16měsíční vztekloun

343
1.7.14 17:06

16ti měsíční vztekloun

Ahoj holky já už jsem uplne bezradná, že už začínám litovat že jsem vubec chtěla dítě :( děti mám ráda ale tajto už je na mě moc :(… mám doma 16ti měsíčního chlapečka a je to strašný vztekloun když něco není po jeho začně do všeho mlátit a i do mně nekdy :( nechci ho mlátit ale nekdy mi asi fakt ujede ruka, protoze je to porad horsi a horsi… měli jste doma taky vzteklouna? jak ho mám odnaučit že si všechno proste nevyřve? myslíte, že se to uklidní až bude starši nebo to bylo u vás ještě horší? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
1.7.14 17:14

Nebij ho.. je vážně malý na to.. a hlavně, rodiče jsou pro děti zrcadlem, jak má vědět, že tě bít nemá, když mu to sama vracíš? Klid, klid, klid.. to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
1.7.14 17:14

@Bubunka ahoj bud v klidu nam je rok a cca plus minus posledni mesic az dva je malej totalne na zabiti!! :-D furt a kvuli vsemu jenom rve-vzteka se a pritel je z nej chudak uz taky pekne na nervy.. jako cekam a doufam, ze to nebude trvat dlouho a nejakym zpusobem to prejde, protoze kolikrat uz mam taky pocit ze mu neco snad udelam.. :-( no a nejhorsi na tom je, ze se kolikrat zacne vztekat uplne z niceho nic a rve jak pavian a jak udelam cokoliv je to akorat horsi :roll: no..modlim se a drzim se..zatim! :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
1.7.14 17:15

No, hele, u starších dětí už si nepamatuju, vzteklí jsou občas dodnes, ale nejmladší se začal pořádně vztekat až teď ve 2 letech a 8 měsících a je to přesně jak popisuješ. Chce to hlavně důslednost, jakmile jednou zjistí, že vztekání funguje a dostane co chtěl, bude to dělat zas. Nejlépe nevšímat si, když to přehání tak i zavřu za dveře ať se tam uklidní (a uklidňuje se někdy pěkně dlouho), když se to nehodí tak se snažím odvést pozornost (i když na to už mi poslední dobou taky moc „neskáče“) a když na mě dokonce vztáhne ruku, dostane po ní. Vysvětlovat a povídat si o tom, až se děcko uklidní, dřív to nemá cenu. A hlavně vydržet, nebrat si to k srdci, být nad věcí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
1.7.14 17:16

Tak přímo na vztek radu nemám, ale malá když mě přišla vzteky plácnout, rychle jsem ji chytila za ruce (ne surově ale pevně) a držela ji tak dlouho dokud se neuklidnila. Začala to ale dělat až někdy kolem druhého roku, takže už byla schopná vnímat co jí říkám - dokola jsem ji přitom opakovala, že se to nesmí a že ji vždy takto chytím, když to udělá - a můžu říct, že to za párkrát přestalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
1.7.14 17:17

@PetaP Já ho právě nebiju, ale psala jsem že snad začnu ale vím že to asi moc nepomuze no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
1.7.14 17:19

@veronika6913 Tak to máme obráceně, přítel je klidas a jeho se bojí jenom napřáhne ruku - asi protože ho plácá přes ruku když něco udělá špatně, ale já na tajto nejsem no, protže pak řve ještě dvakrát tolik :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
1.7.14 17:20

Někde jsem čeetla že kdyz se deti vztekají tak strčit pod studenou vodu ze se pak uklidnej ale zase aby z toho chudák neměl šok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
1.7.14 17:25
@Bubunka píše:
Někde jsem čeetla že kdyz se deti vztekají tak strčit pod studenou vodu ze se pak uklidnej ale zase aby z toho chudák neměl šok :D

nééé, nech ho být, odnes ho třeba do vedlejšího pokoje se slovy, že až se uklidní ať za tebou přijde, nech ho tam vyvztekat, ale klíííd :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
1.7.14 17:32

Každej má na výchovu jinej názor, každej na to jde jinak. malej když se mi začal vztekat a měl tendenci si do mě bouchnout, tak jsem ho nechala a dostal po ruce. chtěl mě kousnout, kousnul, tak jsem ho přiměřeně kousnula taky. Jen proto aby věděl že mě to bolí a že se to nedělá. Když se vztekal, dostal na zadek a vyhnala jsem ho na chodbu. Mohl se vrátit až se uklidní. Když se vztekal tak až se zapomínal tak stačilo vzít hrnek studené vody a jednoduše ho na něj chrstnout. Stačilo dvakrát a bylo po vztekání.
Oproti tomu synovec je vztekloun jak vymalovanej. Pořád mu jen domlouvali, strašili ho robotama, pavoukama, mouchama a dnes klidně přijde k tátovi a kopne ho. Když se začne vztekat, skáče po pokoji snožmo, ječí, mlátí sebou o zem a na to že dostane na zadek reaguje jen 2 hodinovým ječením. Neví si s ním rady a jen těžko se to bude odnaučovat.

Jen dodám, když malej dostane, tak vždycky jen na zadek, maximálně lehkej pohlavek, ale nikdy nedostal facku.
Ale každý dítě je jiný. Co platí na jednoho, to s druhým nemusí ani hnout. Hodně štěstí a pevný nervy při zvládání vzteklounků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.7.14 17:34
@Bubunka píše:
Někde jsem čeetla že kdyz se deti vztekají tak strčit pod studenou vodu ze se pak uklidnej ale zase aby z toho chudák neměl šok :D

Tahle metoda je oblíbená u nás v rodině. Já to teda praktikovat nehodlám, ovšem je pravda, že je poměrně účinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
1.7.14 17:48

@Bubunka ja mam 17i mesicniho a mam to same. Dokonce jednu dobu mlatil i hlavou o zem. Ale on je vztekloun snad od narozeni, uz v 8 mesicich kdyz jsem doktorce popisovala co dela, jak se vzteka a kouse do me a mlati do me kdyz neni po jeho, tak na me hledela, ze se s nicim takovym tak brzo jeste nesetkala. Resim to tak, ze si ho proste nevsimam, max. ho okriknu a zavru do pokoje at se tam uklidni. U me si nikdy nic nevyrve, ja uz jsem imunni, ale u tatinka je to bohuzel jinak. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
1.7.14 18:02

Vztekání známe, na mě to teď zkouší už roční prcek, včera si lehl v obýváku na zem do luku, to jsem hleděla jak puk, že už takto malý prcek něco takového dokáže. Prostě ho nechám být až se uklidní, sám se zvedne a jdem pokračovat v činnosti, teď jsme navíc nastydlí, tak řve jako bonus celý den, jak nemá náladu. Starší synek byl klidnější neznám takovéto vztekání, takto brzy, ale ignorace opravdu zabírá nejvíce. Ročák je navíc suverén, zvýšení hlasu nebo tytyty, důrazné ne či odvedení pozornosti zcela ignoruje a nic to s ním nedělá-máme se nač těšit až bude větší. :lol: Ale tak nějak mám vycvičené nervy už od toho staršího tomu je šest a je to s ním teď dost výživné zase v jiném směru :cert: :mrgreen:

Pod studenou vodu putoval starší syn asi dvakrát mezi druhým a třetím rokem, kdy byl tak rozjetý, že nevěděl jak přestat a začal se dusit, opravdu to zabírá, později stačilo ho čapnout a omýt mu obličej nad umyvadlem.

Pevné nervy, nacvič ignoraci bude se ti to hodit :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect