Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Oni ho očkovali, když byl nastydlý? To jsem myslela, že se nesmí… máš to teda fofr, my žijeme pomalu a v klídku, s jedním dítkem, zvlášť, když je tak hodné, to jde
v noci spinká deset, dvanáct hodin a pak přes den tak tři čtyři na terase. Teď je asi týden nepříjemná, protože se vzteká, že jí to neleze
tak když je vzhůru, téměř permanentně nadává
letí to…
Kači, jak se daří?
Co vy ostatní?
Jo ockovali mi ho nachcipanyho aaaaaa ![]()
Pan Dr me pekne nastval, minule jsem s tim ockovanim otalela a neustale to posouvala, ted mi to ani neoznamil, najednou stal u nohy s strikackou a bylo…pry, ze jsem porad pryc, oni s tim neockovanim maji pak nejake problemy…no snad to da, je vojak po mamince!!! ![]()
Ahoj Leni a Cassi, Leni Vojtíšek je úžasnej, má nádherný oči
..taky teda koukám že ti ho naočkovali, to u nás neexistuje a nesmí bejt ani nachcípanej nikdo v rodině
..koukám že už papáte příkrmy. Teď to už taky řeším, sice kojím ale dr.mi říkala že už klidně můžu začít mrkvičkou, tak do toho půjdu. Ale řekla mi že mám zásadně začít skleničkou, což já proti tomu nejsem jen nevím kterou značku aby to bylo fakt dobrý..
Cassi ty máš ale spinkavou holčičku a hodnou, to se jen tak nevidí..u nás se teda už spánek v noci taky zlepšil, jsem moc ráda, je to super když si můžu pospat. Jinak k večeru už mám míň mlíka tak přes noc odsaju a na noc mu dávám z flašky a jak je to v noci tak na flašku zapomene a prso mi pak vezme, měli jsme i s tímhle problém, tak jsem ráda že jsem to tak mohla vyřešit.
Marti, super, ze ti malej uz vic spi ![]()
Kahu, malej ma velky kukadla a krasne naducany tvaricky
.
Cassi, drzim jeste 2 v 1, tak jsem rada, se vsadim, ze me jeste nakonec porod budou vyvolavat. Pry kvuli te tehu cukrovce tyden pred terminem, tak uvidime…Priste se chci zkusit zeptat, kdy mi daji nejakej presnej termin nebo jak to vidi…28.1.mam UZ, tak jsem zvedava, jak moc nam mala nakynula ![]()
Uz to mas zapar co Kacko???
chi:)))
Holky ja jsem nemocna mam chripku a to jedem na hory aaaaa
je mi hrozne!!!
MArtinko taky davame mrkvicku, ale ja mu ji varim, tyden mrkvicku a vecer kasicku, dalsi mrkvicka + brambor a treti mrkvicka brambor a maso:))
bleeee je mi hrozne porad je mi na zvraceni a boli me cele telo…chjo:(
Jeee to jsem ja Lenka/Kahu nejak jsem se neprihlasila ooopsss ![]()
Myslela jsem, že maso se dává až později… že se začíná zeleninou a bramborama…
Téda, cestovat s chřipkou a dvěma dětmi mi přijde jak zlý sen, brzy se uzdrav.
Kači, už se to povážlivě krátí
taky jsem se bála, abych nepřenášela, ale nakonec se mi splnilo rodit před termínem.
Jo, Marti, a s tím spaním jsem si to zakřikla
už týden se budí i v pět a to jsem i zkoušela dát večer kaši…
Je dobře, že je malý už schopný pít z flašky, vím, jak jsem mívala odpoledne prsa prázdná, malá hlad, a tak jsem byla moc ráda za mlíko odstříkané v noci. Koukám, že je Pepíček téměř na den mladší o dva měsíce než Kája
24. Pepíček, 25. Kája, 26. Vojtíšek ![]()
jo, snad vám můžu prásknout, pro ty, co nevědí, že Lianda, se kterou jsme tu začínaly, čeká druhé, po IUI ![]()
Kači a jak to jinak snášíš? Pro mě byl ten třetí trimestr dost utrpení, už jsem se těšila, až bude malá venku
nepohyblivost, pálení žáhy, otékání nohou…
Cassi, zaha me nepali vic, nez jindy, nohy neotikaji - zadrzovala jsem dost vodu asi mesic, mesic a pul nekdy snad okolo 5.mesice, pak to preslo a krome bricha, co me obcas boli a reze uz pod tou tihou a nosem, co mam vzdy od rana do odpoledne ucpanej, je to docela dobry. Jako uz se dost valim, ale jinak to jde
.
Ja potrebuju, aby se mala rozhoupala nekdy po tom 38.tydnu, kdyz me v 39.budou jinak vyvolavat…Chci se zeptat, ty mas ten parni sterilizator od Aventu? Pisou v navodu, ze to vydrzi sterilni 24hodin, kdyz neotevru viko…To kdyz tam dam ale treba 5 veci, tak preci je vsechny nepouziju najednou, ne? A kdyz to otevru, tak mi ale nevydrzi sterilni tech 24 hodin…Moc jsem to nepochopila…
Kahu, jo blizi, za nejakych 5-6tydnu…Zacinam byt lehce nervozni… ![]()
Jo, mám ten sterilizátor… moc to neřeš, úplně sterilní nemáš ani prsa. když to otevřeš, tak to sterilní pak není, ale je otázka, jestli předtím bylo. Normálně se totiž sterilizuje párou v autoklávu aspoň dvacet minut. Beru ty věci jako vydesinfikované, nejdůležitější stejně je je pořádně vymýt. Pro uchovávání mléka v mrazáku jsem používala čerstvě vysterilizované věci, jinak jsem to vyskládala na čistou utěrku tak, aby z toho vytekla voda a vyschlo to, a přikryla druhou utěrkou a vesele používala.
A pouzila jsi to treba i po nekolika dnech? Me totiz prijde, ze kdybych se ridila tim navodem, tak bych nedelala nic jinyho, nez jen sterilizovala
. Koupila jsem si od nich i odsavacku a ty kelimky na mliko - myslim, ze se pak budou hodit i na domaci prikrmy ![]()
Jo, když to uschlo, tak jsem to sestavila dohromady, tím pádem to bylo uzavřené a jakž takž čisté. Ale já odsávala furt, takže se mi to dost točilo. Ty kelímky už máš předsterilizované, takže nemusíš, víčka jsem neřešila. Předtím jsem mrazila do skleniček od přesnídávky. Když je nedáš plné, neprasknou.
Ale když jsem kojila po třech hodinách i s odsáváním, tak to byl rachot, přebalit, kapky, kojit, odsát, krmit, umýt, vysterilizovat… zbývala mi pak hodina, hodina a půl na spaní například… ze začátku fakt neděláš nic jiného než že kojíš, přebaluješ a snažíš se trochu vyspat.