1. IVF listopad, prosinec 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2168
19.10.11 23:19

Hoope: Jo,a ještě vlastně..já jsem dnes už fakt přepracovaná. Já mám endometriozu , jinak jsem naprosto zdravá a manžel má líná sperma a taky jinak naprosto zdravej. 80% úspěšnosti nám dávají , protože jsme opravdu v pořádku a je mi 22.A jak jsem psala v předchozí zprávě ,tak tam mám jen takovou zeď a musí se pomoct rukama,ale říkal kdyby mi bylo přes 30let,tak už nám dává 50-60% :-)))..endometriozu nám zjistili před rokem.Takže jsme se do toho hned vrhli a nešlo nám to přirozenou cestou necelý rok,tak dr. nás poslal okamžitě do CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
19.10.11 23:23

Uff:D..Pro dnešek se jdu natáhnout. Dělám kadeřnici a dneska mě vycucali (ženský)..tolik problémů co musím vyslechnout.Ať přijde do dveří kterákoliv moje zákaznice ,tak vim jaké má problémy,kolik má dětí , co mají , hehhe,je to docela sranda :D,ale strašně mě to baví. Tak dobrou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
19.10.11 23:25

Hoope :Jak si psala,že je to už za rohem,tak já myslela,že to máš taky před barákem jako já . No,radši si jdu dneska lehnout.Nechala jsem mýho psa ve výtahu ,když jsem ho šla venčit a zapoměla jsem jaksi,že u mě není a najednou si někdo přivolal výtah z mojí Jessynečkou ,která má 2kg :D:D:D to jsem šílela , úplně jsem se zpotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.10.11 09:33

Dobre rano,

Vy jste teda ukecany :D
Ja dneska zacina svou dovolenou a mam tyden odpocinek od prace,ale zase se musim srotit ,abych neco umela na zkousku. Odpoledne kaficko ke kamosce a pak se zase ucit. No a zitra jedu do skoly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
20.10.11 10:32

Ahoooj :mavam:
Tak jsem včera byla v caru a nějak mi doktor zamíchal plánama. Za 2 týdny začínám s Gonalem, pak Cetrotide. Původně jsem nechtěla pero, ale nakonec jsem se nechala přesvědčit, že to bude pohodlnější, protože si to opravdu vzhledem k třísměnnému provozu musím píchat sama.
Ale spíš jsme se pobavili o ICSI - původně jsem byla přesvědčená, že ho budu chtít (i když těch 8.000,– je docela dost), ale dr mi řekl, že u nás, kdy jde zřejmě o „technický problém“, manžel dobrý SPG, že mi ho nedoporučuje, i když samozřejmě konečný rozhodnutí je na nás. Pak je tu ještě prodloužená kultivace - tady fakt nevim. Je dobrý, že se díky ní vyselektujou ty nejlepší embéčka s nejlepším vývojem, ale zbytek, který se nezavede je už trochu problém zamrazit. Protože je to dlouho.
Fakt jsem měla nějakou představu a teď jsem fakt na vážkách. :zed:
Jaký jsou vaše zkušenosti s ICSI a PK? Nebo váš názor?

Mapos - dovolenou závidím, zkoušky nikoliv. Ale ty to dáš. Mě teda docela studovat baví a zvažuju vysokou. Mám zatím jen VOŠ.
A za tak dlouhej příspěvek se jdu sama :pocitac:

Pajul - to jsi mě pobavila s tim zapomenutým psem ve výtahu. Hele až budeš mít mimčo, tak to nezkoušej, jo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
20.10.11 11:27

Ahoj holky. Omlouvám se, že Vám sem lezu, ale chtěla jsem vám popřát hodně štěstí. Nám vyšlo hned první IVF a jen s jedním embryem. 5 máme ještě v mrazáčku. Jinak já měla ICSI i PK a myslím, že to bylo dobře. Nevydrželo teda jen jedno. Ostatní se krásně vyvíjeli. Tak moc držím pěstičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
20.10.11 11:29

ahoj děvčátka :mavam:

Kate já myslím, že jestli doktor opravu doporučuje „jen“ IVF, tak bych zbytečně nehrotila ICSI. Možná si ještě předtím promluvit s embryologem a rozhodnout až pak, ale já bych určitě dala na doktora.
Pokud byste měli horší mofrologii apod, tak proč nejít do ICSI, ale takhle…

Já jsem se bavili minule s embryoložkou (probírali jsme nutnost M/T u manžela) tak říkala, že o PK se rozhoduje až podle toho jak vypadají embryjka. Stejně tak o množství vkládaných vajíček… Teda aspoň takhle to funguje v Olmiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
20.10.11 11:43

Jojo - taky budu raději, že to bude o 8 tis levnější. :mrgreen:
Ne vážně, já jsem poměrně poslušnej pacient. Asi probnu prostě to nejjednodušší, žádný ICSI (jasně, kdybych měla málo vajec, tak ho dám), žádnou PK. Děj se vůle boží!!!
Achjooo, je to na palici. Všichni v okolí si myslí, že to prostě vyjde hned, napoprvý. Taky bych si přála být tak naivní. Už jsem se smířila s radama nemyslinato (už se tomu směju), teď se jede druhej level - umělý vyjde hned a je zadarmo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
20.10.11 11:54

jojo Kate - mě si před rokem stěžovala sousedka (jak stavíme) že se jim druhé dítko povedlo až na druhý pokus… Jsem se v duchu histericky řechtala… AŽ na druhý pokus… my to zkoušíme 3 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
20.10.11 12:06

Jarutka - díky. Takže i přes PK embéčka bez problémů zmrazili? Jak dlouho se v tvém případě děti povalovaly v misce? :mrgreen:
Díky za info.
Strsim - taky mě to vždycky pobaví. Jak se lidi snaží 2 měsíce a už jsou na nervy a konečně 3 měsíc se to povede. Ale budiž jim přáno. Už mi to ubližuje jen výjimečně. Jen občas trochu zabolí těhotenství někoho jinýho (samozřejmě ihned počaté, že!!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
20.10.11 12:15

Já jsem byla v pondělí na OPU a v pátek byl ET. A ty zbylé v pohodě zamrazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
20.10.11 12:20

Jarutka - tak to jsi mě potěšila, mě včera dr trochu nasadil brouka do hlavy, že při PK se pak často embrya špatně zamrazujou. O PK uvažuju možná víc než o ICSI. Do toho bych asi šla až při druhým ifku. Jak člověk předem počítá s neúspěchem.....
Každopádně ti moooc gratuluju, že se to povedlo hned napoprvé. Jsou to nervy. Tak si to užívej a naspi něco do zásoby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
20.10.11 12:20

Kate mi to povídej - na jaře jsem takovou bombu dostala od švagrové… teda měla nějaké problémky, ale přijeli jsme na velikonoce na návštěvu (bydlí asi 150 km daleko) a neteřinka přiběhla že má strašné tajemnství… maminka byla těhotná - dařilo se jí to tajit téměř 6 měsíců :jazyk: v březnu jsme s nima byli na chalupě anic nebylo poznat… Když se malá v červenci narodila tak jsem tak nějak sama brečela v kanclu - prostě jsem tak nějak cítila, že ta měla být moje. Ale už je to v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
20.10.11 12:26

Strsim - jo taky jsem si to dala. Já jsem šla na laparo s prasklým vejcovodem a švagrová otěhotněla. Když mi to sdělovali, tak to byla fakt rána do černýho. Jako kdyby mi někdo bodnul nůž mezi žebra. Já ještě zbytkový hCG, takže fakt plačtivá. No humus. Nějakou dobu jsem se jí musela vyhýbat. Vůbec mi nedělalo dobře vidět její rostoucí břicho. A taky mi hlavou několikrát proběhlo - to mělo být moje, ale strašně jsem se za takový myšlenky styděla. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
20.10.11 12:27

Já do toho hlavně šla (PK) kvůli tomu, že jsem byla domluvená s doktorkou že necháme zavést jen jedno. Dvě kdyby se uchytili tak bych nezvládla. tak jsem to riskla s jedním a chtěla jsem co nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí