11 létá dcera chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2523
16.1.24 17:22
@Kipa22 píše:
To jste si nevšimli, že má snížený intelekt? Jinak navrhuji dojít do PPP a požádat o vyšetření a zajištění podpory. Možná by bylo fajn, zajít nejprve ke klinickému psychologovi, nechat si udělat vyšetření a to pak dodat do PPP a tam už se s nimi dohodnete. Jak budete mít papír od PPP pro školu, máte podklady pro úlevy a se školou bych na tom pracovala. Zároveň (a teď to budete mít těžké, protože se vám holka psychicky už propadla následkem všech traumat a neúspěchů do opozice a bude pracovat na ztotožnění se s opozičním chováním, v něm totiž na rozdíl od školy bude dobrá a dítě potřebuje být v něčem dobré) bych jí pomáhala s úkoly a umetala nenápadně cestu k úspěchu. Dokud úspěch nezažije, nebude mít tendenci na úspěchu pracovat. Nicméně jako ztracené to nevidím, ale z tvé strany to bude vyžadovat velkou sebekontrolu. Holku bych chválila za vše možné. Za chvíli bude v pubertě a jestli to do té doby nedáte, bude to mazec. Věřím, že to ale jde. Ale určitě bych se na nějakého klinického psychologa obrátila.

V PPP jsme byli a pravidelně tam dochazime na zacviky, kde nám ukazuji jak správně pracovat, aby dělala pokroky. Učitelka ji znamkuje mirneji, ale už je ve věku, kdy si všímá, ze ostatní se hlásí a umí to a ona jen kouká. Je šikovna na angličtinu, snažím se ji motivovat tím, ať si nic nedělá z toho, ze ji nejde matematika, ze každý je dobrý v něčem jiném, to docela zabírá. Ale paní učitelka jim konkrétně z matematiky dává úkoly každý den. A ač ji s nimi vždy pomáhám a snažím se, aby to měla co nejlehčí, tak každý den je to šílený, jen hodinu přemlouvání, aby se na to alespoň trosku začala soustředit. No a tím, ze dvě hodiny denně děláme povinnosti do školy, pak už zřejmě nezvládá to, ze je potřeba aby udělala taky něco doma - tím nemyslim, aby pomáhala v domácnosti, od toho ji setrim, ale takový ten základ a pak dochází ke každodenním potyčkám mezi námi. Je to hrozné začarovaný kruh. Děkuji za vaši reakci. O tom, ze bych se obrátila na klinického psychologa jsem uvažovala již dávno. Ma myšlenka ale stále je, jestli ji tím nebudu ještě více traumatizovat. Vím, ze začne brecet hned jen co to vyslovim. Těžce nese i to, ze chodíme do PPP. Ale pravděpodobně nám nic jiného nezbyde. Moc bych si přála, aby se na ni cely ten velký průšvih podepsal co nejméně :(
Jinak co se tyče toho, ze jsme si nevšimli, ze je něco v nepořádku dříve. Tak nevšimli. Jako malá se vubec nevymykala od ostatních děti. Začala mluvit hodně brzo, vždycky si zapamatovala všechny básnicky, písničky, nikdy nebyl žádný problém. Až ve škole začala mít problémy. Už v první třídě jsem věděla, ze je někde chyba, myslela jsem si, ze bude mít nějakou poruchu se sostredenim. Diskutovala jsem o tom několikrát s paní učitelkou, navrhovala jsem návštěvu PPP, paní učitelka říkala ať ještě vyckame. Až v druhé třídě řekla, ať do poradny jdeme a uvidí se. No a tam ji to vyšlo jako sníženy intelekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
16.1.24 19:13
@an-na píše:
V PPP jsme byli a pravidelně tam dochazime na zacviky, kde nám ukazuji jak správně pracovat, aby dělala pokroky. Učitelka ji znamkuje mirneji, ale už je ve věku, kdy si všímá, ze ostatní se hlásí a umí to a ona jen kouká. Je šikovna na angličtinu, snažím se ji motivovat tím, ať si nic nedělá z toho, ze ji nejde matematika, ze každý je dobrý v něčem jiném, to docela zabírá. Ale paní učitelka jim konkrétně z matematiky dává úkoly každý den. A ač ji s nimi vždy pomáhám a snažím se, aby to měla co nejlehčí, tak každý den je to šílený, jen hodinu přemlouvání, aby se na to alespoň trosku začala soustředit. No a tím, ze dvě hodiny denně děláme povinnosti do školy, pak už zřejmě nezvládá to, ze je potřeba aby udělala taky něco doma - tím nemyslim, aby pomáhala v domácnosti, od toho ji setrim, ale takový ten základ a pak dochází ke každodenním potyčkám mezi námi. Je to hrozné začarovaný kruh. Děkuji za vaši reakci. O tom, ze bych se obrátila na klinického psychologa jsem uvažovala již dávno. Ma myšlenka ale stále je, jestli ji tím nebudu ještě více traumatizovat. Vím, ze začne brecet hned jen co to vyslovim. Těžce nese i to, ze chodíme do PPP. Ale pravděpodobně nám nic jiného nezbyde. Moc bych si přála, aby se na ni cely ten velký průšvih podepsal co nejméně :(
Jinak co se tyče toho, ze jsme si nevšimli, ze je něco v nepořádku dříve. Tak nevšimli. Jako malá se vubec nevymykala od ostatních děti. Začala mluvit hodně brzo, vždycky si zapamatovala všechny básnicky, písničky, nikdy nebyl žádný problém. Až ve škole začala mít problémy. Už v první třídě jsem věděla, ze je někde chyba, myslela jsem si, ze bude mít nějakou poruchu se sostredenim. Diskutovala jsem o tom několikrát s paní učitelkou, navrhovala jsem návštěvu PPP, paní učitelka říkala ať ještě vyckame. Až v druhé třídě řekla, ať do poradny jdeme a uvidí se. No a tam ji to vyšlo jako sníženy intelekt.

Já kdybych měla takové dite, tak bych zkusila nějakou alternativní ZŠ, třeba Montessori, nebo nějakou soukromou. Nemám v tom úplně přehled, jaké jsou možnosti, ale chtěla bych aby moje dite chodilo ze školy spokojené. Myslím, ze naše školství je zamrzlé a svědčí spis chytrym dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
16.1.24 19:28
@an-na píše:

Zkuste toho klinického psychologa, ale rovnou říkám, nebude to snadné. Klinických psychologů je málo a jsou vytížení. Takže raději už hledejte. Ten by vám mohl pomoci a pak možná psychiatr, ten by mohl pomoci se soustředěním. Nejsem zastáncem, že trénink pomůže. On pomůže, ale než to dítě vytrénuje, tak si nadělá tolik problémů, že pak řeší člověk snížené sebevědomí, deprese, úzkosti atd. A za to to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
16.1.24 19:31
@Alušáček píše:
Já kdybych měla takové dite, tak bych zkusila nějakou alternativní ZŠ, třeba Montessori, nebo nějakou soukromou. Nemám v tom úplně přehled, jaké jsou možnosti, ale chtěla bych aby moje dite chodilo ze školy spokojené. Myslím, ze naše školství je zamrzlé a svědčí spis chytrym dětem.

Ano i s tímto souhlasím, naše paní učitelka je vyloženě ze staré školy, i když se snaží, tak moc individuální přístup nemá, musela jsem ji k některým věcem vyloženě donutit. Ale třeba ty úkoly denně to je katastrofa. O alternativní školy jsem se zajímala a bohužel v našem okolo není žádná, která by byla vhodná. Ač tu Montessori je, stojí za starou bačkoru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.1.24 19:36
@an-na píše:
Ano i s tímto souhlasím, naše paní učitelka je vyloženě ze staré školy, i když se snaží, tak moc individuální přístup nemá, musela jsem ji k některým věcem vyloženě donutit. Ale třeba ty úkoly denně to je katastrofa. O alternativní školy jsem se zajímala a bohužel v našem okolo není žádná, která by byla vhodná. Ač tu Montessori je, stojí za starou bačkoru :think:

Má alespoň asistenta v té škole? Zkusila bych obehat toho a pak určitě psycholog či psychiatr. Tohle sama nezvladnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
16.1.24 19:37
@Kipa22 píše:
Zkuste toho klinického psychologa, ale rovnou říkám, nebude to snadné. Klinických psychologů je málo a jsou vytížení. Takže raději už hledejte. Ten by vám mohl pomoci a pak možná psychiatr, ten by mohl pomoci se soustředěním. Nejsem zastáncem, že trénink pomůže. On pomůže, ale než to dítě vytrénuje, tak si nadělá tolik problémů, že pak řeší člověk snížené sebevědomí, deprese, úzkosti atd. A za to to nestojí.
Šla byste do toho i přes odpor dcery? Nebudu ji tím jenom ještě víc stresovat?
Myslíte trenink co se týče školy?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
16.1.24 19:39
@Alušáček píše:
Já kdybych měla takové dite, tak bych zkusila nějakou alternativní ZŠ, třeba Montessori, nebo nějakou soukromou. Nemám v tom úplně přehled, jaké jsou možnosti, ale chtěla bych aby moje dite chodilo ze školy spokojené. Myslím, ze naše školství je zamrzlé a svědčí spis chytrym dětem.

Ne, naše školství opravdu nesvědčí chytrým dětem, naše školství svědčí naprosto průměrným dětem. Pro opravdu chytré děti je to stejný průšvih jako pro ty méně chytré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
16.1.24 19:41

Tak ta má chudák solidně naloženo. V 6 bouřlivý rozvod, střídavka, v sedmi nový partner i s dítětem, v devíti další sourozenec a do toho nastupuje puberta. :( Nebylo by ji líp u táty?

• Citovat
  • Upravit
2523
16.1.24 19:43
@Tichošlápek píše:
Má alespoň asistenta v té škole? Zkusila bych obehat toho a pak určitě psycholog či psychiatr. Tohle sama nezvladnes

Nemá, pokoušela jsem se v poradně ho uhádat a nepodařilo se, prý až od vyššího stupně podpůrných opatření :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.1.24 19:45

@an-na ještě bych na to tlačila, ale úřady no, to je věc :roll: taky mne napadlo, zda by ji nepomohlo upravit styk s otcem na delší dobu. Jestli k nemu jezdí rada, mohlo by to mezi vámi povolit napětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
16.1.24 19:47
@MamkaDouDou píše:
Tak ta má chudák solidně naloženo. V 6 bouřlivý rozvod, střídavka, v sedmi nový partner i s dítětem, v devíti další sourozenec a do toho nastupuje puberta. :( Nebylo by ji líp u táty?

Ano ma solidně naloženo to vím. Ale to snad ze mě ještě nedělá špatnou mámu? Vy si dokážete představit vzdát se dítěte? Jako proč? O kvalitách jejího táty kvůli kterých jsme se rozešli mluvit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
16.1.24 19:48

Kdo přišel na to, že 90 je snížený intelekt??? Průměrné IQ v populaci je 100, jako normální inteligence se bere 85-115. To je asi jako kdybych o někom, kdo má IQ 110, tvrdila, že je genius.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
16.1.24 19:55
@Tichošlápek píše:
@an-na ještě bych na to tlačila, ale úřady no, to je věc :roll: taky mne napadlo, zda by ji nepomohlo upravit styk s otcem na delší dobu. Jestli k nemu jezdí rada, mohlo by to mezi vámi povolit napětí

Popravdě? Jako jezdí k němu rada, ale on se ji věnuje minimálně a většinu času u nej tráví na telefonu. Ano ma tam klid. Nejsem si jistá co je pravý důvod toho proč tam jezdí rada. Klid, nic se po ni nechce, 6 hodin denně na telefonu? Samozřejmě úkoly udělají, ale to je vše, nic navíc. Já se snažím, aby aspoň v těch předmětech co ji jdou, aby se nezhorsovala a držela je na úrovni, ze dostává jedničky. Do toho s ni denně trénuji sport, který ji baví a je dobra jen díky tomu tréninku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.1.24 19:58

@an-na no a není to prave o tom? Ze potřebuje víc klidu? Prijde mi, ze ma docela zaprah na holku před pubertou z rozpadlé rodiny. Co trochu zvolnit i za cenu trochu horších známek? Aby se ti nesesypala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
16.1.24 19:59
@an-na píše: Šla byste do toho i přes odpor dcery? Nebudu ji tím jenom ještě víc stresovat?
Myslíte trenink co se týče školy?

Myslím trénink pozornosti. Hodně lidí zastává názor, že léky škodí a odmítají je. Jenže tím dítěti ulehčí a líp se problém zvládá. A s odporem dcery bych pracovala, čas na to bude, psycholog vás hned nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí