Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
@Bambulka12 jestli dovolenou plánuješ v nejbližším měsíci, tak vynech Turecko a všechny muslimské země. Začal jim ramadán.
Příspěvek upraven 01.07.14 v 14:49
Kvůli čemu? Nerýpu, fakt mě to zajímá. Myslela jsem, že ramadán se týká jen muslimů a v hotelových komplexech se turistů nijak nedotkne.
nedotkne ti jsou živí z těhle měsíců, především z těhle měsíců, ale dotkne se jich třeba ve městech nebo na výletě - prostě mimo resort ![]()
@Radka84 píše:
Kvůli čemu? Nerýpu, fakt mě to zajímá. Myslela jsem, že ramadán se týká jen muslimů a v hotelových komplexech se turistů nijak nedotkne.
co mi teď brácha psal z Turecka, tak turisti co přijeli až po začátku ramadánu měli transfer z letiště do hotelu jednou tak delší než oni, protože je několikrát stavěli celníci/policie. Celý den vyřvávají mešity, přes den najít něco otevřeného je celkem dost náročný, i v hotelu jim odmítají nalít alkohol - po dlouhém dohadování že mají zaplacené AI i s pitím jim dali pivo. A podle jejich delegátky se to s postupujícím časem bude zhoršovt. Takže už se dost těší domů.
@Natálka26 @lucenka Aha, takže jedině když chce někdo vyloženě do hotelu a na pláž a ideálně bez alkoholu ![]()
@Natálka26 tak ten nožík by mě ani nemrzel, ani jsem nevěděla, že ho tam mám
Přišla jsem na něj náhodou až po přistání, kdy jsem něco ve svým hóóódně nalženým baťohu něco hledala. Ale drahá manikůra by mě teda dost štvala.
@Radka84 píše:
@Natálka26 @lucenka Aha, takže jedině když chce někdo vyloženě do hotelu a na pláž a ideálně bez alkoholu
něco takovýho
a ještě si s sebou radši vezme špunty do uší, aby ho nerušily modlitby ![]()
Ono samozřejmě pokud budeš chtít navštívit třeba v Egyptě Luxor tak se tam dostaneš, ale je dost možný, že nebudou otevřený různý suvenýry nebo restaurace kde by sis něco dala nebo koupila třeba vodu. Alkohol s tím jsem problém neměla, vždycky nalili, ale asi taky dost záleží na konkrétním člověku. přece jenom v těch resortech jsou za tu práci rádi a vědí, že pokud by poklesly služby tak se jim na to lidi vykašlou a jezdit tam nebudou, proto tam makaj i při ramadánu. ![]()
@lucenka
Ale jo tyhle omyly většinou vyjdou, kdyby si to věděla a nechtěla ten nožík vyhodit tak budeš u kontrol nervózní a většinou na to přijdou
No manikúra by mě zabila fakt, byla snad z mý úplně první vejplaty a koukala jsem na ní už asi půl roku - no musela jsem jí mít a od tý doby se k ní chovám jako ke svátosti
![]()
My se právě vrátili že španělska s 10ti měsíčním prckem. letadlo v pohodě nikdo neřešil množství tekutin pro malou, jen jsem to musela vyndat z tašky a dat bokem. Měla jsem i vodu na UM a prášek zvlášť a v pohodě. Ochutnat to po nás nikdo nechtěl. Nárok na sedadlo neměla, ale letěli jsme jen dve hodiny tak se dala zabavit. doporučuju si zjistit zda je na místě mikrovlnka a dětská postýlka to nám hodně pomohlo. jinak bych se cestování určitě nebala, prcek ani nepozná že není doma, hlavně že je s rodiči a pro me to byl relax v tom, že jsem narušila ten stereotyp. ![]()
Holky, moc moc děkuji, já právě řeším hlavně tu mladší - jídlo chci určitě vzít, UM taky, plenky taky… Na mikrovlnku se určitě zeptám, taky nevím, jak to budu dělat s vařením vody na UM - na pokoj mi asi konvici nikdo nedá… A ty, co jste měli UM - jak jste sterilizovali lahvičky? Našla jsem na netu nějaké sterilizační sáčky, máte zkušenosti?
Ehm, ja lahvicky nesterilizulu a um zalejvm teplou vodou z kohoutku:-D ale nekde, kde si nejsem jista kvalitou vody bych ohrala balenou;-)
Lahvičky taky nesterilizuju. Vodu jsme měli radši balenou. Na ohřívání vzít sebou. nejlíp rychovarnou konvici. Me se podařilo sehnat takovou spirálu co se dá do hrnecku a voda se vaří přímo v nem. Svou službu to udělalo ![]()
@Natálka26 píše:
@Bambulka12Já poprvé letěla s 3. měsíční to bylo naprosto nejjednodušší cestování, pak od roka už horší -no sebou pleny (úspěšně se u moře odplenkovala) pokud nekojíš a má ještě UM tak si vem krabici s tim, nějaký léky (fenistil, panadol, panthenol, tea tree oil) jinak se všechno dá dokoupit tam, takže bych nic kromě oblečení a toho zíkladu netahala. V letadle u menšího bych se snažila aby při vzletu a přistání pilo a tim si pomohlo vyrovnat tlak v uších, pro staršího cucací bonbony taky na start a přistání. Nevidím důvod proč byste to neměli zvládnout, v hotelu se určitě dá vybrat co může starší jíst.
Kam ste letěli? My se chystáme koncem září začátkem října na malorku. Manžel byl nejdřív pro a teď se mu zdá, že malá bude ještě moc malá. V té době ji budou 3 měsíce. Ale zase si říkám, že když vydržim kojit, tak by to mohlo bejt bez problémové. Budem mít sebou ještě 2apůl letou dceru a 5 letýho syna. A berem i babičku.
To jsem letěla na Kanáry, to víš španělové potřebovali vidět moje mládě a já potřebovala změnit klima - zas tak teplo tam nebylo - byl březen- ale bylo to skvělý a pak jsem letěla znovu za dva měsíce a to už bylo krásně teplo a užili si to všichni i ten kojenec v kočáru. ![]()
@Bambulka12 My měli třeba konvici na pokoji, tak asi záleží na ubytování a hotelu. Jinak si myslím nebude problém dojít si na bar s termoskou a nechat si vodu převařit
pak ti vydrží celý den nebo noc
To sterilizování bude větší oříšek ![]()
@Aninka65 píše:
@Bambulka12 My měli třeba konvici na pokoji, tak asi záleží na ubytování a hotelu. Jinak si myslím nebude problém dojít si na bar s termoskou a nechat si vodu převařitpak ti vydrží celý den nebo noc
To sterilizování bude větší oříšek
No takhle jsem běhala s termoskou před měsícem, jak jsme byli na prodloužený víkend v Krkonoších - to jsem sebou táhla i sterilizátor
Lahvičky sterilizuju, jsem tak nějak zvyklá - u starší jsem to taky dělala do toho roku, tak asi zkusím ty sáčky…