Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana díky, my na tebe taky myslíme, snad budeš mít zítra lepší výsledky ![]()
Fakt to utíká.. Nedávno jsi dělala těhotenský test a za chvíli budeš mít miminko ![]()
Holky, píchala jste některá ke Gonalu i Luveris? Já dnes poprvé a musím vám napsat, co se mi stalo.. ![]()
Je to míchací injekce, jako Cetroride, ale ta jehla mi přijde trošku širší a hlavně mi přijde tupá
Trošku mi trvalo, než prošla kůží, tak se mi udělalo špatně a pak jen vím, jak dostačuji zbytek stříkačky a probudila jsem se na zemi a stříkačka ležela pod stolem, tak asi sama vypadla
Trochu mě bolí hlava, asi jsem se trochu práskla o parkety..
Jak to píchate? Pomalu a nebo rychle zabodnete? ![]()
Zítra asi budu píchat v leže
![]()
@Macamaca Já gonal i cetrotide vždy píchala v sedě, ve stoje byc to nedala a v leže si to taky neumím moc představit. káždému vyhovuje něco jiného. Já se vždy dlouho odhodlávala než jsem píchla ale snažila jsem se plynule bodnout, gonal byl v pohodě docela ale ty jehly mi dávali zabrat.
@Macamaca ty jo!!! když jsou míchané, tak by tam měla být druhá jehla, jedna širší a druhá tenčí. Sice i ta tenčí je širší než od Gonalu, ale měly by být dvě. Já vždycky s razancí, jednou jsem taky jen tlačila a nebylo to nejlepší pro „hlavu“ jako ten pocit, kdy už konečně propíchne kůži a hlavně to více bolelo. Luveris nezmám
tak zítra tfuj, tfuj a radši s razancí ![]()
Já jsem objednaná na konci března na scratching tak doufám, že vydržím a nedostanu MS do té doby. A pak už bude příprava na ket který asi vidím na velikonoce, pokud se něco neposune:-) Poslední mrazáček tak doufám že to bude bojovník.
@Macamaca @beata123 gonal v sedě, ale ty ostatní jak kdy, někdy v sedě, někdy ve stoje asi jsem potřebovala více místa, na tu větší jehlu
a na rozmach
ale většinou je zvládám dobře, jehly mi nedělají moc velký problém, já se vždy spíš bála, ať to píchnu dobře, ať toho moc nevyteče a horší pro mě bylo vždy vytahování jehel
![]()
@beata123 no to já taky v sedě a píchám, píchám a najednou ležím vedle židle na zemi.. Po tolika injekcich, teď najednou budu mít problém?
![]()
@hancami no byla to ta druhá menší jehla, ale prostě mi přišla nějaká tupá oproti Cetroride.. On ten Luveris je v krabičce, jsou tam jen ty dvě lahvičky a injekce jsem k tomu dostala zvlášť.. No uvidíme zítra, třeba byla jen ta jedna tupá…
Kdo by to řekl, že u čtvrtého Ivf najednou takový věci ![]()
@Macamaca Holka radeji pichej v sede.Ja vzdy pichala v sede.To zni dobre, ze ti pridali i luveris. Urcite bude kvalitni uroda! ![]()
Holky pristi mesic si pujdeme pro posledniho snehulacka.Co kdyz se nerozmrazi? Zavolaji mi to nebo me nechaji za vsech okolnosti nechaji prijed? Vite jak, kdyz se to nerozmrazi tak maji sanci mi nabidnout dalsi ivf…to bude hrozne, kdyz tam je posledni, budou to obavy!
@adrusenkaaa píše:
@Macamaca Holka radeji pichej v sede.Ja vzdy pichala v sede.To zni dobre, ze ti pridali i luveris. Urcite bude kvalitni uroda!
Děkuji
snad pomůže trochu i kvalitě vajíček ![]()
Dneska jsem píchala v leže a bylo to trochu lepší, ale ty jehly jsou fakt tupý, vůbec to nechce do toho břicha vlézt ![]()
V sedě jsem právě omdlela, takže Gonal normálně v sedě, ale ten Luveris budu píchat radši vleže a kdyby náhodou, nemám kam spadnout ![]()
Na hlavě mám pěknou bouli a bolí mě rameno, asi naražený ![]()
@adrusenkaaa píše:
Holky pristi mesic si pujdeme pro posledniho snehulacka.Co kdyz se nerozmrazi? Zavolaji mi to nebo me nechaji za vsech okolnosti nechaji prijed? Vite jak, kdyz se to nerozmrazi tak maji sanci mi nabidnout dalsi ivf…to bude hrozne, kdyz tam je posledni, budou to obavy!
Ještě jsem neslyšela, že by v Repromedě někomu embryjka nepřežila rozmrazení. Tak žádný zbytečný stresy
Vím, že v jiných diskuzích jsem to četla, ale myslím, že buď zamrazují nekvalitní embrya a nebo používají horší metody mrazení..
Ale je fakt, že jsem nad tím taky přemýšlela, když jsem to někde četla, a dokonce do některých center si máš volat, jestli se povedlo rozmrazit nebo ne… No, jak říkám, ohledně Repromedy jsem nic takového nečetla, tak myslím, že to dělají kvalitně ![]()
Já vím, ono se to lehko řekne, abys byla v klidu, protože když na to přijde, jsme potom nervózní všechny ![]()
@adrusenkaaa
promin ale Holka radeji pichej v sede.Ja vzdy pichala v sede… mě to uplně rozesmálo ![]()
@Macamaca Vidis to me nenapadlo ze v repromede se to nestava
ja jsem klidna, uz to nejak neprozivam ![]()
@beata123 píše:
@adrusenkaaa
promin ale Holka radeji pichej v sede.Ja vzdy pichala v sede… mě to uplně rozesmálo
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.