1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1665
13.3.17 20:39

@T.martasek chápu, taky se mi nechce nikdy na nic čekat a odkládat.. To budeš muset ještě asi i nějakou dobu po operaci počkat, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
14.3.17 00:02

@Macamaca Jj, prý minimálně půl roku, a to ještě když to půjde dobře… :zed: No hlavně mě štve, že se na to mohlo přijít dřív a už to mohlo být dávno za mnou… :? Kor, když nejsem žádná mladice… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
14.3.17 07:33

@Macamaca to je mi lito, ale budu moc drzet pesti, aby dalsi ivf vyslo :hug: Na kolik to ted v repromede vychazi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
14.3.17 08:42

@kelynka no, ono hodně záleží, co všechno se dělá a kolik se oplodňuje vajíček a kolik se pak mrazí 5.den. my jsme byli teď v listopadu - nechali jsme oplodnit 15 vajíček, ICSI PICSI MACS, mrazilo se 13 embryí, takže dohromady s lékama - měla jsem Gonal celou dobu 150j a celkem suma 60tis :? po PGS nám ze 13 zbylo 7 OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
14.3.17 08:43

@Macamaca to je mi líto :hug: držím palce na další IVF. moje dr. vždy říká, jaro je jaro, příroda to tak má, takže tfuj, tfuj :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
14.3.17 16:56

Ahoj holky, omlouvám se, že vám vpadám do diskuze…jsem z jiného CARu Chtěla bych se zeptat na PGS, kdo z vás jej absolvoval…? V Repromedě se prý používají dvě možnosti - array-CGH (to je prý starší metoda) a nebo NGS (next generation sequencing)- to je prý novější metoda. Mohly jste si vybrat? Nebo řekli Vám jestli to budou dělat tou první nebo tou druhou a proč? Já mám po pgs v Gennetu (jen 1 embryo zdravé) naštěstí se chytlo, ale čím více o tom čtu, že to není 100% - to není nic, jasně, ale že může při té staré metodě - tu právě Gennet používá - dojít k tzv. mozajkování embrya, kdy vyšetří jednu buňku, která je zdravá, ale druhá být nemusí, teď nevím zda to píšu správně… Věděla byste některá? MOc děkuji za odpověď. Iveta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
14.3.17 18:46

Ahoj holky…
Tak ja byla dnes v rizikove poradne a uz tam zustanu do konce. Mam zvysene jaterni testy. Delali mi je 3× a vzdy jsou o neco vyssi nez predchozi. Dnes si me chteli nechat v nemocnici. Nakonec jsem to ukecala ze budu leky brat doma a na patecni ko pokud by to bylo spatne tak bych tam fakt zustala. Achjo ja nechci lezet v nemocnici ale zaroven mam strach o malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
14.3.17 18:52

@kratjana ty jo, a co to jako přesně znamená? ty jsi s tím měla někdy problém? držím palce, ať se to zlepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
14.3.17 18:54

@kratjana Tak snad budete holky v pořádku, i kdyby to mělo být v nemocnici, tak radši pod dohledem, než něco zanedbat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
14.3.17 18:57
@T.martasek píše:
@Macamaca Jj, prý minimálně půl roku, a to ještě když to půjde dobře… :zed: No hlavně mě štve, že se na to mohlo přijít dřív a už to mohlo být dávno za mnou… :? Kor, když nejsem žádná mladice… :think:

Tak přeji, ať všechno klapne jak má a nebude se ti to ještě víc oddalovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
14.3.17 19:00
@kelynka píše:
@Macamaca to je mi lito, ale budu moc drzet pesti, aby dalsi ivf vyslo :hug: Na kolik to ted v repromede vychazi?

Děkuji ;)
No, jak píše @hancami je to hrozně individuální.. Záleží, jaký metody si připlácíš, kolik vajíček, kolik embryí, kolik léků.. Nám to vychází vždycky kolem 45 tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
14.3.17 19:02
@hancami píše:
@Macamaca to je mi líto :hug: držím palce na další IVF. moje dr. vždy říká, jaro je jaro, příroda to tak má, takže tfuj, tfuj :andel:

Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
14.3.17 19:09
@Ivettt78 píše:
Ahoj holky, omlouvám se, že vám vpadám do diskuze…jsem z jiného CARu Chtěla bych se zeptat na PGS, kdo z vás jej absolvoval…? V Repromedě se prý používají dvě možnosti - array-CGH (to je prý starší metoda) a nebo NGS (next generation sequencing)- to je prý novější metoda. Mohly jste si vybrat? Nebo řekli Vám jestli to budou dělat tou první nebo tou druhou a proč? Já mám po pgs v Gennetu (jen 1 embryo zdravé) naštěstí se chytlo, ale čím více o tom čtu, že to není 100% - to není nic, jasně, ale že může při té staré metodě - tu právě Gennet používá - dojít k tzv. mozajkování embrya, kdy vyšetří jednu buňku, která je zdravá, ale druhá být nemusí, teď nevím zda to píšu správně… Věděla byste některá? MOc děkuji za odpověď. Iveta

Ahoj, mě dělali PGS, ale nevím vůbec, jakou metodou ho provádí.. Ale vzhledem k tomu, že tou novější metodou se prý odhalí mozaicistní embryo a já takové měla, tak soudím, že to dělali právě tou…
A proč se tak zbytečně stresuješ? Buď ráda, že ti mimísek roste.. Nikdy není nic na 100%, ani PGS, čehož já jsem důkazem, když malý měl VVV a emryjko bylo po PGS.. Takže nic neřeš, stejně nic neovlivníš a ten stres ti spíš ublíží.. Raduj se z těhotenství a těš se na miminko :hug: :andel: :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
14.3.17 19:25
@hancami píše:
@kratjana ty jo, a co to jako přesně znamená? ty jsi s tím měla někdy problém? držím palce, ať se to zlepší :hug:

Zadny problrm nikdy nebyl ale pryvv tehu se ty hodnoty zvedaji ;( kdyby hodnoty neklesly tak by byl porod zrejme o nejaky tyd driv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
14.3.17 19:28

@kratjana skoro si říkám, že po těch všech drijácích, co se jsme píchali při IVF a brali léky při KET se skoro není čemu divit, že jsou zvýšené, ne? hlavně, ať je vše OK :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.