18denní miminko na UM

485
31.7.13 10:23

18.denní miminko na UM

Zdravím všechny maminky, mám 18.denní holčičku, mlíčka mám málo tak dáváme Nutrilon 1, chci se zeptat kolik a jak často dávat? Malá má 4 kg a vypije 100ml, po kolika hodinách krmit znova? někdy brečí hlady už za 2-2,5 hodiny, ale četla jsem že by se mělo dávat až za 3 hodiny. Když dám MM má hlad do hodinky. Děkuji za všechny rady a tipy zkušenějších maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
31.7.13 10:25

Příspěvek upraven 23.05.16 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
31.7.13 10:27

Krm, jak chce dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
31.7.13 10:30

Jsme jen na UM a krmím jak si řekne :) po 2, 2,5 i 3 hodinách, při spurtu jsem musela každou hodinu, hlady a vzteky už modral a přestával dejchat :roll: takže já nějaký doporučení nečtu, dítě si řekne samo ;) zatim žije, takže to tak hrozný nebude :D

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
31.7.13 10:31

Přidávám se, jak chce dítě…můj je částečně na UM, ale třeba 200 ml mi vymlasknul už někdy na začátku 4. měsíce jako nic..přitom je na krabici napsáno, že se má dávat tato dávka později..já se tím neřídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.7.13 10:32

A je problém kojit co hodinu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
31.7.13 10:35

Já teda UM nikdy nedávala, ale krmila bych jak chce dítě. Ze začátku jsem kojila třeba i po 40-60 minutách, prostě jak se to hodilo dětem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.7.13 10:36

@kotyk
no muze u kojeni, ale UM by melo mit pauzu. nam zduraznovali, ze fakt drzet ty 3 hod. jinak je problem s travenim.

samozrejme mnozstvi, kolik si rekne. ale pauzy bych dodrzovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
31.7.13 10:36

Já teda málo mlíka neměla ale kojila jsem taky co tři čtvrtě hodiny, srovnalo se mu to až kolem 2. měsíce a doktorka mi řakla přikládat jak si řekne, teď už kojíme tak po 2-2,5 hoďkách (3,5 měsíce) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.7.13 10:37

@Kasperle
jo a ve vedrech muze mit i zizen. zkus dat mezi krmenim trochu vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
31.7.13 10:48

Já mám chlapečka, máme 6 týdnů a krmíme bohužel od začátku Bebou. Žádné problémy nejsou, ale opravdu dodrzuju nejakou tu pauzu a to 3 hodiny. Opravdu jak už bylo řečeno, může mít i žízeň, nejen hlad.Po konzultaci s doktorkou mezi krmením dávám feniklový čaj, pomáhá mu i se stolicí, má ji pravidelnou a netrpí na prdíky. Jinak třeba přes noc nebudíme vůbec, nechávám ho spinkat a kolikrát mi spí i 7 hodin, když se dobře napije večer. Aspoň si zvyká na to, že v noci se spí. Pokud se vzbudí, tak každopádně dostane mlíčko. Hlady ho nenechám :)Jinak dávka? No mě v té době začal pít asi těch 90ml a postupně jsme zvyšili na 120 a to pije doteď. Ale miminko si samo vypije, kolik potřebuje. Prostě když je syté, nebude pít a mě treba i občas odstrčí lavičku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
31.7.13 10:49

@micelinka
To mě taky zajímá,, já teda plně kojím,, a při spurtu jsem kojila i co pul hodiny,,, asi každého trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
31.7.13 10:59

@Ali-Ali Tak ho z obavy, že to nestráví, raději necháš hodinu ječet? I když zrovna tvoje dítě tráví rychleji než tabulkové dítě a problémy mu to nedělá? Pokud by dítko chtělo častěji než ty dvě hoďky, tak je rozumné zjistit, jestli to je žízeň. Ale trápit dítě hlady, protože vám někdo řekl, že musí jíst pouze a jenom po třech hodinám, je blbost. Získáte tím spoustu mimin, co budou mít hlad a menší skupinu, co bude mít potíže, protože to pro ně bude moc brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.7.13 11:14

@kotyk
se stejnou logikou muzu rict: to jenom proto, ze nekdo rekl „krm jak casto chces“ nechas dite dospet k zazivacim problemum a nechas ho rvat s bolesti briska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.7.13 11:18

Mimochodem, taky jsem obcas krmila treba po 2,5hod, nemusi se stat nad ditetem a cekat, az rucicka poskoci na 3 hod. ale rozhodne bych si u tak maleho ditete nedovolila pri UM rict „krm jak chces“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová