Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
HOLKY KOLIKÁTY DEN SE ZAČÍNÁ STIMULACE? MÁM PRVNÍ DEN CYKLU ZAVOLAT A VŠE MI PRÝ ŘEKNOU, ALE CO KDYŽ DOSTANU TŘEBA V SOBOTU ČI NEDĚLI? JAK SE TO ŘEŠÍ?
@beata123 jela sem si pro leky driv asi o dva dny mela sem to dostat taky v sobotu
Ahoj holky,
dlouho jsem tu nepsala, i když pravidelně chodím číst.
Minulý pondělí jsem byla na screeningu a výsledky hodně špatný.
Zkráceně, strávili jsme tam tři hodiny, ve čtyřech ordinacích s pěti doktorama. Skončilo to odběrem plodové vody, takže jsem tři dny jen ležela a deset dní mám klidový režim. Mluvilo se i o potratě, což nejspíš přijde dřív nebo později. Ještě tomu dávají minimální šanci s tím, že jsme objednaní za tři týdny na další ultrazvuk. Někdy se to prý zlepší, ale šance moc není… prvních pár dní jsem jen brečela, ale teď se snažím být pozitivní a doufat v zázrak. Dnes jsem 14tt.
Je tu tedy možnost, že se k vám zase přidám, ale pořád ještě doufám, že to dopadne dobře.
Holt těma // ten boj jen začíná..
@Macamaca no Tvl
to me moc mrzi preji spoustu sil a pevne nervy ![]()
@Macamaca takbto já bych byla nervama už asi v pr.deli. To je hrozný. Já doufám že bude bse ok. Měla jsi genetiku embryi?
@Macamaca Moc mě to mrzí
Můžeš nám prozradit co je špatně?? Byla jsi v Brně na Veveří?? Mě to čeká příští týden a mám už teď hroznýho nerva
… Držím moc palce, aby se to nakonec nepotvrdilo a prcek byl v pořádku ![]()
@Macamaca Bozze to je smutne
Muselo ti byt hrozne pri takovem zjisteni. Posilam velke objeti. Verim v zazrak!!A k Nam se uz nepridas, leda za par let pro dalsi miminko. Moooc drzim palecky.
![]()
A nohu se zeptat co se jim nezdalo?
Holky, díky za podporu ![]()
Naměřili nám na ultrazvuku hodnotu šíjového projasnění (NT) 9mm. Normální je do 3mm. Znamená to, že prcek je moc nateklej a ve většině případů to značí nějakou vadu. Nám řekli, že tak 10% šance, že to bude dobrý.
Ještě se vzpamatovavam z odběru té plodovky. Nic moc zážitek teda, hlavně, když to sledujete na obrazovce, jak ta jehla propichava břicho a prcek k té jehle ještě natahoval ručičku, evidentně se mu to nelíbilo. Rychlý výsledky z té plodové vody volali ještě ten den večer. Ty byly v pořádku. Ale to jsou jen na ty základní tuším čtyři choroby, jako je Down a Edwards.. Teď čekám až zavolají zbytek, což by mělo být do dvou týdnů od odběru. Takže počítám tento týden a už teď se bojím, až ten telefon zazvoní..
Pak jsme ještě objednaní po třech týdnech na další ultrazvuk a ke kardiolozce. Něco se jim nezdálo s cévama.
Jo byla jsem na Veveří.
Měli jsme embryjko vyšetřeny PGS.
@Mišuta29 píše:
@beata123 jela sem si pro leky driv asi o dva dny mela sem to dostat taky v sobotu
U mě je problém že mám nepravidelně takže netuším kdy MS příjde. A léky se davají hned od prvního dne?
@Macamaca Verim,ze to dobre dopadne. Plodovka v poradku a pgs jste meli. Sance je velika! Natahoval rucicku? to je sileny! Koblizek malinkaty.On to zvladne verim tomu.Drz se!!
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.