Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@moris píše:
Já už taky sem chodím málo, spíš si jen pročtu, co píšou holky, a polehávám. Jsem taková neohrabaná.Nosifol jsem brala taky, měsíc. Není špatný. Je tam dost vitamínů, ale imunoložka mi řekla, že je to pomali to samé, když beru ty vitamíny každý zvlášt a vyjde to ještě levněji. Napsala mi plno vitamínů, tak jsem toho měla dost. Uvidíš, co ti líp zabere. A co u doktora?
ahojky, zůstala jsem zatím jen u hlivy a kysel. listové a dr.mi řekl, že souhlasí s našim plánem, máme půl roku zkoušet normální cestou, pááč se mlže zadařit i během toho půl roku, protože tělo je až na půl roku po neúspěšné stimulaci nastimulované, kolem dubna pokud se nepodaří by udělal kontrol. testy krve a spermiogramu a pak cca květen červen další ivf a pak už by do toho nevrtal pokud by se nepodařilo, jakože by do dalšího ivf asi nešel, tak jak jsem mu řekla já, prostě se mnou souhlasil se vším
,tak jsem ráda a bušíme do toho jak to jde ![]()
a ty se cítíš jak, kdyže to máš ten termín?
Doufám, že né denně, ale aspon obden, at spermijky stihnou dozrát.
Jinak se snižuje šance, to mám vyzkoušené aspon na sobě.
Já mám termín 18.října, ale už je to strašný. Vše bolí, břicho tlačí, už to chci mít za sebou. Doufám na konci září. Děcka jsem měla dřív, ale malé se nechce. Pořád je nahoře a neotvírám se.Sice je čas, ale u děcek to bylo jinak. Obávám se, aby to neskončilo císařem. No uvidí se. ![]()
@moris píše:
Doufám, že né denně, ale aspon obden, at spermijky stihnou dozrát.Jinak se snižuje šance, to mám vyzkoušené aspon na sobě.
Já mám termín 18.října, ale už je to strašný. Vše bolí, břicho tlačí, už to chci mít za sebou. Doufám na konci září. Děcka jsem měla dřív, ale malé se nechce. Pořád je nahoře a neotvírám se.Sice je čas, ale u děcek to bylo jinak. Obávám se, aby to neskončilo císařem. No uvidí se.
j8
a jsem 25.9.tak to by byla prcka kdyby se narodila ve stejny den
Jake mate jmeno?
Promin, pisu jak tatar, pac mam novy notas a ma anglickou klavesnici a oni nemaji hacky a Y maji tam kde mi Z, tak pokud se nekdy spletu, vis proc ![]()
no mi spolu spali v 10den cyklu a v noci jsem zacala spinit, trvalo to tri dny a od te doby me boli v krizi a v podbrisku, tak jsem volala na moji kliniku kde jsme byli na ivf a rekli mi, ye m;zu po te stimulaci dyl spinit a sex to mohl zpusobit. Kazdopadne by u me mela probihat podle velikosti foliku ovulka uz desaty dena to jsme spolu spali…dnes pokud bude chut to zapecetime a uvidime ![]()
Tak to zkoušejte ob den aspon do 16 dne cyklu. Nikdy nevíš.
Malá bude Silvie. Kluci už tak rozhodli. Už mě to břicho tlačí, pořád čekám a domlouvám ji, at to spustí.
Nepamatuji, že bych měla takový problém s břichem, jak ležím vstát, otočit se, ted často v noci na záchod a než vstanu, no snad se to krátí, ale pořád je nahoře. Jsem zvědavá, jak to bude tento měsíc u tebe. ![]()
@moris píše:
Tak to zkoušejte ob den aspon do 16 dne cyklu. Nikdy nevíš.Malá bude Silvie. Kluci už tak rozhodli. Už mě to břicho tlačí, pořád čekám a domlouvám ji, at to spustí.
Nepamatuji, že bych měla takový problém s břichem, jak ležím vstát, otočit se, ted často v noci na záchod a než vstanu, no snad se to krátí, ale pořád je nahoře. Jsem zvědavá, jak to bude tento měsíc u tebe.
ahojky, taky jsem měla trable s bříškem..měla jsem ho mega a malá od půlky pořád dole, takže tlačila, ale ven se jí nechtělo, pááč termín jsem měla 29.5. a na svět přišla císařem až 7.6.jako dáek k tátovým třicetinám
Chtěl ji mít ve svůj den a já mu na to říkám at se neraduje, že mě nikdo nenechá 9dnů přenášet, ale já jsem chodila 7dnů po termínu denně na pásy a 8den už si mě tam nechali, jenže jak píšu, malé se nechtělo ani po dvou vyvolávacích tabletách a oxitocinu, takže nakonec císař, pááč mi po půlnoci praskla voda, tak to pak už nenechali a malá se narodila v 11h císařem, jako pak to bolelo, ale jen ten první den než vytáhli hadičku, pak už se to dalo, tak neeboj i kdyby císař, hlavně, že bude vše ok:-)
no my spou nespíme obden, pááč se na to vždycky přítel necítí a nutit ho do toho nejde..to jsme dělali na povel u Vendulky a bylo zle. čoveče nejde ze mě ani ovu hlen jako vždycky, jen po tom styku od noci a další dva dny to špinění, které už je docela pryč, jen občas trošku něco, ale hlen nemám ![]()
no budu doufat, že to patřilo k ovulaci když to trvalo tři dny a ted už nic. Včera jsme to nezapečetili, tak uvidíme jestli to půjde dnes ![]()
@andreuska Podle hlenu se neřid. Já si myslela, že snad neovuluji.Jen se člověk stresuje, jak se hlídá. Císaře se nebojím, ale jde o to, že oni to nechávají na poslední chvíli a já bych to chtěla mít už za sebou. Malá není ani dole, je pořád nahoře. Kámoška to měla taky tak, praskla ji voda a malá byla pořád na hoře, nechali ji tak půl dne až nakonec ji dělali císař. Zbytečně tě nechají v bolestech.No snad se to rozjede normálně. To je to, že už jsem rodila a toto těhu je jiné. Děcka spěchali víc ven. ![]()
@moris píše:
@andreuska Podle hlenu se neřid. Já si myslela, že snad neovuluji.Jen se člověk stresuje, jak se hlídá. Císaře se nebojím, ale jde o to, že oni to nechávají na poslední chvíli a já bych to chtěla mít už za sebou. Malá není ani dole, je pořád nahoře. Kámoška to měla taky tak, praskla ji voda a malá byla pořád na hoře, nechali ji tak půl dne až nakonec ji dělali císař. Zbytečně tě nechají v bolestech.No snad se to rozjede normálně. To je to, že už jsem rodila a toto těhu je jiné. Děcka spěchali víc ven.
Dobré ránko, tak hlen od včera narůžovělý, dnes je pořád. Bolelo mě včera dost v podbřišku. Uvidíme co z toho bude, já si myslím, že nic, pááč včera jsme spolu sice spali, ale k vyvrcholení nedošlo, pááč přítel dostal křeč do stehna a to je velmi bolestivé. Už s tím končím, pááč jsem si uvědomila, že jsem zase tlačila na pilu a hrotila to. Pozoruju se, furt vyžaduju styk a tudy cesta nevede.My spolu normálně spíme tak každý 4-5den, tak to máme a každý druhý den to prostě nejde..to by jsem zase tlačila na pilu a chlapům to z povinnosti nejde. U Vendulky už jsme se kvůli tomu o hádali a o to nestojím. Takže jsme spolu spali te 10DC a dnes jsem 16DC. Uvidíme co bude dnes a 5.10.bych to měl dostat, ale to ty už budeš mít u sebe drobečka a já pojedu další měsíc snažení se ![]()
budu ráda když mi pak pošleš fotečku prcka at můžu chválit ![]()
no a co se týká císaře máš recht, nechali mě 22h trpět, ale stálo to za to ![]()
@andreuska Tak v tom máš úplnou pravdu. Já když se hlídala, a od 10 dne jsme spali spolu obden, až to 20 dne, Mě to totálně přestalo bavit. Mého jen občas, ten kdyby mohl, tak pořád, jen někdy byl na to unavený.
Hodně to ovlivní vztah, dělat to na povel.Tak jsem byla ráda, jak jsem byla těhu, že už nemusím. Aspon první tři měsíce, vůbec. Ted občas, ale poslední dobou to nějak nejde. Fotku pak pošlu, to víš, každá se ráda pochválí a na ultrazvuku je krásná. Ale už bych chtěla to mít za sebou.Ty poslední týdny jsou fakt děs. ![]()
@moris píše:
@andreuska Tak v tom máš úplnou pravdu. Já když se hlídala, a od 10 dne jsme spali spolu obden, až to 20 dne, Mě to totálně přestalo bavit. Mého jen občas, ten kdyby mohl, tak pořád, jen někdy byl na to unavený.Hodně to ovlivní vztah, dělat to na povel.Tak jsem byla ráda, jak jsem byla těhu, že už nemusím. Aspon první tři měsíce, vůbec. Ted občas, ale poslední dobou to nějak nejde. Fotku pak pošlu, to víš, každá se ráda pochválí a na ultrazvuku je krásná. Ale už bych chtěla to mít za sebou.Ty poslední týdny jsou fakt děs.
ty joo, tak to já bych se pro mimi obětovala klidně bych to dělala denně, ale chlapům se na to musí postavit a to nejde na povel a ženská se může stavět i na uši, ale když se tomu nechce, tak nepomůže nic a pokud on ví, že je to proto, že musí, je to jasná prohra.
vydrž to, máš to za pár holka ![]()
jak se vůbec jmenují ty dvě robátka co už máte doma? ![]()
@andreuska Když jsme to dělali denně, nikdy to nevyšlo. Spermijky musí dozrát a tak nestíhali. Proto se doporučuje obden, oni stejně vydrží v těle až tři dny.
Já už nemám robátka, malý
Adam má 11,Lucka 24 a Roman 21.Ti dospělí už jsou ode mě, jen návštěvy
Tak je Adam jak jedináček. Ale naštěstí nebydlí daleko, tak se vidíme. Ale je to jiný, jak když jsme bydleli spolu. Nějak nedokážu pupeční šnůru přestřihnout a zvyknout si, že jsou dospělí. Ale letos jsme společně aspon jeli na výlet, spát nikde nechtěli a chci aby aspon jednou do roka si udělali čas všichni a společně jsme někam jeli.Jak se vytratí společné chvíle, je to špatně. Tak doufám, že to dodrží a já to finančně zvládnu. ![]()
@moris píše:
@andreuska Když jsme to dělali denně, nikdy to nevyšlo. Spermijky musí dozrát a tak nestíhali. Proto se doporučuje obden, oni stejně vydrží v těle až tři dny.Já už nemám robátka, malý
Adam má 11,Lucka 24 a Roman 21.Ti dospělí už jsou ode mě, jen návštěvy
Tak je Adam jak jedináček. Ale naštěstí nebydlí daleko, tak se vidíme. Ale je to jiný, jak když jsme bydleli spolu. Nějak nedokážu pupeční šnůru přestřihnout a zvyknout si, že jsou dospělí. Ale letos jsme společně aspon jeli na výlet, spát nikde nechtěli a chci aby aspon jednou do roka si udělali čas všichni a společně jsme někam jeli.Jak se vytratí společné chvíle, je to špatně. Tak doufám, že to dodrží a já to finančně zvládnu.
jejda, tak to máš velké robátka teda ![]()
je super, že máte pořád tak hezký vztah a pupku nepřestřihávej, nechej ji, sama upadne ![]()
takže to vás nebude plný dům, bedete mít na výchovu jen dvě dítka ![]()
a kolik ti je jestli se můžu zeptat..už se vlastně ptám ![]()
představ si, že já mám pořád ten hlen a ještě silnější než včera..nechápu to tělo a ted mě celé dopoledne píchá docela silně na pravém vaječníku..asi do toho dnes zase vlítnem ![]()
Je mi 42.Tajím věk svých dospělých dětí, abych si nepřipadala stará.
No nějak rychle ony zestárly.
Snad budou dlouho mladí jak já. Pokud jste na to včera nevletěli, tak dnes klidně. Jinak radši až zítra. At jsou spermijky kvalitní. Nemusíš se bát, jak jsem ti psala, oni v těle vydrží, stačí jen jedna.
Ale jak se to dělá denně, nestíhají dozrát a nic z toho není. Když jsem plánovala Adama, taky jsme denně, at to neprošvihnem a nic. Další měsíc obden a podařilo se. ![]()
@moris píše:
Je mi 42.Tajím věk svých dospělých dětí, abych si nepřipadala stará.No nějak rychle ony zestárly.
Snad budou dlouho mladí jak já. Pokud jste na to včera nevletěli, tak dnes klidně. Jinak radši až zítra. At jsou spermijky kvalitní. Nemusíš se bát, jak jsem ti psala, oni v těle vydrží, stačí jen jedna.
Ale jak se to dělá denně, nestíhají dozrát a nic z toho není. Když jsem plánovala Adama, taky jsme denně, at to neprošvihnem a nic. Další měsíc obden a podařilo se.
Ahojky, tak já ti ten můj měsíc schrnu
10DC styk od noci špinění, které trvalo 3dny,16DC styk, ale těsně před vyvrcholením jsme přestali,16DC narůžovělý hlen, který trval asi dva dny,17DC styk a od té doby čirý hlen a bolesti v podbřišku, píchání na vaječníkách pořád a dnes hlen ještě ve větší míře než včera..nechápu to
Dnes jsem 19DC a už mi šrotuje, jestli nemůžu mít nějaký zánět nebo něco, to přece neni normal ![]()
jak se cítíš, nejsi už v porodnici
?
Příspěvek upraven 26.09.13 v 15:57
@andreuska Těžko říct, může to být i zánět nebo nějaký výtok. Na to třeba já trpím. Ovulku může mít každá jinak. Nejlepší je když ti udělají ultrazvuk a doktor ti řekne kdy. Jinak zkoušet a trefit se.
Já jsem na tom pořád stejně. Dnes mě chtěl doktor převést do porodnice, ke konci se chodí už tam, ale já pořád nevím kde mám jít rodit.
Doktora mám ve Zlíně, tak mám papíry tam, ale blíž to mám do Hradiště. Během týdne jsem sama doma a musím si zajistit Adama, odvézt ho k babičce a co plánovat, když nevím jak a kdy to bude probíhat. Nerada plánuju, pak je vše jinak. Nejraději nechat volný průběh a uvidí se podle situace. ![]()
@moris píše:
@andreuska Těžko říct, může to být i zánět nebo nějaký výtok. Na to třeba já trpím. Ovulku může mít každá jinak. Nejlepší je když ti udělají ultrazvuk a doktor ti řekne kdy. Jinak zkoušet a trefit se.Já jsem na tom pořád stejně. Dnes mě chtěl doktor převést do porodnice, ke konci se chodí už tam, ale já pořád nevím kde mám jít rodit.
Doktora mám ve Zlíně, tak mám papíry tam, ale blíž to mám do Hradiště. Během týdne jsem sama doma a musím si zajistit Adama, odvézt ho k babičce a co plánovat, když nevím jak a kdy to bude probíhat. Nerada plánuju, pak je vše jinak. Nejraději nechat volný průběh a uvidí se podle situace.
no ale porodku bys měla mít zajištěnou ne? Běž tam, kde to máš blíž když se musíš postarat o Ádu..mně to přijde rozumější, ale je to tvůj boj ![]()
no dnes jsem volala gyndařce, jestli může i čirý hlen bez zápachu znamenat něco horšího abych s každou kravinou nejezdila na gyndu a ta kravka prej že po telefonu neléčím, ale pokud je to bez zápachu, tak by to neměl být problém..no už mě štve, bývala výborná doktorka, ale co sedí zadkem na dvou židlích(plete se do politiky),tak nemá čas. Vyloženě na ní bylo viditelné, že spěchá, pááč já vím od sestry, že měla schůzku s nějakým chlapem..zase něco mimo ordinaci noo, tak jsem se jí nehodila do krámu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.