Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@hancami a kolik pokusů IVF hradí pojišťovna do těch 39let??? Vím, že první KET myslím to vložení embra bylo poprvé zdarma. Teď už se za to bude platit??? Minulý cyklus nás to vyšlo jen na nějakých 48 000kč a tento druhý cyklus 68000kč. Protože máme PISCI A MACS ikdyž se bojím, že to nebude k ničemu. Minule mi odebrali 8vajíček z toho 7bylo vhodných a oplodnili 5 a po kultivaci jich vydrželo 4 a přes PGS prošlo jen 1. Takže hned další stimulace s tím, že se udělá ISCI, PISCI a MACS a taky dávka 400jednotek Gonalu není nejlevnější, s tím že mi odebrali 9vajíček, z toho 7jich bylo vhodných a 7jich oplodnilo, a po kultivaci jich zbylo 4 a teď opět čekáme na PGS a jestli zase zůstane jen jedno tak mi přijde, že ty metody byly vyhozený peníze
a jestli se zase nechytne, tak už nevím co bude dál… prosím tam nahoře ať to vyjde ![]()
@kliki pojišťovny hradí 4ivf, když v těch 1.dvou zavedes po 1embryu. Pokud máš po ivf více zamrazených, tak další kety se nezapočítávají a hrafis si je sama, ty jsou o dost levnější
já měla kvůli pvo jen 162.5j gonalu, včera mi odebrali 28 vajíček, řekli jsme že chceme oplodnit max 15, dnes volali, že celkem 22 bylo vhodných, ale máme teda těch 15 a všechny se oplodnili
@hancami píše:
@kliki pojišťovny hradí 4ivf, když v těch 1.dvou zavedes po 1embryu. Pokud máš po ivf více zamrazených, tak další kety se nezapočítávají a hrafis si je sama, ty jsou o dost levnějšíjá měla kvůli pvo jen 162.5j gonalu, včera mi odebrali 28 vajíček, řekli jsme že chceme oplodnit max 15, dnes volali, že celkem 22 bylo vhodných, ale máme teda těch 15 a všechny se oplodnili
tak to je krááásný… tiše závidím. Já mám AMH 3,4. takže vajíčka jsou ale zřejmě nejsou tak kvalitní, když PGS dojde jen jedno. A to máme genetiku s manželem v pořádku. A co všechno hradí pojišťovna?? Mě přijde, že jim dáváme hodně peněz a skoro vůbec nepoznám co z toho hradí pojišťovna.
Holky můžu se zeptat jsme po první konzultaci a udělán odběr na genetiku a příští pátek dostanu MS těžko by se stal zázrak a hormonální profil a hotové výsledky jsou 4/1 achjo tak až po Novém roce ![]()
Máme naštěstí 2 dětí, ale další 1 dítko jsme moc chtěli a bylo tak blízko. Co jsem se naprosila at to zkontrolují pořád náhoda náhoda a DR mi po zeptání zda mám ted měsíc dát pauzu a řekla, že by byla určitě pro at se nato podívají vzhledem k 2 předčasným porodům ve 27 a 23 týdnu
ten poslední skončil CS řezem a ted už to bude v unoru 2 roky a stále nic ![]()
Dcera je tak plná elánu hlásí mi mami dostala jsi od tatínka dárek lékaře, ten nám pomůže a chce at to zkusíme ještě jednou
a já taky
Za jak dlouho se něco bude dít?
Toho 4/1 budu 6DC tím pádem budu zase čekat do další MS?
Nebo co se potom děje?
Já psala asi v říjnu moji DR, zda se nám objednat na nějakou KO, že stále nic že čas kvapí mám 34 bohužel začla jsem v 31 letech mít ještě 3 poklad doma ![]()
Už mám silný pocit, že to nestihnu.
A ona to bude dobrý počákáme dal půl roku a nakonec po napsání mailu mi aspon nechala recept na recepci, duphaston mi 2× v otěhotnění pomohl a musím ho užívat vždy celý první trimestr.
Achjo tak jsem taková zaskočená, myslela jsem, že to popoženu jinde a snažit se budem dál ale najednou mně popadl takový panický strach, co když to zase zvorám a ten měsíc se zase znovu něco stane když už jsme v těch rukách, co se konečně budou pídit.
Každý nás odmítl psala jsem i Uničové a ta mi tvrdila, že imunologická příčina to nebude nakoenc díky alergii dutin sem se dostala k DR Laníkové a ta byla pro zkusit imunologický test mně i manžela se spermiemi a krev vše v pořádku kromě alergie na lepek
Takže držím pracně dietu mám pocit, že je to čím dál horší ta snaha 2 děti a vyšlo to ted už fakt nevím no.
Děkuji za názor co potom bude následovat.
Ten test za 660 Kč si asi mám nechat udělat kolik mám ještě vajíček?
@beata123 ja myslim ze jsem brala jen kyselinu a to decko. Ted si pisu na fb S Kliki a pisem si o tom ze jsem podstoupila ten scratching a intralipid a bylinky
@Jessi7 ahoj, musím přiznat, že jsem z toho popisu tvé situace trochu zmatená
máte teda už 2 děti a obě byly narozené dříve? 27. a 23.týden? a pak jste chtěli 3.dítě a to se nedaří už 3 roky? Já bych si nechala udělat ten test amh, to můžeš teď, pak budou výsledky z genetiky, to že třeba začneš se stimulací až další cyklus v novém roce bych vůbec neviděla jako problém. Je určitě lepší mít všechny výsledky a pak dobře nastaví léčbu než to rychle hrotit a pak zbytečné neúspěchy, protože nebudou vědět vše a jeden měsíc sem jeden tam? Pořád jsi mladá, už máš 2 dítka… hlavně myslím, že by sis měla uvědomit, že ty nic nezvoráváš!! pořád můžete zkoušet sami. Hlavně klid, budou vánoice, užij si je s rodinkou dětma… a po novém roce se do toho můžete pustit po všech výsledcích
![]()
Porodila sem 2 děti v termínu 38+3 sice s problémy u druhé bylo riziko dřívějšího porodu ale dokázala sem to.
Pak sme zatoužili v květnu 2013 o další poslední víc bys! w neuzivili ale prostě ještě jednou
A trvalo to dlouho dočkala sem se konečně v lednu 2014 a předčasné z ko najednou byl sup a ve 27+0 porodila 1060 holčičku co zemřela po 4.5 hod
A potom sme další poslední pokus hned sem otěhotněla v září můj bývalí gynekolog řekl můžete a bylo to na první pokus a malý měl hemqtom na placentě a placentu previa 3× krvácela a po 4× spustila porod a já skončila má cs řezu neboť sem moc krvácela a glavila se placenta ne malý ten byl hlavičkou nahoře a dál tam ruku
Takže čekám od února 2015 na další rok a začli sme a nějak tomu představám věřit
Hlavne sem byla pořád v nejistotě zda není někde něco špatně Gynekologové se všichni dusuji že je že je to prostě jen smůla
A nakonec sem dostala se na alergologii s rýmou kde sem se zde dočetla o dr Lanikove co se zabývá potraty a požádala ji ale že nemám žádanku a že ji mít nebudu že mi bylo řečeno k cemu
Ona bylq velice úžasná řekla že na toto bx se rozhodne podívala a závěr byl imunologické test obou krev a sperma že mám Jen já alergií na lepek
A tak šel čas dál a požádala sem dr o ko v říjnu neboť věk kvapi a pex počkáme a qapkn po mém optani bez ko mi napsala duohaston
Nezabral jako předtím napoprvé a teď mám do ms 5dnu a pochybuji
A nějak pořád ta důvěra že už bych tomu dala poslední šanci aby to bylo úspěšné
Sem si dodala odvahu a kontaktovala Repromedu
A tam mi řekla dr po optani ať počkáme na výsledky s domácím snažením třeba tam něco se najde
Tak teď vlastně asi mám radši čekat:((
Co myslíš ale asi jo že?
Manžel už se bojí neboť chce teď výsledek a ne zaeizovat papíry kolem umrti
Prosím tě jinak nám vzali test na genetické vyšetření nevím zda v tom mají penízky kzq každý odběr ale mně i v porodnici i Milouwu nechtěli nikam poslat že máme obě děti zdravé ze je vše k ničemu
Proto sem myslela že bude jen nějaký test na ovulaci případě ji pohlidaji a speemiogram
Manžel už jednou na spwrmiogrqmu byl v tom 2013 v prosinci kdy sem už byla zcela na nervy ze stále nic q ok qai mně to uklidnílo a pak konečně se podařilo
tam ei! ala že spíš prblem nebude ale musí se udělat
Ug mu jej dělali na té imunologii ttam nevím zda kontrolují i plodnost
Každopádně v 2 a třetí den ms mám přijít a vezmou krev na profil a amh to stojí těch 660 Kč
Hchci ještě říct že klidně agto bude i něco stát jen ať se už dočkáme
Já vím že 2 telatka mám doma ale je mi po malým hodně smutno tak sem tomu už věřila:((
U u malé ve 27 týdnu už sem to brala jako jistota
Htakze v tom lednu mi řekne ona co by podniklla a ten genetik ale nebude s ní v kontaktu ne?
A to už budu zase 6dc pak následují ulz?
Ten by už mohli i stihnout udělat
Jezdí se tam prosím tě potom často?
Jinak jsem včera z toho byla špatná víš onq hlásí v lednu vím výsledky a uvidím co pro vás vůbec můžeme udělat
Už vidím že mně v lednu řeknou co slyším pořád jste v pořádku a půjdeme zase do sledovani p! odnych dmu a domu a vyčkávat
Už bych tím pádem ani tu svoji de nepotřebovala
Možná to vidí černě aa nějaký postup volí a nebo posílají domu
Já právě nevím kdybych měla nějakou jistotu klidně si aspoň iui zaplatím
Aspoň budu mít jistotu že spermie tam doplavou:))
Starší dcera je jí 8 let pořád říká mami ug mqs to miminko ![]()
A vlastně hrozně chce a teď řekla že se to podaří že mám jít k dr qt mi ho nějak udělá:)))
To je ten dětský rozum a teď jak slyšela že v jsme tam byly a v lednu jede se tam zase tak jasa a už se ráno zase ptala že už je to dlouho zda už není
@hancami yvy ještě mimco nemáte?
To je naprosto šílené to čekání cetla sem zpětné teď jste fakt na dobré cestě.
Třeba se v Repromedy střetneme ![]()
Je něco důležitého prosím tě ještě vědět do další konzultace?
Já tomu totiž moc i merozumim
Ale těch peněz co jde oknem nosifol 1× pro muže vitamíny pro mne vitamíny 2× plodící gel
Tak už sem si řekla že je lepší vědět že je vše v pořádku a mám jen stále cekat
Nosifol sem Zkusila jednou a zacla sem krvácet 16 den takže sem další krabičku už nezkousela
Teď už to nehrotim beru jen chytré miminko dle dr že je rpy njlpsi má vitamíny
To je asi vše v kostce
Horší je že pqve co m e zajímalo zda budu zase čekat 3tydny do další ms v lednu tak to je do konce ledna
Ale muž je klidar hlavně že prý porodime v termínu
Ať teď to není nedořešené
Ale zas nechápu h Miloush řekli ať to zkusíme za rok určitě znova co nám měli říct a vyetrit nás nechteli
@Jessi7 ne, ještě nemáme. Snažíme se přes 5 let, ono se špatně radí, mně je 35 a zatím nic, takže když se vžiju do toho, že mám již 2 děti a chci 3. s tím, co máš vše za sebou -problémy s placentou,, nedonošení… určitě bych počkala na všechny výsledky, ať se minimalizuje riziko, že se to bude opakovat, klidně zkoušet dál a hlavně si říct, mám 2 užasné děti, když bude další budu maximálně šťastná, ale snažit se na to netlačit. Vím, že je to STRAŠNĚ těžké, každý k tomu musí dojít sám… nech si udělat AMH, počkej na genetiku a pak třeba v Repromedě prodiskutovat výsledky… třeba se zeptej, jestli nemůžeš mít po tom všem srůsty a proto se nedaří. Udělali by třeba hysterek…něco - podívají se do dělohy, jestli je vše ok.. každopádně se připrav, že nějaký nosifol,, vitamíny… to proti IVF nejsou bohužel žádné peníze
držím palce ať to brzy vyjde a dočkáte se ![]()
Jasně takže bys měsíc raději nezkousela i když se všichni dusuji a věřila počkala na Repromedu a pak se uvidí?
Já že snad už ti lékaři ví co mluví
Chodím ještě na štítnou žlázu na ko našli mně přes 7dmi lety tsh vyšší a pak od té doby ok neberu léky ale chodím pravidelně na kontroly po roce teď po 3/4 ať se mrkne zda to nebrání otehotneni
A ta taky prý že to bxla náhoda co by vyšetřovali
Já sem z toho už i Maďar nevím komu už VĚŘIT
JSI strašně statečná to musí být hrozně ubíjející smutný každý no měsíc spíš roky ale teď vypadá že by to mělo klapnout
Já tomu zase moc nerozumim poprosimje případ ještě o ulz po císaři zda je to ok ale ten mi dělala v dubnu a prý ok
Já vím že máme ale je to takový mám pocit ze nedokážu bxt zcela šťastná
Tím nosifol sem spíš myslela že mně uškodil než pomohl jinak i ty vitamíny beru pro sebe raději bxt ok než utrácet třeba za tehu testy
Ale pořád si říkám zda nemám vadu v děloze nebo nevím
@Jessi7 já myslela, jako nebránit se, ale spíš si to zkusit užít, jako že se čeká na výsledky a když se zadaří tak se zadaří. Ono právě když se na to člověk vykašle - jako že třeba teď stejně nemůže nic dělat, dokud nebudou výsledky a ten sex si opravdu užije bez myšlenek na dítě, tak se třeba zadaří… prostě jestli to jde, zkus to teď hodit za hlavu, užít si vánoce, holčičky, manžela třeba vánoční sexík…
![]()
No a tam je právě ten háček já to právě tak měla naplánované, skočím si tam budem pokračovat a zadaří se odejdeme od nich. Ale dala mi do hlavy ten háček co když tam něco najdou ale zas vzhledem k tomu, že se nedaří Vánoční blázinec k tomu už vidím čárku na silvestra.
Tak právě proto jsem napsala sem, zda se holky dál snaží nebo to CAR řekne aby si udržel paicenta ještě netěhotnýho ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.