Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana Jani, tak rychle se to nebarvi a v každým testu je trochu jinak barviva, já třeba měla jeden test slabší než den před tím. Bude to dobrý, hlavně že čárky jsou, na síle nezáleží
![]()
@kratjana me teda prijde ze jsou na kazdym teste o kapku silnejsi. Ale tady uz neni o cem pochybovat ![]()
Ahojte maminky a snažilky
ze všeho nejdřív bych Vám chtěla popřát úspěchy v IVF a samá zdravá miminka. A teď se představím, protože tu jsem nová
Jmenuju se Eliška a je mi 22 let. Do repromedy jsme zavítali s manželem hned z několika důvodů. Já mám polycystické vaječníky a manžel o trošku pomalejší spermie a ten hlavní důvod je, že jsem nosičkou BRCA2 mutace. takže kvůli PGD. Právě teď jsem 6DC, čili si 5.den píchám gonal. vedlejší účinky nepociťuji, a včera na utz mi řekli že mi folikuli krásně rostou, tak ani nenavyšovali počet jednotek. tipuji to na patek, kdy bych mohla jit na vyjmutí vajíček. a mě by zajímalo, kdy se potom dělá transfer v případě, že se tedy bude dělat ještě PGD… čeká se na další cyklus? a je po zavedení nutná neschopenka? četla jsem že Helios, nechává ženy jít do práce, protože to je prý stejné jako spontanni oplodneni, tak proc nejit. ja osobne bych radeji do prace sla. prakticky tam jen sedim a obcas se projdu se zakaznikem. nenosim nic tezkeho ani neni prace jinak narocna. Nerada bych, aby se to v praci dovedeli. Mockrát děkuji za odpovědi a přeji hezký zbytek víkendu ![]()
@yareah ahoj Eli. Jestli budou dělat pgd tak půjdeš na zavedení v dalším cyklu. Teď by ti odebrali, určitě udělají prodlouženou kultivaci a pak se čeká až to dostaneš. Jestli nemáš ovulaci tak budeš mít stimulovaný cyklus. Od začátku začneš brát nebo lepit estrogeny. Po nich ti naroste krásně sliznice a ovulace u tohoto cyklu nebudu i kdyby tělo chtělo protože estrogeny brání ovulaci. Dělá se to u tec kdo nemiva ovu kvůli naplanovani preaneho dne transferu.
Po odebrání folikulu jsem měla velké bolesti že jsem jen seděla a nehybala se. Měla jsem moc folikulu takže to tak dopadlo ![]()
@kratjana
Juuu, to vypadá, že tu bude nová těhulka. Test vypadá úplně stejně, jako jsem měla 11. den po ketu já. Tak moc držím pěsti, ať to dobře dopadne.
@yareah ahoj Eli… tak tě tu vítám. Taky jsem nová a čtu co mě všechno čeká. Jakou dávku gonalu si pícháš: já dneska začala první den. Docela jsem se bála, že to bude bolet tak mě to píchl manžel a v pohodě. Mám dávku 375. A kdy jsi šla po té první kontrole, která je po pěti nebo šesti dnech cyklu na kontrolu?? Prý se chodí dva až tři dny a pak už další není potřeba, když to roste krásně jako třeba tobě.
Já taky necítím žádný vedlejší příznaky. Ale docela cítím to místo, kde to bylo píchnutý. Běhat nebo cvičit s tím, si ale netroufám. Tak hlavně aby rostla sliznice, aby to měli kam dát. Já minule měla 6,4mm což je asi ještě málo. A kolik jsi měla AMH já 3,5. Tolik otázek, ale člověk nemá kde se zeptat, tak se to probírá tady na netu. Díky a zatím ahojík
@missy-m ahoj snad jo dělala jsem ještě v polesnw a lepší myslím. Připomeň mibtvije testy prosim
@missy-m tak moc gratuluji. To je nádhera jak ty čárky jsou čím dál tím silnější. Držím pěstičky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.