti, a pak hygienu provede, a nejraději má, když ji děláme spolu.
Takže vždycky na něho musím vymyslet nějakou fintu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
2.4.14 21:14

Syn má taky nadprůměrné IQ, bohužel s pamětí má problém, tím pádem měl i horší známky a na střední se nedostal.
Poznámky o zapomínání jsem vůbec neřešila, je to, jak píšete, on třeba úkol i měl, ale sešit v tašce nenašel, tak dostal za 5.

Byl už na druhém stupni, když jsem byla za něho orodovat ve škole, aby na něho dohlídli, jestli si zapisuje úkol, ale nevyšli mi vstříc.
On to za vteřinu zapomněl a pak byl zbytečně trestaný. Měl za zapomínání i 2 z chování, přitom posudek z PPP ve škole měli. Netrestala jsem ho za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.4.14 21:15

@laducha abych do té doby nebyla šedivá

@Katchus taky jsem přemýšlela nad tím že bych zkusila koupit něco na soustředění, ale nevím jestli by mi čistý rybí tuk jedl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.4.14 21:17

@laducha tak koukám že to fakt je úplně stejné jako u nás, a já blbá si myslela že už to máme za sebou :zed: :zed: :zed:
@marcela74 režim fungoval poslední dva roky, teď se nějak míjí účinkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
2.4.14 21:20
@anickadomnik píše:
@laducha abych do té doby nebyla šedivá

Tak to já jsem jako indiánská babička.
Holky, vím, že je to náročné, ale berte to s nadhledem a snažte se být v klidu.
Syn je třeba citlivý, má rád svou mladší ségru, pozná, když nejsem v pohodě…prostě…jak jsem kdysi prohlásila, když byl prcek…Vojto, mám tě ráda i špinavého :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
2.4.14 21:21

Tak ten můj taky IQ super, a dokonce i nadprůměrně výborná paměť. Ovšem běžné věci z denní reality jdou mimo něj. Funguje, ale není schopen je třeba vysvětlit, nebo chápat. Např. otázka psycholožky - k čemu doma slouží vypínače na stěně. Nedokázal vysvětlit, bere to jako součást života, ví, že se tím vypíná světlo, ale víc nechápe.
Jinak u syna ve škole jakž takž, má i poruchu pozornosti, takže známky podle toho, jak mu zrovna funguje mozek, jestli pracuje, nebo je jak říkáme „vypnutý“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10337
2.4.14 21:23
@anickadomnik píše:
@Lusy23 a jak to má ve škole?

co se týče známek je průměr, ale když do ní hučím a naučí se má jedničky, dvojky :nevim: Není měsíc aby nedonesla poznámku za zapomínání ůkolů a pomůcek :roll: Na to už jsem si zvykla, ona si nezapisuje zadání úkolů a pak tvrdí že žádné nemají, začala jsem trestat zákazem na net a sebráním tabletu na týden ale moc se to nelepší :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
2.4.14 21:25

@laducha
Přesně tak. Z jedné strany je to určité trápení, ale z druhé strany je to vyvážno jinde. Syn je hodně citlivý, pozorný, pořád se rád mazlí, je to prostě miláčk. Dneska jsem např. koupila sýr nivu, má ji rád, no a které dítě by bylo tak nadšené ze sýra a řeklo - jsi moje nejlepší maminka na světě. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.4.14 21:31

@marcela74 @laducha tak ten náš není ani moc kontaktní ani nikdy moc nebyl nějaké objímání apod. tedy nehrozí, je tedy šikovný na kreslení, v podstatě kdybych ho neobtěžovala tím že po něm něco chci tak by hodiny seděl a kreslil komiksy ani bych nevěděla že je doma

@Lusy23 jo u nás taky zákazy nefungují, sice prská že má zákaz ale už si to nespojí s tím že kdyby se snažil a něco dělal že bych mu ho zrušila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
2.4.14 21:33

Šmarjá ženy vy mě děsíte. Starší syn je něco podobného. Mimoň. Je teprve v první třídě, školní vědomosti OK, ale už si paní učitelka tak trochu ztěžovala, že je pomalý. No jo on se zamyslí a hledí do blba místo aby o přestávce svačil a pak to nestihne. Jakmile projde dveřmi školy zapomíná co dostal ten den za známky, jaké mají úkoly. I když poznačené je zatím mívá. Všechno musím opakovat x krát i věci které se dějí pravidelně stejně, třeba ráno je každé stejné, ale automaticky a sám od sebe nic neudělá. Do 20ti to ale moje nervy nevydržííííí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.4.14 21:36

@Kacka2 vítej v klubu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
2.4.14 21:37

@anickadomnik
Jé, tak ten můj taky rád kreslí komiksy. A moc zajímavě. Vymýšlí si různé sci-fi postavy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
2.4.14 21:38

I my jsme měli doma komiksy…a tam bitvy, úplně jsem na ty lučištníky zapomněla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.4.14 21:44

@marcela74 @laducha my máme celkem často simpsonovi a pak hromadu vymyšlených, denně dva papíry pokraslené malými panáčky s bublinami nad hlavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí