Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana to me moc mrzi, drzte se holky
Z ceho mas zvysene jaterni testy??
@kratjana Jani neboj vsechno bude v pohode!
jak se bude mala jmenovat?
@adrusenkaaa @kelynka holky diky.
Asi to bude Adela. Jeste nevime jiste.
Z ceho ty jaterni hodnoty jsou zvyseny nevim ale v tehu to obcas byva ;(ale ani ne 1% tehotntch to ma a ja zrovna to mam ![]()
Doufam ze to bude v patek po lecich lepsi
@kratjana Jani, budeme na tebe myslet, aby se to zlepšilo a v pátek si tě tam nenechali ![]()
A jak se jinak cítíš? Všechno ostatní ok?
Adélka je hezký jméno ![]()
Holky, mě se ta ms rozjela pořádně až dneska. Myslela jsem, že to bude dřív, když jsem začala špinit i přes Utrogestan, poslední jsme zavedla v pondělí ráno.. Takže zítra začínám s injekcema
a v pondělí na kontrolu.
Na příští čtvrtek jsem se objednala na akupunkturu, zkusím chodit.. Našla jsem nějakého doktora v Brně, tak uvidíme ![]()
Chystá se někdo na stimulaci?
Dobré ráno - a jdu zase pro radu ![]()
Jsem po revizi, kontrola na gynekologii za 14dnů, v nemocnici mi řekli, že další těhotenství, tak za 3-4měsíce.
Všechno zlé je pro něco dobré, až díky této zkušenosti jsem si uvědomila kolik úžasných lidí máme kolem sebe a díky nim si můžem dovolit nebo aspoň doufat v další IVF.
Na začátku jsme si řekli, že máme na jeden pokus, do víc nechcem a nemůžem investovat ani finančně ani psychicky… a už se těším na třetí. Jak člověku zamávají nadějí, tak nevidí neslyší… ![]()
Nevíte/nemáte někdo zkušenost s IVF po revizi? Jde mi o to, že čas běží, za chvilku mi bude 38, tak si nějaké „prostoje“ nemůžem moc dovolit, na druhou stranu nechceme nic uspěchat a tím si zmařit naděje úplně, takže: Za toho čtvrt roku můžu otěhotnět nebo teprve začít stimulovat? Bych se přeptala doktorky, ale těch 14dnů je dlouhých ![]()
kratjana: kdysi jsem prodělala mononukleozu, jaterní testy po ní byly doslova šílený, hodně mi pomohla dieta: žádné vajíčka, čokoláda, nic smaženého, žádný alkohol, nejedla jsem chleba (jen den staré bílé pečivo), skoro jsem přestala kořenit a když už maso, tak ryba nebo krůta podušené na másle, k tomu jsem pila ostropestřec mariánský - ale ten nevím, jak se snáší s těhotenstvím. A jedla jsem kvanta bílého jogurtu - do 1,5%tuku - prakticky jsem jím končila každé jídlo, tak dvě, tři lžičky. Vím, že je to komplikace veliká, vůbec během těhotenství, ale dá se s tím jídlem účinně bojovat nebo aspoň mírnit průvodní jevy jako je únava, bolesti apod. Držím palce, ať jste obě zdravé ![]()
@Len3ka ahoj, bohužel neporadím. Já měla po revizi vždy KET, ale dali jsme si vždycky delší pauzu třeba lázněmi, dovolenou… po mimoděložním a laparce jsem měla 2 měsíce pauzu a začala příprava na KET. Myslím, že když zavoláš do CAR, tak tam ti řeknou. Každý doktor říká něco jiného, někdy po revizi řeknou i 6 měsíců, je to názor od názoru. ![]()
@Len3ka ahoj, to mě moc mrzí, vím jak se cítíš ![]()
Mě řekli po UPT v 17tt, že znova za 2-3 měsíce.. Mě přišla MS asi za 5 týdnů a pak po kontrole vše ok, tak gynekolog říkal, že můžeme a v Repromedě taky říkali, že není potřeba čekat.. Takže jestli budeš mít všechno dobrý, tak není potřeba čekat ![]()
Teda záleží taky v kolikatem tt jsi byla..
Hancami, macamaca: děkuju ![]()
macamaca: byla jsem na začátku: 9tt, zatím všechno vypadá Ok, uvidíme po kontrole, po revizi mi řekli, že samozřejmě odebrali vzorky na vyšetření, ale ať nepočítám s tím, že něco (tj. příčinu) zjistí, že na to byl plod ještě malý a že se to holt stává. Proto taky tak pospíchám, po dvou stimulacích jsme měli jedno embryo, tak si uvědomuju, jak rychle čas běží…
@Len3ka ja nekde cetla ze chleba jo a jinde zas ze ne. Mam doma jen chleba. V mrazaku vlastne par budovskych rohlicku..udelala jsem.si rizoto, vse bylo dusene. Tak snad ryze nevadi. Hele jr v nrmocnici wifi? Nevis? Nebo jsi psala ty ze mas zastaraly tel?
nejlepsi by bylo kdybych dnes nejedla ![]()
Tobe preji aby ses co nejdrive zahojila a nasledny ivf vyslo! Dala bych tomu cas aby sliznice zregenerovala
@Macamaca podle me gyndarky jsem 32+6.podle screeningu o tyden mene a to i podle ketu. Takze mam termin 5.5. a 12.5. Ale myslim ze pokud se jatra nezlepsi tak jde ven drive protoze by yo malou ohrozovalo. Zatim je hlavickou nahore a ma 1900g.
Holky moc na vas myslim a je mi lito ze to zadne nevyslo.. MOc vam to preji a myslim na vas.
Kratjana: děkuju
a jj, jsem to já, kdo má starý telefon, ale wifi myslím v nem. je - sousedka na vedlejší posteli pořád hlásila novinky z internetu ![]()
chleba mi zakázali tenkrát hodně důrazně, i celozrnné apod - prý nejlepší den dva starý rohlík… ty jo, ten termín je za rohem… nějak to letí… moc moc držím palce, ať všechno dobře dopadne
@kratjana Janicko to uz mas za chvili. Se mas teda! Za par tydnu se ti splni sen ![]()
@Len3ka píše:Úplně tě chápu, mě je 36 a ze tří stimulací 2 zdravá embryjka
Hancami, macamaca: děkuju
macamaca: byla jsem na začátku: 9tt, zatím všechno vypadá Ok, uvidíme po kontrole, po revizi mi řekli, že samozřejmě odebrali vzorky na vyšetření, ale ať nepočítám s tím, že něco (tj. příčinu) zjistí, že na to byl plod ještě malý a že se to holt stává. Proto taky tak pospíchám, po dvou stimulacích jsme měli jedno embryo, tak si uvědomuju, jak rychle čas běží…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.