13letý kluk a líbání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5950
3.11.16 21:40
@PetrVesely píše:
@blobfish „Přece děti vychováváme od útlého věku, máme možnost předat jim naše hodnoty.“ No ale co třeba hodnoty že láska je to nejkrásnější v životě, otevřenost, přirozenost, upřímnost… Nenutit, netyranizovat, chápat, to nejsou hodnoty?Mě zase udivuje, že dámy jsou celé udivené, že mladí skoro ve 14 mají sex. :mrgreen:

Nenutit, netyranizovat, chápat… znamená nechat všechno na nich?
Průměr prvního sexuálního styku u nás je asi 17 let, takže sex ve „skoro čtrnácti“ asi úplně obvyklý není. Naštěstí, protože ta zákonná hranice tu je z dobrého důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
4.11.16 04:28
@blobfish píše:
Nenutit, netyranizovat, chápat… znamená nechat všechno na nich?
Průměr prvního sexuálního styku u nás je asi 17 let, takže sex ve „skoro čtrnácti“ asi úplně obvyklý není. Naštěstí, protože ta zákonná hranice tu je z dobrého důvodu.

Ano, ve 14 by již většinu věcí měli rozhodovat sami. A pokud průměr prvního sexuálního styku u nás je asi 17 let tak nevím jak jsi na tom s matematikou, ale mohlo by pro Tebe být bližší zkoumání této informace docela šokující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.11.16 13:58
@fikovka píše:
@PetrVesely Je to všechno o výchově, 13 děti jsou děti.

říkáte, že děti? Dneska a děti ve 13? :D Dneska nejsou už ani v 10 :).. Dneska je mnohem jiná doba než myslíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
4.11.16 14:10
@Evolve píše: říkáte, že děti? Dneska a děti ve 13? :D Dneska nejsou už ani v 10 :).. Dneska je mnohem jiná doba než myslíte.

A jak se projevuje, že v 10 nejsou děti? To by mě fakt zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
4.11.16 14:13

@Evolve Jak rodiče vychovají, tak sklidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.11.16 14:31
@PetrVesely píše:
Ano, ve 14 by již většinu věcí měli rozhodovat sami. A pokud průměr prvního sexuálního styku u nás je asi 17 let tak nevím jak jsi na tom s matematikou, ale mohlo by pro Tebe být bližší zkoumání této informace docela šokující.

K první větě, myslím, že ještě ve čtrnácti je v pořádku děti chránit před následky jejich špatných rozhodnutí, pokud ty následky vyhodnotíme jako závažné. Každopádně začít děti poučovat v momentě, kdy už to chtějí udělat, je to docela pozdě.
Máš pravdu, průměr je zavádějící. Ale když si vezmeš věk prvního sexu podle jednotlivých let, třeba tady: http://www.prozeny.cz/…i-mene-never (omlouvám se za zdroj, jde mi o tu tabulku podle výzkumu Weisse a Zvěřiny, při letmém googlení jsem ho online nenašla), pořád mi vychází, že mít sex před čtrnáctým rokem normální (ve smyslu obvyklé) není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.11.16 14:32
@Evolve píše: říkáte, že děti? Dneska a děti ve 13? :D Dneska nejsou už ani v 10 :).. Dneska je mnohem jiná doba než myslíte.

V čem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.11.16 15:52
@fikovka píše:
@Evolve Jak rodiče vychovají, tak sklidí..

Tak tak, ale v dnešní době se to nedá moc uhlídat :)

@blobfish píše:
V čem?

V čem ?:) To je velice úsměvné.. Asi jste to nepochopila a nejste sama :)

@kdochcekam píše:
No to je blábol.

Ne to je realita :).. A hlavně naivita. Ano pokud budeme moralizovat papírově jsou děti do 18, pak už jsou to dospělí lidé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.11.16 15:55
@blobfish píše:
V čem?

Tak dneska je ta křivka trochu jiná :) jen v okolí známe dost holek, co už ve 13 to nemají. A vůbec se tím netají.. Hezky to sdílí na fb, a nebo instagramu..
Ano chápu, že spousty lidí chce žít v tom, že tomu tak není, a že se doba vlastně němění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.11.16 16:29
@Evolve píše:
Tak dneska je ta křivka trochu jiná :) jen v okolí známe dost holek, co už ve 13 to nemají. A vůbec se tím netají.. Hezky to sdílí na fb, a nebo instagramu..
Ano chápu, že spousty lidí chce žít v tom, že tomu tak není, a že se doba vlastně němění.

Samozřejmě záleží na tom, v jakém prostředí se pohybuješ. V mojí sociální bublině děti ve třinácti o sexu mluví, ale s realizací si stejně počkají. Doba se mění, sex je víc vidět, ale lidi se tak rychle nemění. Klidně věřím tomu, že ve vyloučených lokalitách se ve třinácti souloží o sto šest, ale to nebylo před lety jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.11.16 18:09
@blobfish píše:
Samozřejmě záleží na tom, v jakém prostředí se pohybuješ. V mojí sociální bublině děti ve třinácti o sexu mluví, ale s realizací si stejně počkají. Doba se mění, sex je víc vidět, ale lidi se tak rychle nemění. Klidně věřím tomu, že ve vyloučených lokalitách se ve třinácti souloží o sto šest, ale to nebylo před lety jiné.

Souhlas, hlavně se tím holky nikde nechlubily. Dřív to tak hrozné nebylo ( v mé lokalitě), ale tak asi od roku 2010 se to pořádně rozjelo. Dneska se tím ani slečny netají, co jsou..

Jinak zakladatelce, taky mi přijde chování ředitelky přehnané. Tohle jsme normálně dělaly ve škole i u školy. Při nejhorším měli učitelé vždy nějakou vtipnou připomínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
15.11.16 03:42

Můžeme říci jen „bohužel“ ale je to tak. A ta změna přišla taky strašně rychle, a proto to generace zpět, nepobírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.18 23:52

Hello

Mně je 13 let už podle nicku - (jména) :potlesk: a osobně si myslím :think: že to je normal :P takže pohoda 8) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.1.18 01:13

Ahoj :mavam:

Mám čtrnáctileté kluky a abych řekla pravdu, moc nechápou většinu těch komentářů, že je to nepřípustné apod. Žijeme v 21. století a děti se líbají, dotýkají a mají se mezi sebou rádi. Reakce ředitelky proto podle mě byla přehnaná. Že jí sáhl na zadek a políbil? No a co, vždyť je to docela normální, kord v jejich věku, kdy mají rozbouřené hormony. Líbí se mi přístup zakladatelky, že mu nic nezakazuje.

Já nevím jak vy, ale já svým dětem normálně dovoluju si k nám domů vodit holky. Pořád se mi zdá lepší mít je doma „pod dohledem“ než aby se poflakovali venku někde bůhvíkde.
A co se týče sexu, tak si myslím, že už by měli být dávno poučeni. Svým klukům jsem řekla, že někdo je připravený mít sex dřív někdo později a nic víc na tom prostě není. Řekla jsem jim, že až se budou cítit na to s někým spát a ten druhý taky, tak ať to udělají ať už je jim 14,15,16 nebo třeba 20.

Možná si teď většina z vás super morálních matek myslí, že jsem nezodpovědná a špatná matka, ale já si myslím, že podpora našich dětí (ať už dělají cokoliv) je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí