Uvítali byste hlídání o prázdninách na venkově u tety?

2275
27.6.14 19:54

uvítali byste hlídání o prázdninách na venkově u "tety"?

Ahoj, ráda bych znala názor jiných maminek a tatínků, zda byste dali své děti, které nemáte kam umístit na prázdniny k „prázdninové tetě“. Pobyt na venkově plný her, vycházek, zvířátek atd. Je hodně dětí, které nemají babičku, tetu, prázdniny tráví ve školce nebo městě. Využili byste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
27.6.14 19:56

Jedině pokud bych měla pozitivní reference od někoho, komu věřím. takže asi ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
27.6.14 19:59

Něco takového u nás už je a využíváme- děti tam byly už loni a letos jedou zas- je to na statku, se zvířaty, ukazují jim vesnické i dobové práce, děti se zapojují, spíš takový komornější klidný tábor- max cca 15.dětí.
Něco takového jsi myslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
27.6.14 19:59

@dorinka01 Jako k cizí ženské o které vůbec nic nevím, která si dá např. inzerát na netu? NIKDY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
27.6.14 20:00

Asi ano. Kdyby to bylo poblíž a měla bych na to doporučení od někoho známého

• Citovat
  • Upravit
4658
27.6.14 20:00

@dorinka01 ne,nějaké tetě z venkova bych dítě nesvěřila..promin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.6.14 20:04

@dorinka01 dle referencí. Můj mladý by si to 100% užil, ale já bych toho dotyčného musela znát, nebo mít důkladně proklepnutého :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.6.14 20:12

Já si myslím, že pro děti to bude úžasný zážitek a vy budete mít o hlídání postaráno ;) Jen by bylo dobré si zjistit zkušenosti ostatních s těmito prázdninami. Ale nemyslím si, že by se do něčeho takového pustil nějaký nezodpovědný člověk :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
27.6.14 20:20

Pokud bych měla dotyčnou osobu prověřenou, byla by mi sympatická, viděla bych, jaké to je prostředí a jak jeden den „na venkově“ vypadá, tak bych toho využila. Uvítala bych hlídání, ne formou tábora, ale v 7:00 dovezu děti a třeba v 18:00 si pro ně přijedu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
27.6.14 20:26

Záleží na tom, jaké byste měli o tom bližší informace. určitě bych chtěla vidět zázemí, nějaké papíry, že může dotyčná toto vykonávat, jak je zajištěna hygiena, jestli může vařit pro více lidí apod. Stejně bych ale byla víc než obezřetná…spíš bych volila nějaký proklepnutý tábor než tohle, mně to trochu odrazuje, myslím, že to není jen tak nabízet takové služby, musí být povolení, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.6.14 20:46

Pokud bych měla reference, samozřejmě pozitivní, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
27.6.14 21:08

Ne, obávám se úchylů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.6.14 21:53

Já určitě nedala… kam dám dvé dítě si pořádně proklepávám osobně i dle referencí… dcera jde na rok do školy a už řeším teď co a jak kde je… jako odpovědět na inzerát a dát dítě do neznámého prostředí, neznámé ženě to teda ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
28.6.14 05:48

Maximálně na týden o prázdninách - za předpokladu, že by se jednalo o příbuzné nebo někoho velmi ověřeného.

Prázdniny ve městě neznamenají v dnešní době už jen děti pobíhající samotné s klíčem na krku mezi paneláky - a kdyby ano, co je na tom špatného..Děti si potřebují o prázdninách odpočinout - ve smyslu volného nestrukturovaného času, ne, aby jim dospělí nalinkovali program od rána do večera na celých 8 týdnů..Pokud vím, kde a s kým se dítě pohybuje a má to nějaký řád, který respektuje, tak nevidím problém..Moje děti hrají s partou na hřišti míčové hry, švihadlo, gumu, skáčí panáka..Jsem ráda, že i dnešní děti toto znají a nesedí s mobilem nebo tabletem na zápraží.

A u nás ve městě je bohatý prázdninový program pro děti každého věku..Pořádá ho nejen město, ale i různé neziskové organizace, knihovna pro dětí, hvězdárna..Namátkou se pokusím vzpomenout si - jednou týdně ucelený celodenní program připravený městem - akce a soutěže, letní kino, koncerty, soutěžní hry na dopravním hřišti. Vše zdarma nebo za symbolickou dvacku, je to dotováno městem. Dále pravidelné čtení pohádek v knihovně, tvoření, potom výlety do přírody pořádané ekocentrem..Pravidelné povídání pro děti ve hvězdárně spojené s pozorováním oblohy, kroužek trvající týden(opakuje se několikrát o prázdninách, aby se vystřídalo víc dětí) pro děti, které se o vesmír zajímají, ale běžně nemají čas do hvězdárny chodit(syna to taky zajímá, ale věnuje se sportu, chodí do hudebky, takže v běžném týdnu jejich program fakt nestíháme).

Pokud děti budou doma, tak se nám minimálně dvakrát týdně nabízí akce na celé dopoledne, na kterou s nimi můžu jít(nebo by mohli sami, podle typu).

Prázdniny někde na venkově, se zvířátky a kydáním hnoje, nepovažuju v dnešní době za žádný romantický ideál :lol: Teoreticky, i kdyby tato možnost byla na celé prázdniny, nedovolila bych to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí