Dovolená s "miminama" - jak na to?

170
1.7.14 14:35

Dovolená s "miminama" - jak na to?

Ahoj, plánujeme dovolenou u moře, nejspíš Turecko, ale já mám z toho tak nějak hrůzu :lol: Těšíme se na slanou vodu, zdravý vzduch, atd… ale… mám 2 holky - 9-měsíční a 2,5-letou a neumím si představit co a kolik zabalit. Cestovali jste někdo s takhle malýma dětma na dovolenou? Letadlem? Kolik kg je povolených? (Tím myslím, jestli se i na mrňata počítá těch povolených 20 nebo kolik kil…) A co jídlo? Mladší bych asi musela nabalit půl kufru skleniček a k tomu ješte UM a plínky, tak si to nějak nemůžu představit… :roll: Asi Vás nejspíš napadne „tak nikam nejezdi!!!“, ale prosím radši reakce, kdo jste to podnikl a úspěšně :mrgreen: Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3818
1.7.14 14:40

Já osobně obdivuju každého, kdo cestuje s malými dětmi - a to KAMKOLIV, doslova. Já si to vůbec nedovedla představit, navíc staršímu se věčně dělalo v autě zle - ať jsme jeli jenom čtvrt hodiny, to byla úplně konečná. My jsme si na dovolenou s děckama u moře počkali až do letoška, kdy klukům je 7 a 14 ;)…ale jsem asi fakt výjímka. Obecně bych jela tak od 3 let dětí výš…prostě z těch praktických důvodů. A ve věku 5 a 12 jsem byla s nimi poprvé v Čechách na horách - ale to na 14 dnů hned, to bylo už v pohodě.

Ale spousta lidí takto jezdí, za mě - OBDIVUJU :palec:. Já bych to nedokázala. :nevim:

Příspěvek upraven 01.07.14 v 14:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.7.14 14:40

@Bambulka12 jestli dovolenou plánuješ v nejbližším měsíci, tak vynech Turecko a všechny muslimské země. Začal jim ramadán.
Jinak kufr do letadla - ty povolená kila se počítají pro každého platícího cestujícího. Takže 2,5 letá už se počítá, malá ne.

Jinak my byli letos prvně s 3,5 leťákem. Moře se docela dost bál, víc si užíval večerní atrakce. A jsem ráda, že jsme byli teď na konci června, kdy bylo příjemné počasí a ne extremní vedro jako v hlavní sezoně.

Příspěvek upraven 01.07.14 v 14:49

• Citovat
  • Upravit
779
1.7.14 14:44

Já jsem se ted vrátila z Řecka s 1,5 letou, do 2 let nemají nárok na nic, na místo v letadle, na zavazadlo…v hotelu dají samo postýlku a jíst a pít může vše. Tak že ty budeš platit za vás dospěláky ( každý může mít kufr o hmotnosti 15 kg, lze předem připlatit za nadváhu, je to levnější než to platit na letišti)a za starší dítě ( ne plnou cenu jako za Vás dospělé), starší bude mít svoje místo v letadle a může mít i své zavazadlo. Skleničky jsem měla asi 4, nesnědla ani jednu, jedla to co bylo v hotelu. Do moře se vrhla první den jak blázen, pak už jí tam nikdo nedostal, tak že pozor, ne každé dítě je z moře nadšené, ideální je potom bazén. Další co mě napadlo, byla jsem také v Turecku, myslím v srpnu a je tam už ted neuvěřitelné vedro, vysoká vlhkost a tehdy jsem to i já dospělá špatně rozdýchávala, tak že bych určitě s Tureckem počkala až na září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.7.14 14:46

Na dovolenou k moři jezdíme s dětma, když jsou už schopné jíst to, co hotely nabízí, takže tak od roku a třičtvrtě. Ale jezdíme autem, abychom v případě nemoci mohli zase odjet okamžitě domů a také si v případně nutnosti na místě dojet kamkoliv cokoliv obstarat. Po ČR jsme byli tak od 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
1.7.14 14:46

Ahoj, my letos podnikli dovolenou u moře prvně s dvouletým prckem. Povoleno jsme měli 15kg na osobu (i pro kluka). Dítě do dvou let nemá v letadle vlastní sedadlo a nemá tak nárok na zavazadlo. Malého a taťku jsem zabalila do jednoho kufru, tak mohl mít max.30kg a sobě zvlášť. Protože jsme brali ještě golfky, tak aby jsme to všechno pobrali. Jídlo už jsem naštěstí řešit nemusela, malý jedl s námi, UM už nepije. Pleny jsem chtěla dokoupit až na místě a vzít si jen na cestu, ale nakonec se mi vešli, počítala jsem tak 4-5na den a ještě mi jich dost zbylo. Nebudeš to mít jednoduché, kór s věcmi pro nejmladší dceru, ale dá se to zvládnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
1.7.14 14:47

Ještě mě napadlo, letadlo bylo pro dcerku velká zábava a transfer trval 2,5 hodiny, to celé spala, ale hodně dětí plakalo, tak že bych volila kratší transfer z letiště, jo a dětí v hotelu a na letišti bylo snad víc než dospěláků, tak že cestovat bych se s dětmi nebála, jen opravdu pozor na Turecko uprostřed sezony, je tam šílené vedro a dusno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
1.7.14 14:49

@Bambulka12 ahoj. jsem na tom dost podobně :lol: mám 2 holky - 2 a 3/4 roku a 11m. letos se chystáme poprvé k moři, srpen/září asi řecko nebo turecko. věřím že to nebude tak hrozné vezmu 1 balík plen max, kdyžtak dokoupim, 2 krabice sunaru, 8 prikrmu a 8 přesnídávek, křupky, sušenky… ta starší doufam bude jíst jejich stravu :) jinak hlavně léky, do letadla nějaké bonbony, pití aby je nebolely uši. to čeho se bojim je to co se muže vzít na palubu letadla. pochybuju že mě nechají si tam vzít UM a vodu v termosce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
1.7.14 14:58

Ja to FAKT Nemyslím jako provokaci, ale vybavila jsem si moji nedavnou zkusenost. Mam dvouletou a měsíční holčičku a jely jsme před dvěma týdny na JEDNU noc k našim - pul hodina cesta autem. Ja s sebou opravdu obrovskou cestovní tašku narvanou vecma. A to mladší plne kojím a starší ji to, co babička má doma. Fakt si neumím představit, jak bych nás sbalila k mori:) Ale jinak drzim pěsti, at se dovca vydaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.7.14 15:00

@Bambulka12

Já poprvé letěla s 3. měsíční to bylo naprosto nejjednodušší cestování, pak od roka už horší -no sebou pleny (úspěšně se u moře odplenkovala) pokud nekojíš a má ještě UM tak si vem krabici s tim, nějaký léky (fenistil, panadol, panthenol, tea tree oil) jinak se všechno dá dokoupit tam, takže bych nic kromě oblečení a toho zíkladu netahala. V letadle u menšího bych se snažila aby při vzletu a přistání pilo a tim si pomohlo vyrovnat tlak v uších, pro staršího cucací bonbony taky na start a přistání. Nevidím důvod proč byste to neměli zvládnout, v hotelu se určitě dá vybrat co může starší jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.7.14 15:01

@lucienne

UM tě nechají vzít pokud to před nimi ochutnáš a vodu ti dají v letadle takže bych se s termoskou netahala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
1.7.14 15:14

@Natálka26 díky za radu, to je super. :) voda v letadle mě nějak nenapadla :mrgreen: a musí to být v nějakym tom plastovém uzaviratelném sáčku jako voda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.7.14 15:17

@lucienne
Co přesně myslíš, že má bejt v uzavíratelnym? To UM? Tu vodu bych řešila s letuškama a nenamáhala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
1.7.14 15:26

Tak ja bych z toho nedelala zas takovy dramo;-) nasi mlady je 10 mesicu- ve 2 mesicich byla na kanarech, pak 2× hory v rakousku, po cr taky a vsechno v klidu. Jen teda za me, vyhla bych se remhle zemim typu turecko, tunis, egypt a radeji si priplatila za italii, spanelsko, francii. Anglicky se domluvis vsude a deti toho zas tolik nepotrebujou, vetsinu veci koupis normalne v drogerii (pokud se tedy budes drzet ty evropy) at se prazdniny povedou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
1.7.14 15:26

Ahoj, letime letos bude mit 10 měsícu. Nekteré letec. Společnosti maji k dispozici specialni mista pro rodiče s detma ( je tam vice mista a pred sebou mas spaci box pro ditko),nevim jak daleko to mate z letiste, vetsinou jezdi do hotelu bus kterej cestujici povyhazuje ruzne u hotelu, mi to mame 80 min z letišť. Zaplatili jsme si taxika kterej bude mit detskou sedacku a jelikoz nikde nezastavuje cesta je 35 minut. Sedačku tahat nechci a v autobuse bych ji tezko pridelala.
Letime v rijnu, ale seznam si pomale sepisuji uz ted. Zenska z cestovky nam prave zjistuje jak je to v miste se sklenickama. Na jedne diskusi tady jsem se docetla, ze nektere hotely v turecku maji i HIppky ( ale určite to byli 5* ) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí