Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Helileli To píšeš o mojí desetiměsíční?
Já ráno lítám jako hadr na holi, abych stihla aspoň něco než začne slzavý údolí. Protože odpoledne už je jenom hysterické „mamamamama“, kdykoli se vzdálím na víc jak 10cm.
Vždyt je to hezký
nezlobte se že to tak píšu, ale až jim bude 15 tak nás pošlou akorát tak víte kam… ![]()
@ASAndrea no tak samozřejmě, když dělám zrovna s horkým, tak je dítě stranou, ale třeba když škrábu brambory, tak to snad tak nevadí ne…
stačí použít zdravý rozum kdy a kam umístit batole
Normální, že chce být u maminky. Dcera po mně leze i v 6 letech a jsem za to ráda. Stačí pár let do puberty, bude mě odhánět a zavírat se v pokoji.
Je to normální a zřejmě se jedná už o separační úzkost (zagoogli). Čím více kontaktu jí teď dopřeješ, tím bude samostatnější do budoucna. Zavírat někam, abys měla klid, je úplně nesmyslné a kontraproduktivní. O to víc na tobě bude viset, když bude mít tu možnost.
Já jí ale nezavírám a nebo nedávám do postýlky na celý den…ale když si potřebuju jít na záchod např nebo vytáhnout prádlo z pračky prostě udělat něco u čeho jí nemam na dohled tak jí dám do postýlky aby mi nespadla a nebouchla se…začíná se teprve ted stavět takže nemá takový balanc…samozřejmně že když vařím tak jí mám u sebe v lehátku ale prostě jsou chvíle kdy jí potřebuju dát do postýlky a ona ten čas celý prořve
snažim se jí věnovat 100% ale byla bych ráda kdyby si alespoň pár minut denně hrála sama
@lola0308 To přijde, ale v tomto období je normální, že chce být s tebou. Máš-li nějaké nosítko či šátek, tak si jí klidně přivaž i doma k sobě a budeš mít klid. Nevím, proč by nemohla lézt tam, kde jsi ty (koupelna, kuchyň…). Zabezpeč byt, aby si na sebe nic neshodila nebo se nezranila a nech jí svobodu pohybu. To je přesně to, co teď potřebuje. Budeš jí mít za sebou jako ocásek třeba i na wc, ale čemu to vadí? ![]()
Tohle je úplně normální chce být s tebou.. Syn mi to dělá taky hlavně večer je to roztomilé
V tomhle veku je to fakt znak toho, ze se dite vyviji normalne
Ale je to nekdy na palici
o tom zadna. Nam trochu pomaha, kdyz na syna aspon mluvim, treba ze zachoda
U nas cely byt zabezpecit nejde, takze kdyz odbehnu, takze obcas proste v te ohradce byt musi a tak rve no
snazim se to aspon nedalat horsi, ale nekdy jsem taky na nervy. ![]()
To si děláš legraci ne? De facto ještě miminko nechce být samo v nějaký ohradě, ale chce u sebe cítit svojí mámu a maminka je z toho na nervy
každá máma potřebuje udělat určité činnosti, ale tak jsou i jiná řešení když chce být u tebe a ne samo. Já jsem dceru tahala v nosítku a taky jsem to přežila.
@glitterball píše:
To si děláš legraci ne? De facto ještě miminko nechce být samo v nějaký ohradě, ale chce u sebe cítit svojí mámu a maminka je z toho na nervykaždá máma potřebuje udělat určité činnosti, ale tak jsou i jiná řešení když chce být u tebe a ne samo. Já jsem dceru tahala v nosítku a taky jsem to přežila.
Ale tak nebuď ošklivá
Však píše, že ji tam občas šoupne jen na chvilku
Ne v každým bytě lze dítko mít u sebe neustále. Já mívala prcka i na wc, pravda, ale u nás to šlo, třeba u kamarádky to možné nebylo. A můj ječel i v kuchyni v židličce, půl metru ode mě, prostě musel být vyloženě na mně
Občas je to náročný, ale co bychom pro ta svá vymodlená bejbátka my mámy neudělaly, no ne
?Neboj, taky to přežiješ
@lola0308
Úplně normální
mám doma 10 měsíčního chlapečka a ten se po mě natahuje pořád
navíc mám ještě 23 měsíčního lumpa. Teď už nechápu, jak někdo může nestihat s jedním prckem, ale já byla stejná ![]()
@Svistice vid me tam vydrželi tak do půl roka a to pár minutek, pak chvíli fungovala houpacka…
Já i teď skoro ve dvou letech malé ji mám furt u sebe…Je to malá přísavka
satek/nositko me zachránili…Ale já ji hlavně měla všude volně pustenou a pračku či susicku vyndavala v 10ti měsících se mnou…pak je dobrá ta ucici věž k lince aby pomáhali vařit
Lehnout si a nechat po sobe lozit… Normalka
Na zachod jsem brala syna sebou. Uklizela a varila az prisel manzel. Pradlo casovala na dobu, kdyz po obede spal.
Ted je mu 6 a nepotrebuje me tolik.